.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Η Τ.Ο. ΕΠΑΜ Σάμου για το μεταναστευτικό


Αποτέλεσμα εικόνας για μεταναστευτικό
                                          
Οι θέσεις και ερωτήματα της Τ.Ο. ΕΠΑΜ Σάμου 

για το μεταναστευτικό

εν’ όψει της ευρείας  σύσκεψης

του δημοτικού Συμβουλίου 

στις 5 Οκτώβρη 2017

Οι πατριωτικές θέσεις του ΕΠΑΜ για το μεταναστευτικό έχουν επανειλημμένως δημοσιοποιηθεί. Το ΕΠΑΜ τάσσεται κατά της υπονόμευσης της εθνικής κυριαρχίας, του διαμελισμού και της διάλυσης των εθνικών κρατών,  που επιτάσσουν τα συμφέροντα των παγκοσμιοποιημένων αγορών. Τάσσεται υπέρ του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των εθνών, ώστε ν’ ασκούν οι λαοί τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στις πατρίδες τους. Από αυτή τη δημοκρατική αρχή πηγάζει και η σαφής  θέση του ΕΠΑΜ  κατά της μετανάστευσης κι όχι κατά του μετανάστη.
Εν όψει, λοιπόν, του οξυμένου μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος που συζητείται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και καλείται να διαχειριστεί η τοπική κοινωνία, χωρίς μάλιστα την ουσιαστική υποστήριξη ενός αποτελεσματικού κρατικού σχεδιασμού επίλυσής του, αναρωτιόμαστε:
·    Τα συμφέροντα της παγκοσμιοποιημένων αγορών, των εταίρων και δανειστών ταυτίζονται κι εξυπηρετούν  τα συμφέροντα του ελληνικού λαού; Μπορούν να συνυπάρξουν με το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής του λαού μας;
·    Ο ελληνικός λαός, -κι ειδικότερα  των ακριτικών νησιών – αποφασίζει ως κυρίαρχος στον τόπο του, ή χρειάζεται την έγκριση των επικυρίαρχων, των δανειστών κι εταίρων του;
Το ΕΠΑΜ αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό –προσφυγικό πρόβλημα ως απόρροια του εγκλωβισμού μας στην ΕΕ και της επιβολής της ευρωπαϊκής πολιτικής σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, όπως συμβαίνει και με άλλα, κομβικής σημασίας, προβλήματα του ελληνικού κράτους:  το ζήτημα του χρέους και  την επιβολή μνημονίωνˑ το κουρέλιασμα του συντάγματος και την καταστρατήγηση θεμελιωδών πολιτικών κι ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτώνˑ την φτωχοποίηση και την υποβάθμιση της ζωής των Ελλήνωνˑ την παραχώρηση στο ΝΑΤΟ της άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίοˑ την παρουσία και την δράση εντός επικράτειας  υπερεθνικών κατασταλτικών δυνάμεων, όπως η Frontex κι ο Ευρωστρατόςˑ την ευτελιστικού κόστους ρευστοποίηση των κρατικών και κοινωνικών υποδομών σε επιχειρησιακά συμφέροντα που συνήθως συνδέονται με τους εταίρους και δανειστές μας, κλπ.
Το ΕΠΑΜ υποστηρίζει ότι το μεταναστευτικό –προσφυγικό πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί αποτελεσματικά κι ουσιαστικά μόνο από ένα κράτος που ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα προστατεύοντας την επικράτεια και τον πληθυσμό τουˑ ένα κράτος που υπεραμύνεται του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του ελληνικού λαού. Μόνο μια  πραγματικά δημοκρατική, μια πατριωτική κυβέρνηση ενός κυρίαρχου κράτους μπορεί να εφαρμόσει:
1. Άμεση αποδέσμευση από τις συνθήκες Σένγκεν, Δουβλίνου και τη Συμφωνία ΕΕ –Τουρκίας.
2. Καταγγελία στους Διεθνείς οργανισμούς των πρακτικών της Τουρκίας που καταπατά το Διεθνές Δίκαιο κι    άσκηση περιοριστικών μέτρων εναντίον της.
3. Προστασία και φύλαξη των συνόρων μας από εθνικές, αποκλειστικά, δυνάμεις διασφαλίζοντας την εθνική   κυριαρχία.
4. Τη λειτουργία ανοιχτών δομών προσωρινής  φιλοξενίας στα ακριτικά νησιά –εξαιτίας της γεωστρατηγικής   κι εθνικής τους σημασίας – υπό την αποκλειστική ευθύνη του κράτους, το οποίο θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για λίγες εκατοντάδες φιλοξενούμενους, διαχωριζόμενους κατά εθνικές και θρησκευτικές    ομάδες.
5. Την ταχύτατη διεκπεραίωση της ταυτοποίησής τους υπό τον αποκλειστικό έλεγχο κι εποπτεία κρατικών    υπηρεσιών με τη συνδρομή της Ύπατης Αρμοστείας.
6. Επαναλειτουργία της πρεσβείας της Συρίας στην Ελλάδα, ώστε να επιταχυνθεί η ταυτοποίηση όσων δηλώνουν Σύριοι κι ο επαναπατρισμός τους, καθώς το 70% πλέον της χώρας αυτής βρίσκεται υπό την    κυριαρχία της νόμιμης κυβέρνησης κι έχει αποκατασταθεί η ειρήνη.
7. Μετεγκατάσταση κι απεγκλωβισμό από τη χώρα των προσφύγων –μεταναστών κατά τα διεθνώς νόμιμα (Σύμβαση της Γενεύης 1951, Πρωτόκολλο Νέας Υόρκης 1967).
8. Ταχύτατη προμήθεια με τα κατάλληλα έγγραφα, των ταυτοποιημένων ως πρόσφυγες που χρήζουν διεθνούς προστασίας, προκειμένου να μεταβούν όπου θέλουν εκτός Ελλάδος διά της νομίμου οδού κι υπό την άμεση συνδρομή κι αποκλειστική εποπτεία του ΟΗΕ.
9. Άμεση επαναπροώθηση, όσων ταυτοποιούνται από τις ελληνικές αρχές και την Interpol για παραβατικότητα κι απειλή της εθνικής και κοινωνικής ασφάλειας, στη χώρα προέλευσής τους  ή στην  πρώτη χώρα υποδοχής, απ’ όπου πέρασαν στην Ελλάδα.
10. Κατάργηση και κλείσιμο των κλειστών φυλακών, που δηλώνονται ως Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) παραβατικών μεταναστών στα ακριτικά νησιά, και δη όσων έχουν δημιουργηθεί, ή προβλέπεται,  εντός στρατοπέδων και χώρων στρατιωτικής άσκησης, καθώς εξασθενεί η άμυνα της χώρας στα σύνορα κι εγκυμονούνται κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια.
11. Απόρριψη του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) προγράμματος εγκατάστασης, ένταξης κι απασχόλησης μεταναστών και προσφύγων, που υλοποιεί, -με όρους όχι επαρκώς διασαφηνισμένους, αλλά με προσφορές πολύ δελεαστικές-,  η Ύπατη Αρμοστεία σε συνεργασία με  Δημοτικές Αρχές και ΜΚΟ σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς προωθούνται σχέδια πληθυσμιακής ανάμιξης κι εποικισμού  με στόχο τη διαμόρφωση πολυπολιτισμικών κοινωνιών χωρίς συνεκτικούς δεσμούς και χωρίς ιστορικό δικαίωμα στην χώρα που κατοικούν.
12.  Κρατικό έλεγχο κάθε ιδιωτικής προσφοράς κι ιδιωτικής πρωτοβουλίας παροχής βοήθειας.
13. Μη συμμετοχή της χώρας μας, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε υπερεθνικούς οργανισμούς που εμπλέκονται σε στρατιωτικές επεμβάσεις και πολέμους δημιουργώντας τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων και    υποβόσκοντας την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της χώρας μας στο Αιγαίο.
14. Μη αποδοχή εντός της εθνικής επικράτειας της λειτουργίας βάσεων υπερεθνικών στρατιωτικών   οργανισμών που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια.
Βάσει όλων των παραπάνω τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Σάμου και το Δημοτικό Συμβούλιο:
·      Ο Δήμος αντιστρατεύεται -ως όφειλε- ή συμμετέχει κι εντάσσεται σε πρωτοβουλίες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της παγκοσμιοποιημένης αγοράς και θίγουν το ιστορικό δικαίωμα των κατοίκων της Σάμου στον τόπο τους;
·      Με ποιου εξουσιοδότηση προχώρησε ο Δήμαρχος Σάμου στην έγκριση του ΠΡΟΚΕΚΑ; Με ποιων το συμφέρον συντάχθηκε, των δημοτών ή των παγκοσμιοποιημένων αγορών ;
·     Ο Δήμος μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων; Κι αν ναι, τότε πώς και πότε προτίθεται να το κάνει ;
·     Ο Δήμος είναι διατεθειμένος  να έρθει σε ρήξη με τους εκάστοτε κυβερνητικούς σχηματισμούς που εξυπηρετούν και προωθούν τα συμφέροντα των εταίρων – δανειστών;
·      Σε ποιο βαθμό και με ποιες σκοπιμότητες εμπλέκεται στην διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος η Γερμανική πρεσβεία και κατ’ επέκταση η Γερμανική κυβέρνηση; Σε ποιο βαθμό και υπό ποιες προϋποθέσεις οι αρμοδιότητες εκπροσώπων του Γερμανικού κράτους υποκαθιστούν αρμοδιότητες κι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης; Πως εξηγείται το ότι ο Δήμαρχος επισημαίνει την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης του hot-spot στον Γερμανό πρέσβη, που επισκέφτηκε τη Σάμο στις 25 Αυγούστου 2017; Ή ότι δίνεται πλήρης αναφορά για τις συνθήκες διαβίωσης στο hot-spot σε Γερμανούς βουλευτές που επισκέφτηκαν το νησί το 2016 και φιλοξενήθηκαν με έξοδα του Δήμου;  Ή ότι η τέως δημοτική αρχή, η ΕΛ.ΑΣ. και οι Λιμενικές αρχές διαβουλεύονταν  με την Γερμανική πρεσβεία, ήδη από τον Γενάρη του 2013, το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, των επιτόπιων συνθηκών κράτησης των παραβατικών μεταναστών και τη δυνατότητα συνεργασίας για καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος (απάντηση Δήμου Σάμου, Αρ. Πρ. 3361/25-02-2013, με θέμα «επίσκεψη Προξένου Πρεσβείας Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Σάμο»);
·      Πως  συνδέονται τα παραπάνω με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων και την προσέλκυση αναπτυξιακών επενδύσεων που η τέως δημοτική Αρχή συζητούσε με τη Γερμανική Πρεσβεία ήδη από το 2013; Ποιοι είναι αυτοί που υποθάλπτοντας  τον διχασμό, την κοινωνική συνοχή και την εθνική μας ασφάλεια κερδοσκοπούν πάνω στην υποβάθμιση της ζωής μας, πάνω στην εξαθλίωση του μετανάστη, πάνω στην δυστυχία του νησιού μας;
        Σάμος,
         Πέμπτη 5  Οκτώβρη 2017
Τ.Ο. Ε.ΠΑ.Μ Σάμου
Αποτέλεσμα εικόνας για επαμ

 (φωτογραφία του Banksy για το μεταναστευτικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου