.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την υπόθεση Siemens
Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΠΑΜ

Η υπόθεση Siemens αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, το οποίο έφερε στην επιφάνεια τον «υπόγειο» τρόπο που λειτουργούσε στη χώρα μας η Γερμανική εταιρία για αρκετά χρόνια. Η Siemens δωροδοκούσε έλληνες αξιωματούχους προκειμένου να αναλαμβάνει δημόσια έργα, μάλιστα υπερκοστολογημένα, με αποτέλεσμα η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου να ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρεται στο σχετικό πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens που εκδόθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2011.
Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2012, η δοσίλογη «Ελληνική» Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήρθε σε «λεόντειο» εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens με πρωτοβουλία της τότε κυβέρνησης Σαμαρά δια του τότε ΥΠΟΙΚ και νυν διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα. Η Siemens εμφανιζόταν ουσιαστικά να «ξεμπερδεύει» με υποχρεώσεις που δεν ξεπερνούσαν τα 270 εκατομμύρια ευρώ, όταν η «Ελληνική» πλευρά παραιτούνταν από αξιώσεις τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια ευρώ!!
Κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα υποσχόταν εξεταστικές επιτροπές γι’ αυτήν την μεγάλη ληστεία κατά του Ελληνικού Λαού, τελικά παρείχε προστασία στην Siemens “ξεπλένοντας» τον Γ. Στουρνάρα με τη συνδρομή μάλιστα και του ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του οποίου Θ Παφίλης δήλωσε: «Τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με νομικίστικα κόλπα. Ο κ. Στουρνάρας ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει και όσα λέγονται δεν ευσταθούν».
Τελικά, δεκαεννέα χρόνια μετά την προμήθεια των ψηφιακών της Siemens στον ΟΤΕ και δέκα χρόνια μετά την έναρξη της διερεύνησης στη χώρα μας του πλέον συζητημένου, αλλά και πολύπλευρου πολιτικά σκανδάλου αλλά και μετά από επτά μήνες αναβολών, η «δίκη της Siemens» άρχισε την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 και διακόπηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016. Για πόσο καιρό, κανείς δεν γνωρίζει.
Κατά την Εισαγγελία Εφετών Αθήνας, η αιτία είναι δεν είχε μεταφραστεί έγκαιρα στα γερμανικά από το Υπουργείο Εξωτερικών το παραπεμπτικό βούλευμα (περίπου 4.500 σελίδες) ώστε να συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Το Υπουργείο Εξωτερικών πάλι, λέει ότι είχε μεταφρασθεί έγκαιρα το βούλευμα αλλά η Εισαγγελία δεν το συμπεριέλαβε στη δικογραφία. 
Όλοι μας όμως γνωρίζουμε ότι η πραγματική αιτία είναι άλλη. Η Ελλάδα είναι υπό την κατοχή της ΕΕ από τον Μάιο του 2010 και οι εκάστοτε διορισμένες «κυβερνήσεις» προστατεύουν τα συμφέροντα των κατακτητών, άρα και τις εταιρίες τους. Ομοίως και η διορισμένη από τις εκάστοτε «κυβερνήσεις» ηγεσία των δικαστικών, φυσικά σε αγαστή συνεργασία με τους πολιτικούς.
Η έρευνα για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens στην Ελλάδα ξεκίνησε μετά τις αντίστοιχες έρευνες σε ΗΠΑ, Γερμανία και άλλες χώρες ,εννέα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ΟΤΕ. Εξήντα τέσσερις (64) κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται το δεξί χέρι του τότε «καταλληλότερου» Κώστα Σημίτη, φίλοι του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, στελέχη του ΟΤΕ, ιδιώτες, χρηματιστές, «επιχειρηματίες» και γενικά όλοι οι «μαζί τα φάγαμε», αλλά και το παρακράτος που ζούσε και συνεχίζει να ζει στις πλάτες μας.
Βασικός πρωταγωνιστής ο Μιχάλης Χριστοφοράκος διευθύνων σύμβουλος στη Siemens Ελλάδος από το 1996 έως το 2007ο οποίος ομολόγησε τον Ιούλιο του 2009 στην εισαγγελέα του Μονάχου καταβολή χορηγιών στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα για την «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα». Έδινε δηλαδή χρήματα με εντολή της Siemens σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ώστε να ευνοείται η εταιρία σε διαγωνισμούς. Συνολικά εκδόθηκαν τρία ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, αλλά δεν παραδόθηκε στην Ελλάδα από τις γερμανικές αρχές.
Το Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο καλεί τους Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν το καθήκον τους όπως ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Διαφορετικά υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης για όποιον αδυνατεί να υπερασπιστεί το Δίκαιο.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο αγωνίζεται από την ίδρυση του για την πραγματική εθνική μας ανεξαρτησία ώστε να μην υπάρξουν ξανά τέτοιου είδους φαινόμενα στην ιστορία του τόπου μας.


 Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΠΑΜ

Αθήνα 26 Ιουλίου 2016