.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012


Αφορολόγητο τέλος και φόρος από το πρώτο τετραγωνικό στα ακίνητα

### EPAM -www.facebook.com/metopo ###

- Πληρώνουν ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν από το φόρο
- Οι νέες κλίμακες του φόρου που θα αντικαταστήσει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ
- Μάχη μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης για το τελικό σχέδιο

Φαίνεται πως πολλά έχουν κλειδώσει σε ότι έχει να κάνει με τον νέο φόρο στα ακίνητα. Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα με τους εκπροσώπους των κομμάτων της κυβέρνησης να διαφωνούν, ωστόσο τα χρήματα που πρέπει να εξοικονομήσει το κράτος από τη φορολογία των ακινήτων, μάλλον δεν αφήνει περιθώρια.

Έτσι όλα δείχνουν ότι κλείδωσε η κατάργηση του αφορολόγητου. Το κάθε ακίνητο θα φορολογείται από το πρώτο τετραγωνικό, ανεξάρτητα απ΄ την αξία του.

Για κάποιους αυτό σε συνδυασμό με τις 8 ως 10 κλίμακες είναι ίσως συμφέρον, αν το συγκρίνει κανείς με το χαράτσι της ΔΕΗ, όμως υπό την έννοια ότι είναι μόνιμος και όχι έκτακτος φόρος, τότε όλοι θα πρέπει να θεωρούνται χαμένοι.

Το σενάριο που αυτή τη στιγμή φαίνεται να υπερισχύει λέει πως δεν θα υπάρξει αφορολόγητο στις 100.000 καθώς το 75% των ιδιοκτησιών έχει αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο και έτσι θα εξαιρούνταν του φόρου.

Παράλληλα εξετάζεται για να είναι δίκαιο το σύστημα να υπάρξουν κλίμακες που θα ξεκινούν από το 0,15% της αντικειμενικής και θα φτάνουν ως και το 3% για τις μεγάλες περιουσίες.

Ανοιχτό μένει το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων, κανείς δεν γνωρίζει πόσα θα πληρώσουν και ποιοι και εαν θα εξαιρεθούν (και ποιοι) αγρότες.

Βέβαιο, λέει η κυβέρνηση, είναι ότι θα επιβαρυνθούν πολύ περισσότερο οι επιχειρήσεις οι τράπεζες κλπ σε σχέση με τους πολίτες.

Με βάση το ισχύον σενάριο ένας ιδιοκτήτης ακινήτου 80 τ.μ. με αντικειμενική αξία 1.000 το τετραγωνικό που σήμερα καταβάλει μέσω ΔΕΗ φόρο 384 ευρώ με τη νέα κλίμακα στο 0,15% θα πληρώσει 120 ευρώ, εαν ισχύσει κλίμακα 0,2% ο φόρος θα είναι 160 ευρώ.

Αντίστοιχα για ένα σπίτι 100 τ.μ. Με αντικειμενική στα 2.000 το τετραγωνικό αντί του χαρατσιού των 750 ευρώ που πλήρωσε φέτος θα κλιθεί να πληρώσει 300 ευρώ (κλίμακα 0,15% για τα πρώτα 100.000 και 0,2% για τα υπόλοιπα 100.000 ευρώ της αντικειμενικής).

Ωστόσο η κυβέρνηση περιμένει να εισπράξει και μισό δισεκατομμύριο από τα αγροτεμάχια και έτσι με βάση το νέο σενάριο για τον φόρο λέει πως ένας ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου 10 στρεμμάτων με αντικειμενική στα 60.000 ευρώ ενώ μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε καθόλου φόρο με το νέο χαράτσι θα κληθεί να πληρώσει 90 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου