.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

La Vanguardia Εναλλακτικά νομίσματα στην Ελλάδα για την καταπολέμηση της κρίσης


ΤΕΤΆΡΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012

La Vanguardia Εναλλακτικά νομίσματα στην Ελλάδα για την καταπολέμηση της κρίσης

Στο κίνημα των δικτύων ανταλλαγής που γνωρίζουν άνθιση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αναφέρεται με δημοσίευμά της (7-12-2012) η ισπανική La Vanguardia.

"Το νησί της Σύρου, με την κομψή πρωτεύουσα του, την Ερμούπολη, έχει το δικό του νόμισμα, ένα εναλλακτικό νόμισμα, το σ.α.νο. ή αλλιώς συριανό ανταλλακτικό νόμισμα που αντιστοιχεί σε 1 ώρα εργασίας και καλύπτει ένα ευρύ πεδίο εργασιών από την εκπαίδευση και την ψυχοθεραπεία μέχρι τις υδραυλικές εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες καθαρισμού. Το δίκτυο των κατοίκων ανταλλάσσουν υπηρεσίες και καταγράφουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους". Με αυτό το παράδειγμα ξεκινά ο συντάκτης δίνοντας μια πρώτη γεύση για τα κινήματα ανταλλαγής που μετα την εμφάνισή τους σε Βόλο και Πάτρα εξαπλώνονται σε όλη την ελληνική επικράτεια.
"Μετά την επιτυχία των εναλλακτικών νομισμάτων στις πόλεις του Βόλου και της Πάτρας, όπου χιλιάδες άνθρωποι μπορούν να ανταλλάξουν βασικά αγαθά και υπηρεσίες χωρίς τη χρήση του μισητού ευρώ, τα δίκτυα τώρα εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, από την Αθήνα στην Κρήτη, και σε νησιά όπως η Σύρος και η Νάξος. Πριν από την κρίση υπήρχαν μόνο τέσσερα εναλλακτικά δίκτυα ανταλλαγών στην Ελλάδα. Τώρα υπάρχουν 46".
"Στην Κρήτη καθιερώθηκαν τέσσερα δίκτυα ανταλλαγής. Στην Ιεράπετρα, πάνω από 300 άνθρωποι χρησιμοποιούν τώρα το νέο νόμισμα "καερέτι" που σημαίνει "βοήθεια χωρίς όφελος" στην διάλεκτο της Κρήτης. Το δίκτυο επιτρέπει την ανταλλαγή προϊόντων, όπως ψάρια, ντόπια λαχανικά, ξύλινα έπιπλα, σαπούνια, σπιτικά γλυκά και υπηρεσίες επισκευής ηλεκτρικών, υδραυλικών, κηπουρικής, graphic design, νομικές ή λογιστικές συμβουλές".
"Στην Ελλάδα, που θυσιάζεται στο βωμό της νομισματικής ένωσης – το τοπικό επίπεδο είναι το μόνο όπου κανείς μπορεί να αισθανθεί ασφάλεια", καταλήγει το δημοσίευμα.
  
 http://www.e-go.gr           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου