FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros
Ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλέστηκε το γεγονός ότι δημοσιεύθηκαν τα επαγγέλματα δίπλα στα ονόματα της λίστας καθώς και ότι τα άτομα δεν συναίνεσαν στη δημοσίευση.
«Ο σκοπός της δίκης δεν είναι η λογοκρισία ή ο εκφοβισμός αλλά τα όρια για δύο κατοχυρωμένα δικαιώματα τα οποία «συγκρούονται», επισήμανε ο εισαγγελέας.
Και πρόσθεσε ότι θα ήταν διαφορετική η προσέγγιση της υπόθεσης αν ο Κ. Βαξεβάνης «δημοσίευε αποκλειστικά πρόσωπα που ασκούσαν δημόσιο λειτούργημα ή συνδέονταν με τέτοια ως παρένθετα πρόσωπα».
Είχε προηγηθεί η απολογία του δημοσιογράφου, ο οποίος υποστήριξε πως στόχος της δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ ήταν «να αποκαλυφθεί το σύστημα διαφθοράς που καταδυναστεύει τη χώρα και βρίσκεται στη λίστα».
Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Κ. Βαξεβάνης είχε κριθεί αθώος, αλλά δικάζεται από μηδενική βάση ύστερα από την έφεση υπέρ του νόμου που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία της Αθήνας.
«Αθώος. Το Τριμελές δικαστήριο αποδέχθηκε την επιχειρηματολογία μας, οπότε είμαι για δεύτερη φορά αθώος. Δεν ξέρω αν αυτή τη φορά κάποιος θα παρέμβει για να ζητήσει κάτι, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δύο δικαστήρια έχουν αποδεχθεί την αθωότητα για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ» τόνισε ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας στο Κόκκινο μετά το τέλος της δίκης.
«Η Δικαιοσύνη έπραξε το αυτονόητο, αν και όπως ξέρετε μερικές φορές τα πράγματα στη Δικαιοσύνη δεν λειτουργούν με την απλή λογική, πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχουν υποψίες ότι τα πράγματα είναι πιο πονηρά. Η ουσία πάντως είναι ότι ακριβώς ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ, ένα χρόνο ταλαιπωρίας με δύο δίκες, αυτή τη στιγμή μπορεί να πανηγυρίζει η αποκαλυπτική δημοσιογραφία».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου