.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΗΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ (μόνο που έχει συμπεριλάβει και τους "επαναστάτες" που μας κυβερνούν.
Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση από το fb του Ευτυχίδη Γρ.

ΨΕΥΤΕΣ , ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ.
ΣΚΟΡΠΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ 40 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΑΨΕ. ΠΟΙΑ 40 ΔΙΣ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ; ΠΟΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ; ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΙΜΙΑ ΤΑ ΧΑΣΑΤΕ ΛΟΓΩ ΟΣΜΙΟΥ; ΞΕΧΑΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ 1980; ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2013;
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ; ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΗ.
Ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, που ξεπερνά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα 40 δισ. έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Κίνας, η οποία σήμερα κατέχει πάνω από το 90% των παγκόσμιων αποθεμάτων σπάνιων γαιών και έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία στην έρευνα και εξόρυξή τους.
Σε πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη με μέλη κινεζικής αντιπροσωπείας που βρέθηκαν στην Ελλάδα αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχουν ενδείξεις για την εξόρυξη σπάνιων γαιών. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Ε;
Υπολογίζεται ότι η ζήτηση παγκοσμίως για σπάνιες γαίες θα ανέλθει σε 200.000 τόνους το έτος 2015, από 130.000 που ήταν το 2010.
Ο Γεωλόγος, Δ. Ηλιόπουλος, Προϊστ. Ανταγωνιστικού Εργου EURARE, της Δ/νσης Ορυκτών Φυσικών Πόρων ΕΚΒΑΑ/ΙΓΜΕΜ, τονίζει: Οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, αλλά αν δεν ολοκληρώσουμε την ποιοτική και ποσοτική έρευνα η οποία θα γίνει και σε χερσαίες και σε θαλάσσιες περιοχές κυρίως της Βορείου Ελλάδας, δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω εκτιμήσεις.Βρισκόμαστε στον δεύτερο χρόνο της έρευνας και μέχρι το 2017 έχουμε ακόμα χρόνο για εκτιμήσεις…
"Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!
Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας 'Επενδυτής' στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.
Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του νομού Καβάλας και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο.
ΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ: ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΓΜΕ, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου ανακάλυπτε στην ακτογραμμή του Βορείου Αιγαίου Τιτάνιο και Κοβάλτιο, ποτέ δεν μπορούσε να προβλέψει ότι στα συγκεκριμένα ορυκτά με την περίεργη ονομασία θα στηριζόταν αργότερα το «οικονομικό θαύμα» της Κίνας.(ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ)
Οι ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ (RARE EARTHS) είναι μία ομάδα 17 μεταλλικών στοιχείωνμε παρόμοιες χημικές ιδιότητες και ασυνήθιστες ονομασίες, όπως Λανθάνιο, Πρασεοδύμιο και Προμήθειο.
Στην κατηγορία αυτή υπάγονται τα ακόλουθα χημικά στοιχεία που μόνο για λόγους ευκολίας υποδιαιρούνται σε τρεις υποομάδες:
1η Υποομάδα: Λανθάνιο, Δημήτριο, Πρασεοδύμιο, Νεοδύμιο, Προμήθειο και Σαμάριο. Κύριες πηγές των στοιχείων αυτής της υποομάδας είναι τα ορυκτάμοναζίτης, τσερίτης και αλλανίτης.
2η Υποομάδα: Ευρώπιο, Γαδολίνιο και Τέρβιο. Κύριες πηγές των στοιχείων αυτής της υποομάδας είναι τα ορυκτά σαμαρσκίτης και μερικά είδη ξενοτίμου.
3η Υποομάδα: Δυσπρόσιο, Όλμιο, Ύτριο, Έρβιο, Θούλιο, Υτέρβιο και Λουτέτσιο. Κύριες πηγές των στοιχείων αυτής της υποομάδας είναι τα ορυκτά γαδολινίτης, ξενότιμο, ευξενίτης και φεργκιουσονίτης.
Αυτό που τα καθιστά περιζήτητα είναι η μοναδική χρησιμότητά τους σε εφαρμογές και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, ιατρικές συσκευές, αντιπυραυλικά συστήματα και μαγνήτες.
Ενδεικτικά, η τιμή ανά κιλό Νεοδύμιου, που ανήκει στην οικογένεια των σπάνιων γαιών, αποτελώντας απαραίτητο εξάρτημα για σκληρούς δίσκους και υβριδικά αυτοκίνητα, ανερχόταν το 2007 στα 2,32 ευρώ, ενώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, διαμορφωνόταν περίπου στα 50 ευρώ. Το Ευρώπιο κόστιζε το 2007, 225 ευρώ ανά κιλό και το τέταρτο τρίμηνο του 2011, 2.840 ευρώ.
Η ΠΗΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ στην παραθαλάσσια και την υποθαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης !!!!!!!!!!!!!!
ΣΕ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2013 ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΥΟ ΜΕΓΕΘΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ( 5.625.000 ΤΟΝΝΟΙ ΚΑΙ 480.000.000 ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 8-25 ΜΕΤΡΩΝ)
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΑΞΙΑ ( 300.000.000.000 USD)
H ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2001 !!! (και εσείς λέτε ότι η έρευνα μόλις άρχισε ....)
ΤΑ 300 ΔΙΣ ΛΟΙΠΟΝ (που είναι το 80% του χρέους μας ) ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΓΙΑ 40 ΔΙΣ; Ή ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ; (προβλέπω μέσω ΤΑΥΠΕΔ σταδιακά 10 δις και προμήθεια 5% επι των 40 δις. Δηλαδή περίπου 2 δις .... Το μισό δις θα πάει για ξέπλυμα και τα ρέστα τσέπη. Όμως η τσέπη των μισών θα είναι του ΤΑΓΙΠ για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους )
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.
ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ.
300 ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ.
ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΤΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ (και τους άλλους), ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟ.
ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΗΔΙΑ .
Η σημαία η πράσινη, πίσω από τον Ερτογκάν, είναι αυτή, που έχουν επιλέξει οι επιθυμούντες ανεξάρτητο μουσουλμανικό κράτος στη Ξάνθη.Το μπλουζάκι κυκλοφορεί στα σχολεία......
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και κουστούμι         Î”εν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

ΠΗΓΗ: ανάρτηση του Ευτυχίδη Γρ. 28/9/2014 που αναδημοσιεύεται 4 χρόνια μετά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου