.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Γη και Ελευθερία. Μνημονιακή λεηλασία των ελάχιστων δασών που μας απέμειναν!

Γη και Ελευθερία.

25/5/13

Μνημονιακή λεηλασία των ελάχιστων δασών που μας απέμειναν!

Επέλαση ιδιωτών στα εναπομείναντα δάση της χώρας μας, προβλέπουν νέες ρυθμίσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Αλλαγές προβλέπονται και για τα εθνικά και αστικά πάρκα, τα δημοτικά άλση και τα περιαστικά δάση, όπου καταργείται το ισχύον σήμερα απόλυτο καθεστώς προστασίας και θα επιτρέπονται πλέον επιχειρηματικές παρεμβάσεις εκμετάλλευσης.
Οι νέες αυτές ρυθμίσεις έρχονται στο προσκήνιο, καθώς αποτελούν, τι άλλο παρά μνημονιακή δέσμευση της Χώρας, με στόχο να τροποποιηθούν οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης και να διευκολυνθούν οι ιδιωτικές εκμεταλλεύσεις. Ειδικότερα, οι πέντε νέες "δασικές" παρεμβάσεις και αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Καταστροφής του Περιβάλλοντος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» είναι:
1. Αλλαγή του νομικού πλαισίου για την εκμετάλλευση των δασών.
Προωθείται νέο θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία των Ενώσεων Δασικών Συνεταιρισμών, με τη συμμετοχή πιστοποιημένων δασεργατών, οι οποίοι θα δραστηριοποιούνται στη διακίνηση, εμπορία, επεξεργασία και μεταποίηση πρωτογενών δασικών προϊόντων. Η αναδιοργάνωση των υφιστάμενων Δασικών Συνεταιρισμών θα γίνει σεεπιχειρηματική βάση, και σίγουρα μακριά από οποιοδήποτε έστω και στοιχειώδες συνεταιριστικό πνεύμα! Παράλληλα, προωθείται η δυνατότητα παραχώρησης δασικών εκτάσεων σε ιδιωτικές εταιρείες έναντι τιμήματος για εκμετάλλευση τόσο πρωτογενών δασικών προϊόντων όσο και υπολειμμάτων μετά την υλοτόμηση εκτάσεων για την παραγωγή βιομάζας (pellets), η οποία χρησιμοποιείται πλέον και στις κεντρικές θερμάνσεις των κατοικιών σε Αττική και Θεσσαλονίκη. 
2. "Αναπτυξιακά" κίνητρα για τις εταιρείες εκμετάλλευσης του δασικού πλούτου.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει "αναπτυξιακά" κίνητρα μεκονδύλια από το ΕΣΠΑ και το "Πράσινο Ταμείο", για να ...τονώσει την επιχειρηματικότητα παραγωγής και εκμετάλλευσης τωνδασικών προϊόντων. Τα οικονομικά κίνητρα θα καλύπτουν τον εφοδιασμό με μέσα (μηχανικό εξοπλισμό, ζώα μεταφοράς και σύρσης δασικών προϊόντων, κ.λπ.) και υλικά παραγωγής και συντήρησης τα οποία είναι απαραίτητα στις δασικές εργασίες, στον πρωτογενή ή δευτερογενή τομέα. Επίσης, θα υπάρξουν κίνητρα διαφήμισης, διακίνησης και εμπορίας των πρωτογενών δασικών προϊόντων, αλλά και για την ίδρυση και λειτουργία μονάδων επεξεργασίας και μεταποίησης των δασικών προϊόντων.
3. Κωδικοποίηση και αναθεώρηση της δασικής νομοθεσίας.
Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να περιληφθούν σε ένα νομοσχέδιο όλες οι οι βασικές διατάξεις της δασικής νομοθεσίας: το έργο της κωδικοποίησης των υφιστάμενων νόμων θα αναλάβει ιδιωτική εταιρεία, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση να καταγραφούν οι όροι και οι προϋποθέσεις με βάση τους οποίουςεπιτρέπονται επεμβάσεις σε δάση (δημόσια έργα, αυτοκινητόδρομοι, αγωγοί φυσικού αερίου, πετρελαίου, αιολικά πάρκα κ.λπ.), όπως επίσης και οι επιτρεπόμενες ιδιωτικές εκμεταλλεύσεις (βιομηχανικές, τουριστικές, κατασκηνώσεις, λατομεία, ορυχεία, κ.λπ.). Η κωδικοποίηση αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση, με ιδιαίτερο στόχο οι υποψήφιοι επενδυτές να γνωρίζουν ...ευκολότερα τις δασικές παρεμβάσεις και εκμεταλλεύσεις.
4. "Επιχειρηματικότητα" σε παρθένα δάση αλλά και αστικά πάρκα.
Σε αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέους κανόνες, επιτρέποντας ελεύθερα πλέον τις κατασκευές και τις παρεμβάσεις, ώστε να υπάρξει, όπως αναφέρεται, ανάπτυξη επιχειρήσεων και απασχόληση μέσω της "πράσινης ανάπτυξης", του οικοτουρισμού και του αγροτουρισμού.Ειδικότερα, για τα αστικά πάρκα και άλση θα αλλάξει το καθεστώς απόλυτης προστασίας που ισχύει μέχρι σήμερα, εξομοιώνοντάς τα με τιςαναδασωτέες εκτάσεις, και θα επιτραπούν χρήσεις (αναψυκτήρια, εστιατόρια, ανοιχτοί κινηματογράφοι, κ.λπ.) τις οποίες θα μπορούν να αναπτύξουν κατά κύριο λόγο οι ιδιώτες.
5. Επιτάχυνση της κατάρτισης των δασικών χαρτών.
Πρόκειται για πάγια εξαγγελία του υπουργείου Περιβάλλοντος τα τελευταία χρόνια, η οποία όμως δεν υλοποιείται. Είναι έτοιμο εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για το "Κτηματολόγιο" και τους δασικούς χάρτες. Προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια έλλειψης προσωπικού των δασικών υπηρεσιών και οι άλλες δήθεν "γραφειοκρατικές" εμπλοκές,εισάγονται αλλαγές στη διαδικασία κατάρτισης και κύρωσης του δασικού χάρτη. Μειώνονται τα βήματα για την κύρωση του δασικού χάρτη από δεκατρία σε επτά και μειώνονται οι χρόνοι ολοκλήρωσης των σταδίων της διαδικασίας κύρωσης. Έτσι οι Διευθύνσεις Δασών και τα αρμόδια Δασαρχεία αν δεν προβούν σε θεώρηση εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, η εταιρεία "Κτηματολόγιο Α.Ε." θα προχωρά μόνη της στην κύρωση του δασικού χάρτη χωρίς την γνωμοδότηση των αρμόδιων δασικών αρχών-ακόμη κι αν εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου