.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

απάντηση του ΕΠ.Α.Μ. στις δηλώσεις της κα Αρβελέρ

Πολύς ντόρος για τις πρόσφατες δηλώσεις της κυρίας Αρβελέρ... Φυσικά κι έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις της για τους νεοέλληνες ή την κρίση, όπως ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας... Δύο παρατηρήσεις όμως... Δήλωσε ότι "κρίση δεν είναι αυτό που βιώνουν οι Έλληνες σήμερα", αλλά εκείνο που εκείνη βίωνε στην Κατοχή πηγαίνοντας σχολείο, όταν έβλεπε "τα κάρα του δήμου να μαζεύουν πτώματα από την πείνα"...Ξεχνά η κα Αρβελέρ ωστόσο ότι κάθε εποχή χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένα ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά δεδομένα, σήμερα δεν έχουμε ένοπλη κατοχή με τους όρους του 1940, έχουμε οικονομική κατοχή και απώλεια κεκτημένων δεκαετιών σε όλα τα επίπεδα, αλλά ακόμη κι αν αυτό δεν το παραδέχεται κάποιος, δεν μπορεί να αρνηθεί την απώλεια εργασίας και εισοδήματος, την εξάλειψη της κοινωνικής μέριμνας, που σε βάθος χρόνου θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πείνα και την εξαθλίωση της εποχής του 1940... Η ελληνική οικογένεια θα πρέπει να φτάσει στην πλήρη εξόντωση για να καταλάβει εκ των υστέρων η κα Αρβελέρ ότι "υπάρχει επιτέλους (!) κρίση"; Δεύτερο σχόλιο... Θα μπορούσαμε κι εμείς να μιλήσουμε με γενικεύσεις κι αοριστολογίες και να θεωρήσουμε πολυτέλεια το ότι η κα Αρβελέρ πήγαινε σχολείο - την εποχή που τ'άλλα παιδιά πεινούσαν - κι έτυχε παιδείας και υψηλής μόρφωσης που της προσέφεραν εν συνεχεία υψηλόβαθμες θέσεις σε ξένα Πανεπιστήμια... Αντίστοιχα, σαν τα παιδιά που πεινούσαν τότε υπάρχουν χιλιάδες παιδιά σήμερα που μπορεί να διαθέτουν τα προς το ζην - καθώς δεν υπάρχει κρίση - αλλά που ποτέ δεν θα μπορέσουν να τύχουν της μόρφωσης της κα ιστορικού, γιατί η παιδεία έχει γίνει μια ακριβή πολυτέλεια για τα παιδιά των ανέργων γονέων και των χαμηλόμισθων, για μαθητές κακοπληρωμένων και ταπεινωμένων από τον κοινωνικό αυτοματισμό διδασκάλων. Η κα ιστορικός δήλωσε επίσης ότι "οι Έλλληνες ακολουθούν αυτόν που τους πληρώνει καλύτερα", ότι είναι έτσι μαθημένοι... Πρώτο σχόλιο... Μα και η κα Αρβελέρ, απ'ό,τι θυμάμαι, καριέρα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού έκανε... Λογικά θα πληρωνόταν καλύτερα... Μπορεί να μην είναι η καλύτερη αντιστοιχία, αλλά όλο και σε κάποιες ευρωπαϊκές επιτροπές θα προσέφερε υπηρεσίες, όλο και κάποιον μισθό θα έλαβε από την ΕΕ... Τελευταίο σχόλιο... Αν η κα Αρβελέρ όλα αυτά τα χρόνια του σημαντικού της βίου, έβλεπε ή προέβλεπε την εξάρτηση της Ελλάδας, των πολιτικών της ή εν γένει της ελληνικής κοινωνίας, μπορούσε, είχε την ελευθερία, να το στηλιτεύσει, να το υπενθυμίζει σε εναν λαό που απαρνήθηκε το τσαρούχι, όπως λέει, δίνοντας τον δικό της αγώνα κόντρα σε αυτούς που μόλις σήμερα ονομάζει "εκείνοι με τα πολλά λεφτά"... Εκείνοι με τα πολλά λεφτά έχουν όνομα κι επώνυμο, κα Αρβελέρ, ή μήπως κάποιος "άγνωστος" ήρθε ποτέ να εξαγοράσει ή να ελεήσει;;; Αυτή την ιδιότητα του εκ των υστέρων προφήτου, πολλοί αγάπησαν αλλά ακόμη περισσότεροι εμίσησαν... Δικαιούστε, κα Αρβελέρ να έχετε γνώμη, αλλά καλύτερα περιορίστείτε, για την υστεροφημία σας, στις επαγγελματικές σας δραστηριότητες. Ο ιστορικός δεν είναι προφήτης...
δημοσιεύτηκε από Διεθνείς Σχέσεις ΕΠΑΜ, 29 Αυγούστου 11.40 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου