.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

οι αρχαιολόγοι αντιδρούν στην συρρίκνωση της αρχαιολογικής υπηρεσίας

Υπόμνημα εργαζομένων της ΚΓ ΕΠΚΑ

Υπόμνημα εργαζομένων της  ΚΓ ΕΠΚΑ
Με Υπόμνημα τους οι  εργαζόμενοι της  ΚΓ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,δηλώνουν την αντίθεση τους στην στη δημιουργία μίας Ενιαίας Εφορείας Αρχαιοτήτων σε κάθε Νομό της Χώρας,καθώς όπως αναφέρουν αυτό θα έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση και υποτίμηση του αρχαιολογικού έργου.
«Οι εργαζόμενοι της ΚΓ ΕΠΚΑ, επικαιροποιώντας το σχετικό υπόμνημα της 13ης Μαρτίου 2013 και θέτοντας προς συζήτηση εκ νέου το νέο Οργανισμό που συρρικνώνει την Αρχαιολογική Υπηρεσία, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη δημιουργία μίας Ενιαίας Εφορείας Αρχαιοτήτων σε κάθε Νομό της Χώρας, που έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση και υποτίμηση του αρχαιολογικού έργου που επιτελούμε.
Οι νέες εφορείες που προκύπτουν σε περιοχές με πολλούς επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους διεθνούς ακτινοβολίας, δεν μπορεί να είναι λειτουργικές.
Η ιδιαιτερότητα και οι ανάγκες των μνημείων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης οδήγησαν στην πρόβλεψη περισσοτέρων από μία ενιαίες Εφορείες Αρχαιοτήτων στο νέο Οργανισμό. Το ίδιο ζητούμε και για το Νομό Ηρακλείου όπου αρχαιολογικοί χώροι όπως η Κνωσός, η Φαιστός, η Γόρτυνα, η Αγία Τριάδα, η Τύλισος και πολλοί άλλοι αποτελούν βασικό προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες.
Η ΚΓ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που είναι υπεύθυνη, εκτός των άλλων, για την προστασία των μεγαλύτερων μινωικών ανακτόρων (Κνωσού, Φαιστού, Μαλίων), τα οποία λόγω της εξαιρετικά υψηλής επισκεψιμότητας, συνεισφέρουν σημαντικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με οριζόντια κριτήρια
συνενώσεων, αλλά να ενισχυθεί ο ρόλος της στην προστασία, ανάδειξη και προβολή του πρώτου Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, του Μινωικού.
Σημειώνεται ότι ο Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού αποτελεί το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας. Η μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως έχει δείξει η εμπειρία από τους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς μας, δημιουργεί διαρκείς ανάγκες προστασίας των μνημείων και ποιοτικής αναβάθμισης των απαραίτητων υποδομών και υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.
Η συνένωσή μας σε τοπικό επίπεδο θεωρούμε ότι θα υποβαθμίσει την προβολή των μνημείων και ιδιαιτέρως εκείνων του Μινωικού Πολιτισμού, καθώς ο προτεινόμενος σχεδιασμός θα επιφέρει περαιτέρω υποστελέχωση των Υπηρεσιών και μείωση των κονδυλίων για τα μνημεία, που, εκτός των άλλων, συνεισφέρουν τα μέγιστα στο δημόσιο ταμείο και γενικότερα στην ανάπτυξη της χώρας.
Παράλληλα με την ίδρυση φορέα αρχαιοτήτων στους Νομούς που δεν υπάρχει, όπως στο Νομό Ρεθύμνου, ζητάμε τον μη αποδεκατισμό της ΚΓ΄ ΕΠΚΑ αλλά την διατήρηση της ταυτότητάς της και την ενίσχυση του απαραίτητου στελεχιακού δυναμικού της.
Οι εργαζόμενοι της ΚΓ ΕΠΚΑ, αισθανόμενοι το μέγεθος της ιστορικής ευθύνης για τη διαφύλαξη του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, διεκδικούμε την αυτοτέλεια του φορέα που υπηρετούμε και την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου μας στα πλαίσια της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.»
candianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου