.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Ψήφισμα του 6ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ.: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ – ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΒΩΞΙΤΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για εξόρυξη βωξίτη
(φωτογραφία: Πολύδροσος Πανρασσού. Γκιώνα)

Το Σώμα του 6ου Συνεδρίου δηλώνει την αντίθεση του Ε.ΠΑ.Μ. στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των περιοχών της Φωκίδας, της Φθιώτιδας και των Μεγάρων από τις ανεξέλεγκτες και συνεχώς επεκτεινόμενες εξορύξεις βωξίτη. 

Οι έως τώρα κατοχικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ (και παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις της τελευταίας για επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις εξορύξεις), έχουν αποδείξει ότι η δέσμευσή τους αφορά αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των τεράστιων ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών συμφερόντων (με το αζημίωτο βέβαια…) και ουδόλως απέναντι στον ελληνικό λαό, του οποίου η υγεία, η εργασία, το φυσικό περιβάλλον και η ίδια του η ζωή εδώ και δεκαετίες υποβαθμίζονται συνεχώς, γεγονός που τους αφήνει παγερά αδιάφορους. Οι κατοχικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την πεπατημένη των προκατόχων τους, συνεχίζουν ή ετοιμάζονται να συνεχίσουν την καταστροφή στις περιοχές αυτές και στους ορεινούς όγκους τους, που περιλαμβάνουν εκτάσεις με παρθένα ελατοδάση και στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι προστατευόμενες. Έχουν εκδοθεί ή ζητούνται να εκδοθούν άδειες επέμβασης σε εκατομμύρια στρέμματα, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και καταστροφή των περιοχών αυτών. Οι κατοχικές αυτές κυβερνήσεις μαζί με τους τοπικούς εκπρόσωπους τους, είτε άμεσα είτε έμμεσα, συναίνεσαν και συνεχίζουν να συναινούν, παρέδωσαν ή ετοιμάζονται να παραδώσουν στους εκμεταλλευτές τη δυνατότητα να δημιουργήσουν προκλητικά και βάρβαρα μια μη αναστρέψιμη και τρομακτική υποβάθμιση του περιβάλλοντος και να καταστρέψουν κάθε άλλη παραγωγική δραστηριότητα για χιλιάδες χρόνια. 

Με τον τρόπο που γίνεται ή σχεδιάζεται να γίνει η εκμετάλλευση βωξίτη, εκμηδενίζεται κάθε άλλη παραγωγική δραστηριότητα και συντελείται μια καταστροφή διαρκής και μη αναστρέψιμη, που οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα στη μετατροπή των περιοχών αυτών σε άγονες εκτάσεις, μη ικανές να θρέψουν ούτε κατ΄ ελάχιστο τα φυτά, τα ζώα και τον άνθρωπο. Δεν μπορεί μια δραστηριότητα, η οποία απ’ όπου περνά δεν αφήνει τίποτα όρθιο, που εξαφανίζει τα νερά, τα δάση, τη ζωή, που καταστρέφει για πάντα την παραγωγική βάση, να είναι η κυρίαρχη σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας. 

Η Φωκίδα, η Φθιώτιδα και τα Μέγαρα πρέπει να στηριχθούν σε όλους τους φυσικούς πόρους που διαθέτουν. Να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό το πλουτοπαραγωγικό δυναμικό όλων των παραγωγικών τομέων και όχι μονομερώς των κοιτασμάτων βωξίτη

Το Ε.ΠΑ.Μ. αντιστρατεύεται την παράδοση του ορυκτού πλούτου της χώρας στους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. 

Το Ε.ΠΑ.Μ. στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των κατοίκων της Φωκίδας, της Φθιώτιδας και των Μεγάρων ενάντια στην ολοκληρωτική επιβολή των εξορύξεων βωξίτη επί κάθε άλλης παραγωγικής δραστηριότητας, στο δικαίωμά τους να αγωνίζονται για καλύτερη ζωή ώστε να μην εξαρτάται η τροφή, η μόρφωση, η ζωή τους και η προκοπή τους από τον οποιοδήποτε εκμεταλλευτή της δημόσιας περιουσίας και της ανθρώπινης ζωής. 

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι ο αγώνας των κατοίκων της Φωκίδας, της Φθιώτιδας και των Μεγάρων είναι και δικός μας αγώνας. Δεν θα σταματήσουμε έως την τελική νίκη και την οριστική απαλλαγή μας από όλους αυτούς που δυναστεύουν το λαό και καταστρέφουν τη ζωή και την πατρίδα μας

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2017

Το Σώμα του 6ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ.
Αποτέλεσμα εικόνας για epam