Η ισλαμοποίηση των καλύτερων «οικοπέδων» της ευρωπαϊκής ηπείρου φαίνεται πως είναι πολύ «βολικό» σενάριο για τους μεγάλους, γεωπολιτικούς και περιφερειακούς «παίκτες» της Ευρώπης και του κόσμου.
Τα «πολλά μικρά Κοσσυφοπέδια» στην πραγματικότητα δεν έφυγαν ποτέ από το τραπέζι της υψηλής διπλωματίας. Απλώς, τώρα, με αφορμή την ουκρανική κρίση, το σενάριο επανατοποθετείται ως πρώτο «χαρτί» στην τράπουλα του διπλωματικού πόκερ.
Και όποιος αμφιβάλλει πως στους σχεδιασμούς των εντολοδόχων βρίσκεται και η «κοσοβοποίηση» της Θράκης, αρκεί να διαβάσει την προκλητική συνέντευξη που παραχώρησε στα μέσα Γενάρη σε εφημερίδα των Σκοπίων ο αντιπρόεδρος του εξτρεμιστικού μειονοτικού κόμματος «Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας», Οζάν Αχμέτογλου, εξαγγέλλοντας ότι «τουρκικό κόμμα θα κατεβάσει υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας».
Την ίδια ώρα που αποκαλύπτεται πως ο διαμελισμός της Ουκρανίας συζητιόταν από καιρό ως βολικός στο Βερολίνο, οι γερμανικές «τορπίλες» στον αγωγό ΤΑΡ ήταν προφανείς, αφού διπλωματικοί κύκλοι –και εντός Αθηνών- έλεγαν πως «για να σπάσει η ρωσική σφαίρα επιρροής, οι Γερμανοί θα προτιμήσουν όποιο κομμάτι τους μείνει από την Ουκρανία, στο παιχνίδι των αγωγών».
Οι καταχρεωμένες χώρες του Νότου, οι οποίες θα ταλανίζονται από εθνοτικά προβλήματα, είναι ακόμη ένα «χαρτί», ακόμη ένα κεφάλι της «Λερναίας Ύδρας» που στήνεται. Και η Ελλάδα, που «δεν πρέπει με τίποτε να γίνει ενεργειακός κόμβος, αλλά πρέπει να παραμείνει πλούσιο μεν, αλλά... καταπατημένο οικόπεδο», όπως λένε γλαφυρά κάποιοι διπλωμάτες, έχει τη Θράκη, με το ένα κεφάλι του «τέρατος» στα σπλάχνα της.
Από το 2012, σχεδιαζόταν ο εποικισμός ακόμη 5.000 τουρκοφρόνων στην Θράκη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ισχυροί, όσο και «ημιεπίσημοι» εξωθεσμικοί παίκτες θέλουν να εκμεταλλευτούν και την εσωτερική κρίση στην Τουρκία, προκειμένου να εγκλωβίσουν και τις δύο χώρες σε συνθήκες εν δυνάμει διένεξης.
Με όλο αυτό το σκηνικό, που, παρότι έρχεται ξανά και ξανά στην επιφάνεια, εντούτοις εξελίσσεται, όπως λένε οι πληροφορίες μας, τόσο αθόρυβα, ώστε να μην αξιολογείται, δεν είναι άσχετη η περσινή... χαμογελαστή φωτογραφία του μουσουλμάνου βουλευτή Χατζηοσμάν, στην Προύσα, με φόντο τη σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης» και κάποιοι, που στο προσκήνιο έως τώρα, δεν μπορούν να βάλουν «επίσημα» την υπογραφή τους σε ντοκουμέντα, προειδοποιούν πως υπάρχει κίνδυνος «κοσοβοποίησης» της Θράκης.
Ο σχεδιασμός αυτός, γύρω από τον οποίο όπως μαθαίνουμε «χορεύουν» κύκλοι του Βερολίνου, της Ουάσινγκτον και φυσικά κάποιοι εξωθεσμικοί της Άγκυρας, με καλές όμως διασυνδέσεις στα τουρκικά κέντρα αποφάσεων και απόλυτη επιρροή στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, συναντά την άκρη του «κουβαριού» του, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, έχει επίκεντρο της Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που θέλουν να δημιουργήσουν στη Θράκη και... ζυμωτήριο την Προύσα –γι αυτό και η φωτογραφία του μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη πόλη μόνο τυχαία δεν θεωρείται από τους καλά γνωρίζοντες. Και τούτο γιατί στην Προύσα δραστηριοποιούνται πολλά από τα τουρκικά think tanks, τα οποία με δήθεν «ειρηνευτική και επιστημονική δράση» τίποτε άλλο δεν κάνουν από το να υποδαυλίζουν τον τουρκικό εθνικισμό.
Οι Ελληνικές κυβερνήσεις της δεκαετίας του 1960, λοιπόν, με πολύ νωπό ακόμα το αίμα των Ρωμιών της Πόλης, το 1955, οδηγούσαν σε απέλαση όποιους μουσουλμάνους της Θράκης αποδεδειγμένα ανέπτυσσαν ανθελληνική δράση μέσω του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Εν μέσω Ψυχρού Πολέμου ασκούνταν, ωστόσο, έξωθεν πιέσεις να μην υπάρχουν εντάσεις με τους τουρκόφρονες στη Θράκη, έτσι ώστε η –τότε κομμουνιστική- Βουλγαρία να μην εμφανίζει αξιώσεις διείσδυσης στη Θράκη μέσω των Πομάκων. Σε κάποιους από αυτούς που έφευγαν δεν αφαιρέθηκε ποτέ η Ελληνική ιθαγένεια, ενώ η στρατηγική απέλασης των υπόπτων ως πρακτόρων συνεχιζόταν ώσπου ο Γιώργος Παπανδρέου ενεπλάκη στο υπουργείο Εξωτερικών και, ουδείς γνωρίζει γιατί, ανέκρουσε πρύμναν, με αποτέλεσμα –όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα- ο «χορός των κατασκόπων» να ενταθεί στην ελληνική εσχατιά.
kostasxan.blogspot.gr
kostasxan.blogspot.gr
toxwni.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου