.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ & Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΑΜ» ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΤΗ - ΛΕΠΙΔΑ & Σία

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυπριώτης Λεπίδας εικόνες                                                       
  (αναρτημένο στον Προσυνεδριακό Διάλογο, 7ο Συνέδριο ΕΠΑΜ 2018)                                         
 της Ελένης Γούλα






   

                                                        
  1. ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΑΜ»
Η αινιγματική δήλωση του Κυπριώτη σε ραδιοφωνική εκπομπή (Σπορ news 90.1 FM με τον Π. Ιωάννου, 9/8/2018), όπου, επικαλούμενος την ιδιότητά του ως Γενικός Γραμματέας (ΓΓ) – παρότι του είχε αφαιρεθεί ο τίτλος αυτός απ’ το Εθνικό Συμβούλιο του Μετώπου (ΕΣΥΜ) της 22ας Ιουλίου 2018-, τόνιζε ότι «το Επάμ έκλεισε τον κύκλο του αλλά ο αγώνας συνεχίζεται», προβλημάτισε πολλούς. Τι σημαίνει η δήλωση αυτή; Δίνει δημοσίως το σύνθημα  διάλυσης του Επάμ εκ των έσω; Και ποιον κύκλο του Επάμ εννοεί, τον πολιτικό,  τον ιστορικό, ή και τα δύο ;  Ωστόσο η εξαγγελία αυτή σε συνδυασμό με άλλες αναφορές  του Κυπριώτη περί δημιουργίας ενός Πατριωτικού, Δημοκρατικού, Λαϊκού Κινήματος (βλ. αρ. υποσημείωσης 1) άφηνε να ίπταται η εντύπωση ότι ετοιμάζει νέο κόμμα, όντας όχι μόνο  μέλος, αλλά παρουσιαζόμενος και ως ανώτερο στέλεχος του Επάμ. Χαρακτηριστικά σημειώνει σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης «Αυτή όμως η εικόνα, της μη ύπαρξης φρέσκων πολιτικών δυνάμεων, αποδυναμώνει εξαιρετικά το σημερινό φθαρμένο πολιτικό σύστημα, αλλά από την άλλη πλευρά ενισχύει  και κάνει επιτακτική την ανάγκη για τη συσπείρωση  όλων των αντιτιθέμενων  αλλά  πολυδιασκορπισμένων  πολιτικών δυνάμεων. Αυτή η συσπείρωση αν επιτευχθεί και ο ελληνικός λαός αντιληφθεί ότι πρόκειται για σοβαρή πολιτική δύναμη ικανή να δώσει ρεαλιστικές λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα, τότε είναι βέβαιο ότι θα δώσει και την αμέριστη στήριξή του!» (βλ. αρ. υποσημείωσης 2). Ο Καζάκης ασκεί αυστηρή κριτική στην προεξαγγελλόμενη αυτή κίνηση του Κυπριώτη και περιγράφοντας τον χαρακτήρα της εκτιμά ότι πρόθεση του Κυπριώτη  είναι να αποστεώσει το Επάμ και να το παραδώσει ως πολιτική λεία σε συνεργασίες που φιλοδοξούν να κυριαρχήσουν στο θολό πολιτικό σκηνικό της μεταμνημονιακής Ελλάδας (βλ. αρ. υποσημείωσης 3).
Το άρθρο όμως του Αριδά (βλ. αρ. υποσημείωσης 4)  έρχεται να μας διαφωτίσει και να μας βγάλει από την πλάνη μας, διευκρινίζοντας την αινιγματική διατύπωση του κ. Κυπριώτη. Τονίζει  ότι  αυτό που έκλεισε τον κύκλο του είναι το «Καζακικό Επάμ» κι αναιρεί  ως παραμύθια όσα γράφονται για την ίδρυση νέου κόμματος. Ο ίδιος ο Κυπριώτης, σχολιάζοντας στο fb το παραπάνω άρθρο, αρνείται κατηγορηματικά ότι ετοιμάζει κόμμα, ενώ αντιθέτως τονίζει ότι στόχος του είναι να υλοποιήσει την εντολή που το συνέδριό του ΕΠΑΜ έδωσε για διεύρυνση του Μετώπου ώστε  να κυβερνήσει τη χώρα (βλ. συνημμένο παράθεμα).  Στόχος, λοιπόν είναι η δημιουργία ενός «Μεγάλου Επάμ» χωρίς τον Καζάκη!
Από τα παραπάνω καθαρά συνάγεται, λοιπόν, ότι έχουν σχηματίσει μια εσωκομματική ομάδα που έχει ένα διαφορετικό σχέδιο πολιτικής στρατηγικής με στόχο τον εξοβελισμό του Καζάκη απ’ το Επάμ και την ανάληψη της εξουσίας του κόμματος προκειμένου να το διευρύνουν και να καταστεί δύναμη ικανή να κυβερνήσει. Θεωρούν ότι αυτό το “Μεγάλο Επάμ” θα δημιουργηθεί με την συσπείρωση όλων των αντιτιθέμενων αλλά πολυδιασκορπισμένων πολιτικών δυνάμεων, σε μια σοβαρή πολιτική δύναμη που θα δώσει ρεαλιστικές λύσεις. Δεν μας εξηγούν όμως σε ποιους όρους, σε ποια κριτήρια και σε ποιες προϋποθέσεις θα βασίζεται αυτή η πολυπόθητη συνεργασία, η σύζευξη των πολιτικών δυνάμεων.  Αυτά παραμένουν αδιευκρίνιστα κι ασαφή, είτε σκοπίμως, είτε γιατί δεν θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά μπροστά στον κύριο στόχο, την επίτευξη των συνεργασιών.

Όπως έχουν πολλές φορές τονίσει αλλού, ο Καζάκης δεν θέλει τις συνεργασίες, κι επιδιώκει ένα μικρό  περιθωριοποιημένο Επάμ, επομένως η παρουσία του μόνο ως εμπόδιο μπορεί να θεωρηθεί και κρίνεται απαραίτητο  το τέλος του «καζακικού Επάμ» κι ο εξοβελισμός του Καζάκη.  Έτσι αποσαφηνίζεται η χρησμοειδής φράση «το Επάμ έκλεισε τον κύκλο του, αλλά αυτό που είναι να γίνει θα γίνει».
     2.  Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ
Βέβαια, ο Καζάκης δεν έχει ταχθεί ποτέ κατά των συνεργασιών, αντιθέτως τις θεωρεί απαραίτητες, αυτό δηλώνουν όλες οι τοποθετήσεις του. Όμως, όπως και στην πράξη έχει αποδείξει πολλάκις, μιλάει για συνεργασίες αυτόνομων πολιτικών σχημάτων επί ίσοις όροις,  που θα στηρίζονται σε σαφώς προσδιοριζόμενα κριτήρια και όρους, στα οποία δεν κάνει εκπτώσεις και δεν δέχεται στρογγυλέματα εις βάρος των προταγμάτων του Επάμ. Κι αυτοί οι όροι συμπυκνώνονται στα εξής:  αποκατάσταση δημοκρατίας, εθνικής κυριαρχίας κι ανεξαρτησίας,  δικαίωμα μονομερών ενεργειών. Η πρόταση συνεργασίας (βλ. αρ. υποσημείωσης 5) που στις 3 Μαΐου 2018 απέστειλε το Επάμ (με υπογραφή του Γιωργή εκ μέρους της ΠΓ) προς την κίνηση των 72 (μετέπειτα εξελισσόμενη σε 1-1-4) ως απάντηση στο κείμενο της Βαλαβάνη, το αποδεικνύει καθαρά: ζητά να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας και για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας ως προϋποθέσεις ανάκτησης του δικαιώματος της χώρας σε μονομερείς ενέργειες ακύρωσης όλων των συμβάσεων, δηλαδή και του χρέους κι όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων. Αυτή είναι η ουσιαστική δέσμευση ως προς το πλαίσιο που θα καθορίσει τις άλλες ενέργειές σου, και όχι τα αναμασήματα  περί «διαπραγματεύσεων». Ένδειξη πραγματικών προθέσεων συνιστά η αποδοχή μιας τέτοιας συμφωνίας, κι  όχι οι γενικόλογες «αντιμνημονιακές» διακηρύξεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Τι νόημα έχει να δεσμευτείς ότι θα βγεις από το ευρώ αν δεν έχεις δεσμευτεί  ν΄ ανακτήσεις το δικαίωμα άσκησης εθνικής κυριαρχίας; αυτό που θα σου επιτρέψει να διαγράψεις μονομερώς τα χρέη, να περιφρουρήσεις με ίδιες δυνάμεις τα σύνορά σου, ν΄ ανασυγκροτήσεις την παραγωγή σου με εθνικό νόμισμα. Μπορείς να τα κάνεις αυτά όταν είσαι υπό κηδεμονία κι επιτροπία, ακόμη κι αν έχεις βγει από το ευρώ; Με τον μανδύα του πατριώτη υπόσχεσαι στον απελπισμένο λαό κούφια λόγια κοροϊδεύοντας τον για μια ακόμη φορά!
Η θέση του Καζάκη, λοιπόν, για την πολιτική στρατηγική του Μετώπου, όπως έχει κατατεθεί τόσο στα εσωτερικά όργανα όσο και σε δημόσιες δηλώσεις του, είναι σαφής  και στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: α) Τη διερεύνηση συνεργασιών που θα βασίζονται σε σαφείς και συγκεκριμένους όρους  και την εδραίωση της συνεργασίας μέσω κοινών δράσεων, με την προϋπόθεση ότι δεν απορροφάται η πολιτική σου αυτοτέλεια από τον άλλον και  διατηρείς το δικαίωμα άσκησης κριτικής. β) Την ανασυγκρότηση των τοπικών οργανώσεων του Επάμ και της διεύρυνσης της δύναμής του μέσω αυτών, οι οποίες θα λειτουργούν ως πολιτικό κύτταρο στην τοπική τους κοινωνία. Διότι καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί να προχωρήσει σε ανατροπή του καθεστώτος δουλοπαροικίας αν δεν έχει την υποστήριξη του λαού, αν ο ίδιος ο λαός δεν κινητοποιηθεί προς τον στόχο αυτό. γ) Την προώθηση της μήνυσης επί εσχάτη προδοσία και την υποστήριξή της τόσο από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς όσο κι από ευρείες λαϊκές μάζες. Κι ο Καζάκης στις θέσεις του αυτές έχει παραμείνει σταθερός κι ακλόνητος από την έναρξη του πολιτικού βίου του Επάμ, απορρίπτοντας πολλές προτάσεις που θα του άνοιγαν τον δρόμο σε μια βουλευτική έδρα με αντίτιμο της πολιτικής του ανέλιξης τον εκφυλισμό των προταγμάτων και τη διάλυση του Επάμ (όπως έχουμε δει να συμβαίνει με το «Άρμα Πολιτών», απ’ όπου ξεκίνησε ο Ν. Μαριάς, που απορροφήθηκε από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και πολλά άλλα εφήμερα πολιτικά μορφώματα).
Αυτά είναι γνωστά στα μέλη της πρώην ΠΓ. Γιατί τότε επιμένουν ότι ο Καζάκης είναι εμπόδιο στις συνεργασίες ;
     3.  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΓ & ΤΟ ΕΣΥΜ
Όπως παρουσίασα και στο προηγούμενο άρθρο μου (βλ. αρ. υποσημείωσης 6), το ζήτημα των συνεργασιών είχε δύο σκέλη: Το πρώτο αφορούσε στις συζητήσεις με την κίνηση των 72 (ή 1-1-4 στην τελική του εκδοχή), η οποία φαίνεται πως αγνόησε την επιστολή του Επάμ που προανέφερα, καθώς καμία απάντηση δεν έδωσαν  ως τις 11 Ιουνίου 2018, που επισήμως η κίνηση ανακοίνωσε τη σύστασή της, αλλά ούτε ως σήμερα.  Ωστόσο, η δημοσιοποίηση της επιστολής αυτής από τον Καζάκη, με στόχο να μην χρεωθεί το Επάμ τη μη συνεργασία, προκάλεσε κάποιες δυσαρέσκειες σε μέλη της τότε ΠΓ. Χωρίς όμως να διασαφηνιστούν οι πραγματικοί λόγοι αυτής της δυσαρέσκειας υπόβοσκε ένα κλίμα ότι ο Καζάκης ευθύνεται για το πάγωμα της συνεργασίας. Το δεύτερο σκέλος αφορούσε στη διερεύνηση συνεργασιών με προσωπικότητες. Με κοινή συμφωνία της ΠΓ και του Προέδρου συστήθηκε τον Μάιο επιτροπή επί αυτού του σκοπού, η οποία αποτελούνταν από τον Γενικό Γραμματέα, Δ. Κυπριώτη, δύο μέλη της ΠΓ, τους Παναγιωτόπουλο και Λεπίδα, και τον υπεύθυνο της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του Επάμ, τον κ. Στάλια. Στις επαφές ενίοτε συμμετείχαν κι άλλα μέλη της ΠΓ, όπως ο Πιερουτσάκος. Όμως, παρότι είχε οριστεί χρονικό περιθώριο 25 ημερών να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα αυτής της διερεύνησης, ως τις 22 Ιουλίου, που έγινε η 5η Σύνοδος του ΕΣΥΜ, καμία σχετική ενημερωτική αναφορά στο αρμόδιο όργανο δεν είχε κατατεθεί, παρότι είχε παρέλθει σχεδόν δίμηνο. Καμιά ενημέρωση δεν είχε το όργανο του ΕΣΥΜ για τις προσωπικότητες με τις οποίες η Επιτροπή συναντιόταν, για  τα κριτήρια και τους όρους της πολιτικής συνεργασίας που θέτονταν  ως βάση της συνεργασίας, είτε από το Επάμ, είτε από τους άλλους. Δεν όφειλε η επιτροπή αυτή στο ΕΣΥΜ της 22ας Ιουλίου να ενημερώσει και να λογοδοτήσει στο όργανο για τις όποιες κινήσεις της, όπως και καταστατικά προβλέπεται; Γιατί, όμως δεν το έκανε;
Ωστόσο, τα μέλη του ΕΣΥΜ παρότι δεν ενημερώθηκαν απ΄ την προαναφερόμενη  επιτροπή της  ΠΓ για τις εξελίξεις στη διερεύνηση των συνεργασιών, ενημερώθηκαν εγγράφως από μια ομάδα γιατρών του Επάμ, (ένας εκ των οποίων συμμετείχε και στην ΠΓ, μετά τη νέα σύνθεση του Μαΐου), που τους προειδοποιούσαν ότι υψηλόβαθμα στελέχη διατύπωναν πρόσφατα σκέψεις και προτάσεις για τη δημιουργία νέων κομμάτων με νέες σφραγίδες όπου θα μετέχουν προσωπικότητες. Ότι  προσανατολίζονταν στην υιοθέτηση  παλαιοκομματικών τρόπων  χρηματοδότησης, όπως αυτοί που ακολουθεί το Ποτάμι του  Θεοδωράκη, και μεθόδων επικοινωνίας  κατά τις συμβουλές του  κ. Μητρόπουλου, δηλαδή ψευδή ταξίματα στον λαό και δικολαβίστικοι τρόποι καταγγελίας δήθεν του συστήματος αλλά ταυτόχρονα διαπραγμάτευση με αυτό προκειμένου να μπούμε στη Βουλή, κι εκεί μετέπειτα  ως Δούρειος Ίππος να φανερώσουμε τα προτάγματα του Επάμ. Προειδοποιούσαν  ότι προτάσεις του τύπου να γίνουμε αρεστοί στο σύστημα για να μπούμε στη Βουλή θα  αποστέωναν τα προτάγματα του Επάμ για ανεξαρτησία και θα άλλαζαν την φυσιογνωμία του και σύστηναν ότι έπρεπε να εγκαταλειφθούν πάραυτα διότι αποτελούν λοβοτομή για το Επάμ και θεάρεστο έργο για το σύστημα. Τέλος, παρακινούσαν όλα τα μέλη του Εσύμ να πάρουν θέση επ’ αυτού.
Όλα τα μέλη του ΕΣΥΜ λοιπόν ενημερώθηκαν για τη νέα στρατηγική συνεργασιών και διεύρυνσης του Μετώπου που προωθούνταν από ορισμένα μέλη της ΠΓ, κι όλοι φαίνεται πως έκαναν την επιλογή τους. Δυστυχώς, όμως, δεν έγινε  αυτό με συζήτηση, διάλογο και αντιπαράθεση επιχειρημάτων.
Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να κατανοήσω τους πραγματικούς λόγους που ώθησαν τόσα μέλη του ΕΣΥΜ να μην παρευρεθούν στη σύνοδο της 22ας Ιουλίου 2018,  ούτε γιατί τα περισσότερα μέλη της ΠΓ δεν παρουσιάστηκαν να ενημερώσουν για τις κινήσεις τους, να  καταθέσουν τις απόψεις τους, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, τις θέσεις τους  από τις αιτιάσεις, αλλά και το Μέτωπο, εφόσον εκτιμούσαν ότι. ολίσθαινε σε επικίνδυνους ατραπούς εξαιτίας του Καζάκη. Εκτιμούσα ότι φυγομάχησαν, γιατί δεν είχαν το σθένος ν’ αντιπαρατεθούν με τις αιτιάσεις που ο Καζάκης κατέθεσε στο ΕΣΥΜ 2 μέρες πριν την Σύνοδο κατηγορώντας την ΠΓ για συμφωνίες συνεργασιών εις βάρος του ΕΠΑΜ και την διάλυση των ΤΟ του Μετώπου. Συνειδητοποίησα όμως πρόσφατα ότι δεν ήταν απλώς θέμα φυγομαχίας, ή και φυγοδικίας -με την μεταφορική έννοια του όρου-, τουλάχιστον για κάποια μέλη της ΠΓ, που επηρέασαν κι αρκετά μέλη του ΕΣΥΜ, αλλά είχε άλλη σκοπιμότητα. Κατάλαβα επίσης τι εννοούσε ο Αριδάς σε κείνο το προειδοποιητικό τηλεφώνημα που μου έκανε παραμονή της Συνόδου, όταν μου έλεγε «αν γίνει αυτό το ΕΣΥΜ θα διαλυθούμε», που τότε μου φάνηκε ακατανόητο και χωρίς λογική βάση.
Ακατανόητες κι αδικαιολόγητες όμως μου φάνηκαν και διάφορες στάσεις, συμπεριφορές και τακτικές που παρατηρούσα το τελευταίο διάστημα από μέλη της πρώην ΠΓ, οι οποίες κατά τη γνώμη μου είναι, τόσο πολιτικά όσο και ηθικά, ανεπίτρεπτες κι αταίριαστες για συναγωνιστές. Θα προσπαθήσω στη συνέχεια να αναδείξω  τους απώτερους στόχους και τις σκοπιμότητες των  μεθοδευμένων τακτικών και της επιχειρηματολογίας  αυτής της ομάδας της πρώην ΠΓ, όπως τουλάχιστον εγώ τα αντιλαμβάνομαι ,από τις ενδείξεις και τα στοιχεία που μέχρι τώρα έχω. Ιδιαίτερα διαφωτιστικός υπήρξε κι ένας διάλογος στο fb, τον οποίο επισυνάπτω στο τέλος ως παράθεμα.
     4.  ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ & ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΜ
Από την ημέρα εκείνου του «ανυπόστατου» ΕΣΥΜ, που έχασαν το αξίωμά τους ως πολιτικοί εκπρόσωποι του ΕΠΑΜ,  επιχειρούν τον διχασμό των μελών του ΕΣΥΜ, των ΤΟ, των μελών κι οπαδών του ΕΠΑΜ, χρησιμοποιώντας ανοίκειες για το Επάμ μεθόδους κι αναπαράγοντας τις πεπαλαιωμένες στρατηγικές του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Καταρχήν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι απαξιώνουν θεσμικές λειτουργίες και όργανα του Επάμ. Απαξιώνεται και χλευάζεται το Συνέδριο, το οποίο, κατά την εκτίμηση του κ. Λεπίδα (άλλως «Νομικός Ελευθέριος» κατά το διαδικτυακό του ψευδώνυμο – βλ. αρ. υποσημείωσης 7),  είναι μια συνέλευση βατράχων! (βλ. συνημμένο παράθεμα). Είναι δυνατόν να πάνε σε αυτή τη «συνέλευση βατράχων»  να παρουσιάσουν και να υπερασπιστούν τις θέσεις για το «Μεγάλο Επάμ» που ευαγγελίζονται; Πώς αντιλαμβάνονται αυτό το «μεγάλο Επάμ» θα το δούμε στη συνέχεια.
Δεν μπορούσα επίσης να καταλάβω γιατί δεν αποστέλλουν τα άρθρα τους προς ανάρτηση στον προσυνεδριακό, ώστε να παρουσιάσουν τεκμηριωμένα την διαφορετική πολιτική τους πρόταση και διαφωνία. Όταν τόλμησα στον διάλογο στο fb να θέσω αυτή την εύλογη απορία και να ρωτήσω γιατί δεν αναρτούν στον προσυνεδριακό διάλογο του Επάμ την πρόταση της στρατηγικής τους, τις θέσεις και τα επιχειρήματά τους για την επίτευξη της πολυπόθητης διεύρυνσης του Μετώπου, οι απαντήσεις που έλαβα με άφησαν άφωνη (βλ. συνημμένο παράθεμα). Για τον κ. Αριδά ο προσυνεδριακό διάλογος προκηρύχτηκε φασιστικά κι αντικαταστατικά, από εμάς, τους άλλους, που υποστηρίζουμε τον συκοφάντη ηγέτη, για να παρουσιάσει τις παρανοϊκές του κατηγορίες εναντίον τους! Δεν γνωρίζει ο κ. Αριδάς ότι ο προσυνεδριακός είναι μέρος του πολιτικού διαλόγου, που προβλέπεται από το καταστατικό ως το θεσμικό διαδικτυακό μέσον έκφρασης των πολιτικών απόψεων των μελών; Για τον κ. Χάλαρη ο προσυνεδριακός διαχωρίζεται σε αυτόν πριν τις 22/7/18 και σε αυτόν μετά τις 23/7/18 που έφτιαξε παράνομα η κλίκα του αρχηγού και μου σύστηνε (ως μέλος της κλίκας) να φτιάξουμε πρώτα δημοκρατικά το Επάμ και μετά να μιλάμε για δημοκρατικές διαδικασίες! Εδώ αντιλήφθηκα το σχίσμα που επιχειρούν: κάποιοι όχι μόνο θεωρούν αυτονόητη, αλλά διαφημίζουν μέσω fb την ύπαρξη δύο Επάμ, ενός δημοκρατικού κι ενός αντιδημοκρατικού που το ελέγχει μια κλίκα, -στην οποία καταχωρούμαι κι εγώ-, κι ότι τα δύο αυτά Επάμ μεταξύ τους δεν αναπτύσσουν διάλογο, πολιτικές απόψεις κι επιχειρήματα. Τον προσυνεδριακό απαξιώνει και ο Κυπριώτης γιατί τον θεωρεί ακατάλληλο προς παρουσίαση των θέσεων του, πολύ χαμηλού επιπέδου -κατώτερο και από της λαχαναγοράς- και χωρίς ιδιαίτερη απήχηση. Και δεν χάνει ευκαιρία να μου κάνει υποδείξεις για το επαγγελματικό μου χρέος και καθήκον «οφείλετε να μάθετε στα παιδιά το πώς να είναι φιλαλήθεις» (βλ. συνημμένο παράθεμα) Και ομολογώ πως με παρακίνησε να αναζητήσω την αλήθεια, για να καταλάβω το ουσιαστικό νόημα και τις σκοπιμότητες των σχολίων τους, των δηλώσεων τους και των ενεργειών τους.
Οι απαντήσεις και τα σχόλια τους διευκρινίζουν απολύτως τις θέσεις τους και υποδεικνύουν τις προθέσεις τους. Φαίνεται καθαρά ότι συνειδητά και σκόπιμα αποφεύγουν κι απαξιώνουν  το διαδικτυακό μέσον πολιτικού διαλόγου της οργάνωσης. Αντίθετα, συνειδητά και σκόπιμα προτιμούν  για την αποσπασματική και θολή  παρουσίαση των θέσεων τους τα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  μπλογκ  και κυρίως το fb. Αυτός είναι ο δικός τους χώρος!!! Με ό,τι εκφράζεται το «καζακικό Επάμ» δεν θέλουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση, γιατί υποστηρίζουν ότι είναι «αντιδημοκρατικό» και «συκοφαντικό», προϊόν μιας κλίκας!
Κατά περίεργη όμως σύμπτωση, αυτοί οι υπερασπιστές της δημοκρατίας, υιοθετούν τακτικές που πέρυσι κατέκριναν ως παράνομες και αντικαταστατικές! Αποστέλλουν παρανόμως επιστολές στις ΤΟ αλλά και σε προσωπικά μέιλ μελών και φίλων, για την αποκάλυψη, δήθεν, της μονομερούς τους αλήθειας. Ως μέλη της ΠΓ γνωρίζουν πολύ καλά τον εσωτερικό κανονισμό – αφού οι ίδιοι τον συνέταξαν- ότι μεμονωμένα μέλη δεν έχουν την αρμοδιότητα να διακινήσουν στις ΤΟ επιστολές τους. Ούτε, όμως, ως «Π.Γ» έχουν αυτό το δικαίωμα εφόσον αυτή καθαιρέθηκε στις 22 Ιουλίου 2018. Έχουν όμως δικαίωμα αν υπογράφουν τα κείμενά τους να τα αποστέλλουν στην Κ.Γ. με το αίτημα ανάρτησης στον προσυνεδριακό διάλογο, τον οποίο δεν αναγνωρίζουν και σκόπιμα απαξιώνουν. Με την καθαίρεσή τους από θέσεις ευθύνης του μετώπου τους ζητήθηκε επίσημα να καταθέσουν στην  Οργανωτρική Επιτροπή Συνεδρίου (ΟΕΣ) ό,τι διαχειρίζονταν, χρήματα, κωδικούς, αρχεία κλπ. Δεν ανταποκρίθηκαν όμως!.
Επειδή  αρνούνται να παραδεχτούν ότι καθαιρέθηκαν από τους «καταχραστές»  της εξουσίας του Επάμ, -η οποία θεωρούν ότι δικαιωματικά τους ανήκε!- διαμαρτύρονται  (στο δικό τους χώρο πάντοτε, το διαδίκτυο και στο fb) ότι τους αφαιρέθηκαν κωδικοί και η πρόσβαση σε μέιλ και googlegroups (άσε τα κλειδιά των γραφείων!). Έτσι, ο μόνος χώρος που τους μένει, όπως λένε,  για να εκφράσουν τις απόψεις τους είναι το διαδίκτυο, το fb, το twiter, τα προσωπικά τους blog (βλ. συνημμένο παράθεμα). Προφανώς κατά τον ίδιο τρόπο αντιλαμβάνονταν και τη λειτουργία των μέσων επικοινωνίας και διαλόγου του πολιτικού φορέα που εκπροσωπούσαν, ως χώρο  λασπολογίας, προσβολών, έμμεσα ή άμεσα, ξεκατινιάσματος, καλλιέργειας της εμπάθειας και του φανατισμού, χειραγώγησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας. Ο κ. Λεπίδας παρατηρεί ότι έχουν γίνει δέκτες θυμού (συνέντευξη στο spornews 90.1), αλλά μια γρήγορη ματιά στο παράθεμα αποδεικνύει ποιος διοχετεύει θυμό, ακόμα και μίσος!  Κανένα επίπεδο ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου, με θέσεις κι επιχειρήματα πολιτικά!
Δυστυχώς, με λύπη μου, αυτά διαπιστώνω εγώ από το μικρό δείγμα του δημόσιου διαλόγου στο fb που επισυνάπτω ως παράθεμα. Αυτά διαπίστωσα και στη χρήση των googlegroups πέρυσι στην αντιπαράθεσή τους με όσους τελικά έφυγαν. Κι αν κάποιοι τολμούσαν να επικρίνουν την κατάσταση αυτή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, μήπως βρεθεί λύση – όπως προσπάθησα να κάνω  κανά δυο φορές με επιστολές μου- του γίνονταν τηλεφωνικώς συστάσεις ότι «αυτά τα κάνουν μόνον οι άλλοι, όχι εμείς». Έτσι και τώρα! Προβάλλουν στους άλλους τις μεθόδους που οι ίδιοι υιοθετούν!!!
Όπως εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από το συνημμένο παράθεμα του διαλόγου στο fb, ο συνομιλητής τους που δεν ασπάζεται τη θέση τους, κι επιχειρεί να την ανατρέψει με επιχειρήματα λογικά και πολιτικά, μετατρέπεται σε εχθρό τους. Επαμίτες – αυτοί που πριν λίγους μήνες τους θεωρούσαν συναγωνιστές κι υποτίθεται τους εκτιμούσαν-  έχουν μετατραπεί στον χειρότερο εχθρό τους με τον οποίο έχουν ανοίξει πόλεμο μέχρι εξοντώσεως! Υποστηρίζουν ότι το χάσμα είναι αγεφύρωτο και η ένωση ανέφικτη! Παρά του ότι επικαλούνται την αγάπη, η αλληλεγγύη κι η αλληοϋποστήριξη που πρεσβεύει το Επάμ έχει εξανεμιστεί για τους άλλους επαμίτες! Αυτός που δεν είναι μαζί τους είναι ανήθικος, ανάξιος να του απευθύνεις τον λόγο, άξιος να τον ταπεινώνεις, να τον προσβάλλεις. Είναι τα παράσιτα κι αυτοί ως αποτελεσματικοί terminator (εξολοθρευτές) πρέπει να τα καθαρίσουν όλα!! Χαρακτηριστικό παράδειγμα κηρύγματος μίσους που το αναρτά ο Κυπριώτης, ο πρώην ΓΓ του Επάμ! (βλ. συνημμένο παράθεμα).  Μετατρέπουν πολιτικές τοποθετήσεις σε προσωπικές επιθέσεις. Προσπαθούν να μειώσουν τον πολιτικό τους αντίπαλο ηθικά, απαξιώνοντας την προσωπικότητά του και το κοινωνικό του αποτύπωμα. Κι αυτά δεν τα κάνουν ελλείψει επιχειρημάτων, αλλά, όπως πρόσφατα συνειδητοποίησα, σκόπιμα. Μετατοπίζοντας κάθε πρόβλημα στο θυμικό δυσχεραίνεται η αναζήτηση λογικών αιτιών, η κρίση, κι ο άλλος είναι πιο εύκολα χειραγωγήσιμος. Έτσι,  υποδαυλίζεται η εμπάθεια κι ο φανατισμός.
Το  fb όμως προσφέρει ένα ακόμη πλεονέκτημα. Εκεί στη δημόσια θέα χιλιάδων αναγνωστών, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα τεκταινόμενα, αναρτούν τα σχόλια τους αλλοιώνοντας και διαστρεβλώνοντας γεγονότα. Επαναλαμβάνουν σταθερά τους ισχυρισμούς τους για  «ανυπόστατο» Εσύμ, για το «τερατούργημα» της ΟΕΣ, για την «καταστρατήγηση του καταστατικού», για δήθεν αποκλεισμό τους από την Κ.Γ., για το αυταρχικό Επάμ, για τον συκοφάντη και ψυχασθενή Καζάκη, για…για… Δεν προσβάλλουν μόνο πρόσωπα, αλλά και θεσμικά όργανα και  λειτουργίες του Επάμ. Κι έτσι ψαρεύοντας σε θολά νερά πείθουν τους αδαείς κι αν αποσπάσουν τη συναίνεσή τους να τους δώσουν το προσωπικό τους μέιλ, τότε τους στέλνουν και επιστολές εντέχνως εμπεριστατωμένες με δικολαβίστικα επιχειρήματα διαστρέβλωσης των γεγονότων και μισές αλήθειες (βλ. συνημμένο παράθεμα). Επιλέγουν λοιπόν το fb ως δικό τους χώρο έκφρασης γιατί έχει απήχηση, και μπορούν εύκολα να ψαρέψουν οπαδούς.
Δεν τους φτάνουν όμως μόνο οι δικές τους σελίδες fb, χρησιμοποιούν για τις αναρτήσεις τους ακόμη και σελίδες που διαχειρίζονταν στο παρελθόν με την ιδιότητα του μέλους της ΠΓ, μάλιστα ενίοτε αλλάζοντας κωδικούς και αφαιρώντας αυθαίρετα το δικαίωμα του συνδιαχειριστή στους ιδρυτές της σελίδας,  μέλη των ΤΟ. Ουσιαστικά, δηλαδή, κάνουν πειρατική χρήση των σελίδων του Επάμ στο διαδίκτυο, σφετεριζόμενοι την σφραγίδα του, για να επιτείνουν  την εικόνα της σύγχυσης και να δώσουν την  εντύπωση της ύπαρξης δύο διαφορετικών Επάμ: του καλού, που θεωρούν δημοκρατική πολιτική οργάνωση, και του κακού, που παρουσιάζουν ως κακέκτυπο του ΚΚΕ, φασιστικό μόρφωμα κι εγκληματική οργάνωση.
Ακόμα και τις επίσημες θέσεις του Συνεδρίου, όπως αυτές αποτυπώνονται στα ψηφίσματα, απαξιώνουν και διαστρεβλώνουν, προσπαθώντας να περάσουν ως φασιστικές τις θέσεις του Επάμ για το μεταναστευτικό (βλ. αρ. υποσημείωσης 8). Ουσιαστικά, μέσω του διαδικτύου προωθούν την συκοφαντική δυσφήμιση της οργάνωσης και των μελών της ως φασιστική. Οι κινήσεις αυτές προφανώς συνδέονται άμεσα κι εκφράζουν το αφήγημα του Λεπίδα, που συστηματικά προσπαθεί – μέσα από σοφιστείες,  αυθαίρετα άλματα της λογικής κι αστήρικτες θεωρίες-  να ταυτίσει το «καζακικό Επάμ» ως ηγετικό κόμμα με ναζιστικό και φασιστικό μόρφωμα (βλ. αρ. υποσημείωσης 9).
Κι όλα αυτά μετά τις 22 Ιουλίου 2018, που έγινε η 5η Σύνοδος του ΕΣΥΜ, αυτή που χαρακτηρίζουν ως «ανυπόστατη» κι «αντικαταστατικές» τις αποφάσεις της.
      5. ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥ «ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΥ» ΕΣΥΜ
Έχω πλέον καταλήξει στην εκτίμηση ότι η απόφαση ακύρωσης της Συνόδου του ΕΣΥΜ ήταν σκόπιμη, εν πλήρη γνώση τους πώς είναι αντικαταστατική, κι ότι σχεδιάστηκε εσπευσμένα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως είχε διαμορφωθεί.  Δεν πρόκειται για αναβολή της Συνόδου καθώς η ΠΓ δεν είχε ορίσει ημερομηνία διεξαγωγής της σε κοντινό χρονικό διάστημα. Ήταν αντικαταστατική γιατί  πουθενά στο καταστατικό δεν αναφέρεται, ούτε υπονοείται ότι η ΠΓ έχει και το δικαίωμα αναβολής του, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΥΜ,  πόσο μάλλον το δικαίωμα ακύρωσής του. Αντίθετα,  η ΠΓ είναι επιφορτισμένη μόνο για την μέριμνα σύγκλησης του ΕΣΥΜ ανά δίμηνο ή νωρίτερα, πράγμα που το έκανε. Συνεπώς, κατά συνειδητή παράβαση του καταστατικού η καταστατικά προγραμματισμένη Σύνοδος αποφασίστηκε να ακυρωθεί πρόχειρα, εσπευσμένα, διά ηλεκτρονικής διαβούλευσης εν μέσω νυκτός, και μόλις μία μέρα πριν την προγραμματισμένη Σύνοδο. Κι αυτό, παρόλο που το ΕΣΥΜ, με εσωτερική διαδικτυακή διαβούλευση είχε αποφασίσει ότι δεν αποδέχεται την απόφαση αυτή. Δεδομένου ότι η ΠΓ ως εκτελεστικός βραχίονας του ΕΣΥΜ, που ορίζεται και παύεται από αυτό, δεν έχει δικαίωμα επιβολής των αποφάσεων της στο θεσμικό όργανο που έχει εκλεγεί από το Συνέδριο, αλλά υποχρέωση να λογοδοτεί σε αυτό για τις ενέργειές της,  συνειδητά παραγνώρισαν  το γεγονός ότι αυτό αποτελεί σαφή σφετερισμό εξουσιών, παρότι ορισμένα μέλη της ΠΓ είχαν προειδοποιήσει  περί τούτου στη διαβούλευση της (βλ. αρ. υποσημείωσης 10). Για τα περισσότερα μέλη της ΠΓ, όμως, αυτό φαίνεται πως δεν είχε ιδιαίτερη σημασία! Επιμένουν  να επαναλαμβάνουν ότι ήταν  απόλυτα δημοκρατική και καταστατική η απόφαση ακύρωσης του ΕΣΥΜ από την ΠΓ, όπως  και η απόπειρα επιβολή της στα μέλη του ΕΣΥΜ, με προειδοποιητικά τηλεφωνήματα καθοδήγησης, με την υιοθέτηση ακόμη κι εκβιαστικών επιστολών, όπως του Λεπίδα, που προειδοποιούσε όσα μέλη τολμήσουν να προσέλθουν στη σύνοδο  ότι θα κατηγορηθούν για σύσταση συμμορίας και συμμετοχή σε  εγκληματική οργάνωση  με αρχηγό τον Καζάκη. Θεωρούν έκφραση δημοκρατίας – και προσπαθούν να μας πείσουν γι’ αυτό- τον σφετερισμό εξουσίας! Αλλά είπαμε, «οι άλλοι, όχι εμείς» είναι  γι’ αυτούς πάντα οι σφετεριστές και καταχραστές!
Φαίνεται πως αρχικός στόχος ήταν να  ακυρωθεί  η Σύνοδος λόγω μη απαρτίας και δικαιολογημένα να μετατεθεί  για τον Σεπτέμβριο με μοναδικό θέμα τη  σύγκληση του Συνεδρίου, κι αφού έχει προηγηθεί συζήτηση και συνεννόηση της ΠΓ με τον Πρόεδρο για να γεφυρώσουν τις διαφορές. Αυτό συνάγεται από το τηλεφώνημα που μου έκανε ο Αριδάς παραμονή της Συνόδου.  Η  εσπευσμένη απόφασή τους να μην προσέλθουν, πάρθηκε υπό πίεση και  φαίνεται πως αποτελεί συνειδητή επιλογή – αν όχι εντολή- με στόχο να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτό τα ΕΣΥΜ, που καταστατικά συγκροτήθηκε, συνεδρίασε κι αποφάσισε στις 22/7/2018. Ένα ΕΣΥΜ που εμμονικά  ισχυρίζονται ότι είναι «ανυπόστατο» κι οι αποφάσεις του «τέρατα» αντικαταστατικές. Δεν έχει καμία σημασία που οι ισχυρισμοί τους αυτοί είναι έωλοι και με βάση το ίδιο το καταστατικό καταρρίπτονται, όπως απέδειξα στο προηγούμενο άρθρο μου. Κανένας τους δεν ασχολήθηκε κι ούτε ενδιαφέρθηκε να τα αναιρέσει, παρότι θα με ενδιέφερε  για να κατανοήσω κι εγώ, ως μέλος του ΕΣΥΜ που συμμετείχα στη Σύνοδο, πού έσφαλα, πού και πώς  λειτούργησα ανήθικα, για ποιο πράγμα θα πρέπει να ντρέπομαι, όπως μου προσάπτει ο κ. Αριδάς (βλ. συνημμένο παράθεμα).  Αντιθέτως, επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία – σα να έχουν αποστηθίσει ποίημα- και τονίζουν ότι δεν προσήλθαν διότι  η Σύνοδος ήταν «ανυπόστατη» , ότι απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα ορισμένων -περί του οποίου, πέραν των ρηματικών ισχυρισμών κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν έχουν παρουσιάσει–, ότι οι  αποφάσεις της Συνόδου λήφθησαν  από μια μειοψηφία – το 50%+1 θεωρείται μειοψηφία κατά τους υπολογισμούς των υπέρμαχων της Δημοκρατίας!-  κι αυτές είναι  «τέρατα» γιατί ισοπεδώνουν το καταστατικό (βλ. απάντηση Αριδά στο συνημμένο παράθεμα).
Όπως διαπιστώνω και θα προσπαθήσω στη συνέχεια να δείξω,  τo “ανυπόστατο» ΕΣΥΜ της 22/7/2018 και οι αποφάσεις «τέρατα» που πήρε, για όσους τα υπερασπίζονται είναι  ένα βολικό αφήγημα  προς εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων. Το ίδιο κι η επίρριψη ηθικής ευθύνης και ντροπής σε όσους συμμετείχαν στη Σύνοδο (βλ. συνημμένο παράθεμα).
Στην 5η Σύνοδο του ΕΣΥΜ στις 22 Ιουλίου 2018 το όργανο του ΕΣΥΜ αυτοδιαλύθηκε: τα 18 μέλη του που ήταν παρόντα παραιτήθηκαν- και αυτοδικαίως παύτηκε η ΠΓ που απέρρεε από αυτό. Δεν μπορεί να υφίσταται ΠΓ εφόσον δεν υφίσταται ΕΣΥΜ. Από τα δε μέλη της ΠΓ αφαιρέθηκε κάθε αρμοδιότητα και θέση ευθύνης, καθώς άπαντα τα μέλη της ΠΓ κρίθηκαν ανάξια να υπερασπίσουν και να προστατέψουν το Μέτωπο, παρότι οι ευθύνες διαφοροποιούνταν κατά περίπτωση. Γι’ αυτό και δεν τους επετράπη η συμμετοχή τους στη  Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΟΕΣ), όπου είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν, εφόσον το επιθυμούσαν, όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΕΣΥΜ. Όμως με αυτή την απόφαση ο Κυπριώτης και η ομάδα του έχασαν τον επίσημο τίτλο εκπροσώπησης του ΕΠΑΜ ως  ΠΓ σε σχέση και με  την διερεύνηση συνεργασιών. Κι αυτός ο τίτλος τούς ήταν απαραίτητος να συνεχίσουν τις επαφές και τις συζητήσεις. Γι’ αυτό τον λόγο τούς είναι απαραίτητο το αφήγημα περί «ανυπόστατου ΕΣΥΜ»  κι «αντικαταστατικών» αποφάσεων, γι’ αυτό χαρακτηρίζουν την ΟΕΣ «έκτρωμα». Γι’ αυτό επιμένουν να μην αναγνωρίζουν τις αποφάσεις αυτές. Διότι με αυτόν τον τρόπο διατηρούν – ή έστω προσπαθούν να πείσουν τους άλλους ότι διατηρούν – τον τίτλο τους! Με την υπεράσπιση του αφηγήματος αυτού βγήκε στην εκπομπή του Ιωάννου ο Κυπριώτης με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα (Γ.Γ.) και ο Λεπίδας με την ιδιότητα του μέλους του ΕΣΥΜ και του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ) (βλ. αρ. υποσημείωσης 11). Αν σ’ εκείνη τη Σύνοδο προσέρχονταν θα  νομιμοποιούσαν τις αποφάσεις της με την παρουσία τους. Είχαν όμως δει ότι τα κουκιά δεν τους έβγαιναν, κι ότι δεν μπορούσε ν΄ακυρωθεί λόγω μη απαρτίας. Έπρεπε λοιπόν πάση θυσία να την ακυρώσουν. Εξ’ ου κι η εσπευσμένη απόφαση την τελευταία στιγμή ντυμένη με πρόχειρα προσχήματα.
Αν δεν συντηρήσουν αυτό το αφήγημα του «ανυπόστατου» ΕΣΥΜ και των αποφάσεων «τέρατα», πώς θα μπορούσε ο κ. Αριδάς  να τονίζει στο προαναφερόμενο άρθρο του ότι συνεχίζονται οι επαφές συνεργασίας με προσωπικότητες (προφανώς αυτές οι επαφές που είχαν ξεκινήσει από τον Μάιο);. Πώς θα μπορούσε ο Κυπριώτης να δηλώνει ότι τα Πατριωτικό, Δημοκρατικό, Λαϊκό Κίνημα είναι παρόν»;  Ο διαγραμμένος Λεπίδας να δηλώνει ότι « εγώ θα είμαι στον χώρο (εννοώντας το Επάμ), αυτός δεν θα είναι (εννοώντας τον Καζάκη)»;  Κάνοντας παράνομη χρήση τίτλων του Επάμ, με προσωπική πρωτοβουλία και κατά την αυθαίρετη κρίση τους, συνεχίζουν τις επαφές και τις συνεννοήσεις με άλλους πολιτικούς χώρους και με προσωπικότητες με την ιδιότητα του μέλους της ΠΓ και με τον τίτλο του Επάμ στηριζόμενοι στο ψευδοαφήγημα του «ανυπόστατου» ΕΣΥΜ. Γι’ αυτό επιμένουν ν’ αυτοπαρουσιάζονται έτσι μετά την καθαίρεσή τους. Γι’ αυτό στέλνουν επιστολές ως «ΠΓ» στις ΤΟ και στα μέλη του ΕΠΑΜ. Γι’ αυτό χαρακτηρίζουν την ΟΕΣ και τα μέλη του ΕΣΥΜ που συμμετείχαν στη Σύνοδο «καταχραστές και σφετεριστές της εξουσίας» (βλ. συνημμένο παράθεμα).
Το ερώτημα είναι από  ποιον έχουν πάρει την έγκριση γι’ αυτές τις επαφές; Για ποιον κινούνται και ποιον εκπροσωπούν;    Ο Κυπριώτης υποστηρίζει ότι την έγκριση αυτή την έχει πάρει από το Συνέδριο, που έδωσε εντολή διεύρυνσης του Επάμ, την  οποία και εκτελεί ως ανιδιοτελής και πιστός στο πατριωτικό του καθήκον  στρατιώτης, σ’ αντίθεση με τον καταχραστή Καζάκη κι όσους τον υποστηρίζουν (βλ. συνημμένο παράθεμα)! Με αφοσίωση εργάζεται για το καλό του Επάμ, για τη διεύρυνσή του, για να κυβερνήσει τον τόπο αυτό, δίνοντας ρεαλιστικές λύσεις. Όχι ανεδαφικές, ουτοπικές κι ανεφάρμοστες λύσεις, όπως ο Καζάκης, που περιθωριοποιεί το Επάμ και το μετατρέπει σε γκρουπούσκουλο, και μάλιστα φαστιστικό!  Και προσπαθούν, όπως είδαμε παραπάνω, να ενισχύσουν την εικόνα αυτή του «φασιστικού καζακικού επάμ» με διάφορες τακτικές χρησιμοποιώντας κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δεν μας απαντούν όμως, εφόσον δεν υφίσταται πια στο Επάμ θεσμικό όργανο πολιτικών αποφάσεων, εφόσον δεν υφίσταται ΕΣΥΜ, αυτοί  σε ποιον λογοδοτούν για τις επαφές που κάνουν; Στον εαυτό τους ; Αυτό άραγε δεν παραπέμπει σε «ιδιοποίηση του χώρου και του  Μετώπου σε καθεστώς ιδιοκτησίας», αυτό που οι κ. Χάλαρης και Κυπριώτης κατηγορούν τον Καζάκη ότι κάνει;  (βλ. συνημμένο παράθεμα, ανάρτηση από Κυπριώτη κειμένου του Χάλαρη). Αυτό δεν είναι το ίδιον χαρακτηριστικό της αυθαίρετης εξουσίας, της τυραννίας, των ολοκληρωτικών μορφωμάτων; 
        6.  ΑΓΩΓΕΣ ΛΕΠΙΔΑ
 Η πολεμική  όμως, δεν περιορίζεται μόνο στα λόγια, με άρθρα, επιστολές  και συνεντεύξεις. Έχει πλέον εξελιχθεί! Προωθείται και νομικά!  Τα ένδικα μέσα που ασκεί ο Λεπίδας  είναι άκρως απαραίτητα κι επείγοντα,, καθώς αποτελούν το επόμενο βήμα της στρατηγικής τους για να διατηρήσουν τον τίτλο τους και να μπορέσουν να συνεχίσουν τις επαφές και τις συνεννοήσεις. Το ΕΣΥΜ  όπως και η ΠΓ πρέπει να ανασυσταθούν στην μορφή που είχαν προ της 22 Ιουλίου, και να καταργηθεί αυτό το έκτρωμα η ΟΕΣ.  Ο  Λεπίδας (ως αξιόμαχος νομικός που υπηρετεί την αλήθεια και την ελευθερία, ως «Νομικός Ελευθέριος»)  έχει καταθέσει κατά του «ανυπόστατου» ΕΣΥΜ μια αγωγή στο πρωτοδικείο κι αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εστιάζοντας στην –δήθεν- παράνομη και αντικαταστατική λειτουργία της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (Ο.Ε.Σ.), ζητώντας να μην γίνεται από κανέναν χρήση των γραφείων του ΕΠΑΜ, της σφραγίδας, και εν γένει της λειτουργίας ως κόμματος (!!!!). Κύριο όμως αίτημά του είναι η  ακύρωση της διαγραφής του από μέλος του Επάμ. Κι είναι λογικό: πώς να δουλέψει ο άνθρωπος για  την διεύρυνση του Μετώπου και την προώθησή του στη διακυβέρνηση της χώρας αν δεν είναι καν μέλος του; Κι έχει δίκιο που λυσσάει με τον  Καζάκη, για τον οποίο εκδίδει ιατρικό πόρισμα ότι είναι ψυχοπαθής  κι επιμένει ότι χρήζει ψυχιατρικής θεραπείας (βλ. συνημμένο παράθεμα σχόλιο Νομικού Ελευθέριου), όταν – όπως επικαλείται- ο Καζάκης κι η ομάδα του (η «εγκληματική συμμορία»)  τον εμποδίζουν από την επιτέλεση του ανιδιοτελούς και πατριωτικού του καθήκοντος! Στο ΕΣΥΜ βέβαια πώς να παρουσιαστεί να τα πει αυτά, αφού, όπως ισχυρίστηκε, φανατισμένοι οπαδοί του Καζάκη θα του ορμούσαν να τον λιντσάρουν;   Βέβαια, γνώριζε ήδη πως τα μέλη είχαν διαβουλευτεί επί της διαγραφής του, και με το πρόσχημα ότι κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα – περιμένουμε ακόμη  να εμφανίσει τα αποδεικτικά στοιχεία- ζητούσε ακύρωση της Συνόδου. Γνωρίζοντας όμως τη θέση των περισσοτέρων μελών του ΕΣΥΜ, είπε λοιπόν ο άνθρωπος να στείλει, έστω την τελευταία στιγμή, εκείνη την  επιστολή περί εγκληματικής οργάνωσης και συμμορίας, μήπως φοβηθεί κανένα μέλος, από αυτά που δεν είχε προλάβει να πείσει για την αγνότητα των προθέσεων του και τη σπουδαιότητα της αποστολής του, και δεν πάει στη συνεδρίαση της 22/7/2018 κι έτσι η σύνοδος ακυρωθεί λόγω μη απαρτίας. Αυτό βέβαια δεν έγινε, οπότε η άλλη λύση ήταν να βγάλει, με δικαστική πλέον απόφαση, το ΕΣΥΜ «ανυπόστατο», ισχυριζόμενος ότι δήθεν μια «μειοψηφία ισοπέδωσε το καταστατικό» με τις αποφάσεις «τέρατα» που πήρε.  Δικολαβίστικες κινήσεις εντυπωσιασμού με πολιτικό στόχο τη σύγχυση και τη δυσφήμηση του «καζακικού Επάμ» και την αποκαθήλωσή του.
Κατά τη γνώμη μου, φαίνεται ότι οι δικαστικές ενέργειες του Λεπίδα αποσκοπούν κυρίως στη δημιουργία κλίματος σύγχυσης και συσκότισης των γεγονότων, παρά στην ουσιαστική ακύρωση των αποφάσεων του ΕΣΥΜ. Όπως έχω πληροφορηθεί από νομικούς, η αγωγή ακύρωσης των αποφάσεων της 22/7/2018 συνέλευσης του ΕΣΥΜ, μέχρι να τελεσιδικήσει, δηλαδή μέχρι να εκδοθεί εφετειακή απόφαση, χρειάζεται 2-3 χρόνια τουλάχιστον, και τότε πια δεν θα ‘χει κανένα ουσιαστικό νόημα αυτή η δικαστική ενέργεια, γιατί θα’ χουν μεσολαβήσει αρκετά συνέδρια και θα χουν μέχρι τότε εκλεγεί αρκετά ΕΣΥΜ και ΠΓ. Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν με σκοπό να «παγώσει» η απόφαση του ΕΣΥΜ της 22/7/2018 (άρα και η διαγραφή του, αλλά και η συγκρότηση της ΟΕΣ) μέχρι να βγει η απόφαση στην αγωγή του, με την οποία ζητά τα ίδια πράγματα (!!!!). Όλα αυτά τα ζητά ο Λεπίδας παρότι, ως δικηγόρος, γνωρίζει πως με τα ασφαλιστικά μέτρα ρυθμίζονται μόνον κατεπείγοντα πράγματα, δηλαδή ένα μόνο μέρος και όχι το σύνολο της διαφοράς που έχουν οι αντιμαχόμενες πλευρές, όπως αυτή η διαφορά τίθεται στην προκειμένη περίπτωση με την αγωγή του. Δηλαδή με τα ασφαλιστικά μέτρα ζητά να μείνει ανενεργό το ΕΠΑΜ για 2 τουλάχιστον χρόνια, μέχρι να βγει οριστική απόφαση στην αγωγή του, και μέχρι τότε να μην γίνει συνέδριο, ούτε και να εκλεγεί άλλο ΕΣΥΜ (και άλλη ΠΓ κατά συνέπεια). Συνεπώς, ο απώτερος στόχος τους –ως φαίνεται-  είναι να έχουν εσαεί τα ηνία του Επάμ ;; (!!)
Εκτιμώ ότι η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Λεπίδα – ιδίως τώρα που απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αίτημα του για έκδοση προσωρινής διαταγής, δηλαδή προσωρινής ικανοποίησης του μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα -  στόχευε πιθανώς στα εξής:  είτε α) να προσπαθήσει ως μέλος του Επάμ με ανακτημένο το γόητρο,  μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της πρώην ΠΓ,  να τρενάρουν το συνέδριο ως την οριστική απόφαση των ασφαλιστικών, δηλαδή μετά από 2 χρόνια (αν βέβαια αυτό το επιτρέψουν οι επαμίτες). Έτσι ευελπιστούσαν μάλλον να παρεμποδίσουν την κάθοδο του «καζακικού Επάμ» στις επερχόμενες εκλογές. Όμως κατά το διάστημα αυτό, ο Λεπίδας, όπως κι οι υπόλοιποι που συνεχίζουν τις επαφές για συνεργασίες, με την ταμπέλα του Επάμ, θα μπορούσαν να βάλουν υποψηφιότητα ως προσωπικότητες  σε κάποιον άλλον συνδυασμό.  Είτε β) να εμφανίζεται σε απροσδιόριστο χρονικό διάστημα ως υποψήφιος πρόεδρος του Επάμ προκειμένου ν΄ αντικαταστήσει τον ανίκανο Καζάκη.
Δεδομένου των όσων περιγράφει ο Γ. Φωτεινός στο άρθρο του (ο.π. υπος.9, σημείο 3: "Η απόπειρα ανάδειξης "ηγετικού" προφίλ για τον κ. Λεπίδα") περί ενίσχυσης ενός ηγεμονικού προφίλ του Λεπίδα από μέλη της ΠΓ κι αν δεχτούμε την εκτίμησή του ότι αυτό γινόταν επειδή είχε επιλεγεί από αυτή την ομάδα ως αντικαταστάτης του Καζάκη στη θέση του Προέδρου, κατανοούμε πόσο αναγκαία θεωρεί η ομάδα της πρώην ΠΓ, αλλά κι ο ίδιος ο Λεπίδας, την ανάκληση της διαγραφής του. Δεν είναι μόνο ότι θα μπορεί να συνεχίσει τις επαφές και τις συνομιλίες με πολιτικά πρόσωπα εκπροσωπώντας νόμιμα τη σφραγίδα του Επάμ, αλλά αυτό θα μπορεί να το κάνει και με το κύρος του υποψηφίου Προέδρου!
    7. Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΚΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ
Γι’ αυτό προφανώς επιχειρήθηκε η καθαίρεση του Καζάκη από τη θέση του προέδρου με τη συνένοχη σιωπηλή συναίνεση των περισσοτέρων μελών της πρώην ΠΓ. Αρχικά έχουμε το αίτημα του Λεπίδα για διαγραφή/αποπομπή ή παραίτηση του Καζάκη (βλ. ο.π. υπος.9, άρθρο Γ. Φωτεινού, σημείο 5: "Η απόπειρα διαγραφής του Δ. Καζάκη από το ΕΠΑΜ"). Όταν αυτό δε στάθηκε εφικτό, επιχειρήθηκε σε δεύτερο στάδιο, αλλά και εκ παραλλήλου, η αποδόμηση του ρόλου του προέδρου και η μετατροπή του σε διακοσμητική μαριονέτα. Αυτό ακριβώς σήμαινε το «θα τα συζητήσουμε με τον Καζάκη και θα τα βρούμε», (όπως μου είχε εκμυστηρευτεί ο κ. Αριδάς στο τηλέφωνο προσπαθώντας να με πείσει να μην πάω στη Σύνοδο του ΕΣΥΜ 22/7/18),  δηλαδή θα τον πείσουμε να συναινέσει στα σχέδια μας κι όλα μέλι γάλα, θα λυθούν οι διαφορές (βλ. αρ. υποσημείωσης 12). Όταν ούτε κι αυτό επετεύχθη, γιατί εμφανίστηκε τελευταία στιγμή η καταγγελία του Καζάκη, τότε άρχισε έντονα η επιχείρηση του πολιτικού  του αφανισμού μέσω του διασυρμού και της αποδόμησης της προσωπικότητάς του, σε συνδυασμό πάντοτε με την προώθηση του αφηγήματος της εγκληματικής οργάνωσης/συμμορίας, που λειτουργεί ως πυρήνας της πολεμικής που στήθηκε από τη Σύνοδο του ΕΣΥΜ της 22/7/2018  και μετά, το βασικό κλειδί για την στοιχειοθέτηση ολόκληρου του σεναρίου.
Κύριος στόχος της πολεμικής είναι η απαξίωση της προσωπικότητας του Καζάκη ως ανίκανου ηγέτη να εκπροσωπήσει το Επάμ.  Τώρα τελευταία ακούμε ότι αυτός, ο Καζάκης φταίει και για τη συρρίκνωση του Επάμ, για τις αποχωρήσεις. Ο κακός του χαρακτήρας είναι αυτός που διασπά το Μέτωπο. Είναι μεν ιδιοφυΐα, του χρωστάμε πολλά για αυτά που μας έμαθε, αλλά, βρε παιδί μου, δύστροπος, εγωιστής, κακότροπος, υβριστής, με εμφυλιοπολεμικές εμμονές, παρανοϊκός,  ίσως και ψυχοπαθής. Πώς να ηγηθεί ένας τέτοιος άνθρωπος; Πώς να κάνει συνεργασίες με άλλα κόμματα (βλ. αρ. υποσημείωσης 13); Πώς να ενώσει τον λαό;  Από τα χαρακτηριστικά του κακού ηγέτη που επισημαίνουν οι επιστήμονες -κι αναρτά ο Κυπριώτης φωτογραφίζοντας τον Καζάκη (βλ. αρ. υποσημείωσης 14)- σχεδόν όλα τα έχει αυτός ο Καζάκης!: άτεγκτος, σκληρός, άκαμπτος («απτύχωτος» όπως χαριτολογώντας δήθεν λέει κι ο Λεπίδας) υποσκάπτοντας την αμοιβαία εμπιστοσύνη των μελών της ομάδας, διεφθαρμένος, καθώς ψεύδεται κι εξαπατά, εσωστρεφής, μετατρέποντας την ομάδα σε απλό παρατηρητή. Το κύριο όμως χαρακτηριστικό του κακού ηγέτη, που θεωρούν ότι διακρίνει και τον Καζάκη, είναι  η έλλειψη εγκράτειας κι αυτοελέγχου. 
Κι αυτά τα ωραία τα λένε μέλη του ΕΠΑΜ κι αναγνωρισμένα στελέχη, που επικαλούνταν την ενότητα του λαού, αλλά δεν ενδιαφέρονται για την ενότητα στο κόμμα τους! Μέλη που ήταν (και θεωρούν ακόμα τον εαυτό τους ότι είναι) στην ΠΓ. Ακόμα κι ο ίδιος ο ΓΓ, ο στενός συνεργάτης και φίλος του Καζάκη για χρόνια, βγαίνει σε δημοσιογραφική εκπομπή άλλου μέλους του Επάμ (του Π. Ιωάννου, SporNews 90.1 FM, 9/8/2018) και στολίζει τον Πρόεδρο του κόμματος που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί με τα περισσότερα από τα παραπάνω επίθετα! Στην ίδια εκπομπή, κάνει επίσης εντυπωσιακές αποκαλύψεις για τα εσωτερικά του κόμματος, τις οποίες όμως δεν θέλησε, ούτε με μορφή επιστολής, να καταθέσει στα μέλη των θεσμικά αρμόδιων εκλεγμένων οργάνων όταν έπρεπε, και να τα συζητήσει ενώπιος ενωπίω.
Βλέπουμε λοιπόν ότι στοχευμένα και μεθοδικά ακολουθείται, εκ των έσω, μια πολύ επιμελημένη τακτική που στόχο έχει την διαμόρφωση μια δημόσιας εικόνας για τον Καζάκη ως ανίκανου και προβληματικού ηγέτη και την παγίωση της εικόνας αυτής στη συνείδηση τόσο των επαμιτών όσο και της Κοινής Γνώμης. Μια τακτική που έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες κάθε  συστημικής προπαγάνδας! Η εικόνα για τον Καζάκη που προωθείται του προσδίδει σε γενικές γραμμές τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Δεν είναι κατάλληλος για ηγέτης, γιατί είναι εγωιστής, συγκεντρωτικός, απολυταρχικός, αντιδημοκρατικός, ψυχοπαθής. Δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης γιατί είναι αναξιόπιστος, ανακριβής στις αναλύσεις του, τζαπατζής, ψεύτης, συκοφάντης. Κι όπως χαρακτηριστικά τονίζει κι ο  Λεπίδας στην πρόσφατη συνέντευξή του «άνθρωπος που δεν μπορεί να κοινωνεί, δεν μπορεί ν΄αληθεύει» (spornews 25/8/2018 * βλ. στο συνημμένο παράθεμα σχόλια Δραμιτίνου, Νομικού Ελευθέριου και άλλων).
Τα επίθετα που θίγουν την προσωπικότητα του Καζάκη σε προσωπικό, ιδιωτικό επίπεδο, τα προσπερνώ, γιατί θεωρώ ότι η αντιμετώπισή τους αφορά αποκλειστικά τον ίδιο, ως κύριο αποδέκτη αυτής της αήθους πολεμικής. Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω αυτά που αφορούν την πολιτική του δράση.
Δεδομένου ότι όποιος ευαγγελίζεται δημοκρατικές αρχές και χρηστότητα οφείλει να τις αποδεικνύει και να τις υπερασπίζεται με τις πολιτικές του πράξεις, όσον αφορά τα αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά που αποδίδουν στον Καζάκη θα θέσω  μόνο κάποια ερωτήματα: ποιος σεβάστηκε τα θεσμικά όργανα κι απευθύνθηκε σε αυτά, ο Καζάκης ή η ομάδα της πρώην ΠΓ; Αυτή η ομάδα είδαμε ήδη ότι:  α) αρνήθηκε να προσέλθει στο ΕΣΥΜ ακυρώνοντας εμπράκτως την βασική για το Επάμ αρχή της  διαφάνειας και της λογοδοσίας, βασική υποχρέωση σύμφωνα με το καταστατικό κάθε μέλους κι όλων των οργάνων, β) κάνει κατάχρηση εξουσιών, καταστρατηγώντας πραξικοπηματικά καταστατικά προβλεπόμενες διαδικασίες κι εκδίδοντας αποφάσεις που αντικαταστατικά επιχείρησε να επιβάλλει γ) απαξιώνει  καταστατικά προβλεπόμενους θεσμούς και τον πολιτικό διάλογο. Αντιθέτως, ο Καζάκης, με τις επιστολές του προς το ΕΣΥΜ, απέδειξε ότι προσπάθησε να τηρήσει και να προασπίσει τις δημοκρατικές διαδικασίες που καταστατικά προβλέπονται και δεν έχει προσβάλει ή απαξιώσει ούτε όργανα, ούτε θεσμικές διαδικασίες του κόμματος. Συνεπώς, ποιος τελικά υιοθετεί αντιδημοκρατικές πρακτικές με το να απαξιώνει βασικές δημοκρατικές αρχές του Μετώπου και τα θεσμικά όργανα, μετατρέποντάς τα σε βιτρίνα δημοκρατίας; . Είδαμε επίσης ότι απαξιώνουν το Συνέδριο, τα ψηφίσματα του, τον Πολιτικό Διάλογο, δηλαδή το καταστατικά προβλεπόμενο διαδικτυακό τόπο έκφρασης πολιτικών απόψεων των μελών. Οι ενέργειές τους και οι απόψεις τους, όπως υποδηλώνονται στα σχόλια και στις δηλώσεις τους, υποδεικνύουν τους στόχους και τις προθέσεις τους!
Αυτοί που κατηγορούν τον Καζάκη ως αντιδημοκράτη, αυθαίρετο, ηγεμονικό, απόλυτο, συγκεντρωτικό φαίνεται πως κατέχουν και χειρίζονται απταίστως όλες τις «αρετές» που του αποδίδουν! Αρκετά από αυτά μπορεί κάποιος να τα διαπιστώσει και στο συνημμένο παράθεμα.  Εκεί αναδεικνύεται ένα ακόμη στοιχείο: ο πανομοιότυπος τρόπος αντιδράσεων κι η επανάληψη από όλους των ίδιων επιχειρημάτων (με διαφορετικά λόγια). Η ομοιομορφία. Βασικό χαρακτηριστικό του φανατισμένου οπαδού των κλειστών ηγετικών ομάδων, όπως μας διδάσκει κι ο Λεπίδας (κάτι παραπάνω θα ξέρει!)!
  Όσον αφορά την ανακρίβεια των αναλύσεων του Καζάκη, δεν μας εξηγούν  πώς δικαιολογούν το γεγονός ότι αυτός ο «απτύχωτος» τύπος, αυτός ο ψυχοπαθής δεν έχει δεχτεί καμία επιστημονική κριτική αμφισβήτησης των θέσεων του;  Το ότι τον πολιτικό του λόγο και τις οικονομικές του θέσεις, που έχουν  διαδοθεί ευρέως,  ώστε να τον παρακολουθούν τόσοι οικονομολόγοι, κανείς επιστήμονας που να σέβεται τον εαυτό του δεν έχει βγει να τον αναιρέσει, να τον αμφισβητήσει; Το ότι, αντιθέτως, είναι αρκετοί αυτοί – όσοι δεν συντηρούν, ούτε συντηρούνται από  το σύστημα -  οι οποίοι  είτε παραδέχονται την ορθότητα των θέσεων του, είτε διατυπώνουν πανομοιότυπες προτάσεις (βλ. αρ. υποσημείωσης 15);  Ας θυμηθούν για πόσα θέματα, ακόμη και μη οικονομικά,  ο ΓΓ, περίμενε την εκτίμηση και την ανάλυση του Καζάκη, για να μπορέσει να πάρει θέση και να σχηματίσει  εικόνα! Τώρα ξαφνικά έγινε «ανακριβής»;
Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό του τζαμπατζή μπορούν να μας αναφέρουν ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός  μετακινείται με έξοδα από την τσέπη του;  Ένας αρχηγός κόμματος ή θα κινηθεί με χορηγίες  -που αν δεν αναφέρονται είναι ύποπτο-, ή με έξοδα του κόμματος. Και τα έσοδα του Επάμ ως γνωστόν προέρχονται από συνδρομές μελών και δωρεές φίλων.  Και τα έξοδα των περιοδειών κατά κανόνα καλύπτονται από τα μέλη των ΤΟ, που καλούν τον Καζάκη να μιλήσει στην περιοχή τους, όχι ως φανατικοί οπαδοί, αλλά γιατί η διεισδυτική του ματιά  κι η κριτική του ανάλυση διαφέρει αισθητά από την πολιτική κενολογία που επικρατεί, ανοίγοντας νέους δρόμους.
Προς επίρρωση του χαρακτηρισμού του συκοφάντη – που μεθοδευμένα εξυπηρετεί άλλους στόχους, όπως θα δούμε στη συνέχεια- χρησιμοποιούν τη μέθοδο ανάσυρσης άλλων περιπτώσεων, των οποίων τα πραγματικά τεκταινόμενα είναι άγνωστα για τους τρίτους, επιχειρώντας μέσω συνθημάτων, κριτικών αποφθεγμάτων και μισών αληθειών να συσκοτίσουν την ουσία και να επηρεάσουν συνειδήσεις. Παράλληλα, όμως, με την μέθοδο αυτή φαίνεται πως επιχειρούν έμμεσα την παροχή υποστήριξης και την προσέγγιση  των θυμάτων του Καζάκη με στόχο την απώτερη προσδοκούσα συνεργασία μαζί τους εναντίον του.
Πώς να μην θεωρήσω ότι ευελπιστούν και προσδοκούν συνεργασία με τον Μαριά, όταν ανασύρουν μια υπόθεση (βλ. συνημμένο παράθεμα), για την οποία όχι μόνο οι εκτός Επάμ, αλλά ακόμη και το ίδιο το ΕΣΥΜ είχε πλήρη άγνοια, γιατί ποτέ το θέμα, που τώρα παρουσιάζεται τόσο σοβαρό, δεν ήρθε προς συζήτηση, ή έστω προς ενημέρωση. Τώρα όμως ήρθε επιτέλους η ώρα ν’ αποκαλυφθούν όλα, για να ενημερωθούν όλοι και να αποκατασταθεί η συλλογική αξιοπρέπεια κι αξιοπιστία του Μετώπου! Κι αυτό διά του facebook! Βέβαια, είναι γνωστό στα μέλη της πρώην ΠΓ, πώς ο κ. Μαριάς, που εμφανίζεται υπέρμαχος των εθνικών και πατριωτικών συμφερόντων μας, γνωρίζει πολύ καλά ως ευρωβουλευτής κατά πόσο αυτά μπορούν να εξυπηρετηθούν εντός της ΕΕ που υπηρετεί. Τούς είναι επίσης γνωστό ότι για την αναρρίχηση στην πολυπόθητη αυτή θέση δεν είχε ενδοιασμούς να πουλήσει τους συναγωνιστές και τους ψηφοφόρους του, εκμεταλλευόμενος τον πολιτικό σχηματισμό με τον οποίο κατέβηκε υποψήφιος για την πολιτική του ανάδειξη, ο οποίος με καταγγελία  έχει ζητήσει την αποπομπή του Μαριά από το ευρωκοινοβούλιο (βλ. αρ. υποσημείωσης 16).
Ως θύμα του Καζάκη παρουσιάζουν ακόμα και τον Βαρουφάκη, τον οποίο δικαιολογούν κι υποστηρίζουν (βλ. συνημμένο παράθεμα), κάτι που παραξενεύει ακόμη και την φίλη του Επάμ, που σχολιάζει «Ο Βαρουφάκης  καημένος χριστιανός; […] κάτι ετοιμάζετε κύριε Κυπριώτη. Δεν μας τα λέτε ούτε εσείς καλά».
Κι αναρωτιέμαι  με πόσες άλλες προσωπικότητες ευρωλιγούρηδων και ευρωυποστηρικτών συζητάνε και προσδοκούν συνεργασίες; Κι αυτό ελπίζοντας να τους μεταπείσουν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους  και να υποστηρίξουν την πάγια θέση του Επάμ για έξοδο από το ευρώ, ή το αντίστροφο; Ή μήπως αυτά είναι ψιλά γράμματα και δεν έχουν και τόση σημασία για τον κόσμο;  Εξάλλου, ο Κυπριώτης, όπως είδαμε αναφέρεται σε «συνένωση όλων των αντιτιθέμενων και πολυδιασκορπισμένων δυνάμεων».  Δηλαδή όλα ένα;! Όπως και να ‘χει, φαίνεται ότι  επιφυλάσσουν εκπλήξεις!! Αλλά το αδιαμφισβήτητο είναι ότι οφείλουν και διευκρινήσεις!
 Φαίνεται καθαρά, λοιπόν, ότι επιχειρούν, εις βάρος της προσωπικής αξιοπρέπειας του Καζάκη, την οποία σκόπιμα σπιλώνουν, να χαλκεύσουν το δικό τους πολιτικό προφίλ. Εξάλλου ο Λεπίδας το είχε τονίσει: πρέπει να κλαδεύσουμε τον Πλάτανο για να φουντώσει ο θάμνος που είναι από κάτω, στην σκιά του (βλ. ο.π. υπος.9, άρθρο Γ. Φωτεινού, σημείο 3: "Η απόπειρα ανάδειξης "ηγετικού" προφίλ για τον κ. Λεπίδα"). Το νόημα και η σκοπιμότητα όλων αυτών των διαδόσεων είναι προφανής. Δεν ενδιαφέρει ο δημόσιος πολιτικός λόγος, η αποδόμηση των πολιτικών επιχειρημάτων του Καζάκη,  αλλά το ξεκατίνιασμα, ο πλήρης διασυρμός του, που ξεπερνά τις προσδοκίες της πιο απαιτητικής συστημικής προπαγάνδας.  Κι αυτή  η αποδόμηση κι ο διασυρμός   της προσωπικότητας του σε ποικίλα επίπεδα  προετοιμάζει  το έδαφος  για  τον εξοβελισμό του από το Επάμ και την αντικατάστασή του, αλλά κυρίως τον πολιτικό αφανισμό του.  
Με όλα τα επίθετα που του αποδίδουν επιχειρείται να σχηματιστεί η εικόνα  ότι ο Καζάκης είναι  απατεώνας και κοινός εγκληματίας που έχει συστήσει συμμορία. Και για την επίτευξη του στόχου αυτού απαραίτητο εργαλείο είναι το εξώδικο, κι η επακόλουθη  μήνυση, κατά του Καζάκη ως συκοφάντη. Το εξώδικο τονίζει το βασικό νόημα και τον απώτερο στόχο όλης της πολεμικής: με τους εγκληματίες δεν συνδιαλέγεσαι, αρμόδια ν΄ ασχοληθεί μαζί τους είναι μόνο η δικαιοσύνη!
        8.  ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ & «Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ»
Το εξώδικο αυτό, που κατατέθηκε λίγο καιρό μετά το «ανυπόστατο» , κατά το αφήγημά τους, ΕΣΥΜ της 22/7/2018, το υπογράφουν ο διαγραμμένος Λεπίδας μαζί με άλλα δέκα μέλη (5 τακτικά κι  5 αναπληρωματικά)  της πρώην  ΠΓ κατηγορώντας τον Καζάκη  ως συκοφάντη και ζητώντας εντός δυο ημερών να καταθέσει στις δικαστικές αρχές τα στοιχεία με τα οποία υποστηρίζει τις κατηγορίες εναντίον τους θίγοντας την αξιοπρέπειά τους (βλ. αρ. υποσημείωσης 17). Υποστηρίζουν πως δεν είχαν άλλη επιλογή να προστατέψουν τη δημόσια εικόνα τους που καταστρέφεται από τις φερόμενες εκ μέρους τους ως «απίθανες κατηγορίες» (βλ. στο συνημμένο παράθεμα, σχόλιο του Αριδά). Η  πολιτική αντιπαράθεση λοιπόν μετατρέπεται σε καθαρά προσωπική. Και στην περίπτωση αυτή δεν έχω ούτε καμιά διάθεση, ούτε κι αρμοδιότητα ν΄αντικαταστατήσω τον δικαστή και να αποφανθώ ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.   Δεν μπορώ όμως, ως κοινός πολίτης, ν΄αποφύγω κάποιες εύλογες παρατηρήσεις κι απορίες.
Νομικός δεν είμαι, αλλά διαβάζοντας προσεχτικά το κείμενο του Καζάκη που θεωρούν ότι θίγει την αξιοπρέπειά τους παρατηρώ ότι ο Καζάκης δεν αναφέρει ενέργειες, αλλά  πιθανή πρόθεση για ενέργειες. Δε λέει «είσαι κλέφτης», αλλά «εκτιμώ ότι θέλεις να κλέψεις». Η  καταγγελία πρόθεσης πόσο διαφέρει από την καταγγελία «σκέψεων και  προτάσεων» που κατέθεσε  η ομάδα των γιατρών στο ΕΣΥΜ; Κι απειλείς με μήνυση για εκτίμηση προθέσεων όταν καν δεν έχεις παρουσιαστεί στο αρμόδιο εσωκομματικό όργανο να λογοδοτήσεις, ως όφειλες, για τις πολιτικές σου ενέργειες ! Αλλά είπαμε, αν το έκαναν αυτό όχι μόνο θα νομιμοποιούσαν με την παρουσία τους τις αποφάσεις αυτού του οργάνου, αλλά θα συμμετείχαν και στη συμμορία την οποία καταγγέλλουν!
Αναρωτιέμαι όμως,   εφόσον αυτές οι «προθέσεις, σκέψεις και προτάσεις» συσχετίζονται με επαφές συνεργασιών με άλλους φορείς και προσωπικότητες που διερευνούσε επιτροπή συγκεκριμένων ατόμων, γιατί θίχτηκε η αξιοπρέπεια τόσων μελών της πρώην ΠΓ; συμμετείχαν όλοι αυτοί σε αυτές τις επαφές; Ακόμη και τα αναπληρωματικά μέλη που όχι μόνο δεν έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά ούτε συμμετοχή σε ενέργειες της ΠΓ για να τους αποδοθεί πρόθεση κι ευθύνη;  Και γιατί δε θίχτηκε η υπόληψη των άλλων μελών της πρώην ΠΓ που δεν προσυπόγραψαν το εξώδικο;  Επειδή οι άλλοι ανήκαν στη «συμμορία»; Επιπλέον διερωτώμαι ποια η σκοπιμότητα διακίνησης του εξώδικου στο διαδίκτυο, σε όποια σελίδα και μπλογκ είχαν πρόσβαση; Αποκαθιστούν με αυτόν τον τρόπο τη θιγμένη τους αξιοπρέπεια ή  διασύρουν και δυσφημούν ακόμα περισσότερο τον Καζάκη και το «καζακικό Επάμ» διχάζοντας μέλη και φίλους ;  .
Αυτός ο ανηλεής πόλεμος, όχι μόνο προς το πρόσωπο του Καζάκη αλλά και προς το ίδιο το Επάμ, με αγωγές, εξώδικα, δημόσιο διασυρμό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άτομα που δηλώνουν επαμίτες, με λυπεί βαθύτατα και με προβληματίζει! Αναρωτιέμαι σε ποιο βαθμό η θιγμένη αξιοπρέπεια κάποιων μελών μπορεί να δικαιολογήσει την ένταση αυτού του πολέμου και του δημόσιου διασυρμού. Αποκαθιστούν τη θιγμένη τους αξιοπρέπεια διαλύοντας το Επάμ; Δυστυχώς με λύπη μου κατέληξα στο ότι η θιγμένη αξιοπρέπεια δεν είναι η αιτία των εξώδικων, είναι η πρόφαση, το περιτύλιγμα του εξώδικου με ηθικό προκάλυμμα. Κι αυτό μάλλον όχι για όλους. Ίσως μερικοί να μην έχουν πλήρη συνείδηση του τι γίνεται και τι σηματοδοτεί η συμπεριφορά τους.
Η απάντηση  του Αριδά στον διάλογο του fb υποδηλώνει  την βαθύτερη σκοπιμότητα του εξώδικου: «Πώς θα κυκλοφορήσουμε στον κόσμο; Με τη στάμπα αυτού που του τρέχουν τα σάλια για λεφτά ξεπουλήματος του Επάμ; Με μηδενισμένη υπόληψη θα συνεχίσουμε οι περισσότεροι, γιατί έτσι θέλει ο υπέρτατος;» (βλ. συνημμένο παράθεμα). Φαίνεται  ότι στόχος του εξώδικου είναι η προστασία κι αποκατάσταση της δημόσιας εικόνας τους, να μη μηδενιστεί η υπόληψή τους ως δημόσια πρόσωπα ώστε οι περισσότεροι  να συνεχίσουν με ασπίλωτο κύρος την πολιτική τους καριέρα. Κι αυτή η δημόσια εικόνα αντιδιαστέλλεται από αυτή του εγκληματία και συκοφάντη Καζάκη. Δεν ταιριάζει σε τέτοια άτομα κύρους να συνδιαλέγονται μαζί του με πολιτικά επιχειρήματα, μόνο με αγωγές κι εξώδικα, καθότι τους εγκληματίες και συκοφάντες είναι αρμόδια μόνο η δικαιοσύνη να τους αναλάβει.
Επομένως, η καλά ενορχηστρωμένη  μέθοδος διασυρμού του Καζάκη και του «καζακικού Επάμ» έχει διττό στόχο:
α) να περάσει το μήνυμα ότι ένας ηγέτης που σου λέει ψέματα δεν μπορεί να εννοεί αυτά που λέει και να είναι συνεπής σε αυτά που υποστηρίζει. Άρα η νομική δέσμευση και η μήνυση επί εσχάτη προδοσία είναι πολιτικά τερτίπια υφαρπαγής της ψήφου από έναν απατεώνα. 
β) να παρουσιαστούν άσπιλοι κι αμόλυντοι οι επιτιθέμενοι ώστε να συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα, ως εκπρόσωποι ενός καθαρού κι αμόλυντου Επάμ, που θα διευρυνθεί μέσω των συνεργασιών και θα γίνει το «Μεγάλο Επάμ» που θα κυβερνήσει τη χώρα.
Γι’ αυτό επιχειρείται διασυρμός κι αποδόμηση όλης της οργάνωσης που πλαισιώνει κι υποστηρίζει τον Καζάκη και αναγνωρίζει τον θεσμικό του ρόλο ως πρόεδρο του Επάμ. Οι δηλώσεις είναι σαφείς:  αποτελούν  εγκληματική οργάνωση/ συμμορία και πρέπει να εξαφανιστούν, όλοι, όλα τα παράσιτα (βλ. συνημμένο παράθεμα, τοποθέτηση Χάλαρη από ανάρτηση του Κυπριώτη)! - Έτσι θα διασφαλιστεί η καθαρότητα  ενός νέου Επάμ,  ενός  «άρειου» ΕΠΑΜ, που θα έχει καθαρθεί από ναζιστικά κατάλοιπα (βλ. το σκεπτικό Λεπίδα που πολύ παραστατικά αναπτύσσει  και σχολιάζει ο Γ. Φωτεινός, ο.π. υπος.9, αρθρο Γ. Φωτεινού, σημείο 6: Πού οφείλεται ο εναγκαλισμός του κ. Λεπίδα από την πρώην Π.Γ.). Κι ως ηγετική μορφή αυτού του υγιούς, καθαρού Επάμ προβάλλουν τον έγκριτο νομικό  Λεπίδα! Κι η ομάδα της πρώην ΠΓ θα ήταν αυτοί που πίσω από τη βιτρίνα Λεπίδας θα κατηύθυναν και θα έλεγχαν το Επάμ.
      9. Ο ΛΕΠΙΔΑΣ ΩΣ ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ
Στο παράθεμα των ειδικών για τα χαρακτηριστικά του κακού ηγέτη, που αναρτά ο Κυπριώτης (βλ. αρ. υποσημείωσης 18) φωτογραφίζοντας τον Καζάκη, διαβάζουμε: «Ακόμα και ο πιο ταλαντούχος αρχηγός μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα σε προβλεπόμενη καταστροφή λόγω απουσίας ελέγχου […]. Η θέση εξουσίας του ηγέτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την ικανοποίηση των προσωπικών επιθυμιών του». Κι αναρωτιέμαι, τα χαρακτηριστικά αυτά άραγε απουσιάζουν από τον Λεπίδα; Αυτός δεν προσπαθεί να αναρριχηθεί σε θέσεις εξουσίας για να ικανοποιήσει προσωπικές του επιθυμίες; αυτός  είναι ανιδιοτελής κι εγκρατής; Γι’ αυτό επιλέχτηκε ως αντικαταστάτης του Καζάκη από τον Κυπριώτη και την ομάδα του;
Κατά πόσο μπορεί να εκπροσωπήσει το Επάμ το νεοπλασαριζόμενο πολιτικό είδωλο του Λεπίδα ως εκφραστής της εντιμότητας, του ήθους, της φιλαληθείας, της δημοκρατίας, του πατριωτισμού; Αυτός ο χαρισματικός δημοσιολόγος με την ευφράδεια της γενικής αοριστολογίας, με τη βαθυστόχαστη ασυναρτησία του λόγου του, με το βάθος της ανύπαρκτης πολιτικής σκέψης∙ αυτός ο θεραπευτής δικαίου, που, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, δεν είναι όμως «υπηρέτης των νόμων» (συνέντευξή του στο spornwes 90.1, 25/8/2018)∙ αυτός ο λάτρης του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, της αθηναϊκής δημοκρατίας, που εσκεμμένα προφανώς παραβλέπει ότι σε εκείνη τη δημοκρατία ανώτατος άρχων ήταν ο Νόμος.
Ο λαός μας λέει «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» και κουμπάρος του Λεπίδα είναι ο γνωστός  αγνός «τρισεκατομμυριούχος» Σώρρας (βλ. αρ. υποσημείωσης 19), που θέλει να σώσει την Ελλάδα για να την διοικήσει μια ΜΚΟ Ελλήνων, διεθνών  μάλιστα προδιαγραφών! Μ’ αυτόν τον αγνό πατριώτη, που ο Λεπίδας τον κατηγορούσε  μέχρι πρόσφατα ότι του χρωστούσε αρκετές χιλιάδες ευρώ επειδή τον εξαπάτησε στην αγορά του αυτοκινήτου του, φαίνεται πώς ήρθε σε συνδιαλλαγή  κι έλαβε από τον Σώρρα χρήματα για να μειωθεί η ποινή του. Δηλαδή, ο Λεπίδας πήρε μια -καλή- αποζημίωση, κι έτσι η ποινή του Σώρρα μειώθηκε στο εφετείο, από τα 8 χρόνια, που αυτός είχε καταδικαστεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, στα 3 χρόνια. Όμως με βάση τον νόμο φυλακίζεσαι μόνο αν έχεις ποινή πάνω από 5 χρόνια. Συνεπώς, ουσιαστικά τον απελευθέρωσε, τον απάλλαξε από τη φυλακή (ε, κουμπάρος του ήταν!)!!!. Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από τα δημοσιεύματα του τύπου (βλ. αρ. υποσημείωσης 20). Αυτό είναι το μεγάλο επίτευγμα του κ. Λεπίδα και η δικαστική του νίκη για την οποία επαίρεται και την  χρησιμοποιεί ως τρόπαιο. Η δίκη βέβαια αυτή καμία σχέση δεν είχε με την πολιτική δράση του Σώρρα.  Η μήνυση  του Λεπίδα κατά  του κουμπάρου του αφορούσε καθαρά στην αποζημίωση λόγω οικονομικής βλάβης και  ξεκίνησε πριν το 2010, όταν ο Σώρρας δεν είχε ακόμη εμφανιστεί στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας ως εθνοσωτήρας, όταν δεν ήταν ακόμη πολιτικό πρόσωπο και δεν είχε ιδρύσει την οργάνωσή του. Η μεγάλη λοιπόν δικαστική νίκη του κ. Λεπίδα έγινε για την τσέπη του και το λαμβάνειν κι όχι για να αποδείξει ότι ο Σώρρας  είναι πολιτικός απατεώνας, Σ’ αυτό ειδικεύεται τώρα με τον Καζάκη!
Ο Λεπίδας, αυτός ο άσπιλος κι ανιδιοτελής πατριώτης που υπηρετεί την αλήθεια και την ελευθερία, επιδίδεται μετά μανίας, νυχθημερόν, στη συκοφαντική δυσφήμηση και στον διασυρμό του Καζάκη και του Επάμ  μέσω του facebook (οι αναρτήσεις του παρουσιάζονται επαρκώς  από τον Γ. Φωτεινό, βλ. ο.π. υπος.9, άρθρο του Γ. Φωτεινού, σημείο 4: Διασυρμός κατά του Δ. Καζάκη). Δεν είναι όμως μόνο αυτός! Στο διαδικτυακό αυτό σπορ  επιδίδονται τελευταία, όπως είδαμε, κι ορισμένα άτομα της ομάδας που τον πλαισιώνει και τον στηρίζει αντιγράφοντας αήθεις μεθόδους και στρατηγικές του διεφθαρμένου συστήματος.
      10.  Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ «ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΠΑΜ» ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ
Είδαμε ότι με κάθε τρόπο λοιπόν, με ποικιλία μεθόδων και τεχνικών δηλώνουν ευθαρσώς ότι είναι  αποφασισμένοι να ξεμπερδέψουν με όλα  «τα παράσιτα» του «καζακικού Επάμ»!  Για να δημιουργήσουν το μεγάλο Επάμ που θα πετύχει την ενότητα, που θα μπει στη Βουλή, που θα κυβερνήσει. Να υποθέσω ότι αυτό το Επάμ, θα είναι ηγετικό και χωρίς ΤΟ, γιατί έτσι κι αλλιώς, όπως αποκαλύπτει και ο τέως ΟΓ, κ. Αριδάς στο άρθρο του, αυτές  δεν υφίστανται! Χωρίς βέβαια να αναφέρει τις συστηματικές προσπάθειες συρρίκνωσης κι αδρανοποίησής τους που επιχειρούσε σε αγαστή συνεργασία με τον Γ.Γ. κι άλλα μέλη της πρώην ΠΓ. στις περιοδείες τους ως θεσμικά όργανα, όπως πρόσφατα πληροφορηθήκαμε. Γι’ αυτό μάλλον δήλωνε ευθαρσώς ο Αριδάς στα μέλη του Επάμ ανά την Ελλάδα,  ότι δεν χρειάζονται και πρέπει να κλείσουν. Εξάλλου όπως κι ο ίδιος ο ΓΓ κάποτε μου είχε εκμυστηρευτεί, οι Τ.Ο. δεν λειτουργούν, αλλά δεν χρειάζονται κιόλας, αρκεί ένα μέλος σε κάθε περιοχή να βάζει αφίσες!
Δεν μας λένε επίσης, αν αυτό το  «μεγάλο, ηγετικό Επάμ»  υιοθετεί τη νομική δέσμευση και τη μήνυση επί εσχάτη προδοσία. Αν κρίνω από το σχόλιο του Λεπίδα στο fb (βλ. αρ. υποσημείωσης 21) κάτω από την αφίσα εκδήλωσης για την μήνυση επί εσχάτη, θα υποθέσω ότι μάλλον όχι. Και μην ξεχνάμε, ο Λεπίδας, παρότι, πριν την αναρρίχησή του στην ΠΓ, είχε παρευρεθεί σε ομιλίες παρουσίασης της μήνυσης, ποτέ δεν την υπέγραψε, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που με την επιχειρηματολογία του υποβάθμιζε τη σημασία της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εξευτελισμός της μήνυσης όπως αποκαλύπτεται στα πρακτικά της ΤΟ της Πάτρας που κατατέθηκαν στο ΕΣΥΜ (βλ. αρ. υποσημείωσης 22) .
Επίσης είδαμε ότι υποστηρίζουν προσωπικότητες που υπηρετούν το Ευρώ, με απώτερο ενδεχομένως στόχο μια προσδοκούσα συνεργασία μαζί τους, χωρίς όμως να διασαφηνίζουν τους όρους και το βασικό πλαίσιο αυτής της συνεργασίας. Χωρίς να μας λένε, αν στις συζητήσεις που κάνουνε με διάφορες προσωπικότητες μπαίνει ως απαράβατος όρος η πάγια θέση του Επάμ μονομερούς διαγραφής του χρέους, εξόδου της χώρας από το ευρώ κι υιοθέτηση εθνικού νομίσματος, ή αν αυτά θυσιάζονται υπέρ της πολυπόθητης συνεργασίας.
Κοντολογίς, δεν μας λένε  αν  αυτό το «μεγάλο Επάμ»  έχει στόχο την απελευθέρωση της πατρίδας ή την πολιτική επιβίωση των εμπνευστών του στο θολό τοπίο της μεταμνημονιακής Ελλάδας.  Δεν μας λένε αν αυτό το «μεγάλο Επάμ» θα διαλυθεί μετά την επίτευξη του στόχου του, την απελευθέρωση της χώρας μας από την Κατοχή (όπως προβλέπει η ιδρυτική του διακήρυξη), ή στόχο έχει να λειτουργήσει ως ένα νέο, μεταμορφωμένο Πασόκ διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στο θολό πολιτικό πεδίο της  μεταμνημονιακής Ελλάδας. Δεν μας λένε, αν δεσμεύονται για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας κι ανεξαρτησίας και την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας, ως βασικές προϋποθέσεις απελευθέρωσης της χώρας από τα δεσμά του χρέους,  ή ψαρεύουν στα θολά νερά  για ψήφους.  Θα υποθέσω μάλλον το δεύτερο, αν κρίνω από την αντιμετώπιση της μήνυσης επί εσχάτη προδοσία, η οποία φαίνεται πώς δεν έχει ενοχλήσει μόνο το σύστημα. Επίσης, είναι δυνατόν να ταυτιστούν με αυτά που λέει το «καζακικό Επάμ»;  Εξάλλου, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, «ο κόσμος δεν τα αγαπάει αυτά, δεν τα κατανοεί»!. Και το «Μεγάλο Επάμ» οφείλει να είναι συμπαθές κι αγαπητό στον κόσμο, να λέει αυτά που θέλει ν΄ακούσει κι όχι πράγματα που τρομάζουν. 
Απ’ το να επιδίδονται σε προσωπικές επιθέσεις, να απαξιώνουν συναγωνιστές τους και να τους πολεμούν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, από τα να ψαρεύουν σε θολά νερά οπαδούς, απ’ το να απαξιώνουν τις καταστατικές διαδικασίες του Μετώπου, όπως τον πολιτικό διάλογο και το Συνέδριο, θα περίμενα ν΄ απαντήσουν τεκμηριωμένα στα παραπάνω ερωτήματα που θέτω, ώστε  ο καθένας από εμάς να σχηματίσει μια σαφή και ξεκάθαρη εικόνα:  για ποιο Επάμ αγωνίζονται και παλεύουν;  Κι επίσης με ποιους προορίζουν αυτό το Επάμ προς συνεργασία  και σε ποιο πλαίσιο, με ποιους όρους ;
Την επίθεση που δέχεται το Επάμ εκ των έσω θα την χαρακτήριζα άκρως συστημική και ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία και το μέλλον του Μετώπου. Μπορώ  να κατανοήσω το σκεπτικό της πολεμικής τακτικής που υιοθετούν όσοι θεωρούν ότι το Επαμ είναι αρχηγικό κα δη καζακικό: αποκεφαλίζοντας έναν τέτοιο μηχανισμό, τον διαλύεις και τον ελέγχεις. Αν έχεις αποστεώσει και το εσωτερικό του, τις ΤΟ, τότε το έχεις μεταβάλλει σε ένα τυπικό αρχηγικό κόμμα (τύπου Κωνσταντοπούλου, Λεβέντη, Σ.Θεοδωράκη, Σώρρα κλπ). Το δικό μου ερώτημα όμως είναι το εξής: είναι πράγματι το Επάμ, έτσι όπως θεωρούν κάποιοι, είναι αρχηγικό κι ελεγχόμενο από την κορυφή, όπως άλλα πολιτικά σχήματα και μορφώματα που ανέφερα, ή είναι ένας πολιτικός μηχανισμός βάσης, ανεπιθύμητος κι ενοχλητικός  όχι μόνο για το ίδιο το σύστημα, αλλά και για όσους εντός Επάμ έχουν την φιλοδοξία να τον ελέγξουν και να τον κατευθύνουν;  Προσωπικά υποστηρίζω την δεύτερη άποψη και αντιτίθεμαι  στους υπέρμαχους της πρώτης άποψης, που για να την προωθήσουν υιοθετούν όχι μόνο συστημικές , αλλά και αήθεις μεθόδους. Οι πρακτικές αυτές  παραπέμπουν σε τακτικές του αποσαθρωμένου πολιτικού συστήματος. Δεν ταιριάζουν στο ΕΠΑΜ γιατί το καταντούν να γίνει το ίδιο και το αυτό με ό,τι πολεμά! Αλλά εγώ, έχω καταχωρηθεί στο «καζακικό Επάμ», στην εγκληματική οργάνωση! «Πείστηκα τοις εκείνων ρήμασι», όπως με λύπη διαπίστωσε ο στρατηγός. Αλλά αυτός με εκτιμά, και γι’ αυτό με  προειδοποιεί: «κοίτα τη δουλειά σου και μπες στο καβούκι σου και πάλι»! Για να με φτύσει, πάντα με εκτίμηση! («ίσως θέλετε να πάρετε  λίγο από τα σάλια μας, όπως λέει και ο ηγεμών» (βλ. συνημμένο παράθεμα).
     11.  ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Ως μέλος του κόμματος και του πρώην ΕΣΥΜ θεωρώ αυτονόητο τον απολογισμό και τη λογοδοσία κάθε μέλους, πόσο μάλλον στελέχους, όπως και καταστατικά προβλέπεται. Δυστυχώς όμως δεν είδα να τηρείται αυτό!  Αντιθέτως, βλέπω ότι αποφεύχθηκε  τεχνηέντως και χρησιμοποιήθηκαν ποικίλες άλλες μέθοδοι αποπροσανατολισμού και συσκότισης της αλήθειας.  Θεωρώ αυτονόητο ότι όσοι έχουμε ενταχτεί στο πολιτικό αυτό σχήμα έχουμε έναν κοινό στόχο που για να τον πετύχουμε επιβάλλεται να παραμερίσουμε προσωπικούς εγωισμούς και φιλοδοξίες. Θεωρώ αυτονόητο ότι σεβόμαστε όχι μόνο τη δουλειά των συναγωνιστών μας, αλλά και την προσωπικότητά τους. Όλες όμως αυτές οι μέθοδοι και οι τακτικές δεν χτυπάν μόνο τον Καζάκη, ως κεφαλή του Επάμ, αλλά μαστιγώνουν και τσαλαπατούν την πολυετή προσφορά όλων των επαμιτών. Καλλιεργούν την εμπάθεια, τον φανατισμό, την ομαδοποίηση σε κλειστές αντιμαχόμενες κλίκες, τον διχασμό. Κι ειλικρινά Λυπάμαι βαθύτατα για όλα αυτά!
Προσπάθησα να κατανοήσω τις πολιτικές αιτίες των διαφωνιών και να βγάλω ένα συμπέρασμα με βάση όσα έχω παρακολουθήσει και καταλάβει ως μέλος του κεντρικού οργάνου του Επάμ. Δεν ήταν εύκολο, γιατί το ουσιαστικό πολιτικό διακύβευμα δεν έμπαινε καθαρά ώστε να συζητηθεί με επιχειρήματα. Ντυνόταν με προσωπικές αντιπαραθέσεις και κόντρες. Ίσως αυτό να είναι πιο εύκολο, γιατί παραπέμπει στο θυμικό και το ενεργοποιεί, κι έτσι τα νερά θολώνουν.
Εκεί που κατέληξα είναι ότι όχι μόνο υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές θεωρήσεις για το πώς θα λειτουργήσει και θα πορευτεί το ΕΠΑΜ (κάτι που είναι θεμιτό), αλλά μαίνεται ένας ανηλεής πόλεμος για τον έλεγχο της εξουσίας του Επάμ, με ένα καλά μεθοδευμένο σχέδιο που στοχεύει στην αποδόμηση του Καζάκη και στην αποστέωση της οργάνωσης, ενορχηστρωμένο, κατά τη γνώμη μου, από τους Κυπριώτη – Λεπίδα (ως νομικός σύμβουλος), το οποίο, θεωρώ ότι λίγοι, από αυτούς που τους ακολουθούν και τους υποστηρίζουν, γνωρίζουν στο σύνολό του κι ως προς τις βαθύτερες σκοπιμότητές του. Αιτία της σύγκρουσης αυτής πιστεύω ότι είναι η μη συναίνεση κι αντίδραση του Καζάκη στα σχέδια της ομάδας αυτής ως προς τη στρατηγική διεύρυνσης του Μετώπου και τις μεθόδους σύναψης συνεργασιών.
Ο Καζάκης στις αρχές του Μετώπου εκπτώσεις δεν κάνει - κι ορθώς κατά τη γνώμη μου- γιατί αν το Επάμ, δηλαδή οι Τοπικές Οργανώσεις (ΤΟ) του, δεν λειτουργήσουν ως ζωντανό πολιτικό κύτταρο μέσα στην κοινωνία, το Επάμ έσβησε. Και θεωρώ πως αν το Επάμ σβήσει, δεν μπορεί να γεννηθεί πάλι κάτι αντίστοιχο, δεν το επιτρέπει η ιστορική συγκυρία σε μια κοινωνία που έχει ήδη διαλυθεί.
Παράλληλα, είναι αρκετοί αυτοί, ακόμη και του λεγόμενου αντιμνημονιακού χώρου, που θέλουν να δουν το Επάμ να διαλύεται, γιατί επιθυμούν στην μεταμνημονιακή Ελλάδα να κάνουν το δικό τους πολιτικό παιχνίδι. Ένα ζωντανό και μαχητικό Επάμ - ακόμη κι αν δεν είναι στη Βουλή- θα τους χαλάει τη σούπα. Από την άλλη, βολεύει τους επαμίτες με φιλοδοξίες πολιτικής σταδιοδρομίας το πολιτικό αποτύπωμα του Επάμ στην κοινωνία, γιατί τους εξυπηρετεί ως πολιτικό βάθρο εκκίνησης, ως κράχτης.
Έχω σχηματίσει την άποψη ότι κάποια από τα παλιά στελέχη του Επάμ είχαν από καιρό πάρει τις αποφάσεις τους. Το στοίχημα γι’ αυτούς ήταν  ή το Επάμ ενώνεται με άλλους (αντιμνημονιακούς, πατριωτικούς) διαμορφώνοντας έναν συνδυασμό που θα παίξει ρόλο στην μεταμνημονιακή Ελλάδα, ή διαλύεται. Οι όροι συνεργασίας μάλλον δεν είχαν, γι’ αυτούς, και τόσο μεγάλη σημασία. Σημασία είχε η ίδια η συνεργασία, κι ενδεχομένως και η πολιτική καριέρα κάποιων επαμιτών, που είχαν τέτοιες φιλοδοξίες Αυτά όμως δεν μπήκαν καθαρά για να αποφασίσουν οι Επαμίτες. Από την άλλη, ο Καζάκης δεν είναι κατά των συνεργασιών, αλλά θέτει συγκεκριμένους όρους και πλαίσια, τα οποία δεν είναι και τόσο αρεστά σε αρκετούς από αυτούς του δήθεν αντιμνημονιακού - πατριωτικού χώρου, γιατί τους δεσμεύουν. Μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση τι εκπτώσεις μπορείς να κάνεις; πόσο νερό στο κρασί σου μπορείς να βάλεις;
Μόνο αν η πολιτική διάσταση του θέματος τεθεί ξεκάθαρα και προσδιοριστούν με σαφήνεια οι στόχοι κι οι προθέσεις, θα μπορέσει ο καθένας να κάνει τις επιλογές του και να αποφασίσει. Κι αυτό προσπάθησα να κάνω εδώ, με το (πολυσέλιδο) αυτό κείμενό μου, αποτυπώνοντας την προσωπική μου εκτίμηση κι ερμηνεία για στάσεις και συμπεριφορές επαμιτών, που αρχικά μου φαίνονταν περίεργες, αινιγματικές, ακατανόητες κι αδικαιολόγητες έξω από το ερμηνευτικό πλαίσιο που παρουσίασα. Μακάρι, με έμπρακτες αποδείξεις κι εντιμότητα να ανατρέψουν συλλήβδην το ερμηνευτικό αυτό πλαίσιο, αποδεικνύοντας μου ότι πλανάμαι!
Προσωπικά, όσον αφορά το προαναφερόμενο δίλημμα, θα παλέψω, μαζί με όσους άλλους θέλουν να διατηρηθεί το Επάμ που γνωρίζουμε, να μην μεταλλαχτεί, αλλά να ανταποκριθεί με εντιμότητα, ήθος και συνέπεια στον ρόλο του, αυτόν που με σαφήνεια δηλώνεται στην  ιδρυτική του διακήρυξη κι αποτυπώνεται στα προτάγματά του. Ένα Επάμ που θα είναι ζωντανός κι έντιμος πολιτικός λόγος μέσα στην κοινωνία, που θα φωτίζει και θα χαράζει νέους δρόμους για την απελευθέρωσης της χώρας μας, που θα δίνει έμπρακτα το δημοκρατικό παράδειγμα για την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας, που θα είναι κτήμα των επαμιτών και του λαού, και κανενός αρχηγού. Κι όσον αφορά τις συνεργασίες είμαι της άποψης ότι αυτές πετυχαίνουν όταν και οι όροι που μπαίνουν εξ αρχής είναι ξεκάθαροι και σαφείς. Πώς το λέμε: οι καλοί λογαριασμοί κάνουν του καλούς φίλους.
Σάμος, 8/9/2018
Ελένη Γούλα
………………………………...........................................................................................
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ.
ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΑΜ».
1.     Δ. Κυπριώτης, «Με λίγα λόγια, αλλά πολλά εννοούμενα! Το Πατριωτικό Δημοκρατικό Κίνημα είναι παρόν!», 8 Αυγούστου 2018 : http://dimtris-kypriotis.blogspot.com/2018/08/blog-post_8.html
2.     Δ. Κυπριώτης,: «Το πολιτικό κατεστημένο σύστημα χωρίς εφεδρείες!», 30 Αυγούστου 2018 : http://dimtris-kypriotis.blogspot.com/2018/08/blog-post_30.html

3. Προσυνεδριακός Διάλογος 7ο Συνέδριο ΕΠΑΜ, Δ. Καζάκης, « Το νέο κόμμα Κυπριώτη και ο ιστορικός  κύκλος του ΕΠΑΜ», 23/8/2018: https://www.epamhellas.gr/prosynedriakos-dialogos-7o-synedrio-to-neo-komma-kypriwth-kai-o-istorikos-kyklos-tou-epam/.

4.     Μ.  Αριδάς, «Περί προφητείας για κόμμα Κυπριώτη και άλλων παραμυθιών», 28
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ
5.     Δ. Καζάκης, «Σχετικά με την αποκαλούμενη πρωτοβουλία 1-1-4.», ανάρτηση στις 10/6/2018. https://www.epamhellas.gr/sxetika-me-thn-apokaloumenh-prwtoboulia-1-1-4/
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ
6.  Προσυνεδριακός Διάλογος 7ο Συνέδριο ΕΠΑΜ, Ε. Γούλα, «Το πρόσφατο ρήγμα στο Επάμ. Μια προσωπική εκτίμηση της διάστασης  και της σημασίας του»: https://www.epamhellas.gr/prosynedriakos-dialogos-7o-synedrio-to-prosfato-rhgma-sto/.
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ & ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΜ
7.     Τεκμηριώνεται ότι πρόκειται για δικό του ψευδώνυμο διότι στο προφίλ του ο ίδιος το παραδέχεται με αναρτήσεις του, στα γενέθλιά του τού εύχονται με το όνομά του και το αποδέχεται, δημοσιοποιεί συνεντεύξεις κι ομιλίες του Λεπίδα καθώς και την έφεση που κατέθεσε.
8.     Σχόλιο του Χάλαρη στη σελίδα του facebook στο Επάμ Σάμου 11/8/2018, όπου σχολιάζοντας ως φασιστική προπαγάνδα μια ανάρτηση παραδέχεται ότι θεωρούσε φασιστικές και τις επίσημες θέσεις του Επάμ για το μεταναστευτικό, κι ότι αυτό το είχε καταγγείλει στις αναρτήσεις του στο fb!
9.     βλ. spornews 90.1, 25/8/2018 * βλ. Προσυνεδριακός Διάλογος 7ο Συνέδριο ΕΠΑΜ,  Γ.
Φωτεινός, «Η διαγραφή ενός ποταπού και μυθομανούς δικομανή», σημείο 6: «Πού οφείλεται ο εναγκαλισμός του κ. Λεπίδα από την πρώην Π.Γ.;»: https://www.epamhellas.gr/prosynedriakos-dialogos-7o-synedrio-h-diagrafh-enos-potapou/
ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΥ ΕΣΥΜ
10.   Βλ. ο.π. υπος 9 άρθρο Γ. Φωτεινού, σημ. 9 «Οι «Φονταμενταλιστές»(!) και η απόπειρα αναβολής της συνόδου του». Χαρακτηριστικά αναφέρει «Τα πιο πάνω ερωτήματα της σαθρής επιστολής του κ. Λεπίδα δεν απασχόλησαν ούτε τα μέλη της πλειοψηφίας της ΠΓ, που ανταποκρίθηκαν προθυμότατα και άμεσα στο αίτημα του Γ.Γ. για την αναβολή, παρά το ότι τους προειδοποίησα επανειλημμένα εκείνη τη νύχτα ότι κάτι τέτοιο συνιστά πραξικοπηματική ενέργεια, εφόσον μόνο το ΕΣΥΜ έχει το δικαίωμα να αναβάλλει προγραμματισμένη συνεδρίασή του και όχι μια ομάδα 6 ατόμων -και μάλιστα εντολοδόχων του ΕΣΥΜ- που παίρνουν αυθαίρετα μια τέτοια απόφαση.».
11. Spornews, 25/8/2018, στην εκπομπή με τον Π.. Ιωάννου, με τίτλο: Φώτης Λεπίδας, «τα έργα και οι ημέρες μου στο Επάμ και ο ρόλος του Δημ. Καζάκη»: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2379&v=160dh7j3zQM
Ο ΔΙΑΣΥΜΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ
12.  Βλ. Δ. Καζάκης, « το νέο κόμμα Κυπριώτη και ο ιστορικός κύκλος του Επάμ», στον
προσυνεδριακό διάλογο 7ο συνέδριο, ανάρτηση 23/8/2018: https://www.epamhellas.gr/prosynedriakos-dialogos-7o-synedrio-to-neo-komma-kypriwth-kai-o-istorikos-kyklos-tou-epam/.  
13 Βλ. άρθρο Λάππα 13 Αυγούστου : « Ποιοι δεν θέλουν την ενότητα»: http://dimtris-kypriotis.blogspot.com/2018/08/blog-post_22.html -* συνέντευξη Κυπριώτη στον Π. Ιωάννου, spornews 90,1, στις 9/8/2018  * συνέντευξη Λεπίδα στον Π. Ιωάννου, spornews 90,1, στις 25/8/2018 * βλ. και  συνημμένο παράθεμα.
14.   Ανάρτηση Κυπριώτη 11 Αυγούστου :  « κακή ηγεσία και τα χαρακτηριστικά του κακού
15.    Ενδεικτικά μόνο παραπέμπω στο παρακάτω άρθρο που αναφέρει τις απόψεις του Νόαμ Τσόμσκι και του Μάικλ Χάντσον, καθηγητή οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Μισούρι:  «Τσόμσκι: Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας από  Ευρωπαϊκή Ένωση και  ΔΝΤ» (https://odosdrachmis.gr/?p=13679.)

16.    Βλ.16/11/2017: ανακοίνωση του κινήματος «Ελληνική Άμεση Δημοκρατία»: «Η έμπρακτη παραίτηση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και η ανάγκη αντικατάστασής του!». Δελτίο Τύπου - καταγγελία προς το Ευρωκοινοβούλιο και τους θεσμούς με την οποία αιτούνται την καθαίρεση του Ν. Μαριά από ευρωβουλευτή, με την αιτιολογία ότι δεν εκπροσωπεί το κόμμα με το οποίο κατέβηκε στις εκλογές.   (https://www.dimopolis.gr/?p=5096#more-5096 ). «ο Νότης Μαριάς «πουλάει» αντιμνημονιακή δράση και δείχνει «έργο» αλλά οι ωφέλειες αυτής της «δράσης» και του «έργου» επιστρέφουν ομοίως στην Ομάδα ECR του Cameron. Το γεγονός ότι ο Νότης Μαριάς δεν έχει καν προσωπικό στις Βρυξέλλες αλλά μόνο στην Αθήνα, ενισχύει την πεποίθηση και το γεγονός ότι άλλοι παράγουν «το έργο» που σερβίρει ότι κάνει, προφανώς εντός της Ομάδας ECR του Cameron, όπου ο Νότης Μαριάς βρίσκεται οικογενειακώς με τον γιό του.», «ο Νότης Μαριάς ίδρυσε άλλο κόμμα, το «Ελλάδα, ο άλλος δρόμος» και δήλωσε στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ότι … θα εκπροσωπεί αυτό το κόμμα!!! Δηλαδή ο Νότης Μαριάς έκανε τον εαυτό του τον πρώτο άνθρωπο που αποφασίζει από μόνος του ποιους θα εκπροσωπεί χωρίς όμως το νέο κόμμα του να έχει περάσει από εκλογές», «τα κόμματα που εκπροσωπούνται σε Κοινοβούλιο (Ευρωπαϊκό ή εθνικό) είναι ΜΟΝΟ αυτά που συμμετείχαν σε σχετικές εκλογές και ψηφίστηκαν από τους πολίτες. Ο κ. Μαριάς δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει ένα κόμμα που δεν συμμετείχε σε Ευρωεκλογές και μάλιστα σε καμμία εκλογική αναμέτρηση οποιουδήποτε είδους»

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ & Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
17. Εξώδικο 13/8/2018: http://dimtris-kypriotis.blogspot.com/2018/08/blog-post_41.html  (ανάρτηση 18 Αυγούστου)
Ο ΛΕΠΙΔΑΣ ΩΣ ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ
18.  Βλ. ανάρτηση Κυπριώτη 11 Αυγούστου :  « κακή ηγεσία και τα χαρακτηριστικά του κακού ηγέτη»: http://dimtris-kypriotis.blogspot.com/2018/08/blog-post_11.html.
19.  Πώς ο Σώρρας από πλακατζής στο επάγγελμα κατέληξε δισεκατομμυριούχος είναι πράγματι απορίας άξιο, αλλά και θαυμασμού για τα ταλέντα του στην κομπίνα κ απατεωνιά. Βλ. 16/6/18: «Ο δισεκατομμυριούχος που πίστευε ότι θα είναι μια ζωή καβάλα στ’ άλογο»: https://www.protothema.gr/greece/article/797671/artemis-sorras-o-disekatommuriouhos-pou-pisteue-oti-tha-einai-mia-zoi-kavala-sto-alogo/. Το άρθρο επίσης αναφέρει ότι η αρχική τιμή εξαγοράς της ποινής του ήταν πάνω από 10.000, που ο δισεκατομμυριούχος Σώρρας δυσκολευόταν να βρει, για να δώσει στον δικηγόρο (κουμπάρο του)  που του είχε ασκήσει  μήνυση.
20.    Τα σχετικά δημοσιεύματα είναι πολυάριθμα, κι ενδεικτικά παραπέμπω στα παρακάτω: 17/3/17: προς έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον του ζεύγους Σώρρα: http://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/pros-ekdosi-entalmaton-syllipsis-enantion-tou-zevgous-sorra-video/*  14/5/2018: «Επανεμφανίστηκε» ο Σώρρας: Κυκλοφορώ ανάμεσά σας ελεύθερος! https://www.eleftherostypos.gr/ellada/233088-epanemfanisi-sorra-kykloforo-anamesa-sas-eleftheros/ : «Στις 9 Μαρτίου 2018 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό, μείωσε την πρωτόδικη ποινή των οκτώ ετών, που είχε επιβληθεί στον ίδιο και τη σύζυγό του, σε τρία έτη φυλάκισης για τον καθένα. Ολα αυτά, αφού κατέβαλε στο μηνυτή του, Φώτη Λεμπίδα, το ποσό των 70.000 ευρώ για να ικανοποιηθεί η χρηματική αξίωσή του.» * 9/3/2018: ποινή «χάδι» από το Εφετείο στον «φαντομά» Αρτέμη Σώρρα. Πληρώνει και μένει ελεύθερος : https://www.eviazoom.gr/2018/03/poini-xadi-apo-to-efeteio-ston-fantoma-artemi-sorra.html.
21. Φώτης. Λεπίδας: «χαλασμός θα γίνει. Θα είναι κι ο Π. Κουράδας μαζί τους. Μη το χάσετε. Από το νησί του Κάλβου οι ολιγόνοες σφετεριστές ετοιμάζονται να απλώσουν την κλεμμένη πραμάτειά τους. Δεν θα προλάβουν. Έτσι δίκης οφθαλμός ος τα πανθ’ ορά!!.»
Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ «ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΠΑΜ» ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ
22. Βλ. Προσυνεδριακός Διάλογος 7ο Συνέδριο ΕΠΑΜ, της Χριστίνας Πολυχρονοπούλου, «κρίσεις και συμπεράσματα», 7/9/2018, όπου παρατίθεται όλη η απομαγνητοφωνημένη ομιλία του κλιμακίου της ΠΓ, κυρίως του Κυπριώτη, στα μέλη ΤΟ στην Πάτρα, κι αναρτάται και το ηχητικό.
………………………………………………………………………………………………………
                                          ΠΑΡΑΘΕΜΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ Facebook (fB)  30 & 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
(ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΔΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΠΕΡΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑ ΚΥΠΡΙΩΤΗ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ»)
Andreas Chalaris Καλή και κατανοητή η ανάρτηση..,,Αλλά θάλεγα, πολλά και μακάβρια τα πολιτικά λάθη,<< Από που να αρχίσει κανείς, Από τα μακροσκελή ακαταλαβίστικα για τον πολύ κόσμο κείμενα και αναλύσεις του αρχηγού, ή από την πραγματική και ρεαλιστική πολιτική θέση του ιδίου του μετώπου, που δεν κατόρθωσε να πάρει στους κόλπους της τον τόσο κόσμο που αγανακτισμένοι ,,πως και πως περιμένουν και ακόμη περιμένουν μια πραγματική πολιτική δύναμη που πραγματικά θα τους αγκαλιάσει,,και όχι να ακούει τις όποιες δήποτε αναλύσεις, που άμα τις κοιτάξεις με τον φακό πολλές από αυτές στερούνται όχι μόνο επιστιμονικής βάσης αλλά είναι και είναι δείγματα πολιτικού φαφλατά για το τίποτα,, Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το κείμενο της 22,07,18 που ούτε λίγο ούτε πολύ αν θυμάμαι καλά περιέχεται σε 20 σελίδες.. για να μας πει στο τέλος την κλαπαρχιδιά,,Οτι το κόμμα είναι δικό μου,, Φυσικά έτσι δεν πάει καλά όχι το ΕΠΑΜ, αλλά καμία συνέλευση συνοικιακού χαρακτήρα,, Κοντολογίς το ΕΠΑΜ του Καζακη, γιατί περί αυτού πρόκειται δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μόρφωμα προσωπικού κινήματος,,του οποίου τις πραγματικές βλέψεις, παρα τα προτάγματα του δεν τις ξέρουμε.. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα αυτού του μετώπου, και κάτω από αυτές τις συνθήκες ποτέ δεν θα διαπλατυνθεί ή έστω και αν αυτό γίνει το επόμενο βήμα θα ναι με την πρώτη διαφωνία ενός στελέχους θα είναι να κλαδεύεται από τον αρχηγό και την κλίκα του,, Τουλάχιστον στα θέματα που προσωπικά ασχολήθηκα τον χρόνο που μας πέρασε προσπάθησα να δώσω στα 3 ή τεσσερα διαφορετικά ευρωπαϊκά φόρουμ ότι το ΕΠΑΜ δεν είναι μια τυχαία δύναμη,,κλπ Στα 2 από αυτά ήμουν επίσημα διαπιστευμένος. Στα άλλα δύο συμμετείχα με προσωπική πρόσκληση από προσωπικότητες του ευρωπαϊκού αντιμνημονιακου χώρου.. Προς αυτή την κατεύθυνση το ΕΠΑΜ είχε την δυνατότητα να ειναι αναγνωρισμένο σαν μια πολιτική δύναμη μεσα στην Ευρώπη ισάξια με άλλες μεγάλες δυνάμεις κλπ.. Αλλά τι ναλεγε ο καπετάνιος όταν ο αρχηγός νυχθημερόν βρίζει όλο τον κόσμο κλπ,, Αυτές είναι οι μεγάλες αναλύσεις να βρίζεις τους αντιπάλους σου ή αυτούς που έχουν μικρές αποκλίσεις από την δική σου θέση,,?? Εχω λοιπό την εντύπωση ότι χρειάζεται αγώνας και ο αγώνας δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει με το μόρφωμα του προσωπικού μετώπου, που άλλα λέει η ταμπέλα και άλλα ενας αρχηγός.. ''Λόγια του καπετάνιου''
Νομικός Ελευθέριος Καπετάνιο, κοφτερός ο λόγος σου αλλά είσαι και εσύ "καλούλης" με τον παρανοϊκό. Τον αντιμετωπίζεις με πολιτικούς όρους και όχι με τον τρόπο της Ψυχιατρικής και της εγκληματολογίας που του πρέπει!!
Andreas Chalaris ,,Πολιτικά μιλάω αδελφέ,,Αλίμονο αν είχα προσωπικές διαφορές με τον αρχηγό,, Μάλιστα ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να λένε καθαρά,,, Το ΕΠΑΜ ίσον ΚΑΖΑΚΗΣ,, Αυτό δεν το άντεξε ο καπτεν..τόσο απλό,,
Νομικός Ελευθέριος Andreas Chalaris Τον ασθενή δεν τον αντιμετωπίζεις με πολιτικό διάλογο αλλά με θεραπεία, έστω και αυτή που θα του δημιουργήσει στερητικά σύνδρομα!!
Kostas Pagan TEλικα οι 11 της πολιτικης γραμματειας θα φυγουν απο το επαμ?ή θα πανε στο 7 συνεδριο?
Νομικός Ελευθέριος Ποιό συνέδριο; Aυτό είναι μάζωξη των αρουραίων!!!
Kostas Pagan Νομικός Ελευθέριος δεν ξεκαθαρίζει όμως ο συναγωνιστής ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ μέσα ή έξω από το μικρό επαμ
Dimitris Kypriotis Kostas Pagan Το ΕΠΑΜ έδωσε εντολή και έχει εντολή από τα μέλη του για μεγάλη διεύρυνση για να γίνει επιτέλους Παλαικό Μέτωπο και Δύναμη για να κυβερνήσει τη χώρα όπως ορίζει η ιδρυτική του. Τα μικρομάγαζα δεν του πάνε.
Eleni Goula Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ανεβάζετε στον προσυνεδριακό διάλογο τα άρθρα σας, όπου θα αναπτύσσετε την πολιτική σας θέση και τον τρόπο που το Επαμ θα πετύχει αυτή την πολυπόθητη διεύρυνση, ώστε να γίνει η Δύναμη που θα κυβερνήσει και - όπως ορίζει και η ιδρυτική του- θα απελευθερώσει τη χώρα??? Είστε μέλη, έχετε κάθε δικαίωμα!! Προς τι οι δημοσιοποιήσεις των θέσεων σας σε διάφορα μπλοκ δεξιά κι αριστερά και στο φβ?? Αυτό δεν νομίζω πως βοηθά την διεύρυνση, γιατί διεύρυνση χωρίς ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει.
Dimitris Kypriotis Προσωπικά δεν θα ήθελα να σας απαντήσω. Είστε φιλόλογος και οφείλετε να κατανοείτε ορισμένα αυτονόητα. Αν ο προσυνεδριακός διάλογος θεωρείτε ότι είναι για να βρίζετε και να βγάζετε τα μάτια σας σας τον χαρίζουμε δεν θα πάρουμε. Προτιμούμε να σας αφήνουμε να εκτίθεστε σε όσους νομίζετε ότι διαβάζουν ή επηρεάζουν. Εδώ στο χώρο μας δεν θα μας υποδεικνύετε και το πως θα ενεργούμε. Εσείς οφείλετε να μάθετε στα παιδιά το πως να είναι φιλαλήθεις, να αγαπάνε και να μην εχθρεύονται και να μην γίνεστε παράδειγμα προς αποφυγή.
Andreas Chalaris Για ποιο προσυνεδριακο διάλογο τολματε να μιλάτε..Για εκείνον πριν τις 22.07.18...Ή για τον επόμενο ???μετα τις 23.07.18..αυτόν δλδ που παράνομα η κλίκα του αρχηγού ονομάζει προσυνεδριακο διάλογο..Αν λοιπόν θέλετε να δείτε τις απόψεις μου..δεν έχετε παρά να ανατρεξετε σε αυτές..Γιατί όπως ξέρετε..Με την συμπεριφορά του ο αρχηγός αλλά και η κλίμα με ανάγκασε στο ίδιο το ΕΣΥΜ ..Σε παραίτηση..Κοντολογις..
φτιάξτε πρώτα δημοκρατικό το ΕΠΑΜ..και μετά μιλάτε για δημοκρατικες διαδικασίες..Γιατί η όλη συζήτηση αυτού του είδους..μου θυμίζει..αυτό που έλεγε η γιαγιά μου η κυρά Καλλιόπη..κωλοπετσομενη Σαντορνια ...φάε σκατά και φτύσεμε...
Μιχάλης Αριδάς Κυρία Γούλα, μας καλείτε στον προσυνεδριακό διάλογο, που και εσείς φασιστικά και αντικαταστατικά προκυρήξατε, για να κάνουμε τι; Να απολαμβάνουμε τις παρανοϊκές κατηγορίες; 
Εσείς θέλετε ενότητα με αυτούς που τρέχουν τα σάλια τους για τα λεφτά του Σαββίδη; Δεν ντρέπεστε; 
Ή πιστεύετε ότι είναι κοινός συκοφάντης ο ηγέτης; Δεν σας είδα να παίρνετε θέση για το θέμα αυτό.
Είστε τόσο μπερδεμένη ή μας επεξεργάζεστε;
Μιχάλης Αριδάς Όπως σας έχω ξαναπεί πρόσφατα κ. Γούλα, εγώ στη θέση σας, θα ντρεπόμουν να γράψω εδώ.
Kalli Dramitinou Τις δηλώσεις εντυπωσιασμού για τους ΜΗ γνώστες κρατήστε τις για τον προσυνεδριακό σας διάλογο ο οποίος εμπεριέχει ύβρεις, συκοφαντίες, λάσπη υπό μορφή "ανελέητης πολιτικής κριτικής" και κανένα απολύτως στρατήγημα. Αποκρύπτετε τις στημένες σκευωρίες, τις προσβολές τις ύβρεις σε όποιον τολμούσε να απαντήσει διαφορετικά από την εκδοχή του "θεού", αποκρύπτετε πως "ΠΤΥΧΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΧΩ" (ηχογραφημένα πρακτικά για την αυθεντικότητα της πηγής), την εκτροπή και σφράγισμα όλων των μέσων εσωτερικής διαβούλευσης ώστε να αποκρύψετε όλα τα γεγονότα, αποκρύπτετε οτι δεν πήρατε θέση σε οφθαλμοφανέστατες καταστάσεις επικίνδυνες για την Δημοκρατία που ευαγελίζεσθε.Αποδεχθήκατε κατηγορίες αισχρές, ελλεινές, ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ, για συναγωνιστές σας, οι οποίοι στις δικές σας δυσκολίες ήταν εκεί. Ως εδώ όμως άλλες Ιφιγένειες στον βωμό του σεμιναριολόγου "αγίου" δεν θα υπάρξουν.
Eleni Goula Μιχάλης Αριδάς κι εγώ κύριε Αριδά στη θέση σας θα ντρεπόμουν να κάνω αυτό που κάνετε εσείς : να αποφύγω τον ανοιχτό διάλογο εντός του θεσμικού οργάνου (του ΕΣΥΜ) ώστε να υπερασπιστώ τις θέσεις μου, να ενημερώσω τους συναγωνιστές μου και να υπερασπιστώ την οργάνωση (το ΕΠΑΜ) στο οποίο ανήκω, να φυγομαχήσω, να φυγοδικήσω, να χρησιμοποιώ το fb και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να περάσω τις στρεβλωμένες θέσεις μου και να διχάσω τους συναγωνιστές μου, να προσπαθήσω να επιβάλλω αποφάσεις ενός εκτελεστικού βραχίονα, της ΠΓ, στο όργανο που την εξέλεξε, το ΕΣΥΜ, να καταστρατηγώ την δημοκρατία και να παρουσιάζομαι ως ο μέγας "Δημοκράτης", να συγκαλύπτω ανοιχτούς εκβιασμούς κατά της οργάνωσης που υποτίθεται ότι υπηρετώ και των συναγωνιστών μου, να υπογράφω εξώδικα αντί να επιλέξω τον ανοιχτό διάλογο εντός των θεσμικών οργάνων για να λύσω τις διαφορές μου. Αλλά, η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που σχετίζεται άμεσα με την ηθική και τις αξίες που ο καθείς πρεσβεύει κι υπηρετεί. Κι επί του προκειμένου, έκανα μια εύλογη ερώτηση και πήρα μια άσχετη απάντηση, εκτός κι αν θεωρείτε ντροπή να υποβάλετε τις θέσεις στον πολιτικό διάλογο (και πιο συγκεκριμένα στον προσυνεδριακό) του ΕΠΑΜ, όπως καταστατικά προβλέπεται ως δικαίωμα κάθε μέλους. Πόσο μάλλον αυτών που εκφράζουν μια διαφορετική άποψη και στρατηγική πολιτική για το Μέτωπο.
Eleni Goula Kalli Dramitinou και γιατί βρε Κάλλι δεν ήρθες στη συνέλευση του οργάνου (στο ΕΣΥΜ) να τα καταγγείλλεις αυτά, αλλά τα βγάζεις στο fb? Μπορώ να κατανοήσω την πίκρα σου, και τον θυμό σου, αλλά όχι την αντίδρασή σου....
Kalli Dramitinou Eleni Goula Από πότε η πρόταση για αναβολή μιας εβδομάδας είναι άρνηση προσέλευσης???Από πότε η η παραβίαση όλων των άρθρων του καταστατικού συνιστά δημοκρατικό δικαίωμα του απατεώνα? Καμιά πίκρα, θυμό δεν νοιώθω,ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ, και αλλοίμονο, χαίρομαι έστω και καθυστερημένα αποκαλύφθηκε μια μαιμού βαλβίδα εκτόνωσης.....
Dimitris Kypriotis Andreas Chalaris
1 ώρα · 
,,,Καταχραστές ή δουλικά του συστήματος,,Η ιδιοποίηση του ΕΠΑΜ..??

,,,Άκου κ. Καζάκη,, και φερέφωνα,,

,,,Ο πόνος του εξαπατημένου..είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν του αδικημένου..

,,,Με αφορμή του ότι πολλά φερέφωνα του μεγάλου αρχηγού μας λένε ότι τον πολεμάμε, καλά θα κάνουν να σωπάσουν ή τουλάχιστον να μην ασχολούνται με εμάς..

,,,Για το άλφα ή βήτα λόγο και επί μακρόν χρονικά διάστημα δεν ήταν λίγα τα θύματα του κ. Καζάκη οι οποίοι πιστέψαμε στα υποτιθέμενα και ειλικρινή προτάγματα του μετώπου, δαπανώντας χρόνο χρήμα, φίλους, κοκ,, για το απολύτως τίποτα,,

,,,Να εξηγούμαστε τα προτάγματα, είναι καλά, δίκαι και άγια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά εκφράζονται δια στόματος ενός φάλτσου εθνοσωτήρα, όχι μόνο με ανακριβείς αναλύσεις, αλλά και με ψευδείς τοποθετήσεις, τουλάχιστον σε θέματα αρχής..χώρια τα εξ αμάξης και ακούει κάθε υποτιθέμενος πολιτικός αντίπαλος, που φτάνει στα όρια της χυδαιότητας.. Για παράδειγμα ο κ. Βαρουφάκης,, Το τι έχει ακούσει ο χριστιανός 'ένας θεός ξέρει,, Όλα αυτά σε καθημερινή βάση,,Που και αν ακόμη σε υποτιθέμενη περίπτωση ναχαι δίκιο το χάνει..

,,,Το θέμα δεν είναι αν ο αρχηγός διαθέτει δίπλωμα ή πάπλωμα,,ή αν δούλεψε και πότε,,, Το θέμα είναι αν κρύβει την αλήθεια.. ή μας λέει και μας τσαμπουνάει νυχθημερόν, με έξοδα μας ,, φύκια για μεταξωτές κορδέλες.. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν οι χιλιάδες εξαπατημένοι,, που σκυλοβρίζουν την ώρα και την στιγμή που πάτησαν στο ΕΠΑΜ..πράγμα το οποίο δεν είναι τυχαίο,,Μα όλοι πράκτορες,,??

,,,Αυτοί λοιπόν που αισθανόμαστε εξαπατημένοι έχουμε όλο το δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε, όχι μόνο γιαυτό το φέρσιμο 
της απάτης του αρχηγού.. Αλλά ποιο πολύ για την ιδιοποίηση του χώρου ή του μετώπου σε καθεστώς ιδιοκτησίας..Κοντολογίς είμαστε ενάντια στους Καταχραστές,, Του πολιτικού χώρου που ενστερνιστηκαμε,,

Από την άλλη πλευρά μην ξεχνάμε ότι ο εγωισμός, η απληστία, είναι ανάλογο μέγεθος της ανοησίας. Όσο πιο βλάκας είναι ο εξαπατημένος τόσο πιο άπληστος γίνεται ο απατεώνας. Κοντολογίς,,,αν δεν διαμαρτυρηθούμε ο Καζάκης θα μας θεωρεί για πάντα ανόητους,,

..Χόρια που ποτέ δεν χορταίνει να μας σκυλοβρίζει,, Αν θέλουμε να σταματήσει αυτό το χάλι πρέπει να κάνουμε εμείς οι ίδιοι κάτι γι αυτό. Τι; μαντέψτε: Τι κάνουμε όταν έχουμε παράσιτα; Τα διώχνουμε όλα, δε αφήνουμε τα μισά.

...Λόγια του καπετάνιου,,
Andreas Chalaris ,,,Στρατηγε αντεγραψε το διορθωμένο..
Anna Triviza Δεν δικαιολογώ τον κ. Καζάκη. Γνωρίζω μόνο από αυτά που γράφετε εδώ . 
Αλλά ............Μετά από ποσά χρόνια αυτές οι διαπιστώσεις έτσι ξαφνικά ? 
Όχι, καμία δικαιολογία δεν είναι πιστευτή . Ο χρόνος της εξαπάτησης σας από τον Καζάκη ήταν τεράστιος για το μορφωτικό σας επίπεδο.
Ο Βαρουφάκης καιμενος χριστιανός ?????? 
Είναι για λύπηση αυτό το πουλημένο τομάρι όπως όλοι αυτοί οι εγκληματίες που μας εξοντώνουν ?
Α δεν μου αρέσει καθόλου. Κάτι ετοιμάζετε κύριε Κυπριώτη. Δεν μας τα λέτε ούτε εσεις καλά. Κρίμα. 
Τι δεν καταλαβαίνω ?
Dimitris Kypriotis Anna Triviza Δεν ξερω ποιο είναι το διορθωμένο, αυτό είναι δουλειά του καπετάνιου. Δεν μπορώ να επέμβω γιατί δεν το ξέρω.Συμφωνώ όμως για τα σχόλια περί Βαρουφάκη. Αν ο χρόνος ήταν μεγάλος για διαπιστώσεις, όπως λέτε και θα συμφωνήσω , αυτό ισχύει φαντάζομαι και για τις δύο πλευρές, αλλά με μία ουσιώδη διαφορά.Μπορείτε να μου δείξετε εσείς κάποια δική μου ανάρτηση που να περιέχει ύβρεις και συκοφαντία; Μάλλον όχι. Αν θέλετε να μάθετε αντικειμενικά γεγονότα, μόνο στο προσωπικό σας mail και με τη δική σας άδεια. Προσωπικά δεν ετοιμάζω τίποτα, πέραν των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τα θεσμικά όργανα, έστω και αν αυτά διαγράφηκαν από μια μειοψηφία! Ο καιρός θα δείξει!
Anna Triviza Dimitris Kypriotis εννέα χρόνια μια τρύπα στο νερό κάναμε όλοι μας σα λαός. Είμαστε για κλάματα. Κι εσεις στο επαμ, κάθε χρόνο επιστρέφετε σε βρεφικό στάδιο. Οι πρώην και οι νυν ... ποσά χρόνια χρειάζεται για να καταλάβει κανείς και να δράσει έγκαιρα .... τέλος πάντων, καλή φώτιση σε όλους μας γιατί δεν μας παίρνει άλλο .
Anna Triviza Και συγνώμη αν σας παρεξήγησα αλλά λυπάμαι πολύ, μας έχετε μπερδέψει όλοι σας. Και οι επαμιτες και οι πρώην επαμιτες. Ο καιρός θα δείξει. Μόνο που εμείς σαν λαός δεν έχουμε πλέον χρόνο, ούτε για μηνύσεις ούτε για εξώδικα, ούτε για αντιπαραθέσεις. Καιγόμαστε από καιρό πλέον και κυριολεκτικά.
Μιχάλης Αριδάς Anna Triviza Κυρία Τριβιζά, καταλαβαίνω απολύτως τις αιτιάσεις σας, ειλικρινά σας το λέω. Θέλω να σας απαντήσω, ότι υπάρχουν φορές που η θέληση και η προσήλωση στο στόχο της απελευθέρωσης, σε κάνει τυφλό. Να μην μπορείς να δεις αυτό που βλέπεις. Βεβαίως, το έχω πάθει κι εγώ και γι αυτό σας μιλώ από πρώτο χέρι. Έρχεται η στιγμή, λοιπόν, που απλά, όλα γίνονται τόσο ξεκάθαρα, ώστε να μη μπορείς να κοροϊδέψεις ούτε τον εαυτό σου. Εκεί είμαστε, πολλοί από το ΕΠΑΜ. Έχουν υπάρξει και πολλοί άλλοι παλαιοότερα. 
Ας μην κάνουμε σύγκριση στον χρόνο που χρειάστηκε ο καθένας. Νομίζω ότι δεν οδηγεί πουθενά.
Το ζητούμενο είναι ένα και μόνο: τι κάνουμε για να πάρουμε τις ζωές μας και την Πατρίδα μας πίσω. Και διαβάζοντας ότι έχετε γράψει, είμαι σίγουρος ότι είναι κοινός ο στόχος.
Anna Triviza Μιχάλης Αριδάς κατά βάθος καταλαβαίνω και τις δυο πλευρές και γι αυτό θεωρώ φίλους μου και όσους αποχωρήσατε αλλά και όσους έμειναν στο ΕΠΑΜ. 
Αν όντως κι εσεις(όσοι αποχωρήσατε ) πιστεύετε αυτά που μόλις μου γράψατε , τότε δεν θα έπρεπε να είστε σε τέτοια κόντρα με ξεκατινιάσματα κλπ , με όσους ακόμα παραμένουν τυφλοί από την βαθιά προσήλωση στον στόχο της απελευθέρωσης. Με ευγενικό διάλογο μεταξύ σας αλλά και με επιμονή , θα μπορούσατε να κερδίσετε περισσότερο την εμπιστοσύνη όλων μας.
Τότε και οι καχυποψίες μας, όσων δεν είμαστε μέλη του Επαμ , θα ήταν ανύπαρκτες. Ξέρω πως σας συκοφαντούν . Όμως κι εσεις το κάνατε κάποτε από την τυφλα της προσήλωσης σας. 
Κάποια φουρνιά αποχωρούντων, θα πρέπει να καταλάβει πως πρέπει να αλλάξει τακτική με όλους τους προηγούμενους . Με όλη αυτή τη φασαρία που δημιουργείται κάθε φορά γύρω από το Επαμ, φοβάμαι πως δεν θα εμπιστευτούμε ποτέ πια ούτε τους πρώην αλλά ούτε τους νην. 
Μόνο αν και ίσως .......γεννηθεί κάτι διαφορετικό, πρωτοποριακό , ασυνήθιστο και αποτελεσματικό. ....????
Μιχάλης Αριδάς Anna Triviza Δυστυχώς, όταν θίγεται η αξιοπρέπειά σου δημόσια και τόσο βάναυσα, δεν έχεις άλλη επιλογή. Αλλιώς, είναι σα να αποδέχεσαι τις απίθανες κατηγορίες. Ελάτε στη θέση μας, σας παρακαλώ. Πως θα κυκλοφορήσουμε στον κόσμο; Με τη στάμπα αυτού που του τρέχουνε τα σάλια για λεφτά ξεπουλήματος του ΕΠΑΜ; 
Με μηδενισμένη υπόληψη θα συνεχίσουμε οι περισσότεροι, γιατί έτσι θέλει ο υπέρτατος; 
Πάντως, με την ουσία της απάντησή σας, συμφωνώ 1000%..
Anna Triviza Μιχάλης Αριδάς δεν είναι εύκολο να αδιαφορήσεις σε συκοφαντίες εναντίον σου . Καταλαβαίνω. 
Και κάποιοι αλλοι βρέθηκαν στη θέση σας έναν χρόνο πριν και δυο και τρία .....Κρίμα που δεν έχουμε μάθει να υπερασπίζουμε ο ένας τον άλλον όπως τον ίδιο μας τον εαυτό , γιατί τώρα δεν θα ήταν κανείς στη θέση τη δίκη σας. Καλή δύναμη σας εύχομαι και γρήγορα να αποκαταστάθηκε η αλήθεια και το δίκιο.
Dimitris Kypriotis Kalli Dramitinou H νεολαία του ΕΠΑΜ στον προσυνεδριακό διάλογο!! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fbd/1/16/1f62a.png😪Κατάντια!
Kalli Dramitinou Η νεολαία του Ε.ΠΑ.Μ. που χρόνια τώρα ως ομάδα ξεχώρισε κι αυτή για την παντελή απουσία της.Ξαφνικά αναστήθηκε, κι αντί να οργανώσει την συμμετοχή της στον αγώνα, κοινοποιεί μανιφέστα υπέρ του αργηγού θεού.....Wowwww !!!
Kalli Dramitinou Μια σύντομη και διδακτική ιστορία "Το 2012 ο Κάζακας στο radio xwris fm λέει πως ο Νότης Μαριάς " τα πήρε " Ο Μαριάς του απαντά δημόσια και του λέει να ανακαλέσει εντός 2 ημερών. Αυτό δεν γίνεται και ο Μαριάς προχωρά σε μήνυση στο Ηράκλειο για συκοφαντική δυσφήμηση. Το Ε.ΠΑ.Μ, πληρώνει για τις 4 μετακινήσεις στην αναβαλόμενη δίκη για την μήνυση, ο Καζ, στέλνει επανειλημμένα τον "πραξικοπηματία" να τον παρακαλέσει να αποσύρει την μήνυση. Αποτέλεσμα η μήνυση αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2018, πληρώσαμε ως Ε.ΠΑ.Μ. τα πάνω - κάτω του αρχηγού, τα ξενοδοχεία του, τα εκλεκτά εδέσματά του για μια μηνυση που αφορούσε προσωπικά τον "κύριο". Δεν θα ξεχάσω που άφησαν φέσι 4,5 μήνες και στον υπάλληλο των εισητηρίων ο οποίος με έγκυο γυναίκα με συνάντησε τυχαία την Πρωτομαγιά. Διδαγμα:όταν βγαίνεις να διαπομπεύεις, να πετάς λάσπη, να έχεις και την ευθύνη των λόγων και πράξεών σου πόσο μάλιστα από όλα τα μέσα που εμείς πληρώνουμε, εμείς συντηρούμε, εμείς έχουμε προσφέρει με κόπο μηνών.
Kalli Dramitinou Χο χο χο !!! Γιατί αντί να στέλνετε μνμτ μέσω της ελεγχόμενης από εσάς ΚΓ, στέλνετε προσωπικά μνμτ του "ναυάρχου" με εντολή του "θεού" στα μέλη της απολύτου εμπιστοσύνης για όσα εσείς θέλετε να γνωρίζουν?
Γιαννης Βερδηλος τωρα να κλαψω η να γελασω δεν ξερω μολις πηγε να παρει τα επανω του το επαμ κανετε οτι δηποτε να το διαλυσετε ετσι θα σωθει η χωρα ΜΙΧΑΛΗ ΘΥΜΑΣΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ
Γιαννης Βερδηλος Θυμιιζεται φραξια του κκε

Eleni Goula Dimitris Kypriotis αγαπητέ κ. Κυπριώτη, ευχαριστώ για τις συμβουλές και τις υποδείξεις σας αναφορικά με το επαγγελματικό μου χρέος και καθήκον, παρότι είναι άσχετες με την ερώτησή μου, που αφορά πολιτικές απόψεις και μεθόδους συναγωνιστών που εντάσσονται στον ίδιο με μένα χώρο. Αν έχετε καταλήξει ότι καταλληλότερο μέσο για την έκφραση των πολιτικών σας θέσεων, απόψεων και κριτικής είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κι ιδίως το fb,, που τα θεωρείτε μάλιστα ως δικό σας χώρο, απορρίπτοντας ως ακατάλληλο και χαμηλού επιπέδου, τον δικτυακό χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης που καταστατικά προβλέπει ο πολιτικός σχηματισμός στον οποίο ανήκουμε, έχετε προφανώς τους λόγους σας, που προσωπικά δεν μου έγιναν κατανοητοί, απ' όσα μέχρι τώρα έχουν παρουσιαστεί σε αυτό το νήμα σχολιασμού. Επίσης, κατά την ταπεινή μου άποψη δεν θεωρώ ότι αυτές οι τακτικές πολιτικής πολεμικής εξυπηρετούν την φιλαληθεία των πολιτών και την αποκάλυψη της αλήθειας, αντιθέτως την συσκοτίζουν περισσότερο και τη διαστρεβλώνουν. Είμαι της άποψης ότι τους ανοιχτούς λογαριασμούς μου προσπαθώ να τους επιλύσω ενώπιιος ενωπίω, ιδίως όταν θεωρώ ότι αδικούμαι, πόσο μάλιστα όταν εκτιμώ ότι ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκω κινδυνεύει να ολισθήσει σε επικίνδυνους ατραπούς. Επιλέξατε όμως να μην έρθετε σε κείνο το ΕΣΥΜ του Ιουλίου να ειπωθούν όλα ανοιχτά, και βγάλατε κι απόφαση ως ΠΓ ακύρωσής του, προσπαθώντας να την επιβάλλετε στο εκλεγμένο από το συνέδριο όργανο που εξέλεξε την ΠΓ ως εκτελεστικό του βραχίωνα. Ο κ. Χάλαρης που συμμετείχε, δήλωσε κατά τη διάρκεια εκείνης της Συνόδου την αποχώρησή του από μέλος του Επάμ, ξεκαθαρίζοντας μεν τη θέση του, αλλά χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους που εδώ εκθέτει, παρότι του απηύθυνα και προσωπικά ερώτηση για τους λόγους αποχώρησής του. Όσο για το οικονομικό κόστος με το οποίο επιβάρυναν τα οικονομικά του Επαμ οι δίκες του Καζάκη, θεωρώ ότι θα πρέπε να είχε ενημερωθεί εγκαίρως το αρμόδιο όργανο (το ΕΣΥΜ) πολύ καιρό πριν, κάτι που ποτέ δεν έγινε. Το να βγαίνουν εδώ στο fb, ποιον και τι εξυπηρετούν? το Επαμ? Δε νομίζω!
Kalli Dramitinou Eleni Goula Επιμένεις Ελένη, και τεχνιέντως γράφεις ότι "νάναι". Μήπως ενώπιος ενωπίω δεν απάντησα οτι ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 15 χρόνια, αλλα με τοποθέτησαν εκεί λέγοντας μάλιστα πως ο τόνος της φωνής μου έδειχνε εμπάθεια και μίσος?Τα υπόλοιπα θα τα δούμε αρμοδίως!!!! Αλήθεια οι χαρακτηρισμοί, οι εκφράσεις χουλιγκάνων δεν σε ενόχλησαν τότε, αλλά τώρα δεν σου φαίνονται και τόσο sic ! Τότε ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ, δεν κατανόησες τις απαντήσεις μας. Μην διαμαρτύρεσαι, σιγά σιγά το puzzle θα γίνει πιο ενδιαφέρον.
Μιχάλης Αριδάς Eleni Goula Είναι απίστευτο, αυτοί που ισοπέδωσαν το καταστατικό του ΕΠΑΜ, να μιλάνε τώρα για καταστρατήγιση της δημοκρατίας. Πραγματικά με ξεπερνά. Αυτοί που εντελώς φασιστικά, αποφάσισαν τέρατα, όπως τους βόλευαν, για να ξαποστείλουν τους ανυπότατκτους κακούς και να κάνουν το ΕΠΑΜ μαγαζάκι. Αυτοί που άλλαξαν τις κλειδαριές των γραφείων του ΕΠΑΜ!
Πείτε μας που αναφέρονται στο καταστατικό, όλα τα απίθανα που “αποφασίσατε”. Και μιλάτε για δημοκρατία; Δεν κοκκινίζετε; 

Δεν πήγαμε σε καμία συνεδρίαση του ΕΣΥΜ, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε συνεδρίαση του ΕΣΥΜ. Είχε αναβληθεί, όπως πολά καλά ξέρετε, από τον μοναδικό υπεύθυνο για τη σύγκλιση, που είναι η ΠΓ. Αυτό που έγινε, ήταν ότι μαζεύτηκε μια παρέα που έκανε ότι της ερχόταν στο κεφάλι και έστειλε το καταστατικό και τη Δημοκρατία στα τσακίδια. Που είδατε την φυγομαχία και τη φυγοδικία; Ξέρετε τι θα πει φυγοδικία; Έχετε επίγνωση του τι λέξη χρησιμοποιήσατε; 

Δημιουργεί αρκετή αγανάκτηση, το να ενοχλείστε κυρία Γούλα από τη δημόσια πολεμική, αναφερόμενη σε εμάς που υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας από τις παρανοϊκές κατηγορίες που δημόσια εκτοξεύτηκαν. Για την ταμπακιέρα, δηλαδή για τις δημόσιες κατηγορίες και τον κατήγορο, δεν βλέπω καμιά ενόχληση. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Υπάρχουν για εσάς, διάφορες βαθμίδες αξιοπρέπειας, προφανώς.
Όσο για την επιλογή του fb, μάλλον θα γνωρίζετε ότι μας αφαίρεσαν εντελώς δημοκρατικά κωδικούς, γκρουπ διαβουλεύσεων, μέιλ και ότι άλλο υπήρχε. Και σας ενοχλεί το fb. Μάλιστα.

Άν βγει κάποιος και πει δημόσια τα απίστευτα και πλέον προσβλητικά για εσάς, θα προσφύγετε στις εσωτερικές διαδικασίες του ΕΣΥΜ που καταργήσατε; Μας δουλεύετε; 

Θέλετε να μας ενημερώσετε ποιος εκβίασε, ποιον εκβίασε, με τι τον εκβίασε και για ποιο όφελος; Περιμένω με αγωνία. Δεν θα ήθελα να βγείτε ψεύτρα. Περιμένω, λοιπόν.

ΥΓ. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να διαβάζω από εσάς, για ηθική και αξίες. Θα το λάβω σοβαρά υπόψην μου.
Νομικός Ελευθέριος Δημοκρατία a la Μήτσος να ούμε. Απεκαλύφθη πώς είμαι ψεύτης και απατεών; Oποιος τόλμησε να καταλάβει πώς είμαι ένα πεφυσιωμένο τίποτα διαγράφεται από την ιδιοκτησία
Νομικός Ελευθέριος Σας αποκλείω από κάθε μορφή διαλόγου. Τρέμω να εμφανιστώ ενώπιον κοινού σε διάλογο, σε αντιγνωμία και σε αποκαλυπτική παράθεση στοιχείων, αλλά καταγγέλω όποιον το κάνει αλλού ως "αντικομματικό". Το ΚΚΕ στην πιό Οργουελική και πιό σχιζοφρενική εκδοχή του. Αναγούλα για Μάπετ Σόου!!
George Letsios Ελένη, στο είχα πει και στη συνομιλία μας...ρώτα την "οες" και την κγ για ποιό λόγο δεν κοινοποιεί τις επιστολές μας στα μέλη από την στιγμή που είμαστε μέλη του ΕΠΑΜ ακόμη...Αλλά ξέχασα..είμαστε "ανώνυμοι κυπατζήδες" όπως είπε και ο συκοφάντης Καζάκης...
Dimitris Kypriotis Eleni Goula Τώρα με πεθάνατε κυρία Γούλα!! Η λαχαναγορά έχει πολύ καλλίτερη πρόσβαση σε διάλογο από αυτόν που διαλέξατε να υποβάλετε τις τόσο σοβαρές απόψεις σας για την απελευθέρωση της πατρίδας και την ευημερία του λαού! Καλό θα είναι να μπείτε στο καβούκι σας και πάλι!Εγώ σας συνέστησα μακριά από εδώ, αλλά εσείς ουδέν αντιληφθήκατε. Ίσως θέλετε να πάρετε λίγα από τα σάλια μας που λέει και ο ηγεμών! Άντε γεια!

ΠΗΓΗ: epamhellas.gr/Συνέδρια/7ο Συνέδριο/ανάρτηση 10/9/2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου