.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Ψήφισμα 6ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ.: «ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»Αποτέλεσμα εικόνας για μητέρα και παιδί

Η μητέρα είναι το πρόσωπο εκείνο της κοινωνίας το οποίο επιτελεί ύψιστο έργο. Όχι πως ο πατέρας βγαίνει έξω από το κάδρο της ανατροφής του παιδιού, αλλά συνήθως το μεγαλύτερο βάρος για την ανατροφή του πέφτει στους ώμους της μητέρας, η οποία από τον πόνο της γέννας φθάνει να αγγίζει και τον θάνατο για να φέρει στον κόσμο τη ζωή. Η μητέρα δίνει τα πάντα, χωρίς να αποβλέπει σε τίποτα, παρά μόνον στο καλύτερο για το παιδί της. 

Δυστυχώς όμως η μητέρα και το παιδί, παρά την τεράστια σημασία που έχουν για την κοινωνία, είναι οι πρώτοι που πλήττονται από τη σημερινή κατάσταση. Τολμούμε να πούμε ότι βρίσκονται υπό διωγμόν από την επίσημη πολιτεία. 

Η σημασία που έχουν είναι τεράστια, διότι η μητέρα από τη φύση της δίνει την πρώτη προτεραιότητά της στο παιδί της, το δε παιδί είναι το μέλλον της κοινωνίας και γι' αυτό πρέπει να του παρέχεται κάθε φροντίδα και αρωγή, ώστε να μεγαλώσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει και η πολιτεία να παρέχει όλα τα μέσα που θα γίνουν στήριγμα για τη μητέρα, στη φροντίδα και το μεγάλωμα του παιδιού της. 
Πρωτίστως, θα πρέπει από τη στιγμή της κυήσεως να παρέχεται δωρεάν από την πολιτεία η απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη, έτσι ώστε να φέρει στη ζωή ένα υγιές μωράκι. 
Από τη στιγμή της γέννησης και μετά, θα πρέπει επίσης να παρέχεται ψυχολογική και ιατρική φροντίδα για εκείνη και το παιδί της, από την γέννησή του έως την εφηβεία. 

Ο ρόλος της μητέρας πρέπει να αναβαθμιστεί ως μια από τις κυρίαρχες αξίες της κοινωνίας. Θα πρέπει να δίδονται τέτοια κίνητρα στη μητέρα, ώστε μπορεί να απέχει από τη εργασία της για να αφιερωθεί στο παιδί στα πρώτα και πιο σημαντικά χρόνια της ζωής του. Το καθεστώς της ημιαπασχόλησης, χωρίς στέρηση εργασιακών δικαιωμάτων, πρέπει να ισχύσει κυρίως για τις γυναίκες που έχουν παιδιά. 

Είναι καθήκον της πολιτείας, μετά το μεγάλωμα των παιδιών, να δίδεται στη μητέρα η κατάλληλη ενθάρρυνση, ώστε να μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της ή να επανενταχθεί με ισότιμα δικαιώματα στην αγορά εργασίας, όταν εκείνη αισθάνεται έτοιμη. Θεμελιώδης λίθος ανάπτυξης και ευημερίας μιας κοινωνίας είναι η πυρηνική οικογένεια, για αυτό και πρέπει να στηριχτεί με κατάλληλες κρατικές πολιτικές. Όλα τα παραπάνω πρέπει να ισχύουν και για τον πατέρα, όταν το βάρος της ανατροφής ενός παιδιού πέφτει αποκλειστικά ή κύρια στον ίδιο. Οι νόμοι της πολιτείας οφείλουν πάνω από όλα να προστατεύουν το παιδί και την οικογένειά του και ειδικά τη μητέρα, που είναι καθοριστικός παράγων στην ανάπτυξη και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού. Πρέπει να προβλέπεται γι' αυτήν η μέγιστη μέριμνα, διότι κρατάει στα χέρια και την αγκαλιά της το μέλλον της κοινωνίας και του Έθνους. 

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2017

Το Σώμα του 6ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ.

Αποτέλεσμα εικόνας για epam