.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Φυλάκιση, αν παραβιάζεις αποφάσεις της Ε.Ε.(Video)

Το Ποντίκι Web

Ιδιαίτερη σπουδή έδειξε χθες η κυβέρνηση να περάσει τροπολογία με την οποία ποινικοποιεί τη δράση που παραβιάζει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Ε.Ε.!

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε και η ουσία της παραμένει η ίδια παρά το ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου υποχρεώθηκε να κάνει δύο αλλαγές: να αφαιρέσει την αναφορά στα Ηνωμένα Έθνη και η ποινή από «φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών» να μετατραπεί σε «φυλάκιση μέχρι 2 χρόνια».

Επισημαίνεται ότι οι ποινές αυτές επιβάλλονται ακόμη και αν οι πράξεις δεν είναι αξιόποινες σύμφωνα με το δίκαιο της χώρας που τελέσθηκαν.

Η τροπολογία προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ όπου επισημάνθηκε ότι με τον τρόπο αυτόν ποινικοποιείται οποιαδήποτε διεθνιστική δράση αλληλεγγύης, ενώ διαφώνησαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Β. Κατριβάνου είπε ότι στόχος είναι η τρομοκράτηση των πολιτών, ο Θοδ. Δρίτσας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ποινικοποιεί την πολιτική δράση», ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τη ρύθμιση προϊόν αντιδραστικής αντίληψης και εκφοβιστική προπαγάνδας.

Ο Νότης Μαριάς (Ανεξάρτητοι Ελληνες) ζήτησε να αποσυρθεί η τροπολογία.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε με δύο γραμμές: η εισηγήτρια Θεοδ. Τζάκρη εμφανίστηκε στην αρχή άκρως επιφυλακτική με τη ρύθμιση, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Τριαντάφυλλος τάχθηκε υπέρ, με το επιχείρημα ότι «δεν ποινικοποιούνται ιδέες αλλά πρόσωπα που παραβιάζουν συγκεκριμένους κανόνες».

«Πρόκειται για μια τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης που αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική και αντίληψη και μάλιστα στην πιο βάρβαρη και πιο αντιδραστική εκδοχή της», ανέφερε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γ. Γκιόκας
Η ΕΕ, συνέχισε ο Γ. Γκιόκας, όλα τα προηγούμενα χρόνια «έχει χαρακτηρίσει με μια σειρά λίστες ως τρομοκρατικές οργανώσεις και κόμματα που αμφισβητούν μια συγκεκριμένη κυρίαρχη πολιτική. Μέσα σε αυτές τις λίστες μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι κόμματα και οργανώσεις μαζί, για παράδειγμα, με την "Αλ Κάιντα", την ίδια στιγμή που η ΕΕ δεν έχει πρόβλημα να στηρίζει τους λεγόμενους αντικαθεστωτικούς της Συρίας μεταξύ των οποίων δρουν και παρακλάδια της "Αλ Κάιντα"».

Απαντώντας στις αιτιάσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Βορίδης έκανε λόγο για «απολύτως λογική ρύθμιση που εναρμονίζεται με τη διεθνή έννομη τάξη», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Χαρ. Αθανασίου.

Άμεση ήταν η ανταπάντηση του Θαν. Παφίλη(ΚΚΕ): «Ο πόλεμος κατά του Ιράκ για τα χημικά όπλα ήταν διεθνής έννομη τάξη; Το καταστατικό του ΟΗΕ απαγορεύει ανάμιξη στα εσωτερικά άλλων χωρών, όμως έχουμε 250 επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Την τροπολογία υπερψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «επιφυλάξεις» εξέφρασε η ΔΗΜΑΡ, ενώ την καταψήφισαν, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου