.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Επανάσταση και πραξικόπημα



του Αντώνη Παπαντωνίου
Με αφορμή ένα άρθρο του Δημοσιογράφου Πάρι Καρβουνόπουλου στο “On alert.gr”, που αναδημοσίευσε και ο αγαπητός μου Συναγωνιστής, Φίλος και Συνάδελφος Δημήτρης Κυπριώτης στο “Blog” του με την επισήμανση  “ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ-ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ” θέλω να κάνω κάποιες επισημάνσεις που θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμες και αναγκαίες.

Και είναι χρήσιμες και αναγκαίες γιατί ο Λαός με την εμπειρία του από την Φασιστική Δικτατορία του 1967-1974 έχει συνδέσει την παρουσία του Στρατού με την καταδίωξή του για τα Πολιτικά του φρονήματα και την στέρηση όλων των Κοινωνικών και λοιπών δικαιωμάτων του όπως αυτά απορρέουν από το Σύνταγμα. Αυτό το Καθεστώς, το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, έχει ακόμα συνδεθεί με Φυλακίσεις, Εξορίες, Βασανιστήρια και διάφορα άλλα που πηγάζουν από την φύση του.

Όμως θα πρέπει να ανατρέξουμε στο απώτερο παρελθόν και να δούμε αν σε κάποιες άλλες στιγμές της Ιστορίας μας που πάλι “βγήκε” ο Στρατός στούς Δρόμους είχε τη ίδια λειτουργία.

1.- Στίς 3-9-1843 όταν ο Λαός ήταν κάτω από την μπότα τού “Ελέω Θεού” Βασιλιά Όθωνα κυριολεκτικά καθημαγμένος και ανήμπορος να πάρει Σύνταγμα, αυτό ήταν το αίτημα της Εποχής, έτσι ώστε να κατοχυρώσει κάποια έστω μίνιμουμ Δικαιώματά του, βρήκε τη στήριξη του Στρατού υπό τον Στρατηγό Μακρυγιάννη, Συνταγματάρχη Καλλέργη και Ταγματάρχη Σπυρομήλιο και από κοινού απαίτησαν και με τη δύναμη της Συνεργασίας τους πήραν το πολυπόθητο Σύνταγμα. Αυτό λέγεται και ήταν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και μάλιστα σε ανάμνηση της επιτυχημένης αυτής ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ τους άλλαξε το όνομα της μέχρι τότε Πλατείας Ανακτόρων σε Πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!

2.- Τον Οκτώβρη του 1862 και επειδή και πάλι ο Όθωνας δεν τηρούσε καθόλου το Σύνταγμα που είχε παραχωρήσει και ο Λαός υπέφερε τα πάνδεινα πάλι ο Στρατός με επικεφαλής τον Συνταγματάρχη Παπαδιαμαντόπουλο στήριξε το Λαό και μαζί ανέτρεψαν και ακθρόνισαν τον Όθωνα. Τότε μάλιστα αυτή η Συνεργασία Στρατού και Λαού έδωσε τη λέξη “ΣΤΡΑΤΟΛΑΟΣ”!!

3.- Στίς 16-8-1909 πάλι ο Στρατός με επικεφαλής τον Συνταγματάρχη Ζορμπά έδωσε τη λύση, μαζί με το Λαό, ανατρέποντας, επ ωφελεία του Λαού, το σάπιο και τότε Πολιτικό Σύστημα που λειτουργούσε σαν δυνάστης του. Ήταν κι αυτή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

4.- Το 1922 ο Στρατηγός Πλαστήρας, Γονατάς και άλλοι επανέλαβαν και πάλι την ίδια διαδικασία. Πάλι ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

Η ειδοποιός λοιπόν διαφορά μεταξύ των εννοιών ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ δεν είναι μόνον η παρουσία του Στρατού στους Δρόμους αλλά το αποτέλεσμα το οποίο επιδιώκουν και κυρίως υπέρ ποίου λειτουργούν.

Υπέρ μιας Φασιστικής επιβολής επί του Λαού και για την κατάλυση της Δημοκρατίας η για την προστασία του Λαού και υπέρ της Επαναφοράς της Δημοκρατίας όταν αυτή έχει καταλυθεί;

Για πιο αναλυτική τεκμηρίωση των πιο πάνω απόψεών μου σας παραπέμπω και στο Βιβλίο του αποβιώσαντος, Στρατηγού (ε.α) Δημητρίου ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗ, ενός έντιμου Αξιωματικού που υπέστη πολλά από το Δικτατορικό Καθεστώς 1967-74, αλλά και στο Βιβλίο του διακεκριμένου και Διεθνώς “Πατέρα” του Συνταγματικού Δικαίου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών ΣΓΟΥΡΙΤΣΑ!!

Όσον αφορά στο λεγόμενο ότι “Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα” συμφωνώ απόλυτα ότι είναι έτσι αρκεί να υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, γιατί σήμερα, κατά την άποψή μου, όταν έχει εκχωρηθεί η Εθνική Κυριαρχία και μάλιστα άνευ όρων και αμετάκλητα, όταν παντού στη Δημόσια Διοίκηση υπάρχουν Επίτροποι, όταν η Πολιτική που εφαρμόζεται σε όλους τούς τομείς έρχεται με “e-mail” η ….”sms”, όταν από το Σύνταγμα έχει μείνει μόνον το Εξώφυλλο, είναι ντροπή να μιλάμε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

Και κάτι τελευταίο. Το Σύνταγμα ορίζει στο άρθρο 103 ότι :

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΠΙΣΤΗ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!!

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ Αντώνης

Υποναύαρχος Λ.Σ.(ε.α.)-Νομικός

Μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

Ο Αντώνης Παπαντωνίου είναι μέλος του Πυρήνα Ε.ΠΑ.Μ. Πατησίων – Σεπολίων

 http://epamhellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου