.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ρεκόρ ύφεσης με 14 μήνες αρνητικού πληθωρισμού

Η έκθεση της ΤτΕ αγνοεί τους αριθμούς και «βλέπει» ανάπτυξη


Έπεσαν στα 44,5 δις ευρώ, οι καταθέσεις των νοικοκυριών
Κάθε χρόνο χάνονται οριστικά θέσεις εργασίας, ο πληθωρισμός είναι αρνητικός σταθερά, επί 14 συνεχείς μήνες, (ένδειξη τρομακτικής ύφεσης), η οικονομία είναι σε σπιράλ θανάτου και καταστρέφεται, αλλά παρά τους αριθμούς, η ΤτΕ ζητά να να μη χαλαρώσει η «επιτυχημένη συνταγή» και εικάζει ανάπτυξη για φέτος...
Οικονομική καταστροφή σε βάρος εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και μικρών επιχειρηματιών και τελικά σε βάρος του συνόλου της οικονομίας, καταγράφουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2014:
Γίνεται πρόβλεψη για νέα μείωση του εργατικού δυναμικού λόγω απολύσεων και αποχωρήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, πρόβλεψη για νέα μείωση των συντάξεων και καταγραφή αρνητικού ΑΕΠ 1,1% στο πρώτο τρίμηνο φέτος, με ταυτόχρονο αρνητικό πληθωρισμό επί 14 συνεχείς μήνες, από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και φέτος τον Απρίλιο.
Η καταστροφή απεικονίζεται σε κάθε αριθμητικό στοιχείο της έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2013-2014, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Είναι η τελευταία του πρώην διοικητή Γ. Προβόπουλου και συνοδεύεται από εικασίες και προβλέψεις ότι η οικονομία γυρίζει σε ανάπτυξη, όταν τα ίδια τα στοιχεία που παραθέτει δεν υποστηρίζουν αυτή την υπόθεση.
Τα αριθμητικά στοιχεία, συνοδεύονται επίσης από τις γνωστές νουθεσίες να συνεχιστεί η ίδια πολιτική (αφού γίνεται η υποθετική και άνευ στοιχείων εκτίμηση, ότι έχει αποδώσει). Η πρόβλεψη ότι θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική, αποτελεί μόνη της, ένδειξη ότι η καταστροφή αποκτά μη αναστρέψιμα χαρακτηριστικά.
Μείωση θέσεων εργασίας κάθε χρόνο
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από μείωση των θέσεων εργασίας στη χώρα κατά 6,8% το 2011 και κατά 8% το 2012, οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν επιπλέον κατά 4% το 2013. Πρόκειται για σταθερή, σωρευτική μείωση του αριθμού των απασχολούμενων κάθε χρόνο.
Πιο άτυχοι το 2013, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές (50% μείωση θέσεων εργασίας) μεταποίηση (μείωση 34%) και εμπόριο (μείωση 20%) των θέσεων εργασίας… Μερικά από τα στοιχεία που απεικονίζονται στην έκθεση και καταρρίπτουν τις ερμηνείες που αποπειράται να δώσει ο Γ. Προβόπουλος, είναι τα εξής:
*Πτώση του ΑΕΠ 3,9% το 2013, μετά από συνεχή πτώση επί χρόνια…
*Πτώση, ιδιωτικής κατανάλωσης 6% το 2013. Πέφτει από το 2009. Η πτώση ήταν μικρότερη από το 9,3% του 2012, αλλά παραμένει τεράστια καθώς ο πληθωρισμός είναι αρνητικός επί 14 μήνες από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2014…
*Πτώση δημόσιας κατανάλωσης 4,1% το 2013.
*Πτώση επενδύσεων σε πάγια 12,8% το 2013.
*Πτώση 37,8% στις επενδύσεις σε κατοικίες…
*Αύξηση εξαγωγών μόλις 1,8% που ισοφάρισε απλά την πτώση 1,7% του 2012 και μάλιστα έναντι αύξησης 5,2% το 2010. Που είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση την οποία ευαγγελίζονται οι υπεύθυνοι της αποβιομηχάνισης και ευλογεί ο πρώην διοικητής; Αναφέρει ότι αλλάζει ο προσανατολισμός, αλλά δεν αναφέρει ποιός είναι ο νέος ..δρόμος.
Ξεμένουν τα νοικοκυριά από καταθέσεις
Οριακά απάνω από τα 160 δις ευρώ, ήταν το σύνολο των καταθέσεων τον Απρίλιο του 2014. Χάθηκαν 3 δις ευρώ, από το τέλος του 2013.
Το σύνολο των καταθέσεων ήταν πέρσι το Δεκέμβριο 163 δις ευρώ, αλλά μόνον 44,56 δις ευρώ ήταν καταθέσεις ταμιευτηρίου, δηλαδή καταθέσεις του κοινού, των μικρών εισοδημάτων.
Αντίθετα οι καταθέσεις προθεσμίας ήταν 97,98 δις ευρώ και οι επιχειρηματικές καταθέσεις όψεως 20,5 δις ευρώ.
Διαγράμματα της ΕΛΣΤΑΤ που φιλοξενούνται δείχνουν ότι τα νοικοκυριά αντί να αποταμιεύουν (μέχρι και 7% του ΑΕΠ το 2007), κάνουν πλέον αναλήψεις από το 2010 και μετά σε ποσοστό περίπου 3% του ΑΕΠ το 2013.
Στο μεταξύ οι επιχειρήσεις που επένδυαν έως το 2007 και αποταμίευαν μόνον 5% του ΑΕΠ, τώρα με το «σπουδαίο επενδυτικό κλίμα» που έφτιαξαν τρόικα και κυβερνήσεις, αποταμιεύουν έως και 15% του ΑΕΠ (2013). Συσσωρεύουν καταθέσεις, αλλά ΔΕΝ επενδύουν…
Νίκος Κωτσικόπουλος
 http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου