.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ


Χθές βράδυ (29 ιουλίου 2013) στο ανοιχτό θεατράκι της Μηχανιώνας, με ικανοποιητική προσέλευση, έγινε η 1η κοινή εκδήλωση της ΕΝΩΣΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, με συνδιοργανωτές την ΣΠΙΘΑ, το ΕΠΑΜ, τον ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και την Κίνηση ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.
 Το θέμα της εκδήλωσης ήταν ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ (ΧΑΜΕΝΗΣ) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ και ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 Μετά την εισαγωγή στο θέμα εκ μέρους των διοργανωτών (παρατίθεται το κείμενο της) έγινε διάλογος με το κοινό.
 Δεν έλειψαν οι συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν την εγωπάθεια ατόμων που θέλουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους.
 Η ΕΝΩΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ θα επαναλάβει συστηματικά την ίδια πρακτική, σε κάθε Δήμο και περιοχή της πόλης, με την προβολή ντοκουμέντων που αποκαλύπτουν την Αλήθεια που κρύβει η προπαγάνδα του καθεστώτος, προκειμένου να ενημερωθεί η κοινωνία, ώστε
να αντιδράσει στην καταστροφή της, που της παρουσιάζεται (από την προπαγάνδα) σαν σωτηρία !!!....




________________________ Η ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

___________________ Φίλες / φίλοι, Εδώ, δεν ήρθαμε σήμερα, ούτε για να διασκεδάσουμε, ούτε για να περάσουμε την ώρα μας άσκοπα. Εδώ, δεν ήρθαμε, κανένας από εμάς, για να παραστήσει, μπροστά σας, τον ρήτορα, ούτε ήρθαμε για να ζητήσουμε να μας ψηφίσετε για κάποια θέση βουλευτή ή κάτι άλλο... Εδώ, ήρθαμε για να πάρουμε μαζί, ή τουλάχιστον, να διαμορφώσουμε τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε σαν πολίτες αιχμαλωτισμένοι σε μία πραγματικότητα που ούτε τη ζητήσαμε, ούτε την αποφασίσαμε, αλλά ούτε και τη θέλουμε..... Ήρθαμε για να μιλήσουμε και να αποφασίσουμε για το τί πρέπει να κάνουμε, για να γλυτώσουμε από τα βασανιστικά προβλήματα που μας τυραννούν.

 Αυτό που γίνεται εδώ, τώρα, είναι μία μικρή εικόνα της πραγματικής Δημοκρατίας. Είναι μία πράξη εφαρμοσμένης ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Δημοκρατίας, εντελώς διαφορετική από αυτή που μας έχει συνηθίσει η ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η κομματοκρατία, που το μόνο που ζητά από τον πολίτη, είναι η εξουσιοδότησή του στο Α ή στο Β κόμμα, για να αποφασίζει αυτό για το πώς θα λυθεί το Α και το Β ΔΙΚΟ ΜΑΣ πρόβλημα. Έτσι έχουν παραποιήσει τη Δημοκρατία και την έχουν κάνει να λειτουργεί σαν όχημα της Ολιγαρχίας, προκειμένου αυτή να λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο κατά το δοκούν των συμφερόντων των πατρόνων της και των δικών της .
 Ζητώ, λοιπόν, από όλους τους παρευρισκόμενους, να συμμετάσχουμε στη συνάντηση αυτή, σαν να είμαστε εμείς που, μετά από σοβαρή συζήτηση, θα αποφασίσουμε, εδώ, για το μέλλον ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας. Συμφωνείτε σ' αυτή την πρότασή ;;; Με το σκεπτικό αυτό, τίθεται το θέμα, επάνω στο οποίο καλούμαστε να αποφασίσουμε, σήμερα, εδώ.
 Το θέμα είναι: Τί μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε με την ΑΝΕΡΓΙΑ, με τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ, με την ΑΝΗΜΠΟΡΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ με την καλπάζουσα φτώχεια με την πλήρη ανασφάλεια της καθημερινής ζωής μας Και, επειδή η άποψη της ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, είναι πως ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ έχουν συσσωρευτεί στον τόπο σαν αποτέλεσμα ΕΝΌς ΚΑΙ ΜΌΝΟ γεγονότος, της ΑΠΩΛΕΙΑΣ της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μας, τίθεται προς συζήτηση και τεκμηρίωση το ερώτημα: Έχουμε ή δεν έχουμε Δημοκρατία ;;; Έχουμε ή δεν έχουμε Ελευθερία ;;; Κάνω μία εισαγωγική τοποθέτηση επί του θέματος, και ακολουθεί συζήτηση.
_______________ Το ότι, αν κάτι δεν το εγκρίνει η Τρόϊκα δεν “περνάει”, φαντάζομαι πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που διαθέτουμε έστω και στοιχειώδη νοημοσύνη, το έχουμε εμπεδώσει. Αυτό, δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο, από την ΑΝΑΝΤΊΡΡΗΤΗ επιβεβαίωση ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίζει ελεύθερα για το τί θέλει και τι δεν θέλει. Αυτή η στέρηση του δικαιώματος να αποφασίζει ο (υποτιθέμενος) κυρίαρχος της Χώρας, ο Λαός της, και να εκτελεί η Κυβέρνησή του τις αποφάσεις του, σημαίνει απώλεια της πολιτικής Αυτοδιάθεσης της Χώρας, δηλαδή απώλεια της πολιτικής Ελευθερίας της. Εξ άλλου οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της παράδοσης της Εθνικής μας κυριαρχίας επί του πλέον ζωτικού εθνικού χώρου, αυτού της Οικονομίας μας, έχουν ομολογήσει αυτή την τερατώδη παράδοση που μόνο μετά από ήττα σε πόλεμο μπορεί να γίνει !!! Απλώς, για να δικαιολογήσουν την επαίσχυντη αυτή πράξη τους έχουν επινοήσει το εφεύρημα πως αν δεν παρέδιδαν την Εθνική Οικονομία στα χέρια των Δανειστών, θα ήταν ακόμη χειρότερα!!! Λένε, δηλαδή, (με άλλα λόγια που δεν αφήνουν την αλήθεια να φανεί καθαρά) πως επέλεξαν την παράδοση της Ελευθερίας για να σώσουν την Οικονομία !!! Νομίζουν πως ο λαός δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορείς να θυσιάσεις το όλον για να σώσεις ένα μέρος του !!! Και τό όλον μίας ανθρώπινης κοινωνίας είναι η Ελευθερία της! Η οικονομία της, έπεται. Και ξέχασαν πως ο εθνικός Ύμνος της Ελλάδας είναι αφιερωμένος στην Ελευθερία και όχι στην Οικονομική Ευημερία..... Κρύβουν, επίσης και την Αλήθεια που ισχύει παντού και πάντοτε επί της Υφηλίου και είναι αξίωμα: ότι τα συμφέροντα δενειστή και δανειζόμενου (ανίκανου να πληρώσει τη δόση του) είναι αντίθετα και εχθρικά. Σε αυτά τα συμφέροντα παραδώσανε τη διαχείριση της Εθνικής μας Οικονομίας!!!
 Γι αυτό και η ζωή των Ελλήνων πολιτών έγινε αφόρητη. Αυτή είναι η απλή Αλήθεια για την οικονομική μας κατάσταση. Επειδή στό μόρφωμα της Ελληνικής “Δήθεν Δημοκρατίας”, η θέληση της Κυβέρνησης επιβάλλεται στη βούληση της “Δήθεν Βουλής των Ελλήνων”, αυτή (η Βουλή) ΠΆΝΤΟΤΕ συναινεί με τη θέληση της Κυβέρνησης. Έτσι, διαμορφώνεται το λογικό ανοσιούργημα, η θέληση των Δανειστών, (εκφραζόμενη από την Τρόϊκα) να γίνεται απόφαση της Ελληνικής κοινωνίας !!! Αντί, δηλαδή, η βούληση του Λαού να διαμορφώνει την βούληση της “Βουλής των Ελλήνων” η οποία να υπαγορεύεται στην εκτελεστική εξουσία (την κυβέρνηση) και αυτή να την εκτελεί προς την Τρόϊκα και κάθε άλλον τρίτο προς το Ελληνικό έθνος, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο !!!
 Η Τρόϊκα υπαγορεύει τη βούλησή της στην κυβέρνηση, η οποία (μέσω της κομματικής πειθαρχίας) την επιβάλλει στη Βουλή για να επιβληθεί ακολούθως, ως Νόμος, στον Ελληνικό λαό !!!! Πού συνεχίζει, όμως, παρ' όλα αυτά, στο άρθρο 1 του Συντάγματος, δηλαδή στο θεμέλιο άρθρο του, να παραμένει και να ονομάζεται “κυρίαρχος” της Χώρας. Ποιός κοροϊδεύει ποιόν ;;;; Αυτό, φίλες και φίλοι, δεν είναι Δημοκρατία !!! Είναι το ακριβώς ανάποδο της Δημοκρατίας !! Είναι μία ύπουλη και καταστροφική Ολιγαρχία Φεουδαλικού τύπου. Είναι μία πολιτική και οικονομική οικογενειοκρατία άβουλων, άχρηστων και εξώνητων που κοροϊδεύει συστηματικά την Ελληνική κοινωνία προκειμένου να λεηλατεί συστηματικά την Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία. Το πολιτικό σύστημα που λειτουργεί στή Χώρα και μας κυβερνά, είναι μία “ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΤΡΑΒΕΣΤΊ ” , που τα μόνα που έχει καταφέρει είναι δύο πράγματα: 1. να πτωχεύσει τον καθένα μας και τη Χώρα ολόκληρη, σέρνοντάς μας, χωρίς τη θέληση του κυριάρχου λαού , στην αθλιότητα που ζούμε και 2. έχει καταφέρει να απαξιώσει πλήρως την έννοια της Δημοκρατίας, σε σημείο που, πολλοί ανυποψίαστοι συμπολίτες μας να ζητούν σαν διέξοδο στο πολιτικό πρόβλημα της Χώρας τη Δικτατορία, επικαλούμενοι τη χούντα των Συνταγματαρχών ή τη Χρυσή Αυγή του Φασισμού. Φίλες και φίλοι, το πολίτευμα που έχει καταστρέψει τη χώρα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Είναι η πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία που την συνθέτουν ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και που το απόγειό της εκφράζεται από την ιδεολογία του Φασισμού που καλπάζει ερχόμενη να δώσει το τελικό χτύπημα στο ρημαγμένο κορμί της κοινωνίας μας. Η αποφυγή αυτού του ενδεχόμενου, είναι και ένας από τους πιο ισχυρούς λόγους που πρέπει η Δημοκρατία να ξυπνήσει και να ορθώσει το ανάστημά της, για να προλάβει και να εμποδίσει εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις που ήδη άρχισαν να εμφανίζονται στο προσκήνιο, στημένες από την καταστροφική κομματοκρατία. Και στο σημείο αυτό, ας μου επιτραπεί να παρατηρήσω πως το γκρεμιζόμενο κάτω από το βάρος των αμαρτιών του σύστημα, δεν θα δειλιάσει να οδηγήσει τη Χώρα ακόμη και σε έναν νέο εμφύλιο, προκειμένου να σωθεί αυτό, μέσα στην αναμπουμπούλα που το ίδιο θα δημιουργήσει. Ήδη, οι πρακτικές της “Αριστεράς” (και όχι μόνο), τροφοδοτούν την ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής και στέλνουν χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες στα εκκολαπτήριά της. Η Χρυσή Αυγή, δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από μία ακόμη συνιστώσα του Ολιγαρχικού συστήματος, που θα χρησιμοποιηθεί την κατάλληλη στιγμή για να εξυπηρετήσει τον τελικό στόχο αυτών των ιδίων δυνάμεων που (από μακρυά και χωρίς να φαίνονται) επιβάλλουν τον Ελληνικό λαό στο βασανιστήριο του εξαναγκασμού στη δουλοπρέπεια. Αναφέρομαι στις δυνάμεις που αυτή την εποχή οργανώνουν το παγκόσμιο δίχτυ της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ (THE NEW ORDER) που διαφημίζει σε βίντεο και ο πρώην πρωθυπουργός μας ΓΑΠ και που η κορυφή της αποτελεί την ύπατη δύναμη του φασισμού. Τί πρέπει και τί μπορούμε, λοιπόν να κάνουμε, εμείς οι πολίτες, έξω από κόμματα, καθώς αυτά, όλα, αποδεδειγμένα πλέον, είναι τα κεφάλια του ίδιου τέρατος, της ίδιας Λερναίας Ύδρας; 

 Ένα απλό και εύκολο πράγμα: Να συσπειρωθούμε σε δυνάμεις που έχουν στόχο την ανατροπή αυτής της τραγικής κατάστασης και την θέσπιση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου