.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Κερδοσκόποι - η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή (μέρος 2ο): "η απάτη του πρωτογενούς πλεονάσματος"

Κερδοσκόποι - η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή (μέρος 2ο): "η απάτη του πρωτογενούς πλεονάσματος"

  • Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 - 09:05
Κερδοσκόποι - η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή (μέρος 2ο): "η απάτη του πρωτογενούς πλεονάσματος"
To ΧΩΝΙ κρατάει ο Μάνος Κακλαμάνος: Το 2009 πληρώσαμε σε μισθούς και συντάξεις γύρω στα 26 δις. Για εξυπηρέτηση χρέους, ξέρετε πόσα πληρώσαμε; 81 δις! Αυτό το χρέος μας υποχρεώνουν να πληρώσουμε!

Θα τρελαθώ. Η μιντιακή τους απάτη έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Δεν υπάρχει βουλευτής της τρικομματικής και κυρίως δημοσιογράφος (- παπαγάλος) που να μην έχει αναγάγει σε τεράστιο και μοναδικό στόχο. την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος. (Στο πρωτογενές πλεόνασμα, δεν υπολογίζεται η εξυπηρέτηση χρέους). Όλη η χώρα πλέον ζει στο ρυθμό του «πρωτογενούς πλεονάσματος». Αυτός είναι ο στόχος. Αυτή είναι η λύση. Αυτό μας λένε.
Αυτό που δεν μας λένε είναι ότι την τελευταία δεκαετία, πριν μπούμε στο μνημόνιο, τις 4 από τις 10 χρονιές είχαμε πρωτογενή πλεονάσματα. Ξαναδιαβάστε το, αν δεν το καταλάβατε. Το έχει αποδείξει ο Καζάκης με στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας στη μούρη του Άδωνι στην περίφημη ραδιοφωνική τους κόντρα στο Ράδιο 9. Άρα, καταρχάς να συμφωνήσουμε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ναι μεν είναι ένας καλός οιωνός αλλά λύση στο πρόβλημα δεν είναι σε καμία περίπτωση.
Να το αναλύσουμε λίγο αυτό;
Θυμάστε το έλλειμμα 15,4% του ΑΕΠ του 2009, που αρχικά ο Κωστάκης το υπολόγιζε σε μονοψήφιο;
Αυτό που η Ζωή Γεωργαντά απέδειξε αργότερα ότι ήταν μαγειρεμένο;
Ε, λοιπόν, εκείνο το νούμερο περιελάμβανε την εξυπηρέτηση χρέους. Αν από εκείνο το 15,4 (έστω ότι το δεχόμαστε) αφαιρέσουμε την εξυπηρέτηση χρέους, ξέρετε που θα έφτανε το έλλειμμα; Στο 3,9! Μικρότερο της Γερμανίας!
Πάμε πάλι.
Έστω λοιπόν ότι η Ελλάδα για τα επόμενα 200 χρόνια έχει συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα (μόνο τα UFO μπορούν να το κάνουν αυτό). Θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!!
Το πιθανότερο είναι ότι το χρέος θα αυξηθεί κιόλας. Διότι πολύ απλά, όσα δις και αν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, κάθε χρόνο εξυπηρετούμε το σύνολο του χρέους με νέα δανεικά. Τα νέα δανεικά είναι νέοι τόκοι. Ακόμη και με 1% να δανειζόμαστε για να πληρώσουμε το ήδη υπάρχον χρέος (γύρω στα 310 δισ), το χρέος θα αυξάνει. Είναι τόκος πάνω σε τόκο. Τα πανωτόκια δεν σταματούν ποτέ. Το χρέος μόνο θα αυξάνει. Θα ξεπουλήσουμε τα πάντα, τα παιδιά μας θα είναι οι δούλοι του αύριο, και το χρέος μας μόνο θα αυξάνει.
Αυτό επέλεξε η πολιτική ηγεσία του τόπου. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Ακούστε το δεύτερο μέρος του ραδιο-ντοκιμαντέρ «Κερδοσκόποι - η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή». Είναι Απρίλιος του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου