.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!

alt(Κυρ. 6/10/13 - 11:46, Σάββ. 5/10/13 - 12:50 - 14:25)
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΟΙΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΞΟΝΑ
Ο Α.Σαμαράς, μετά τις ΗΠΑ, κατευθύνεται ολοταχώς στο Ισραήλ σε μια ασυνήθιστααπροκάλυπτη επιχείρηση πλήρουςπολιτικοστρατιωτικής και ενεργειακής παράδοσης της χώρας (αλλά και της Κύπρου!) στον αμερικανοϊσραηλινό άξονα.
Ολόκληρο, σχεδόν, το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας μετακομίζει μαζί με τον πρωθυπουργό στο Τελ Αβίβ, ενώ τους ακολουθούν τα μισά στελέχη του κράτους και ένα πρωτοφανές πλήθος επιχειρηματιών.
Διπλωματικοί κύκλοι, έλεγαν στην Iskra, ότι δεν γνωρίζουν ποτέ μια τέτοια πολυπληθήαντιπροσωπεία κορυφής σε πολιτικόκρατικό και επιχειρηματικό επίπεδο να έχει ποτέ επισκεφθεί ξένη χώρα.
Είναι πρωτοφανές, επίσης, ότι την ίδια περίοδο θα διεξαχθούν δύο, μάλιστα, κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδας – Ισραήλ τονίζοντας ότι δίπλα στην πολιτική, οικονομική και ενεργειακή συντελείται και η στρατιωτική παράδοση της χώρας στους ιέρακες του Ισραήλ, οι οποίοι χρησιμοποιούν το βάθος του FIR-Αθηνών για ασκήσεις προσομοίωσης με αεροπορικούςβομβαρδισμούς στο Ιράν.
Η κυβέρνηση Σαμαρά με τις τελευταίες επισκέψεις σε ΗΠΑ και τώρα σε Ισραήλ, ολοκληρώνει την πλήρη εγκατάλειψη της μεταπολεμικής πολιτικής της Ελλάδας που κρατούσε αποστάσεις από το Ισραήλκαι προσέβλεπε σε στενές σχέσεις με τον αραβομουσουλμανικό κόσμο.
Είναι πολύ χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό ότι ενώ ο Α. Σαμαράς και σχεδόν όλη η κυβέρνηση επισκέπτεται το Ισραήλ, δεν έχει προγραμματισθεί καμμιά συνάντηση του πρωθυπουργού με την Παλαιστινιακή Αρχή στη Ραμάλα, πράγμα που έσπευδαν να πράξουν στο παρελθόν όλοι οι 'Ελληνες πρωθυπουργοί  που επισκέπονταν το Ισραήλ και σχεδόν όλοι οι αρχηγοί κρατών και των ΗΠΑσυμπεριλαμβανομένων. Ό,τι επιτρέπεται όμως να κάνουν τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά, απαγορεύεται να το κάνουν οι υπερυποτελείς δορυφόροι!
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτές οι επιλογές της "στρατηγικής" σχέσης με το Ισραήλ, αν δεν εμπλέξουν τη χώρα σε πολεμικές περιπέτειες, γρήγορα θα επιφέρουν βαρύτατο τίμημα με λύσεις τύπου Ανάν για την Κύπρο και την ουσιαστική διχοτόμηση με συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΤΕΝΑΣ
Το σχετικό ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες έχει ως εξής:
 "ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ"
Σύσκεψη με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου (5/10) ο πρωθυπουργός προκειμένου να προετοιμαστεί η επίσημη επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο Ισράηλ, η οποία ξεκινά την Τρίτη.
Στη διάρκεια των επαφών Σαμαρά στο Ισραήλ θα τεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας στην οικονομία (με έμφαση στα ενεργειακά), θα εξεταστεί και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στηΜέση Ανατολή με αιχμή τη Συρία, ενώ θα 
πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ με τη συμμετοχή δώδεκα υπουργών από τις δύο χώρες.
Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ενώ στο Τελ Αβίβ θα κηρύξει την έναρξη του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνεδρίου στο οποίο θα συμμετάσχουν και πάνω από 100 έλληνες επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται ναδραστηριοποιηθούν στο Ισραήλ.
Εν όψει του ταξιδιού έχει ήδη υπάρξει συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τον πρέσβευτή του Ισραήλ στην Αθήνα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη συνεργασία σε θέματα καινοτομίας, δεδομένου ότι το Ισραήλ έχει στραφεί τις τελευταίες δεκαετίες στο συγκεκριμένο τομέα και έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και επιτυχίες.
Επιπλέον, συζητήθηκε η οργάνωση Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Τελ Αβίβ, στο οποίο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή πολλές ελληνικές επιχειρήσεις.
Διμερής συνεργασία υπάρχει και στον στρατιωτικό τομέα. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες μέρες,Ελλάδα και Ισραήλ θα πραγματοποιήσουν δύο κοινές ασκήσεις.
Η πρώτη θα γίνει στις 8 και 9 Οκτωβρίου στην περιοχή του κεντρικού και νότιου FIR Αθηνών με συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-15, καθώς και με δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού.
Θα ακολουθήσει στις 16 Οκτωβρίου, αεροπορική άσκηση με συμμετοχή ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών και ισραηλινού αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού. Η άσκηση θα γίνει στη δυτικήΠελοπόννησο.
Στο κοινό ανακοινωθέν που θα υπογράψουν ο Αντώνης Σαμαράς με τον ισραηλινό ομόλογό του θα γίνεται αναφορά στη στρατηγική σχέση των δύο χωρών, αλλά και στην εκατέρωθεν δέσμευση για εμπέδωση της ειρήνης στην περιοχή.
Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ οι υπουργοί Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Δεν θα είναι μαζί ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα επισκεφθεί το Ισραήλστα τέλη του μήνα.
Ταυτόχρονα, την ελληνική πολτική αντιπροσωπεία θα ακολουθήσουν στο Τελ Αβίβ  ο ειδικός σύμβουλος, Ανδρέας Ταπραντζής, από το ΤΑΙΠΕΔ, ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece,Στέφανος Ησαΐας, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica VenturesΓιάννης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΠΕ, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, εκπρόσωποι φαρμακευτικών βιομηχανιών, κατασκευαστικών ομίλων και βιομηχανιών τροφίμων και τουριστικών ομίλων, θεσμικοί φορείς, αλλά και οι Έλληνες υπουργοί Ανάπτυξης, Τουρισμού, Δημόσιας Τάξης, Άμυνας, Εξωτερικών κλπ.
Από τη μεριά των ισραηλινών επικέντρωση θα υπάρξει στους κλάδους της πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών με την διευθύνουσα σύμβουλο του Ισραηλινού Συνδέσμου Υψηλής Τεχνολογίας κα. Karin Mayer Rubinstein, σε αυτόν των φαρμάκων, της υγείας και της βιοτεχνολογίας καθώς θα υπάρξει επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στο τεχνολογικό πάρκο Har Hotzvim στα Ιεροσόλυμα και στην εταιρεία TEVA, στον αγροδιατροφικό κλάδο μέσω επαφών με τον Ισραηλινό Οργανισμό Αγροτικής Έρευνας, ενώ επαφές θα γίνουν και στην τεχνολογική θερμοκοιτίδα Kinrot Technology Ventures. Κύριοι ομιλητές από την μεριά των ισραηλινών θα είναι οι κ.κ. Baruch Gindin του παγκόσμιου leader στον τεχνολογικό τομέα ομίλου Gartner, ο Επικεφαλής του ισραηλινού φορέα τεχνολογιών υγείας Arie Orenstein, ο ειδικός στις start up επιχειρήσεις καθηγητής Israel Frieder κ.ά. Σημαντική θα είναι η παρέμβαση του προέδρου του Ισραηλινού ΣΕΒ Zvi Oren, της προέδρου του Ισραηλινό-ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Gila Lieber Golan και του προέδρου των ισραηλινών επιμελητηρίων Uriel Lynn.
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σήμερα, Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στην κηδεία του Δημητρίου Ζάννα, με τον οποίο είχε συγγενική σχέση. Ο Δημήτρης Ζάννας έχει βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και από το κράτος τουΙσραήλ για τη συμβολή του στη διάσωση Εβραίων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει το «success story» στο εξωτερικό. Μετά τη βιασύνη Βενιζέλου στην περίπτωση της Συρίας να εμπλέξει τη χώρα σε έναν πόλεμο που τελικά… δεν έγινε, μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες για άνοιγμα του κυπριακού σύμφωνα με τις επιθυμίες των ΗΠΑ, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ προετοιμάζει νέους τυχοδιωκτισμούς.
Τις ημέρες που ο κ. Σαμαράς, θα παραβρίσκεται στο Ισραήλ, οι δυο χώρες θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Ταυτόχρονα πολυπληθής ομάδα υπουργών αλλά και ο ειδικός σύμβουλος, Ανδρέας Ταπραντζής, από το ΤΑΙΠΕΔ θα έχουν σειρά συνετίσεων με Ισραηλινούς αξιωματούχους, για να εντατικοποιηθεί η στρατηγική συνεργασία των δυο χώρων. Μια στρατιωτική συνεργασία που εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα μας.
Είναι η πρώτη φορά που Πρωθυπουργός της χώρας μας θα βρίσκεται στο Ισραήλ και δεν θα έχει συνάντηση με την Παλαιστινιακή αρχή στη Ραμάλα, πρακτική που ακολουθείται από την συντριπτική πλειοψηφία αρχηγών κρατών όταν επισκέπτονται τη χώρα. Τα Παλαιστινιακό ζήτημα ήταν πάντα σημαντικό στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Ο πρωθυπουργός με την ενέργεια του αυτή υποβαθμίζει τις σχέσεις της χώρας μας με τον Αραβικό κόσμο.
Η πορεία της Ελλάδας στην εξωτερική της πολιτική, την μετατρέπει ταχύτατα σε «φυλάκιο» των επικίνδυνων για την ειρήνη Αμερικανό-Ισραηλινών επιδιώξεων στην περιοχή, γεγονός που επιφυλάσσει απρόβλεπτες συνέπειες για την χώρα μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος στις στην μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό και γεωπολιτικό «εξάρτημα» περιφερειακών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Θα συνεχίζει να μάχεται με μεγαλύτερο πείσμα για μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με σκοπό έχει να βγει η Ελλάδα από την διεθνή περιθωριοποίηση στην οποία που οι μνημονιακές κυβερνήσεις την έχουν καταδικάσει.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
«Από τα απανωτά ταξίδια του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τώρα στο Ισραήλ και τις επιχειρηματικές συμφωνίες, ωφελημένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, εγχώριοι και διεθνείς, και όχι ο ελληνικός λαός ο οποίος θα συνεχίσει να έρχεται αντιμέτωπος με το βραχνά των αντιλαϊκών μέτρων και του χρέους, όπως επίσης και με τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας στους ανταγωνισμούς στην περιοχή, με φόντο την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών της περιοχής και των δρόμων μεταφοράς τους.
Μονόδρομος για το λαό είναι ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης, που θα τον καταστήσει κυρίαρχο του φυσικού πλούτου της χώρας και του πλούτου που παράγει».

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου