.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012


Απαιτούν τουλάχιστον 3.000 αποχωρήσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους...

++++ Ε.ΠΑ.Μ. - www.facebook.com/metopo ++++

Αυστηρό χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του χρόνου ζητούν οι ελεγκτές της τρόικας οι οποίοι κατά τη συνάντηση με τον Α. Μανιτάκη ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πόσοι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ζητούν να εφαρμοστεί η μνημονιακή υποχρέωση για 15.000 αποχωρήσεις εντός του 2012, αλλά να τεθούν εκτός Δημοσίου τουλάχιστον 3.000 με 4.000 μέχρι το τέλος του έτους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συγκεκριμένη συμφωνία και χωρίς να οριστεί νέο ραντεβού, όπως άλλωστε τόνισε ο κ. Μανιτάκης εξερχόμενος της σύσκεψης. «Η συζήτηση προχωρά. Πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί θετικά», περιορίστηκε να δηλώσει ο υπουργός.

Ωστόσο οι δύο πλευρές βρήκαν έναν κοινό τόπο, ώστε να επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες για τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και φορέων, καθώς κι όλοι οι έλεγχοι των πειθαρχικών παραπτωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Συμφωνήθηκε ακόμη τα τεχνικά κλιμάκια να ξεκινήσουν άμεσα την επεξεργασία σχεδίου, προκειμένου να προκύψει ο αριθμός των υπαλλήλων που θα αποχωρήσει από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κι όσον αφορά το στενό Δημόσιο, κατέληξαν να επισπευσθεί η διαδικασία κατάρτισης των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Από τη διαδικασία αυτή αναμένεται η μείωση κατά 50% των δομών.

Ετσι, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση αλλά και την κινητικότητα των υπαλλήλων, να προκύψουν εκείνοι που δεν είναι απαραίτητοι. Υπολογίζεται πως από τα νέα οργανογράμματα και τη σύμπτυξη των δομών κάποιες χιλιάδες υπάλληλοι (εκτιμάται ότι αφορά περί τους 2.000) θα αποχωρήσουν από την κρατική μηχανή. Ακόμα, το ενδιαφέρον στρέφεται και στους φορείς του Δημοσίου που οδεύουν προς κατάργηση ή συγχώνευση.

Η πρόταση του υπουργείου συμπεριλαμβάνει επιπλέον την απομάκρυνση των επίορκων και «εξαφανισμένων» υπαλλήλων, καθώς και εκείνων που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Συνολικά ο κ. Μανιτάκης έχει προσδιορίσει ότι από τη διαδικασία αυτή θα αποχωρήσουν περίπου 11.000 εργαζόμενοι.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμά ότι υπάρχει συμφωνία σε βασικά σημεία της πρότασης για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου. Ταυτόχρονα, το υπουργείο διαμηνύει πως η μεταρρύθμιση δεν γίνεται να προχωρήσει, «αν επισείεται συνεχώς στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων το φόβητρο των απολύσεων». Αυτό άλλωστε ανέφερε σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο Αντ. Μανιτάκης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να πιέζει για απολύσεις στο Δημόσιο.

Ο υπουργός επέμεινε ότι με βάση τους υπολογισμούς που έχουν γίνει και σύμφωνα με τη φυσική ροή των αποχωρήσεων, επιτυγχάνεται «ο στόχος των 150 χιλιάδων λιγότερων υπαλλήλων μέχρι το 2015, προσεγγίζοντας μάλιστα τον αριθμό των 200.000».

Πηγή:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου