.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Μεγαλειώδης πορεία – Πανσαμιακή η συμμετοχή στην απεργία



Φωτο.: samostimes.gr

Κλειστά καταστήματα σε ολόκληρη τη Σάμο και μια μεγαλειώδη σε συμμετοχή πορεία χαρακτήρισαν τη σημερινή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό. Η πόλη της Σάμου, το Καρλόβασι, το Πυθαγόρειο, η Χώρα και άλλες περιοχές του νησιού κυριολεκτικά ερήμωσαν από τη συμμετοχή στην απεργία αφού τα εμπορικά αλλά και τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας παρέμειναν κλειστά. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αναφέρουν:




«Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, επιστημονικούς φορείς, σπουδαστές, νεολαία και γυναίκες, που έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο – λαιμητόμο.
 Η απεργιακή πορεία και συγκέντρωση ήταν πραγματικά μεγαλειώδης! Η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η Γραμματεία Σάμου του ΠΑΜΕ.
 Με αποφάσεις των εργατικών σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,  εμπόρων, αγροτών, το Δ.Σ. της ΕΟΣΣ, επιστημονικών συλλόγων (γιατρών, φαρμακοποιών, οδοντιάτρων, δικηγόρων, Τεχνικού Επιμελητηρίου) έκλεισαν τα πάντα. Η Σάμος νέκρωσε. Η καρδιά της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των σύμμαχων κοινωνικών στρωμάτων χτυπούσε στο Εργατικό Κέντρο και στον παραλιακό δρόμο του νησιού.



Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση έδωσε ελπίδα για τους σκληρούς αγώνες που έρχονται. Έστειλε μήνυμα σε κυβέρνηση και κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, σε Ευρωπαϊκή Ένωση και μεγάλο κεφάλαιο, ότι η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, τα λαϊκά στρώματα, δεν έχουν λυγίσει, δεν έχουν υποταχθεί. Είναι δυνατοί, όρθιοι και με το κεφάλι ψηλά.«Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει το ΠΑΜΕ και το ΕΚΣ απαντάει με πόλεμο. Πόλεμο ταξικό, ενωτικό και οργανωμένο. Σηκώνουμε ψηλά τις σημαίες του αγώνα και τα λάβαρά μας. Έτσι έχει μάθει η τάξη μας. Ό,τι έχουμε κατακτήσει ήταν αποτέλεσμα αιματηρών αγώνων και θυσιών. Τίποτα δε μας χαρίστηκε», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βάσω Βρυνιώτη ως κεντρική ομιλήτρια.




            Στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του νησιού χαιρέτισαν οι: Γ. Σκούτας (πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΟΣΣ), Στέλιος Γιαννικάκης (ΠΑΣΥ, μέλος της επιτροπής πρωτοβουλίας για τη δημιουργία αγροτικού συλλόγου Σάμου), Δ. Κωλέττης (πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Σάμου), Δ. Μαυρατζώτης (εκπρόσωπος των επιστημονικών φορέων), Τίμος Χατζηλαγός (ΠΑΣΕΒΕ), Θ. Ντίνος (σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών), Σταμάτης Φιλιππής (πρόεδρος του Νομ. Τμημ. ΑΔΕΔΥ).



Χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα γιατί το επόμενο διάστημα οι αγώνες που έχουμε να δώσουμε είναι ακόμη πιο σκληροί.  Οργανωμένα και συλλογικά μέσα από τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές και τους μαζικούς φορείς με συνελεύσεις, συσκέψεις να οργανώσουμε την παραπέρα δράση μας και την κλιμάκωση του αγώνα.
 Να αποσυρθεί ο νόμος της κυβέρνησης για το ΑσφαλιστικόΔιεκδικούμε Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.» 


http://samiakonvima.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου