.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Peterson Institute και Columbia προειδοποιούν - Οφθαλμαπάτη το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας - Οι Ευρωπαίοι θα το χρησιμοποιήσουν για να ανοίξει ο δρόμος προς τη χρεοκοπία - Έρχεται στάση πληρωμών


(upd)"Πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα; Ναι... αλλά οι αριθμοί ενδεχομένως να μην αντανακλούν την πραγματικότητα".
Με τη φράση αυτή επιχειρεί το CNN Money να αποδείξει πως το πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα είναι, ούτε λίγο, ούτε πολύ... οφθαλμαπάτη.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο εν λόγω δημοσίευμα, τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα συνήθισε να "πλουτίζει" τη διεθνή οικονομική ειδησεογραφία με αρνητικές εξελίξεις και άσχημα νέα.
Αυτή την εβδομάδα όμως συνέβη κάτι απρόσμενο: Το πιο υπερχρεωμένο κράτος της Ευρωζώνης, μεσούσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,6 δισ. ευρώ για το πρώτο επτάμηνο του 2013, μετά από μήνες ολόκληρους μεγάλων περικοπών στις κυβερνητικές δαπάνες.
Εάν η τάση αυτή συνεχιστεί, τότε η Ελλάδα θα παράξει πρωτογενές πλεόνασμα για το σύνολο του τρέχοντος έτους, για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο της μιας δεκαετίας.
"Το νέο αυτό μοιάζει... πολύ καλό για να είναι αληθινό", σχολιάζει χαρακτηριστικά το CNN Money.

Για την άποψή του αυτή επικαλείται μάλιστα, όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις πολύ σημαντικούς λόγους:

1) Τα στοιχεία για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος στο 7μηνο δεν περιλαμβάνουν πολλά άλλα σημαντικά οικονομικά μεγέθη για την Ελλάδα.
Παρά το γεγονός πως οι περικοπές δαπανών βοήθησαν την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος για την Ελλάδα, στην πραγματικότητα τα ελληνικά ταμεία είναι ίδια.
Η έννοια "πρωτογενές πλεόνασμα" δεν προσμετρά τους τόκους που καταβάλλει η Ελλάδα στο πλαίσιο των πακέτων διάσωσης που λαμβάνει από την τρόικα.
Το ελληνικό χρέος συνεχίζει να κινείται σε δυσθεώρητα ύψη. Μέχρι τα τέλη του 2013 θα έχει εκτιναχθεί στο 171% του ΑΕΠ.
"Το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο" προειδοποιεί ο David Beim, οικονομολόγος στο Columbia University.
Κατά τον ίδιο, ο μόνος δρόμος για να ανακτήσει προοπτική η ελληνική οικονομία είναι να κηρύξει στάση πληρωμών, όπως έκαναν η Βραζιλία και το Μεξικό τη δεκαετία του '80.

2) Η ύφεση της Ελλάδας έχει βαθύνει.

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανά λιγότερα, αλλά το κόστος για την ελληνική οικονομία είναι τεράστιο, αφού συνεχίζει δέσμια της ύφεσης για 6 διαδοχικά έτη.
Μόνο για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ανήλθε στο 4,6% και πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν τις προσδοκίες περί επιστροφής της Ελλάδας στην ανάπτυξη το 2014.
"Το να παράγεις πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει πως μπορείς να διαχειριστείς - και να εξυπηρετήσεις - το δημόσιο χρέος σου. Αυτό στην περίπτωση της Ελλάδας δεν ισχύει", σχολιάζει ο Jacob Kirkegaard του Peterson Institute.

3)Στην περίπτωση της Ελλάδας, καθυστερεί το αναπόφευκτο.
Η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα ως "διαπραγματευτικό χαρτί" στη μάχη για να διεκδικήσει νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Οι Ευρωπαίοι έχουν άλλωστε δεσμευθεί πως θα στηρίξουν την προσπάθεια της Ελλάδας στην κατεύθυνση μείωσης του χρέους της, μόλις η χώρα κατορθώσει να επαναφέρει σε θετική και σταθερή τροχιά την οικονομία της.
Όσο όμως η Ελλάδα θα παράγει μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα, τόσο θα αυξάνεται η πιθανότητα για μια νέα ελληνική χρεοκοπία.
"Όσο η Ελλάδα ζητά περισσότερη ελάφρυνση του χρέους της, τόσο οι Ευρωπαίοι θα κάνουν χρήση των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα με απώτερο στόχο τη χρεοκοπία", καταλήγει το δημοσίευμα του CNN Money.

(Πρώτη ενημέρωση 2013-08-14 08:13)

M.Φούντα
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου