.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Οι 5 Θεμελιώδεις Διαφορές του ΕΠΑΜ και των Κομμάτων του Τόξου του Ευρώ (νδ, σύριζα, λαέ, πασόκ, ανέλ, κκε, ποτάμι)

 epam-logo 

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D
Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας-ΕΠΑΜ

Η κατανόηση των 5 θεμελιωδών διαφορών, του ΕΠΑΜ, που υποστηρίζει την επάνοδο στο Εθνικό Νόμισμα, και των κομμάτων του τόξου του Ευρώ, είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει για να χαράξουμε μια κυβερνητική πολιτική που θα προωθήσει την ευημερία του Λαού και τον Πολιτισμό, και να απορρίψει τις πολιτικές της υποδούλωσης των Ελλήνων και τον εκβαρβαρισμό τους.
1) Το ΕΠΑΜ, επισημαίνει ότι το οικονομικό σύστημα της ευρωζώνης, στο όποιο ζούμε, διανέμει το εθνικό εισόδημα και τον πλούτο αυθαίρετα και άνισα. Αντίθετα τα κόμματα του ευρώ, ισχυρίζονται, ότι μέσα στην ευρωζώνη, δεν υπάρχει ανισότητα ή αυθαιρεσία.
2) Το ΕΠΑΜ έχει καταδείξει, ότι η επιμένουσα ανεργία έχει να κάνει με το γεγονός, ότι οι συνολικές δαπάνες της οικονομίας δεν είναι επαρκείς για να δημιουργήσουν συνθήκες πλήρους απασχόλησης. Αντίθετα τα κόμματα του ευρώ ισχυρίζονται, ότι η δαπάνη του χρήματος δεν οδηγεί στην οικονομική ανάπτυξη. (πρόσφατη θέση Τσίπρα-Παπά-Σύριζα, που ειπώθηκε στη Βουλή και κουφαθήκαμε).
3) Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει το γεγονός, ότι όταν πόροι υλικοί και ανθρώπινοι παραμένουν ανενεργοί, αυτό συνιστά κοινωνικό σκάνδαλο και έγκλημα ειδεχθούς μορφής κατά της κοινωνίας. Το γεγονός αυτό ανάγεται στην έλλειψη ρευστότητας της οικονομίας. Αντίθετα τα κόμματα του ευρώ πρεσβεύουν την άποψη ότι το τα προϊόντα ανταλλάσσονται με προϊόντα και κατά συνέπεια δεν είναι λογικό να αναφερόμαστε στη ρευστότητα ως αιτία ανενεργών πόρων.
4) Το ΕΠΑΜ έχει αποδείξει ότι χρήμα είναι το μέσο που συνδέει το παρόν με το μέλλον, γιατί είναι το μέσο που επηρεάζει την παραγωγή και την ανάπτυξη και που η απουσία του, η μη δαπάνη του, οδηγεί σε κρίση, σε μείωση του ΑΕΠ σε τερατώδη ανεργία. Αντίθετα τα κόμματα του ευρώ θεωρούν ότι το χρήμα, το ευρώ δεν έχει καμία σχέση με την παραγωγή και την απασχόληση, είναι απλά μέσο μέτρησης των τιμών και η αύξηση της προσφοράς του φέρνει μόνο πληθωρισμό.
5) Το ΕΠΑΜ, με βάση την ιστορία και την επιστήμη, θεωρεί ότι η χώρα θα πρέπει να υιοθετήσει το Εθνικό της Νόμισμα. Μια χώρα που έχει το δικό της νόμισμα η Κυβέρνηση της έχει στη διάθεση της όλες εκείνες τις πολιτικές που την καθιστούν επικυρίαρχη και που μπορεί να οδηγήσει τον λαό στη ανάπτυξη, στην εργασία, να παράσχει υψηλή παιδεία και υγεία, αξιοπρεπείς αμοιβές και συντάξεις και τέλος να διαγράψει κόκκινα δάνεια και να προστατεύει την περιουσία των πολιτών. Μπορεί να ασκήσει πλήρη Δημοσιονομική Πολιτική, Νομισματική Πολιτική, Συναλλαγματική Πολιτική, Εμπορική-Δασμολογική Πολιτική και Εισοδηματική Πολιτική. Αντίθετα η κατασκευή του ευρώ είναι τέτοια, που κατ’ ανάγκην η Κυβέρνηση της Χώρας που το υιοθετεί, δεν μπορεί να ασκήσει καμία από τις παραπάνω πολιτικές, πλην της εισοδηματικής. Έτσι η ανάπτυξη της χώρας μακροχρονίως επαφίεται στην ελεύθερη αγορά, στη ρευστοποίηση του κράτους και στα χαμηλά μεροκάματα, ίσα-ίσα με μια κούπα ρύζι την ημέρα να την βγάζουμε, για να μπορούμε να βρίσκουμε ευρώ να επιβιώνουμε φτωχικά, και πλούσια οι τραπεζίτες και οι υπάλληλοι πολιτικοί τους που θέλουν το Ευρώ.
Συνεπώς τα κόμματα του ευρώ, φορείς παρωχημένων μελαγχολικών και ζόμπι οικονομικών, δεν μπορούν τίποτα να εγγυηθούν στους Έλληνες, τίποτα εκτός από ανεργία και φτώχεια, που συνεχίζεται για έβδομη χρονιά, και για πολλές δεκαετίες ακόμα θα συνεχίζεται.
Την Κυριακή έχουμε εκλογές. Ο σκοποί μας θα πρέπει να είναι οι εξής:
1) Άμεση επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα έτσι ώστε η Πατρίδα να αποκτήσει όλα τα μέσα για να θέσει τις βάσεις για ανάπτυξη και δουλειά για όλους
2) Το Κράτος μας να ανακτήσει ξανά την δυνατότητα να ασκεί Δημοσιονομική Πολιτική, Νομισματική Πολιτική, Συναλλαγματική Πολιτική, Εμπορική-Δασμολογική Πολιτική και Εισοδηματική Πολιτική. Τα προβλήματα δεν διορθώνονται μέσω της ελεύθερης αγοράς.
3) Η δαπάνες του κράτους θα πρέπει να είναι απεριόριστες χωρίς κανένα φόβο για τα ελλείμματα έως ότου ο καρκίνος της ανεργίας εξαφανιστεί από την ελληνική οικονομία από την ελληνική οικογένεια. Φόβος για πληθωρισμό είναι ανύπαρκτος. Μην ξεχνάμε ότι εκδίδουμε το δικούς νόμισμα και με αυτό και με τους πόρους μας μπορούμε να κινητοποιήσουμε σχεδόν όλες μας τις επενδύσεις.
4) Οι πολιτικοί που θα εκλέξουμε, οίκοθεν νοείται ότι θα έχουν την υπευθυνότητα των ανθρώπων που από την δράση τους θα εξαρτάται το μέλλον της χώρας, και όχι από την παθητικότητα και υπακοή που απαιτεί η ελεύθερη αγορά των τραπεζιτών, μέσω των υψηλών τους αμοιβών και της ματαιότητας του δήθεν διοικείν. Εντολές και μνημόνια εκτελούν. Είναι όλοι ίδιοι. Και γι αυτό,
5) Στέλνουμε στα υπόγεια της ιστορίας την νδ, πασόκ, κκε, χα, λαέ, ποτάμι, ανέλ, εκεί που επίσημα ανήκουν, αφού μόνο ζημιά κάνουν.
Στηρίζουμε το ΕΠΑΜ και τον Καζάκη, που αυτές τις ιδέες, μέσα στην Δημοκρατία, μας τις εγγυάται.
spyridonstalias@hotmail.com
 http://www.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου