.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Ελλείψεις προσωπικού και υποδομών οδήγησαν στο μπλακ-άουτ της Σαντορίνης


Τις ελλείψεις προσωπικού και επενδύσεων για την αναβάθμιση των αυτόνομων σταθμών παραγωγής καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, με αφορμή το μπλακ-άουτ που σημειώθηκε τη Τρίτη στη Σαντορίνη.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, “η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης μετά την πυρκαγιά στο σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ, αναδεικνύει με τον πλέον έντονο τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και την απουσία επενδύσεων εκσυγχρονισμού στο μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα”, κάτι που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει επανειλημμένα καταγγείλει.
“Η κυβέρνηση δεν πείθει κανέναν όταν προσπαθεί να αναπτύξει τον τουρισμό και την ίδια στιγμή αδιαφορεί για βασικές υποδομές όπως αυτές που αφορούν την ηλεκτροπαραγωγή”, συνεχίζει η Ομοσπονδία.
“Θα ήταν προτιμότερο και πιο αποτελεσματικό αντί να σχεδιάζει τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, να επιτρέψει στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αφενός να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό και αφετέρου να κάνει τις αναγκαίες επενδύσεις σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα όπου υπάρχουν αυτόνομοι σταθμοί παραγωγής”, αναφέρει, και προσθέτει:
“Το ατύχημα στη Σαντορίνη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βιομηχανικών ατυχημάτων στη ΔΕΗ την τελευταία περίοδο και να θυμίσει στην κυβέρνηση, τη ΡΑΕ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι πρώτιστο κοινωνικό αγαθό και ταυτόχρονα καθοριστικός παράγοντας για την οικονομική ανάπτυξη. Θα ήταν εύλογο να αναρωτηθεί κανείς τι θα συνέβαινε στην περίπτωση ιδιωτών παραγωγών και αν αυτοί θα έκαναν τις αναγκαίες υποδομές ή ακόμα θα κρατούσαν ανενεργές επενδύσεις μόνο για εφεδρεία, η οποία είναι τόσο πολύτιμη, ιδιαίτερα στον εκτεταμένο νησιωτικό χώρο της Ελλάδας. Με μαθηματική ακρίβεια το ατύχημα στη Σαντορίνη θα εξελισσόταν σε συμβάν όπως αυτό της Καλιφόρνιας πριν μερικά χρόνια”.
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ, πέρα από τον απολογισμό και την αναζήτηση των ευθυνών, “να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προληφθούν ανάλογα γεγονότα και να προλάβει τα χειρότερα”. “Οφείλει επίσης να εξηγήσει κάποτε στον Ελληνικό λαό τι σημαίνει κόστος παραγωγής, κόστος εφεδρείας και κόστος απώλειας τεχνογνωσίας (που προκαλεί η μείωση του προσωπικού λόγω των συνταξιοδοτήσεων έμπειρου τεχνικού προσωπικού)”, αναφέρει.
Τέλος, η Ομοσπονδία συγχαίρει “όλους τους συναδέλφους που κατέβαλαν (και συνεχίζουν να καταβάλουν) υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιοριστούν οι συνέπειες της βλάβης και να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό, η ομαλή ηλεκτροδότηση του νησιού”.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου