.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Η συνθήκη της Λωζάννης και ο Ερντογάν

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016


του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου*
Το να παρουσιάζει ο Ερντογάν τη Συνθήκη της Λωζάννης σαν ήττα της Τουρκίας γιατί δεν της περιήλθαν τα Ελληνικά νησιά αποτελεί σχήμα οξύμωρο την στιγμή που η Τουρκία έχει ήδη παραβιάσει τόσο πολύ την Συνθήκη αυτή που δεν έχει απομείνει σχεδόν τίποτα.
Ας δούμε λίγο τις παραβιάσεις αυτές. 

Τα άρθρα 36-43 περί προστασίας των μειονοτήτων παραβιάσθηκαν σε σημείο που από τους 120.000 ομογενείς που ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη τότε έμειναν σήμερα περίπου 3.500 χιλιάδες. Μετανάστευσαν μας λένε οι Τούρκοι για να βρουν καλλίτερες συνθήκες ζωής στην πλούσια Ελλάδα. Και όταν τους μιλάς για τα Σεπτεμβριανά του 1955 και τις απελάσεις των Ελλήνων υπηκόων το 1964,σε κοιτάζουν αμήχανα.
Το άρθρο 14 της Λωζάννης προέβλεπε τοπική αυτοδιοίκηση από τους Ομογενείς Χριστιανούς της Ίμβρου και αστυνομία από τους ομοεθνείς μας. Αγνοήθηκε πλήρως από την Τουρκία η οποία και αποδεκάτισε τον Ελληνικό πληθυσμό της Ίμβρου κυρίως την δεκαετία του 60,για να μείνουν στο τέλος περί τους 300. Μόνο και μόνο γι’ αυτό μπορεί η Ελλάδα να διεκδικήσει την επιστροφή της Ίμβρου. Αμέτρητες εκκλησίες γκρεμίσθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να κατασκευασθούν δρόμοι, πάλι σε παραβίαση της Λωζάννης.
Και σήμερα ακόμα με την εισβολή στην Συρία η Τουρκία έχει παραβιάσει το άρθρο 3 που....
οριοθετεί τα σύνορα με την Συρία.
Το να ισχυρίζεται ότι τα ελληνικά νησιά είναι δίπλα στην Τουρκία το ίδιο μπορεί να ισχυρισθούμε και εμείς για την Σμύρνη και την Μικρά Ασία.
Εξ’ άλλου με το άρθρο 15 παραχώρησε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία και με το άρθρο 19 αναγνώρισε την κυριαρχία της Αγγλίας στην Κύπρο.
Δεν πρέπει να μας απασχολεί εάν η δήλωση έγινε για εσωτερικούς λόγους .Πάντοτε αυτό γίνεται και σχεδόν πάντοτε αυτό επικαλούνται οι Ελληνικές κυβερνήσεις. Με τις δηλώσεις αυτές ο Τούρκος Πρόεδρος θέτει θέμα Λωζάννης.
Η αντίδραση της Ελλάδος πρέπει να είναι σθεναρή και θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα και να τοποθετηθούν τα άλλα κράτη που συνυπέγραψαν την Συνθήκη δηλαδή η Αγγλία, Γαλλία Ιταλία, Ρουμανία και Ιαπωνία.
*Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος είναι Πρέσβης ε.τ & επί κεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ