.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Μετεξεταστέα Δικαιοσύνη



&&& ΕΠΑΜ www.facebook.com/metopo &&&

Έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιό μου να γράφω ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να δούμε άσπρη μέρα, χωρίς Δικαιοσύνη. Από τις αμέτρητες σχετικές αναρτήσεις μου διαλέγω ένα τυχαίο, αλλά χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι μια ανεξάρτητη, ακέραια Δικαιοσύνη θα μπορούσε όχι μόνο να ανακουφίσει το χειμαζόμενο Ελληνικό λαό από την κρίση, αλλά και να την έχει αποσοβήσει, ή ακόμη-ακόμη και να την είχε προλάβει», έγραφα εδώ.

Φυσικά, δεν είμαι ο μόνος που τα γράφει. Υπάρχουν κι άλλοι που επίσης έχει βγάλει το πληκτρολόγιό τους μαλλιά (βλ., π.χ., εδώ κι εδώ – μόνο πρόχειρα δείγματα αυτά από τα πολλά που έχουν δημοσιεύσει οι άνθρωποι). Αλλά φαίνεται ότι αφού και τα δικά τους, όπως και άλλα πληκτρολόγια, έχουν μαλλιάσει, θεωρούνται κατά συνέπεια «μαλλιάδες», ως εκ τούτου δεν λαμβάνονται υπόψη…

Υπάρχουν κι εξαιρέσεις στην ελληνική δικαιοσύνη, δεν λέω…

Θυμάστε, λ.χ., κάτι σποραδικά Πρωτοδικεία που δικαίωναν πολίτες;

Σήμερα όμως το χαστούκι δεν ήρθε ούτε από εξαιρέσεις ούτε από «μαλλιάδες». Ήρθε από κοστουμάτους. Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με στοιχεία δικής της έκθεσης, η Ελλάδα είναι η τρίτη χειρότερη χώρα στην ΕΕ στην απονομή δικαιοσύνης, ενώ σε ποιότητα του συστήματος δικαιοσύνης έρχεται τελευταία. Μάλιστα.

Αυτά βέβαια τα λέει μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τα δημοψηφίσματα όποτε δεν την συμφέρουν, εφ’ όσον δεν μπορεί να τα αποτρέψει. Μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ως μέλος της Τρόικας κάνει κάτι σαν ακαδημαϊκή συζήτηση με το παρακείμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα αποτελέσματα που είχαν τα προγράμματά της για τον ελληνικό λαό. Μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή που γειτνιάζει μ’ ένα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου για να προσφύγεις θέλεις ένα σκασμό λεφτά και δυό γενιές δισέγγονα, ώστε να υπάρχει ακόμα κάποιος δικός σου ζωντανός που θα πάρει τη δικαστική απόφαση στα χέρια του και να την κορνιζάρει… Και τα λέει αυτή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να πουλήσει προγράμματα κατάρτισης και άλλα τέτοια για Έλληνες δικαστές. Και κυρίως τα λέει μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή που γκρινιάζει με κορώνες περί αρνησιδικίας, μάλλον επειδή τα ελληνικά δικαστήρια ακόμα της καθυστερούν καμιά φορά το ξεπούλημα της χώρας. Δεν τα λέει επειδή την έπιασε ο πόνος. Οπότε το αναφρασεολογώ το όλο θέμα: Τα λέει ως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συνεννοηθήκαμε τώρα;

Απ’ όσα λέει όμως, ξεχωριστή σημασία έχουν τα στοιχεία που αφορούν στην αντίληψη περί ανεξαρτησίας του συστήματος απονομής δικαιοσύνης. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα καταλαμβάνει στην παγκόσμια κατάταξη την 84η θέση (σε σύνολο 184 χωρών). Κάπου εκεί κοντά στην ίδια θέση βρίσκεται και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής Οικονομίας, καθώς και άλλοι συναφείς δείκτες, αν αυτό σας λέει κάτι. Αν σας λέει κάτι, εννοώ καθώς έρχεται η ανάπτυξη προς τα εδώ καλπάζοντας…

Α! Αν σας λέει κάτι και αυτό που ακολουθεί, να προσθέσω με την ευκαιρία ότι η είδηση της εν λόγω έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έμεινε αναρτημένη στο in.gr του ΔΟΛ όσο ακριβώς χρειάσθηκε για να μην μπορεί να πει κανείς ότι δεν την έφαγε αμέσως το μαύρο σκοτάδι. Λίγη ώρα μετά τη δημοσίευσή της, λοιπόν, αντικαταστάθηκε από τη βαρύγδουπη είδηση ότι «Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για τους 500 της Λίστας Λαγκάρντ».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

by Sotos μέσω το "ΓΡΕΚΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου