.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Δ. Καζάκης: «Στις 25 Μάη θα γυρίσουμε την κλεψύδρα ανάποδα και θα τους πάρει ο διάολος»!

Δ. Καζάκης: «Στις 25 Μάη θα γυρίσουμε την κλεψύδρα ανάποδα και θα τους πάρει ο διάολος»!"Έχουμε δώσει όρκο τιμής στα παιδιά και τους γονείς μας... Ακόμη και ένας από εμάς να μείνει, θα δώσει τον αγώνα μέχρι τέλους", ανέφερε ο γ.γ του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος  στο κατάμεστο Polis Art Cafe στη Στοά του Βιβλίου.
"Στις 25 Μάη θα γυρίσουμε την κλεψύδρα ανάποδα και θα τους πάρει ο διάολος", συμπλήρωσε ο ίδιος, αποθεώμενος από δεκάδες φίλους και μέλη του ΕΠΑΜ.

IMG 20140427 132217

 Η εκδήλωση για την παρουσίαση των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΕΠΑΜ τα είχε όλα... Κόσμο, παλμό και πολιτικά συνθήματα. Πρώτα απ' όλα, όμως, έστελνε μήνυμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

"Τραγουδώντας  και πολεμώντας, έλεγαν οι παλιοί, ότι πάνε στον πόλεμο", ανέφερε ο Δημήτρης Καζάκης, σημειώνοντας πως "ο αγώνας είναι δύσκολος. Έχουμε μεγάλες απώλειες από το βάρος της καθημερινότητας, της ζωής, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Ο αγώνας είναι πολύ μεγάλος, όταν οι κυβερνώντες θέλουν να σε κάνουν δούλο".

Ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ, που αναγκάστηκε να διακόψει πολλές φορές την τοποθέτησή του λόγω των χειροκροτημάτων, υπογράμμισε ότι "στο Κίνημα αυτό δεν ζητάμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Μετράμε ποιοι είναι πατριώτες, ποιοι στρατεύονται στην υπεράσπιση της πατρίδας".

Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος είχε αναφερθεί στις "βάσεις", που στηρίχθηκε το ΕΠΑΜ κατά την ίδρυσή του: "Από την αρχή προσπαθήσαμε να ενώσουμε το λαό που είναι ή οφείλει να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να διαδόσουμε πως η γνώση του λαού είναι δύναμη και η δύναμη θα μας οδηγήσει στην πρόοδο, καθώς και να προκαλέσουμε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να συζητήσει για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Εμείς έχουμε κωδικοποιημένη πρόταση και για τη διαγραφή του χρέους της χώρας και για τη μετάβασή μας στη Νέα Ελλάδα".
Χαιρετισμό στην εκδήλωση, που παρουσίασε η επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΕΠΑΜ και υποψήφια ευρωβουλευτής Γεωργία Μπάστα, απηύθυναν δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων.

IMGbastep
Ένας από αυτούς, ήταν και ο δημοσιογράφος - εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ Γιώργος Χριστοφορίδης, ο οποίος σε μια συμβολική κίνηση που ξεσήκωσε τους παρισταμένους -αφού διάβασε το επίμαχο άρθρο της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας περί παραίτησης της χώρας από την εθνική της κυριαρχία- έσκισε τα έγγραφα!

IMGep xrist

"Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, Το ΧΩΝΙ, γράφει στην πρώτη σελίδα πως 'Αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτήθηκαν από την εθνική κυριαρχία'. Σας διαβάζω και το σχετικό απόσπασμα από τη δανειακή σύμβαση", τόνισε ο Γιώργος Χριστοφορίδης και αφού έσκισε συμβολικά τη σύμβαση, ανέφερε ότι "αυτό που είδατε ήταν τρέιλερ από την ταινία 'ο Δημήτρης Καζάκης στην Ευρωβουλή'. Στις 26 Μαϊου, ο Δημήτρης θα είναι εκεί και θα σκίζει αυτή την επαίσχυντη σύμβαση, ακυρώνοντας τα σχέδια τους"!
Το λόγο πήρε και ο δημοσιογράφος - συγγραφέας του "Επιστροφή στη Δραχμή", Νίκος Ιγγλέσης που τόνισε ότι "αυτές οι εκλογές είναι αποφασιστικής σημασίας για το λαό. Θα κριθεί αν η δοσιλογική κυβέρνηση θα μείνει στην εξουσία ή αν θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές. Με με την κινδυνολογία για την έξοδο από το ευρώ, τελευταία μας σερβίρουν και το πρωτογενές τους 'πλεόνασμα'. Είναι και τα δύο ψέμματα! Το 'πλεόνασμα' είναι πολιτική απάτη"...

Ο γνωστός δημοσιογράφος έκλεισε την τοποθέτησή του, αναφέροντας ότι "η παρουσία του ΕΠΑΜ είναι σημαντική, από πολιτική και ιδεολογική έννοια. Το ΕΠΑΜ ζητά την επαναφορά της εθνικής κυριαρχίας. Ο αγώνας που δίνουμε είναι εθνικοαπελευθερωτικός"!
Στην εκδήλωση προβλήθηκαν βίντεο από γνωστούς καλλιτέχνες, όπως της ηθοποιού Κατερίνας Μουτσάτου που κατεβαίνει ως υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΕΠΑΜ, του τραγουδιστή Βασίλη Παπακωνσταντίνου, του ηθοποιού - τραγουδοποιού Γιάννη Ζουγανέλη, του ηθοποιού Τάκη Σπυριδάκη και του τραγουδοποιού Βασίλη Λέκκα.

Όλοι εξήραν την προσπάθεια του Κινήματος, ενώ τόνισαν την πίστη τους για την ανατροπή της σημερινής ζοφερής κατάστασης.

Η Κατερίνα Μουτσάτου είπε πως "υπέφερα και έφυγα από την Ελλάδα. Είμαι έτοιμη, όμως, να ξαναγυρίσω και να αποτελέσω μέρος αυτού του αγώνα".

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου χαιρέτισε τον αγώνα, ενώ ο Γιάννης Ζουγανέλης υπογράμμισε ότι "το ΕΠΑΜ πάει κόντρα στο ρεύμα και ότι ο Δ. Καζάκης απαντά με σοφία και επιχειρήματα στα ψεύδη της κυβέρνησης και των δανειστών μας. Υπερασπιζόμενοι το δίκαιο, θα πιστέψουμε στις δυνάμεις μας".

Ο Τάκης Σπυριδάκης ζήτησε "να μπει τέλος στο γαλαζοπράσινο συνοθύλευμα, στους φασίστες και τις παραποτάμιες βρούβες. Άλλωστε, θέλουμε μια άλλη Ευρώπη και αυτή η ώρα είναι ώρα προσωπικής ευθύνης".

Ο Βασίλης Λέκκας σε μήνυμά του ευχήθηκε "καλή επιτυχία στο ΕΠΑΜ στη μάχη των ευρωεκλογών, σώστε να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας".
Αμέσως μετά τις παραπάνω τοποθετήσεις, ακολούθησε η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΕΠΑΜ, στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις κοινωνικές ομάδες και επαγγέλματα, είτε είναι μέλη του Κινήματος είτε όχι.

IMG55555

Υποψήφιοι, λοιπόν, είναι οι:
Αγγελόπουλος Γιώργος – Ιδιωτικός υπάλληλος
Αίρις – Ασημακόπουλος Νικόλαος - Επιχειρηματίας
Αλεξανδρόπουλος Γιάννης - Οικονομολόγος
Αναστασάκης Αντώνης – Προγραμματιστής Η/Υ
Απόδιακου Βασιλεία – Τουριστικά Επαγγέλματα
Γεροντάκη Αλεξάνδρα – Ιδιωτική Υπάλληλος - Άνεργη
Γιαννιώτης Κώστας – Εκπαιδευτικός
Δανίλης Ανδρέας - Κτηνίατρος
Δόγου Ζωγραφιά – Πολιτικός Επιστήμων
Δραμιτίνου Καλλιρρόη – Ιδιωτική Υπάλληλος
Θειοπούλου Ανθή – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Καζάκης Δημήτρης - Οικονομολόγος
Καραγιαννίδης Δημήτρης – Τεχνικός ΔΕΗ
Κεχαγιά Εύα - Ηθοποιός
Κοέδρου Ντίνα – Καθηγήτρια Αγγλικών
Κουμαρέλλας Όθωνας – Αρχιτέκτονας-Μηχανικός
Κουνενάκης Γιώργος – Μηχανικός Δομικών Έργων
Κουρουπάκη Δέσποινα – Συνταξιούχος Δημοσίου
Κυπριώτης Δημήτρης – Στρατηγός ε.α
Κώνστας Αναστάσιος – Δικηγόρος
Λαδικού Αλεξάνδρα – Ηθοποιός
Λασκαράτος Αθανάσιος – Ιδ. Υπάλληλος
Λασκαράτου Όλγα – Μουσικολόγος
Λέτσιος Γιώργος – Πολιτικός Μηχανικός
Μαγγανάς Γιάννης - Οικονομολόγος
Μαρινάκος Μάριος – Δικηγόρος
Μουτσάτσου  Κατερίνα – Ηθοποιός
Μπάστα Γεωργία – Δημοσιογράφος
Ξιφαράς Αλέξης– Βιολόγος
Ολάγια Πέδρο – Συγγραφέας
Πάνου Δημήτρης - Δικηγόρος
Παπαμεθοδίου Δησμοσθένης - Ιατρός
Παπαντωνίου Αντώνιος – Ναύαρχος ε.α
Πιερρουτσάκος Γρηγόρης - Επιχειρηματίας
Σιδέρης Γιάννης -  Φυσικός
Σιόβα Ιωάννα - Νοσηλεύτρια
Συμβουλόπουλος Θεμιστοκλής – Μουσικός
Τραϊφόρος Βασίλειος - Συγγραφέας
Φυδανάκη Γεωργία - Λογίστρια
Χαραλάμπους Ευαγγελία – Δικηγόρος
Χρυσανθόπουλος Λεωνίδας – Πρέσβης επί τιμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου