.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η αξιοπρέπεια της χώρας δεν μπορεί να εξαρτάται από τη …μεσοκάθετο του ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Η αξιοπρέπεια της χώρας δεν μπορεί να εξαρτάται από τη …μεσοκάθετο του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Μαγια

Η τρίχρωμη, τρι-αδη-κή, ομοούσια και αδιαίρετη συγκυβέρνηση, για να «βγάλει» τη χρονιά, κερδίζει πολιτικό χρόνο, εγκαθιστώντας τις δομές της ξένης κυριαρχίας σε κάθε επίπεδο: κρατικός μηχανισμός, τραπεζικό σύστημα, ιδιωτικοποιήσεις, ορυκτός πλούτος, υποδομές, τοπική αυτοδιοίκηση κ.λπ.

Το ολέθριο οικονομικό πρόγραμμα, που ...
εφαρμόζεται κατά διαταγήν των ξένων δανειστών, δεν έχει στόχο μια 
αναδιάταξη της οικονομίας σ’ έναν αναπτυξιακό ορίζοντα, αλλά μόνο τη μεταφορά της δημόσιας περιουσίας της χώρας σε ιδιωτικά συμφέροντα και τη μετατροπής της σε χώρο φθηνής εργασίας.

Ήδη το τσάκισμα της πραγματικής οικονομίας, η καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας και η συστηματική αποδυνάμωση της μεσαίας αστικής τάξης δείχνουν ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι του «προγράμματος διάσωσης».

Ετσι, αποτελεί ύβρη απέναντι στους Έλληνες πολίτες η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα αισιοδοξίας, για την πορεία της χώρας, από το μνημονιακό στρατόπεδο, τους χρήσιμους ηλίθιους, τους σμπίρους και τα φερέφωνά τους. Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τρικ, με στόχο να καλύψει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ο μέσος Έλληνας και να κρύψει κάτω από τη μάσκα της ευφορίας την πολιτική εξόντωσης της μικρομεσαίας επιχείρησης και της συντριπτικής πλειονότητας της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων για έξοδο από την κρίση, κάνει τους πολίτες να ξεχνούν το συλλογικό πρόβλημα, να διασπώνται και να υιοθετούν ατομικές λογικές αυτοπροστασίας και επαναφοράς στην προτέραν ατομική κατάσταση.

Δυστυχώς, τα κόμματα του δημοκρατικού αντι-μνημονιακού «τόξου» εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένα στα κυβερνητικά δίχτυα του τρέχοντος κομματικού – κοινοβουλευτικού ανταγωνισμού, μη κατανοώντας τη σημασία του «πολιτικού χρόνου» που καταναλώνεται, ασκόπως, καθημερινά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει στάσιμη, καθηλωμένη, αδύναμη να πολιτικοποιήσει και να «κεφαλαιοποιήσει» την ευρύτατη κοινωνική δυσφορία και την καταθλιπτική αμηχανία των πολιτών.

Δε θα κουρασθούμε να επαναλαμβάνουμε ότι, απαιτούνται σοβαρές πρωτοβουλίες τόσο σε προγραμματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κοινωνικής παρέμβασης, ώστε η «ατζέντα» των εξελίξεων να μην καθορίζεται από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση. Η «διαχείριση του χρόνου» πρέπει ν’ αλλάξει χέρια.

Αποτελεί μονόδρομο η σύμπηξη μιας ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, ώστε να ανακτηθεί η Πατρίδα και να ακυρωθούν τα ολέθρια σχέδια του Δ΄ Ράιχ, που αντιμετωπίζει την Ελληνική κοινωνία σα να είναι «πληθυσμός ατόμων» εγκλεισμένων σε αναμορφωτήριο.

Η αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού δεν μπορεί να εξαρτάται από το πότε θα αποφασίσουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να χαράξουν τη συνισταμένη ή τη …μεσοκάθετο, ούτε φυσικά από το πότε το ΚΚΕ θα νοιαστεί για την εγκόσμια ευδαιμονία.

Τώρα, προέχει η εκπόνηση της άλλης κυβερνητικής πρότασης, βασισμένης σε ένα ρεαλιστικό Εθνικό Πρόγραμμα ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και αξιοποίησης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, με κοινωνική δικαιοσύνη.

Υ.Γ. Οι Έλληνες κάμφθηκαν και δεν διαμαρτύρονται πλέον, γράφει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ενώ δίνει συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για το …κατόρθωμά της. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι, μετά την σύναψη της πρώτης δανειακής σύμβασης τον Μάιο του 2010, η Ελλάδα «είναι πλέον μια διαφορετική χώρα»!…

Αναρτήθηκε στης 26 Μαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου