.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

T. Μάιερ: «Θα έπρεπε να αφήσουμε τους Έλληνες στην τύχη τους ... »



Μία άποψη διαμετρικά αντίθετη με το κλίμα ευφορίας που κυριαρχεί στους Ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και την ελληνική κυβέρνηση διατυπώνει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank και νυν senior fellow στο Κέντρο Χρηματοοικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης, Τόμας Μάιερ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως η ευρωκρίση δεν έχει ξεπεραστεί και πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Ο Τ. Μάιερ, σε συνέντευξή του στο Focus Online, σημειώνει πως «ο συσχετισμός δυνάμεων έχει αλλάξει» και τονίζει πως η ελληνική κυβέρνηση θα πάψει να συνεργάζεται με τους δανειστές με το που θα λάβει την τελευταία δόση, καθώς ποτέ δεν ήταν μεγάλος ο ζήλος των Ελλήνων να εφαρμόσουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις και «στο μέλλον θα δούμε ότι αυτές δεν θα εφαρμοσθούν σχεδόν καθόλου». Όπως εξηγεί, η Ελλάδα θέλει να ξεφύγει από τον έλεγχο της τρόικας, ενώ οι χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν πλέον κανένα μέσο πίεσης προς την Αθήνα προκειμένου να την αναγκάσουν να εφαρμόσει τις δέουσες μεταρρυθμίσεις.



Το «κρυμμένο» τρίτο πακέτο βοήθειας

Ο Γερμανός οικονομολόγος υποστηρίζει ότι «περάσαμε το 'σημείο χωρίς επιστροφή' στην υπόθεση της Ελλάδας. Θα έπρεπε να αφήσουμε τους Έλληνες στην τύχη τους όταν κατέστη πλέον σαφές πως το πρόγραμμα βοήθειας δεν έχει επίδραση. Ωστόσο, οι χώρες της ευρωζώνης αποφάσισαν το αντίθετο. Τώρα μπορούμε να ελπίζουμε μόνο σε ένα θαύμα. Οι χώρες της κρίσης θα είναι για πολλά χρόνια εξαρτημένες από τη βοήθεια της ΕΚΤ».

Παράλληλα, ο Τόμας Μάιερ τονίζει πως «το ελληνικό χρέος είναι υπερβολικά υψηλό. Θα πρέπει να γίνει κάτι, αλλά οι χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν το θάρρος να πουν κατά πρόσωπο στους φορολογούμενους τους ότι χάθηκαν τα λεφτά που δόθηκαν στην Ελλάδα. Αντ` αυτού θα μηδενίσουν τα επιτόκια των δανείων και θα παρατείνουν την αποπληρωμή τους στο άπειρο. Όλα παραπέμπουν σε ένα 'κρυμμένο' τρίτο πακέτο βοήθειας».



«Στις αγορές λόγω στήριξης από την ΕΚΤ»
Ο Γερμανός οικονομολόγος διατυπώνει την άποψή του για την ελληνική έξοδο στις διεθνείς αγορές. Όπως υποστηρίζει η πρόσφατη έξοδο της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και όχι στο ό,τι ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις.

«Για τους επενδυτές είναι σημαντικό να εξυπηρετούνται και να αποπληρώνονται τα ομόλογά τους και αδιαφορούν για το εάν η χώρα αναπτύσσεται πραγματικά», υπενθυμίζει, προσθέτοντας σε άλλο σημείο ότι η μείωση των επιτοκίων συνέβαλε στην επιτυχία της πρόσφατης έκδοσης ελληνικών κρατικών ομολόγων. «Τα ελληνικά ομόλογα είναι τα μόνα στην Ευρώπη που προσφέρουν κέρδος», συμπεραίνει ο οικονομολόγος, συμπληρώνοντας πως η ευρωκρίση δεν έχει περάσει, αλλά απλώς βρίσκεται σε ύφεση, εξαιτίας των παρεμβάσεων της ΕΚΤ.

«Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί, καθώς σε καμία από τις προβληματικές χώρες τα δημοσιονομικά δεν είναι καθησυχαστικά. Μάλιστα, το ποσοστό του χρέους έχει αυξηθεί, η ανάπτυξη είναι αδύναμη και ο αποπληθωρισμός προκαλεί την αύξηση της πραγματικής αξίας του χρέους», αναφέρει χαρακτηριστικά εξηγεί ο Τόμας Μάιερ.

( πηγή : Εφημερίδα των Συντακτών )

*** ΕΠΑΜ www.facebook.com/metopo ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου