.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ποιες οι θέσεις Τσίπρα; Άλλαξαν και αν ναι προς ποια κατεύθυνση;


Εσύ διάλεξες στρατόπεδο; Οι θέσεις Τσίπρα όπως διαμορφώθηκαν μετά το ταξίδι του στην Αμερική. Συνέντευξη στον Παπαχελα (vid)

tsipras-samara
Το πρωί της 9άτης του Απρίλη, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μια συνολική συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά του ΣΚΑΪ. Λίγες μέρες πριν είχε βγει ανακοίνωση κατά του Πρετεντέρη και του τηλεοπτικού σταθμού που δουλεύει, του MEGA με αφορμή κάτι φαινομενικά άσχετο. Απλές συμπτώσεις ή μήπως διαμόρφωση στρατοπέδων πριν την “τελική μάχη” των εκλογών; Στο ίδιο έργο θεατές ή μήπως είμαστε υπερβολικοί;
Ας πούμε λοιπόν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας αυτοδημιούργητος ηγέτης που τον ανέδειξε η αριστερά σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα. Από πρόεδρος δεκαπενταμελούς, με κύριες αρμοδιότητες την απαίτηση εκδρομής από τους καθηγητές και την οργάνωση καταλήψεων στο σχολείο, σε αρχηγό κόμματος μέσα σε 20 χρόνια. Ας κάνουμε και την παραδοχή πως είναι γνήσιος κι αυτοδημιούργητος, όχι σαν το ΓΑΠ…
Πέρυσι τέτοια εποχή μας έλεγε για κατάργηση μνημονίου -κουβέντα για τη δανειακή σύμβαση, αλλά το ξεπερνάμε- και άλλες τέτοιες κορώνες. Όταν έφτασε η ώρα των εκλογών, κάθε στέλεχός του μας έδινε και μια διαφορετική εκδοχή για το τί εννοούσε ο πρόεδρος. Κοινώς … τα μάσαγαν. Γι’αυτό και ο Σαμαράς κατάφερε να εκλεγεί. 

Από την πλευρά του παραμυθιάζοντας τον κόσμο με την καραμέλα της επαναδιαπραγμάτευσης, της ανάπτυξης και του φαντάσματος της αναρχίας … “αν εκλεγεί ο ανεύθυνος Τσίπρας”.
Από την εκλογική ήττα εως σήμερα έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά απέκτησαν μια πιο δομημένη ανίληψη για το … ποιές είναι τελικά οι θέσεις τους. Το μάθανε. Και σε αυτό μάλλον βοήθησε και το ταξίδι στην Αμερική του προέδρου του κόμματος mr Alexis Tsipras. 

Αποκορύφωμα αυτής της “επίσκεψης” ήταν η ομιλία στο περιβόητο Brookings . Για να δούμε λοιπόν πώς διαμορφώθηκαν οι απόψεις του κ. Τσίπρα όπως αυτές αποτυπώθηκαν στη συνέντευξή του με τον Αλέξη Παπαχελά, που δεν τον λες κι ανεξάρτητο δημοσιογράφο…
Έχουμε και λέμε:

  •  Δεν αποκλείει τη συνεργασία του μετεκλογικά με κόμμα που συμμετέχει στη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση. Κοινώς, δεν θα τον πείραζε η συνύπαρξή του με τουλάχιστον έναν από τους τρεις σωματοφύλακες της τρόικας στην Ελλάδα. 
  • Δεν έχει κλείσει συμφωνία με τον Καμμένο, γιατί όπως είπε δεν κλείνει συμφωνίες στο ημίφως.
  • Δεν θα κυβερνήσει μόνος ακόμα κι αν έχει πλειοψηφία 155 βουλευτών, γιατί … οι καιροί είναι δύσκολοι.
  • Μας αποκάλυψε το δίλημμα που θα βάλει στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές: “ή στηρίζετε το ΣΥΡΙΖΑ ή θα έχετε αβεβαιότητα”. Δηλαδή ή Τσίπρας ή τανκς.
  • Στόχος της ενδεχόμενης κυβέρνησης Τσίπρα   δεν θα είναι ο σοσιαλισμός … αλλά η εθνική σωτηρία. Κάτι μου θυμίζει – Κάτι μου θυμίζει – Αλλά δεν ξέρω τί…
  • Το νέο σχέδιο είναι να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ το μνημόνιο με σειρά νέων μέτρων. Όπως είπε θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό και θα κάνει τομές στα εργασιακά. Αυτά …
  • Παραδέχτηκε πως όταν ήταν στη θέση του ο Σαμαράς, έλεγε περίπου τα ίδια πράγματα. Να περιμένουμε άλλα από αυτόν λοιπόν;
  • Το πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τον Τσίπρα είναι πως: “ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΝΕΝΟΣ”. Εδώ ανατρίχιασα…
  • Πού θα βρει τα λεφτά; Απάντηση: “Από τον προϋπολογισμό θα βρούμε τα λεφτά”. Δηλαδή πού έχεις τα λεφτά και απαντά στο πορτοφόλι.
  • Ύστερα μίλησε για την περίπτωση της μεταπολεμικής Γερμανίας, όπου έγινε διαγραφή του 60% του χρέους της. Δηλαδή αναζητά την αμερικάνικη λύση στην υπό-κατοχή τότε Γερμανία για την Ελλάδα, μόνο που τόνισε πως εμείς σήμερα ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ. Εδώ μάλλον του διαφεύγει η ύπαρξη επιτρόπων στα υπουργεία, η ύπαρξη των Φούχτελ και Ράιχενμπαχ και δείχνει και τις προθέσεις του απέναντί τους.
  • Μετά μίλησε για πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική εντός της ευρωπαϊκής ένωσης. Ενώ όλοι γνωρίζουμε πως αν είσαι στην ευρωπαϊκή ένωση δεν μπορείς να έχεις άλλη εξωτερική πολιτική εκτός από αυτήν που σου υπαγορεύει η ίδια η ένωση. Δηλαδή είπε πως θα κάνει κάτι που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
  • Τέλος όταν ρωτήθηκε για τη βία στις Σκουριές και αλλού απάντησε με μεγάλη σαφήνεια: “Η βία γεννά τη βία”. Ούτε ο βούδας να ήταν…
Η συνέντευξή του λοιπόν κρίνεται επιτυχημένη. Ήταν άκρως διαφωτιστικός για το τί σκέφτεται να κάνει. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Το θέμα δεν είναι να ασκήσουμε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί άλλαξε ή γιατί δεν άλλαξε και τα είπε καλά ή δεν τα είπε καλά.
  
Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να περιμένουμε τους άλλους να μας αντιπροσωπεύσουν. Γιατί πολύ απλά δεν γίνεται. Πρέπει να απαιτήσουμε εμείς οι ίδιοι να έρθουμε στην εξουσία, ως πολίτες, ως δήμος με νέο σύνταγμα και νέο πολίτευμα.

 Να απαιτήσουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όχι άμεση ή έμμεση και μπλε ελέφαντες. Αλλά σκέτη δημοκρατία, με κληρωτούς πολίτες στη βουλή, στα δικαστήρια και σε όλους τους ελεγτικούς μηχανισμούς. Μόνο έτσι γίνεται

. Διαφορετικά περιμένουμε να βγει ο Τσίπρας, να κάνει ότι “υποσχέθηκε” σε αυτούς που υποσχέθηκε και μετά να μαζευτούμε έξω από τη βουλή και να μουτζώνουμε. 

Το ερώτημα είναι: μάθαμε από τα λάθη μας;
Ακολουθούν οι θέσεις του Τσίπρα όπως διαμορφώθηκαν μετά το ταξίδι στην Αμερική κι όπως διατυπώθηκαν στην εκπομπή του Παπαχελά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου