.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Η Ισλανδία διαγράφει τα στεγαστικά δάνεια σε περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά. Εμείς κύριε;

Posted by Εξουσία στο Μαΐου 21, 2014

iceland (1)Παρά την αντίδραση του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor’s, το Ισλανδικό Κοινοβούλιο (μιλάμε για πραγματικό Κοινοβούλιο) ψήφισε την περασμένη Παρασκευή νόμο, με τον οποίο διαγράφονται απαιτήσεις των τραπεζών από στεγαστικά δάνεια, για πάνω από τα μισά νοικοκυριά της χώρας.
Οι Ισλανδικές τράπεζες χορηγούσαν αφειδώς δάνεια, πριν την κρίση, με επιτόκιο συνδεδεμένο με τον πληθωρισμό. Όμως η κρίση αύξησε τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα το Κοινοβούλιο να απαλλάξει τα νοικοκυριά από αυτόν τον βραχνά και να μεταφέρει τα χρέη των πολιτών από στεγαστικά δάνεια μέχρι του ποσού των 26.000 ευρώ στο κράτος. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.
Στην Ελλάδα αντίθετα, μόνο μέσα στο 2013, η μνημονιακή κυβέρνηση επέβαλε στον ελληνικό λαό να δανειστεί 41 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία έδωσε στις τράπεζες για να τις διασώσει και επιπλέον εγγυήθηκε κρυφά, χωρίς να το πει στο λαό (μέσα στο 2013) άλλα 41 δισεκατομμύρια, τα οποία έλαβαν οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ, δηλαδή συνολικά 82 δισεκατομμύρια. Όλα αυτά για την σωτηρία των τραπεζιτών, όχι όμως και για την σωτηρία των δανειοληπτών.
Γιατί λοιπόν να μην επωμισθεί ο λαός τη σωτηρία των συμπολιτών μας, όπως κάνουν οι Ισλανδοί, αλλά να επωμίζεται την σωτηρία των τραπεζιτών;
Πέτρος Χασάπης
 πηγή: olympia.gr