.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: με το χαράτσι της ΔΕΗ πραγματοποιείται εκχώρηση της δημόσιας εξουσίας στους ιδιώτες.



Ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα του δικηγόρου του ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών) κύριου Ιωάννη Μυταλούλη,* που συζητήθηκε στις 18/10 στον Άρειο Πάγο, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας της αιτήσεως του Υπουργού Οικονομικών κύριου Στουρνάρα, για την αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που αποδεσμεύει τον φόρο των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων από τον λογαριασμό της ΔΕΗ. 
 
Συγκεκριμένα ο κύριος Μυταλούλης αναφέρθηκε στο ότι «με αυτό τον νόμο [χαράτσι της ΔΕΗ] είχαμε εκχώρηση της δημόσιας εξουσίας με καταλογισμό φόρου σε έναν ιδιώτη [η ΔΕΗ είναι ανώνυμη εταιρεία].
Αν περάσει και εάν γίνει αποδεχτό από εσάς [τον Άρειο Πάγο], τότε τίποτα δεν θα εμποδίσει στο μέλλον όλοι οι υπάλληλοι της εισαγγελίας να είναι ιδιώτες, όλοι ενδεχόμενα οι δικαστές να είναι ιδιώτες». 
 
Η ευθύνη της τελικής απόφασης από τον Άρειο Πάγο είναι τεράστια, γιατί θα επικυρωθεί η νομιμοποίηση της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σε όλους του τους τομείς. Θα εισπράττουν χρέη προς το δημόσιο, φόρους και όλα τα έσοδα του κρατικού μηχανισμού, ιδιωτικές εταιρείες. Ήδη έκτος από το χαράτσι της ΔΕΗ έχουν περάσει στο επόμενα βήμα να κλείσουν τα ταμεία στις ΔΟΥ (με επικύρωση νόμου στο τέλος του 2012) και όλες οι πληρωμές να πραγματοποιούνται στις ιδιωτικές τράπεζες και στα ΕΛΤΑ. 
 
Μέχρι σήμερα, εισπράττοντας η ΔΕΗ το χαράτσι, γίνεται συνεργάτης του δημοσίου στα δημόσια έσοδα, αφού μέσα στους λογαριασμούς της πληρώνει ο πολίτης τον φόρο ιδιοκτησίας (χαράτσι) που του επιβάλλει η κυβέρνηση (επίτευγμα του Βενιζέλου) και όχι τέλος ηλεκτροδοτούμενων κατοικιών όπως θέλουν να λένε. 
 
Επίσης ο κύριος Μυταλούλης αναφέρθηκε στο ότι «η απόφαση ΣΤε  που κρίνει Συνταγματικό το χαράτσι πραγματοποιήθηκε υπό την πίεση της χρεοκοπίας πριν λίγα χρόνια» δηλαδή υπήρχε ιδιαίτερη φόρτιση και ανάγκη να μην καταργηθεί το χαράτσι.
 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην ΔΕΗ οι καταναλωτές χρωστάνε πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι και έτσι δεν εξοφλούν καθόλου τον λογαριασμό. 
*Σημ: Ο δικηγόρος κ. Μυταλούλης υποστηρίζει και την Νομική Ομάδα του ΕΠΑΜ της οποίας αποτελεί στέλεχος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου