.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

«Η Βρετανία έκανε ένα βήμα προς την έξοδό της από την ΕΕ»


Η χώρα είναι έτοιμη να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμά ο βρετανικός Τύπος μετά την αποτυχία του Κάμερον να εμποδίσει την υποψηφιότητα του Γιούνκερ. Ωστόσο, οι απόψεις διίστανται για το αν ευθύνεται ο Βρετανός πρωθυπουργός ή οι Βρυξέλλες.
Ο Bρετανικός Τύπος ανησυχεί, εκτιμώντας σήμερα Παρασκευή ότι η χώρα είναι έτοιμη να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την αποτυχία του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να εμποδίσει την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Όμως, οι απόψεις διίστανται όσον αφορά το ποιος ευθύνεται, ο Κάμερον ή οι Βρυξέλλες, που πλέον έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολο να πειστούν οι Βρετανοί να παραμείνουν στην ΕΕ αν διοργανωθεί δημοψήφισμα για το θέμα το 2017.
Ο Κάμερον έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για το μέλλον τα Βρετανίας στην ΕΕ το 2017, αν επανεκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές του 2015.
«Ένα βήμα ακόμη προς την έξοδο της Ευρώπης», γράφει σήμερα Παρασκευή η συντηρητική «Daily Telegraph».
Η «Daily Mail», που διατηρεί μια επιφυλακτική στάση απέναντι στην ΕΕ, αναφέρει ότι «ο χαμένος Κάμερον είναι ο Ρούνεϊ της Ευρώπης», κάνοντας μια αναφορά στον ποδοσφαιριστή Γουέιν Ρούνει ο οποίος συμμετείχε στην εθνική ομάδας της Αγγλίας που αποκλείστηκε στην πρώτη φάση του φωτεινού Μουντιάλ.
«Η Βρετανία κοντά στην έξοδο της ΕΕ» αναφέρει η εφημερίδα «The Times» στην πρώτη σελίδα της, αλλά εκτιμά ότι η χώρα θα έχει καλύτερη τύχη σε μια «εξαιρετική απομόνωση» και προσθέτει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός «ενίσχυσε τη θέση της Βρετανίας διατηρώντας μια ισχυρή αντιπολίτευση» και αύξησε τις πιθανότητές του να κερδίσει τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η φιλοευρωπαϊκή «Independent» κάνει λόγο για «μια ήττα, μια καταστροφή». «Αυτή η εξαιρετική απομόνωση δεν είναι ο τρόπος να συγκεντρωθούν επιχειρήματα υπέρ της ΕΕ», υπογραμμίζει η εφημερίδα.
Η «Guardian» επισημαίνει επίσης ότι «η Βρετανία βρίσκεται κοντά σε μια έξοδο από την ΕΕ μετά την εκλογή του Γιούνκερ», ενώ η Sun γράφει «Καμ, είμαστε σε πόλεμο με την ΕΕ».
Τέλος, οι «Financial Times» αναλύουν αυτό που χαρακτηρίζουν «μια ιστορική αλλαγή εξουσίας στην ΕΕ» και «μια επικίνδυνη στιγμή για τις σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρώπη».
( πηγή : Εφημερίδα των Συντακτών )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου