.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Bild: H Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να μετακινηθεί εκατοστό από το βάλτο του χρέους - Απαισιόδοξη και η Die Welt - Η Ελλάδα παρουσιάζει μεγαλύτερη επιδείνωση από την αναμενόμενη - Θέμα χρόνου θεωρεί τη νέα βοήθεια η Süddeutsche Zeitung

(upd)H Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να μετακινηθεί εκατοστό από το βάλτο του χρέους, τονίζει η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία έχει καταφερθεί πολλάκις κατά της Ελλάδας μέσω δημοσιευμάτων της... Την ίδια στιγμή, "η oικονομική κατάσταση στην Ελλάδα παρουσιάζει μεγαλύτερη επιδείνωση από την αναμενόμενη", σύμφωνα με την Die Welt...
"Μερικές χώρες καταφέρνουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, η Ιρλανδία για παράδειγμα. Άλλες χώρες ωστόσο, όπως η Ελλάδα, δεν έχουν μετακινηθεί ούτε εκατοστό από τον βάλτο του χρέους. Παρόλα αυτά τα δισεκατομμύρια τρέχουν, ωσάν να μην υπάρχει επιστροφή. Αλλά πρέπει να υπάρξει επιστροφή. Γιατί το αργότερο το φθινόπωρο η ευρω-κρίση θα αναζωπυρωθεί. Και μαζί της θα επανέλθει το ερώτημα, μήπως θα ήταν καλύτερα για μερικές χώρες να εγκαταλείψουν προσωρινά την ευρωζώνη", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Απαισιόδοξη εμφανίζεται και η Die Welt του Βερολίνου: "Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΝΤ, στην Ελλάδα λείπουν 4,4 δισ. ευρώ για το 2014 και άλλα 6,5 δισ. για το 2015. Και βέβαια το ΔΝΤ καλεί τους Ευρωπαίους να συνεισφέρουν τα χρήματα που λείπουν παραιτούμενοι από μέρος των οφειλών (της Ελλάδας). Κάτι τέτοιο θα ήταν πρόκληση για τη γερμανική κυβέρνηση. Κι όμως, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα παρουσιάζει μεγαλύτερη επιδείνωση από την αναμενόμενη".
Υπενθυμίζεται ότι χθες η γερμανική εφημερίδα έκανε λόγο για άνιση μεταχείριση των Γερμανών πολιτών, καθώς ενώ υπόκειται οι ίδιοι σε περιοριστικές πολιτικές, η γερμανική κυβέρνηση διοχετεύει χρήματα στην Αθήνα, τα οποία όμως, δεν αποδίδουν καρπούς. "Και πώς θα εξηγήσει κανείς στους Γερμανούς ότι στη Γερμανία πρέπει να κλείνουν κολυμβητήρια, ότι δεν υπάρχουν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς αλλά και χρήματα για να φτιαχτούν οι δρόμοι, την ώρα που χρήματα από τα κρατικά ταμεία διοχετεύονται προς το Νότο της Ευρώπης; Δεδομένου ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν αρκούν, θα πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις", αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα, καταλήγοντας στο εξής συμπέρασμα: "Εν ανάγκη δεν θα πρέπει να αποτελεί ταμπού ακόμη και η προσωρινή αποπομπή της Ελλάδας από το ευρω-κλαμπ". Όσον αφορά το ενδεχόμενο νέου haircut στο ελληνικό χρέος, το καθιστά απαραίτητο, καθώς "εάν οι πιστωτές δεν παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους, τότε η Ελλάδα θα βυθιστεί στον βούρκο του χρέους".
Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων και της συζήτησης περί του ελληνικού χρέους η Süddeutsche Zeitung δημοσιεύει σήμερα σχετική ανάλυση στις οικονομικές τις σελίδες.
Η εφημερίδα του Μονάχου χαρακτηρίζει «απλά θέμα χρόνου» την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα ενδέχεται να μπει και πάλι στην ατζέντα των συζητήσεων μετά τις γερμανικές εκλογές δεδομένου, όπως σημειώνει, ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι πολύ χαμηλοί, οι στόχοι που έχουν τεθεί ιδιαίτερα φιλόδοξοι, ενώ το χρέος πολύ υψηλό.
Η εφημερίδα προχωρά στη διατύπωση δύο βασικών ερωτημάτων: πρώτον, θα υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους; Δεδομένου, όπως επισημαίνει, ότι το θέμα είναι αρκετά διαφιλονικούμενο πολιτικά, καθώς θα έπληττε κυρίως τους ευρωπαίους φορολογούμενους, θεωρείται πιο πιθανό σενάριο να υπάρξει μία νέα δανειακή βοήθεια, να γίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων, αλλά και μείωση των επιτοκίων.
Το δεύτερο ερώτημα είναι πότε θα χρειαστεί νέα βοήθεια η Ελλάδα; Εδώ η εφημερίδα τονίζει καταρχήν ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται οτιδήποτε σε σχέση με την Ελλάδα πριν από τις γερμανικές εκλογές.
Έτσι, και επικαλούμενη και το εσωτερικό έγγραφο της Bundesbank, τοποθετεί χρονικά την όλη συζήτηση στις αρχές του 2014. Εδώ, όμως, τίθεται και το ερώτημα πόσα χρήματα θα χρειαστεί επιπλέον η Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου