.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Η ΕΚΤ διαψεύδει την κυβέρνηση


(( www.facebook.com/metopo ))

Την προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα έλθει αντιμέτωπη με δημοσιονομικά κενά τα επόμενα χρόνια και ενδεχομένως θα χρειαστεί να παρατείνει λήγοντα μέτρα για να τα καλύψει εκφράζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο μηνιαίο οικονομικό της δελτίο
Η αναφορά έρχεται την ίδια στιγμή που στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δηλώνουν πως στις φθινοπωρινές συζητήσεις με την τρόικα θα επιδιωχθεί η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και η μείωση της αυξημένης φορολόγησης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Ειδικότερα, στην έκθεση της ΕΚΤ υπογραμμίζεται πως σύμφωνα με τον ορισμό του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της τρόικας για το έλλειμμα -που δεν συμπεριλαμβάνει το κόστος στήριξης των ελληνικών τραπεζών- η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ το 2013 υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο του προγράμματος για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό σε όρους πρωτογενούς αποτελέσματος.
Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέρει πως το πρωτογενές και συνολικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2013 «δεν ήταν εξίσου ικανοποιητικά» (-8,7% και -12,7% του ΑΕΠ αντίστοιχα), αντανακλώντας πρωτίστως το μεγάλο κόστος της παροχής στήριξης προς τον χρηματοπιστωτικό τομέα (10,6% του ΑΕΠ).
Στο ίδιο πλαίσιο, η ΕΚΤ σημειώνει πως αν και κατά την τελευταία αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας προκύπτει πως η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου της για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,5% του ΑΕΠ το 2014, ωστόσο υπάρχουν δημοσιονομικά κενά για τα επόμενα έτη, ενώ για τις χρονιές αυτές προβλέπονται πιο φιλόδοξοι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα (3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016).
«Στο πρόσφατα επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να επιτύχει αυτούς τους στόχους και να παρατείνει λήγοντα μέτρα αν είναι απαραίτητο», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην έκθεση της ΕΚΤ. Σημειώνεται πως ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε την Πέμπτη πως το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη για επέκταση της έκτακτης εισφορά αλληλεγγύης έως το 2016.

πηγή: © 2010-2014 ThePressProject.gr Σάββατο 14 Ιουνίου 2014
ΕΚΤΈΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου