.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Νέα μείωση των καταθέσεων στα 160,5 δισ. τον Οκτώβριο – Συρρικνώνονται σταθερά από τον Μάρτιο του 2013 - Χάθηκαν 77 δισ. ευρώ

Μειώνεται αισθητά το deposit buffer που είχε δημιουργηθεί από τον Ιούνιο του 2012
Νέα μείωση των καταθέσεων καταγράφεται σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη και τον Οκτώβριο του 2013 απόρροια των εκροών που σημειώνονται λόγω της καταβολής φόρων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Οι καταθέσεις τον Οκτώβριο, μειώθηκαν στα 160,5 δισεκ. ευρώ από 161,3 δισεκ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2013 ενώ οι τάσεις και για τον Νοέμβριο είναι πτωτικές.
Με βάση ενδείξεις τον Νοέμβριο οι καταθέσεις θα μειωθούν στα 159 δισεκ. ευρώ.
Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ουσιαστικά από τον Μάρτιο του 2013 μειώνεται σε μηνιαία βάση η καταθετική βάση των τραπεζών.
Η εξέλιξη αυτή έχει μειώσει αισθητά το καταθετικό απόθεμα – αν μπορεί να ονομαστεί έτσι – που είχε δημιουργηθεί από τις εκλογές του 2012 και εν συνεχεία οπότε και καταγραφόταν αύξηση των καταθέσεων.
Η συρρίκνωση των καταθέσεων είναι αποκλειστικά απόρροια της ύφεσης, της μη παραγωγής νέου πλούτου είτε σε επίπεδο ΑΕΠ λόγω ύφεσης, είτε σε επίπεδο κοινωνικού πλούτου δηλαδή καταθέσεις και βεβαίως στους υψηλούς φόρους που αποδεκατίζουν κοινωνία και επιχειρείν.
Διαχρονικά τονίζεται ότι το οι καταθέσεις των ελλήνων έφθασαν στο ιστορικό υψηλό των 237,5 δισεκ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2009 ενώ άγγιξαν χαμηλά στα 150,5 δισεκ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012.
Με βάση το ιστορικό χαμηλό και τις εκτιμήσεις για τον Οκτώβριο δηλαδή 160,5 δισεκ. ευρώ οι καταθέσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν σωρευτικά 77 δισεκ. ευρώ.
Αυτά τα 77 δισεκ. ευρώ μείον στις καταθέσεις, αποτελούν σοβαρότατη πληγή στην ελληνική κοινωνία.

www.bankingnews.gr
Πέτρος Λεωτσάκος

Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου