.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αθώος ο Βαξεβάνης για την υπόθεση της δημοσίευσης της λίστας Λαγκάρντ


FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros
Νωρίτερα, την ενοχή του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού Ηot Doc είχε εισηγηθεί ο εισαγγελέας του Τριμελούς Αυτοφώρου
Ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλέστηκε το γεγονός ότι δημοσιεύθηκαν τα επαγγέλματα δίπλα στα ονόματα της λίστας καθώς και ότι τα άτομα δεν συναίνεσαν στη δημοσίευση.
«Ο σκοπός της δίκης δεν είναι η λογοκρισία ή ο εκφοβισμός αλλά τα όρια για δύο κατοχυρωμένα δικαιώματα τα οποία «συγκρούονται», επισήμανε ο εισαγγελέας.
Και πρόσθεσε ότι θα ήταν διαφορετική η προσέγγιση της υπόθεσης αν ο Κ. Βαξεβάνης «δημοσίευε αποκλειστικά πρόσωπα που ασκούσαν δημόσιο λειτούργημα ή συνδέονταν με τέτοια ως παρένθετα πρόσωπα».
Είχε προηγηθεί η απολογία του δημοσιογράφου, ο οποίος υποστήριξε πως στόχος της δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ ήταν «να αποκαλυφθεί το σύστημα διαφθοράς που καταδυναστεύει τη χώρα και βρίσκεται στη λίστα».

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Κ. Βαξεβάνης είχε κριθεί αθώος, αλλά δικάζεται από μηδενική βάση ύστερα από την έφεση υπέρ του νόμου που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία της Αθήνας.

«Αθώος. Το Τριμελές δικαστήριο αποδέχθηκε την επιχειρηματολογία μας, οπότε είμαι για δεύτερη φορά αθώος. Δεν ξέρω αν αυτή τη φορά κάποιος θα παρέμβει για να ζητήσει κάτι, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δύο δικαστήρια έχουν αποδεχθεί την αθωότητα για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ» τόνισε ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας στο Κόκκινο μετά το τέλος της δίκης.
«Η Δικαιοσύνη έπραξε το αυτονόητο, αν και όπως ξέρετε μερικές φορές τα πράγματα στη Δικαιοσύνη δεν λειτουργούν με την απλή λογική, πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχουν υποψίες ότι τα πράγματα είναι πιο πονηρά. Η ουσία πάντως είναι ότι ακριβώς ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ, ένα χρόνο ταλαιπωρίας με δύο δίκες, αυτή τη στιγμή μπορεί να πανηγυρίζει η αποκαλυπτική δημοσιογραφία».
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013
© 2010-2014 ThePressProject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου