Ο υποψήφιος Βουλευτής του εκλογικού Συνδυασμού ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ, Γιώργος Ορφανίδης, ανταποκρινόμενος στη δημόσια επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων απέστειλε απαντητική στα αιτήματα τους επιστολή, ενημερώνοντας τους για τις θέσεις του εκλογικού συνδυασμού. Στην επιστολή του τονίζει ότι η εκλογική συνεργασία ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ έχει ανοιχτά και δημόσια τοποθετηθεί υπέρ του θέματος αυτού, θέτοντας ως πρώτιστο καθήκον της την προστασία της οικογένειας.
Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του εκλογικού συνδυασμού ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ είχαν πρόσφατα συνάντηση και συζήτηση με το Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ). Μετά τη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας πολυτέκνων δήλωσε ότι «είναι σημαντική η παρουσία της σύμπραξης ΕΠΑΜ –ΑΚΚΕΛ στη βουλή» στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης, συμφώνησε με τη διαπίστωση του Προέδρου της συνομοσπονδίας πολυτέκνων ότι το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα έχει λάβει, εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, πρωτοφανή έκταση, οδηγώντας ουσιαστικά τη χώρα σε κατάρρευση.
Στην Ελλάδα σήμερα διαπιστώνεται σημαντική μείωση του δείκτη των γεννήσεων έναντι της αξιοσημείωτης αύξησης του δείκτη των θανάτων. Η εικόνα αυτή, πρωτοφανής για περίοδο ειρήνης, είναι αποτέλεσμα των περικοπών στη δημόσια υγεία, της υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής, των αυξανόμενων αυτοκτονιών, και αποτελεί μία από τις πέντε παραμέτρους που σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο συνιστούν τον ορισμό της γενοκτονίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Διακήρυξη του ΟΗΕ (9η Δεκεμβρίου του 1948), γενοκτονία θεωρείται «μια από τις ακόλουθες πράξεις που λαμβάνει χώρα με στόχο την ηθελημένη καταστροφή ή τον αφανισμό ενός μέρους ή μιας ολόκληρης εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας ανθρώπων: την δολοφονία μελών της ομάδας αυτής. Την πρόκληση σοβαρών σωματικών ή ψυχολογικών τραυμάτων σε μέλη της ομάδας. Την ηθελημένη επέμβαση στις συνθήκες ζωής των ομάδων αυτών, με στόχο τον φυσικό αφανισμό τους. Την επιβολή μέτρων με στόχο τον εμποδισμό των γεννήσεων εντός της ομάδας αυτής. Και τέλος την βίαιη μετατόπιση παιδιών από την ομάδα αυτή σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων». Δεδομένου, ότι στην περίπτωση της Ελλάδας ισχύουν όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, ο ελληνικός λαός υφίσταται,, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, μια πρωτοφανούς έκταση γενοκτονία. Την δραματικότητα της κατάστασης αυτής πιστοποιούν και ευρωπαϊκές εκθέσεις, ενώ κατά τη νομική έννοια του όρου, η «γενοκτονία», συνιστά συγκεκριμένο έγκλημα του διεθνούς ποινικού δικαίου. Ωστόσο, η νεοφιλελεύθερη πολιτική των παγκόσμιων αγορών δηλώνει ότι σχεδιάζει να καλύψει το δημογραφικό κενό με μετανάστες.
Η Συνομοσπονδία Πολυτέκνων και ο Πρόεδρος του ΕΠΑΜ αναγνώρισαν από κοινού ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ανατροπή του εφιάλτη της υπογεννητικότητας. Το ΕΠΑΜ θεωρεί απαραίτητη και κομβικής σημασίας την προϋπόθεση αυτή για την ανάκαμψη της οικονομίας σε μια χώρα που έχει ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία κι έχει απαλλαγεί από το δυσβάσταχτο βάρος του χρέους. Ενός χρέους επαχθούς, απεχθούς και προπαντός παράνομου (όπως έχει καταδείξει η μήνυση επί εσχάτη προδοσία κατά παντός υπευθύνου που έχει καταθέσει στον Άρειο Πάγο το ΕΠΑΜ), το οποίο μια πατριωτική κυβέρνηση οφείλει να καταγγείλει στη διεθνή κοινότητα και να προχωρήσει μονομερώς στην μη αναγνώριση και διαγραφή του.
Πέραν τούτου όμως, μια πατριωτική κυβέρνηση, σε μια χώρα που έχει ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία-ανεξαρτησία, οφείλει να θέσει ως πρώτιστη υποχρέωσή της την ανάκαμψη της υπογεννητικότητας με μια σειρά μέτρων, βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων. Το ΕΠΑΜ μάλιστα, εκτιμώντας ότι η προστασία της οικογένειας και της μητρότητας αποτελεί πρώτιστη υποχρέωση του κράτους με την εφαρμογή μιας ανάλογης κοινωνικής πολιτικής, έχει διασαφηνίσει τις θέσεις του με σχετικό ψήφισμα συνεδρίου «μέριμνα για την οικογένεια και ειδικότερα για τη μητέρα και το παιδί» (5ο Συνέδριο 2016). Επιπλέον, η εκλογική σύμπραξη ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ δεσμεύεται να υλοποιήσει τα παρακάτω άμεσα μέτρα προστασίας της οικογένειας και δη των πολυτέκνων:
α) Παροχή εφάπαξ 5.000 ευρώ για κάθε οικογένεια που ζει κάτω από όριο της φτώχειας, επίδομα που θα θέτει τις οικογένειες αυτές πάνω από το μέσο φορολογητέο εισόδημα. Σήμερα στην Ελλάδα μια μέση οικογένεια για την αντιμετώπιση μόνο των τρεχόντων καταναλωτικών εξόδων διαβίωσης εκτιμάται ότι χρειάζεται επιπλέον περίπου 3,5 χιλιάδες ευρώ, ποσό που αναλογικά αυξάνει με το μέγεθος της οικογένειας φτάνοντας ως τα 7,5 χιλ. ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.
β) Παροχή σε όλες τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα, από 0 έως 18 ετών, μηνιαίου επιδόματος 300 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.
γ) Απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος κάθε οικογένειας που έχει περισσότερα από 2 παιδιά.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξηγήθηκαν επίσης και οι τεχνικές οικονομικές λεπτομέρειες που καθιστούν εφικτό ένα τέτοιο πρόγραμμα, το κόστος του οποίου υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 25 δις. Το σημαντικό είναι να επαναπροσδιοριστούν οι προτεραιότητες της οικονομίας, και τα δισεκατομμύρια που δίνονται για να σωθούν οι ιδιωτικές τράπεζες να δοθούν στις οικογένειες, στα νοικοκυριά, στους συνταξιούχους, στις επενδύσεις, ενισχύοντας σε μικρό βάθος χρόνου σημαντικά το ΑΕΠ της χώρας. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται, επίσης, η συνταγματική κατοχύρωση των ρυθμίσεων αυτών υπέρ του παιδιού και της οικογένειας, ώστε να μην μπορούν να αναιρεθούν, ούτε να μεταλλαχτούν κατά το δημοσιονομικά δοκούν από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Παράλληλα η οικογένεια θα ενισχυθεί και με επιπλέον μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, όπως :
δ) τη θεμελίωση ενός αληθινά δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας και παιδείας, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σύμφωνα με τις ανάγκες τους και ανεξάρτητα της οικονομικής τους επιφάνειας (μέτρο –αρ. 12- που προβλέπεται και στη νομική δέσμευση του ΕΠΑΜ: ψήφισμα 5ου Συνεδρίου 2016, βλ. https://www.epamhellas.gr/wp-content/uploads/2017/03/DESMEYSI.pdf)
ε) Επιστημονική αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας εξαιτίας της τοξικότητας, των φυτοφαρμάκων και των χημικών ουσιών σε τρόφιμα και νερό, που ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για την αύξηση των ανιάτων ασθενειών και της στειρότητας. Στόχος είναι όχι μόνο η αύξηση των οικονομικών δεικτών, αλλά και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.
Όπως γίνεται σαφές, το πρόγραμμα της εκλογικής σύμπραξης ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ για τη στήριξη της οικογένειας έχει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό και βάση από τις πολιτικές φορολόγησης του κάθε παιδιού ως τεκμήριο, που υιοθετούν τα συστημικά κόμματα. Ειδικά αυτά που στις επερχόμενες εκλογές ανταγωνίζονται για την κατάληψη του κυβερνητικού θώκου. Το ΣΥΡΙΖΑ με επίσημες δηλώσεις βουλευτών του όχι μόνο αδιαφορεί για τα αιτήματα και τις ανάγκες των πολύτεκνων οικογενειών, αλλά ευθαρσώς τις αντιμετωπίζει ως «εκβιαστική συντεχνία» που απαιτεί επιπλέον χρηματοδοτήσεις επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό. Από την άλλη υπάρχουν δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ που προεκλογικά υπόσχονται επιδόματα (1000 ευρώ εφάπαξ για κάθε τέκνο) και φοροαπαλλαγές στους πολύτεκνους, όταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακινεί τους νέους της χώρας μας να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να αντιμετωπιστεί η ανεργία!
Η εκλογική συνεργασία ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ αντιτίθεται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική των αγορών και στα συμφέροντα εκείνα που ποικιλοτρόπως επιχειρούν να απαλλάξουν το κράτος από την κοινωνική του υποχρέωση να εγγυάται τα συλλογικά κοινωνικά δικαιώματα του κάθε πολίτη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΠΑΜ «δεν μπορείς ως πολιτικός φορέας να αναφέρεσαι αορίστως στην ανάκαμψη της οικονομίας όταν η χώρα πεθαίνει δημογραφικά». Η χώρα διαθέτει τεράστιες δυνατότητες για μια καίρια και ουσιαστική αναστροφή της υπογεννητικότητας. Συνεπώς, «το πολιτικό ερώτημα δεν είναι πού θα βρεθούν οι πόροι για τη χρηματοδότηση μιας γνήσιας δημογραφικής πολιτικής, αλλά το πώς διατίθενται οι υφιστάμενοι πόροι από ένα πατριωτικό/δημοκρατικό μέτωπο δυνάμεων που θα αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας.».
Με την υιοθέτηση των μέτρων που προτείνουμε ευελπιστούμε ότι η νέα γενιά, αυτή που είθισται να αναλαμβάνει το χρέος της υπεράσπισης της Πατρίδας, θα μπορεί να αντιμετωπίζει το μέλλον της με αισιοδοξία, δεν θα χρειάζεται να μεταναστεύει, δεν θα τρομάζει να δημιουργήσει οικογένεια λόγω οικονομικών δυσκολιών και δυσπραγίας και θα μπορεί να απολαμβάνει μια ποιοτική ζωή με υγεία.
Επισυνάπτεται επίσης το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 21/6/2019 το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ σχετικά με το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της συζήτησης που είχε ο Πρόεδρος του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης, με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ)
(βλ. και βίντεο https://www.epamhellas.gr/proedros-ton-polyteknon-simantiki-paroysia-tis-sympraxis-epam/ )
Σάμος, 23 Ιουνίου 2019
Για τον εκλογικό συνδυασμό ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ
ο υποψήφιος βουλευτής
στο νομό Σάμου
Γιώργος Ορφανίδης
Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του εκλογικού συνδυασμού ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ είχαν πρόσφατα συνάντηση και συζήτηση με το Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ). Μετά τη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας πολυτέκνων δήλωσε ότι «είναι σημαντική η παρουσία της σύμπραξης ΕΠΑΜ –ΑΚΚΕΛ στη βουλή» στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης, συμφώνησε με τη διαπίστωση του Προέδρου της συνομοσπονδίας πολυτέκνων ότι το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα έχει λάβει, εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, πρωτοφανή έκταση, οδηγώντας ουσιαστικά τη χώρα σε κατάρρευση.
Στην Ελλάδα σήμερα διαπιστώνεται σημαντική μείωση του δείκτη των γεννήσεων έναντι της αξιοσημείωτης αύξησης του δείκτη των θανάτων. Η εικόνα αυτή, πρωτοφανής για περίοδο ειρήνης, είναι αποτέλεσμα των περικοπών στη δημόσια υγεία, της υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής, των αυξανόμενων αυτοκτονιών, και αποτελεί μία από τις πέντε παραμέτρους που σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο συνιστούν τον ορισμό της γενοκτονίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Διακήρυξη του ΟΗΕ (9η Δεκεμβρίου του 1948), γενοκτονία θεωρείται «μια από τις ακόλουθες πράξεις που λαμβάνει χώρα με στόχο την ηθελημένη καταστροφή ή τον αφανισμό ενός μέρους ή μιας ολόκληρης εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας ανθρώπων: την δολοφονία μελών της ομάδας αυτής. Την πρόκληση σοβαρών σωματικών ή ψυχολογικών τραυμάτων σε μέλη της ομάδας. Την ηθελημένη επέμβαση στις συνθήκες ζωής των ομάδων αυτών, με στόχο τον φυσικό αφανισμό τους. Την επιβολή μέτρων με στόχο τον εμποδισμό των γεννήσεων εντός της ομάδας αυτής. Και τέλος την βίαιη μετατόπιση παιδιών από την ομάδα αυτή σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων». Δεδομένου, ότι στην περίπτωση της Ελλάδας ισχύουν όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, ο ελληνικός λαός υφίσταται,, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, μια πρωτοφανούς έκταση γενοκτονία. Την δραματικότητα της κατάστασης αυτής πιστοποιούν και ευρωπαϊκές εκθέσεις, ενώ κατά τη νομική έννοια του όρου, η «γενοκτονία», συνιστά συγκεκριμένο έγκλημα του διεθνούς ποινικού δικαίου. Ωστόσο, η νεοφιλελεύθερη πολιτική των παγκόσμιων αγορών δηλώνει ότι σχεδιάζει να καλύψει το δημογραφικό κενό με μετανάστες.
Η Συνομοσπονδία Πολυτέκνων και ο Πρόεδρος του ΕΠΑΜ αναγνώρισαν από κοινού ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ανατροπή του εφιάλτη της υπογεννητικότητας. Το ΕΠΑΜ θεωρεί απαραίτητη και κομβικής σημασίας την προϋπόθεση αυτή για την ανάκαμψη της οικονομίας σε μια χώρα που έχει ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία κι έχει απαλλαγεί από το δυσβάσταχτο βάρος του χρέους. Ενός χρέους επαχθούς, απεχθούς και προπαντός παράνομου (όπως έχει καταδείξει η μήνυση επί εσχάτη προδοσία κατά παντός υπευθύνου που έχει καταθέσει στον Άρειο Πάγο το ΕΠΑΜ), το οποίο μια πατριωτική κυβέρνηση οφείλει να καταγγείλει στη διεθνή κοινότητα και να προχωρήσει μονομερώς στην μη αναγνώριση και διαγραφή του.
Πέραν τούτου όμως, μια πατριωτική κυβέρνηση, σε μια χώρα που έχει ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία-ανεξαρτησία, οφείλει να θέσει ως πρώτιστη υποχρέωσή της την ανάκαμψη της υπογεννητικότητας με μια σειρά μέτρων, βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων. Το ΕΠΑΜ μάλιστα, εκτιμώντας ότι η προστασία της οικογένειας και της μητρότητας αποτελεί πρώτιστη υποχρέωση του κράτους με την εφαρμογή μιας ανάλογης κοινωνικής πολιτικής, έχει διασαφηνίσει τις θέσεις του με σχετικό ψήφισμα συνεδρίου «μέριμνα για την οικογένεια και ειδικότερα για τη μητέρα και το παιδί» (5ο Συνέδριο 2016). Επιπλέον, η εκλογική σύμπραξη ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ δεσμεύεται να υλοποιήσει τα παρακάτω άμεσα μέτρα προστασίας της οικογένειας και δη των πολυτέκνων:
α) Παροχή εφάπαξ 5.000 ευρώ για κάθε οικογένεια που ζει κάτω από όριο της φτώχειας, επίδομα που θα θέτει τις οικογένειες αυτές πάνω από το μέσο φορολογητέο εισόδημα. Σήμερα στην Ελλάδα μια μέση οικογένεια για την αντιμετώπιση μόνο των τρεχόντων καταναλωτικών εξόδων διαβίωσης εκτιμάται ότι χρειάζεται επιπλέον περίπου 3,5 χιλιάδες ευρώ, ποσό που αναλογικά αυξάνει με το μέγεθος της οικογένειας φτάνοντας ως τα 7,5 χιλ. ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.
β) Παροχή σε όλες τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα, από 0 έως 18 ετών, μηνιαίου επιδόματος 300 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.
γ) Απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος κάθε οικογένειας που έχει περισσότερα από 2 παιδιά.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξηγήθηκαν επίσης και οι τεχνικές οικονομικές λεπτομέρειες που καθιστούν εφικτό ένα τέτοιο πρόγραμμα, το κόστος του οποίου υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 25 δις. Το σημαντικό είναι να επαναπροσδιοριστούν οι προτεραιότητες της οικονομίας, και τα δισεκατομμύρια που δίνονται για να σωθούν οι ιδιωτικές τράπεζες να δοθούν στις οικογένειες, στα νοικοκυριά, στους συνταξιούχους, στις επενδύσεις, ενισχύοντας σε μικρό βάθος χρόνου σημαντικά το ΑΕΠ της χώρας. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται, επίσης, η συνταγματική κατοχύρωση των ρυθμίσεων αυτών υπέρ του παιδιού και της οικογένειας, ώστε να μην μπορούν να αναιρεθούν, ούτε να μεταλλαχτούν κατά το δημοσιονομικά δοκούν από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Παράλληλα η οικογένεια θα ενισχυθεί και με επιπλέον μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, όπως :
δ) τη θεμελίωση ενός αληθινά δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας και παιδείας, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σύμφωνα με τις ανάγκες τους και ανεξάρτητα της οικονομικής τους επιφάνειας (μέτρο –αρ. 12- που προβλέπεται και στη νομική δέσμευση του ΕΠΑΜ: ψήφισμα 5ου Συνεδρίου 2016, βλ. https://www.epamhellas.gr/wp-content/uploads/2017/03/DESMEYSI.pdf)
ε) Επιστημονική αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας εξαιτίας της τοξικότητας, των φυτοφαρμάκων και των χημικών ουσιών σε τρόφιμα και νερό, που ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για την αύξηση των ανιάτων ασθενειών και της στειρότητας. Στόχος είναι όχι μόνο η αύξηση των οικονομικών δεικτών, αλλά και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.
Όπως γίνεται σαφές, το πρόγραμμα της εκλογικής σύμπραξης ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ για τη στήριξη της οικογένειας έχει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό και βάση από τις πολιτικές φορολόγησης του κάθε παιδιού ως τεκμήριο, που υιοθετούν τα συστημικά κόμματα. Ειδικά αυτά που στις επερχόμενες εκλογές ανταγωνίζονται για την κατάληψη του κυβερνητικού θώκου. Το ΣΥΡΙΖΑ με επίσημες δηλώσεις βουλευτών του όχι μόνο αδιαφορεί για τα αιτήματα και τις ανάγκες των πολύτεκνων οικογενειών, αλλά ευθαρσώς τις αντιμετωπίζει ως «εκβιαστική συντεχνία» που απαιτεί επιπλέον χρηματοδοτήσεις επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό. Από την άλλη υπάρχουν δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ που προεκλογικά υπόσχονται επιδόματα (1000 ευρώ εφάπαξ για κάθε τέκνο) και φοροαπαλλαγές στους πολύτεκνους, όταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακινεί τους νέους της χώρας μας να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να αντιμετωπιστεί η ανεργία!
Η εκλογική συνεργασία ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ αντιτίθεται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική των αγορών και στα συμφέροντα εκείνα που ποικιλοτρόπως επιχειρούν να απαλλάξουν το κράτος από την κοινωνική του υποχρέωση να εγγυάται τα συλλογικά κοινωνικά δικαιώματα του κάθε πολίτη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΠΑΜ «δεν μπορείς ως πολιτικός φορέας να αναφέρεσαι αορίστως στην ανάκαμψη της οικονομίας όταν η χώρα πεθαίνει δημογραφικά». Η χώρα διαθέτει τεράστιες δυνατότητες για μια καίρια και ουσιαστική αναστροφή της υπογεννητικότητας. Συνεπώς, «το πολιτικό ερώτημα δεν είναι πού θα βρεθούν οι πόροι για τη χρηματοδότηση μιας γνήσιας δημογραφικής πολιτικής, αλλά το πώς διατίθενται οι υφιστάμενοι πόροι από ένα πατριωτικό/δημοκρατικό μέτωπο δυνάμεων που θα αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας.».
Με την υιοθέτηση των μέτρων που προτείνουμε ευελπιστούμε ότι η νέα γενιά, αυτή που είθισται να αναλαμβάνει το χρέος της υπεράσπισης της Πατρίδας, θα μπορεί να αντιμετωπίζει το μέλλον της με αισιοδοξία, δεν θα χρειάζεται να μεταναστεύει, δεν θα τρομάζει να δημιουργήσει οικογένεια λόγω οικονομικών δυσκολιών και δυσπραγίας και θα μπορεί να απολαμβάνει μια ποιοτική ζωή με υγεία.
Επισυνάπτεται επίσης το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 21/6/2019 το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ σχετικά με το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της συζήτησης που είχε ο Πρόεδρος του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης, με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ)
(βλ. και βίντεο https://www.epamhellas.gr/proedros-ton-polyteknon-simantiki-paroysia-tis-sympraxis-epam/ )
Σάμος, 23 Ιουνίου 2019
Για τον εκλογικό συνδυασμό ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ
ο υποψήφιος βουλευτής
στο νομό Σάμου
Γιώργος Ορφανίδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου