.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ο Σαμαράς ξαναχτυπά

Samaras 0 euro5

του Γιάννη Σιδέρη
Ο Γιάννης Σιδέρης είναι μέλος του ΕΠΑΜ Πάτρας
Προσπαθώ να συνειδητοποιησω το τι είπε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο ευρωκοινοβούλιο. Για το λόγο αυτό ας επιχειρήσουμε μια ανάλυση.
“Η Ελλάδα δοκιμάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από την κρίση. Δοκιμάστηκε λόγω λαθών της χώρας και λόγω κατασκευαστικών λαθών του ενιαίου νομίσματος, αλλά και από τα σφάλματα του πρώτου προγράμματος όπως του πολλαπλασιαστή που υποτιμούσε τις συνέπειες στην ύφεση. Η Ελλάδα δοκιμάστηκε, αλλά άντεξε. Τώρα μπαίνει στον δρόμο της εξυγίανσης και της ανάκαμψης”.
Ενώ λοιπόν αναγνωρίζει τα λάθη (τουλάχιστον κάποια από αυτά) του προγράμματος που μας επέβαλαν οι δανειστές, ενώ επισημαίνει τα κατασκευαστικά λάθη του κοινού νομίσματος, αντί να προτείνει (για να μην πω απαιτήσει) μια άλλη πολιτική, απλά αναφέρει ότι η Ελλάδα “άντεξε” και πλέον μπαίνει στο δρόμο της ” ανάκαμψης”!
Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι ακριβώς εννοεί ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι η χώρα μας άντεξε. Αλήθεια σας λέω, αδυνατώ να το ερμηνεύσω με την λογική μου, όσο και αν προσπαθώ! Κατ’ αρχήν ξεκινώ την διαδικασία ερμηνείας με την λογική σκέψη ότι η κάθε χώρα είναι το σύνολο των πολιτών της. Άρα το ότι αντέχει η χώρα, συνεπάγεται ότι αντέχουν οι πολίτες της. Δεν προτίθεμαι να παραθέσω νούμερα για τις αυτοκτονίες, την ανεργία, τον πληθυσμό που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, την μετανάστευση, τα κομμένα ρεύματα, τα χρέη στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Επικαλούμαι απλώς την καθημερινότητα της συντριπτικής πλειονότητας του λαού. Επικαλούμαι τον φόβο του για το αύριο. Επικαλούμαι την αγωνία του για το μέλλον των παιδιών του. Οι όποιες εναπομείνασες αντοχές του λαού, δεν αφορούν σε καμμία περίπτωση το αισιόδοξο βλέμμα του ακόμη και για το απώτερο μέλλον! Όποιος δεν αντιλαμβάνεται αυτήν την παράμετρο, εθελοτυφλεί. Απλά, τώρα αρχίζει να αντιλαμβάνεται τί έχει συμβεί, μια και η στοχευμένη και κατευθυνόμενη ενοχοποίησή του, αρχίζει να καταρρίπτεται.
Όσο αφορά την “ανάκαμψη” και μόνο που πλέον ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αντικαταστήσει με αυτήν, την λέξη “ανάπτυξη” η οποία είχε καταστεί ανέκδοτο στα χείλη του λαού, είναι ενδεικτικό της επικοινωνιακής στρατηγικής του Μαξίμου να διατηρήσει την ρητορική του success story!
Νούμερα όμως έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός! “Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική διόρθωση που έχει γίνει ποτέ. Πέτυχε μείωση του ελλείμματος κατά 13%, για να το κάνει όμως έχασε 25% του ΑΕΠ, ο μέσος πολίτης έχασε το 38% του εισοδήματος, η ανεργία των νέων έφθασε στο 60%.” Πολύ ωραία! Επαίρεται ο πρωθυπουργός για τα νούμερα αυτά! Τα λόγια περιττεύουν! Και το αποτέλεσμα;
“Τα αποτελέσματα φάνηκαν, η Ελλάδα έβγαλε το 2013 πρωτογενές πλεόνασμα. Για το 2014 προβλέπεται ότι θα έχει ανάκαμψη μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Έχουμε να κάνουμε ακόμη πολλά, αλλά πετύχαμε να σταθεροποιηθεί η χώρα και η οικονομία της. Σήμερα η χώρα έχει το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα στην Ευρώπη”. Το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα λοιπόν! Τέτοια μείωση εισοδήματος και τόσο υψηλή ανεργία των νέων, μόνο και μόνο για ένα “λογιστικό” πρωτογενές πλεόνασμα! Αν δεν κάνω λάθος ο πρωθυπουργός και οι παροικούντες το περιβάλλον του, θεωρούν εαυτούς πατριώτες και μάλιστα υπέρ του δέοντος. Πως λοιπόν εκφράζουν τον πατριωτισμό τους, με το να καταδικάζουν τους Έλληνες σε πλήρη ένδοια; Ας δούμε τι λέει παρακάτω ο πρωθυπουργός.
«Το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να ενισχυθεί, να ελέγχει τις αποφάσεις. Θέλουμε ισχυρό κοινοβούλιο. Είμαστε βέβαιοι ότι με αυξημένες αρμοδιότητες θα φέρει πιο κοντά τα ιδανικά της ενωμένης Ευρώπης στον πολίτη. Η ΕΕ δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια, δοκιμάστηκε η συνοχή και η αντοχή της και το κοινό νόμισμά της και φάνηκαν τα κατασκευαστικά της προβλήματα. Τώρα, η κρίση ξεπερνιέται. Αποδείξαμε όμως ότι η Ευρώπη δουλεύει. Η κρίση, μάς έδειξε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη. Αυτή είναι η δέσμευσή μου ώστε στις ευρωεκλογές οι Ευρωπαίοι πολίτες να μην ψηφίσουν με την πικρή αίσθηση της κρίσης, αλλά με την αίσθηση ότι η κρίση ξεπερνιέται» επισήμανε.  Ώστε αυτό είναι το διακύβευμα για τον “πατριώτη” πρωθυπουργό! Περισσότερη Ευρώπη! Η συνοχή και η αντοχή της ένωσης! Αποκαλύφθηκε! Όταν μιλούσε για αντοχή της χώρας, εννούσε προφανώς μέσα στα πλαίσια της νομισματικής ένωσης! Εννοούσε δηλαδή ότι άντεξε να παραμείνει στην ένωση, με οποιοδήποτε κόστος για τους πολίτες που εκλέχθηκε να εκπροσωπεί!
Τελικά, ποιά είναι η προτεραιότητα του πρωθυπουργού, όσο αφορά την άσκηση της πολιτικής της κυβέρνησής του; Όταν ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ είπε στον κ. Σαμαρά ότι δεν ελέγχει τη χώρα λόγω δανειστών και ότι το κόμμα του πρέπει να μετονομαστεί σε “Καθόλου Δημοκρατία”, ο πρωθυπουργός, με αρκετή δόση δεικτικότητας και “κουτσαβακισμού” που τον διακρίνει, απάντησε: «Ευχαριστώ τον κ. Φάρατζ για τα μαθήματα δημοκρατίας που έδωσε. Θα εκτιμούσα, όμως, αν έδειχνε και αλληλεγγύη κάτι που δεν έκανε. Ίσως κάποιοι δεν νιώσουν ικανοποίηση που η Ελλάδα τα κατάφερε και μένει στο ευρώ». Ξεκάθαρα λοιπόν, κατά τον πρωθυπουργό, προέχει η παραμονή της χώρας στο ευρώ και, κατ’ επέκταση, η διάσωση της ευρωζώνης.
Αν ο κ. πρωθυπουργός εκπροσωπούσε ως όφειλε, τον Ελληνικό λαό, θα έπρεπε να εκμεταλευτεί την ευκαιρία της προεδρίας του στο ευρωκοινοβούλιο προς όφελος του λαού, πράγμα που απέφυγε συνειδητά, επιδεικνύοντας ανερυθρίαστα την υποτέλειά του προς τους “σφαγείς” της Ελληνικής κοινωνίας. Και αν ο ΓΑΠ και οι συν αυτώ στο μέλλον βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της “εσχάτης προδοσίας” για την ένταξη της χώρας σε καθεστώς κηδεμονίας, ο νυν πρωθυπουργός είναι συνυπεύθυνος για την συνεχιζόμενη πολιτική και για το ότι υπέκλεψε την ψήφο του λαού, υποσχόμενος προεογικά αλλαγή πολιτικής, επαναδιαπραγγμάτευση με τους δανειστές και εξεταστική επιτροπή για το πως φτάσαμε ως εδώ. Και αν θεωρεί ότι ο λαός έχει “κοντή μνήμη” και θα μπορεί ελεύθερα να πολιτεύεται στο μέλλον, μάλλον δεν έχει εκτιμήσει σωστά τις συνθήκες. Η ανυποληψία, είναι το ελάχιστο που θα υποστεί!

 http://epamioanninon.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου