.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ 3ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.


H συγκρότηση του Ο.Γ. σε σώμα και η αρχή της λειτουργίας του έγινε ένα μήνα μετά το 2ο συνέδριο λόγω της συνεχούς συμμετοχής όλων των μελών του από την Αττική στην περιφρούρηση της ΕΡΤ. 
Υπήρξε ριζική ανανέωση των μελών του και από τα 25 μέλη που συγκροτήθηκε οι 19 ήσαν καινούριοι. Η συμμετοχή πολλών συναγωνιστών από την περιφέρεια μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε οργανωτικά κλιμάκια στη Δυτική Ελλάδα , την Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, και τη Θεσσαλία , την Ήπειρο και Κέρκυρα και την Αν Μακεδονία Θράκη. Αυτή ήταν και μια μεγάλη διαφορά από το προηγούμενο οργανωτικό γραφείο. Στη πορεία βέβαια η συλλογική δουλειά στα κλιμάκια ατόνησε ίσως και λόγω των αποστάσεων , αλλά στη Κρήτη και στη Δυτική Ελλάδα είχαμε απτά αποτελέσματα με οργανωτική ανάπτυξη και δημιουργία νέων πυρήνων.
Στην Αττική αποφασίσαμε να αναλάβουν την ευθύνη σύνδεσμοι από διαφορετικούς τομείς και εκτιμάμε ότι πρόκειται για σωστή απόφαση μιας και έτσι ο εκπρόσωπος του Ο.Γ. έρχεται από μια άλλη περιοχή και δεν συγχέει το ρόλο του ούτε αυτός, ούτε οι συντονιστές των πυρήνων και οι γραμματείες των τομέων.
Εκτός από τους οργανωτικούς συνδέσμους  μέλη του Ο.Γ. είχαν αναλάβει συγκεκριμένες ευθύνες. Την διαχείριση της βάσης των μελών, την οργάνωση των κεντρικών κινητοποιήσεων, την κεντρική γραμματεία, τη φροντίδα για τα γραφεία.
Στο πρώτο διάστημα και μέχρι το πρώτο ΕΣΣ που έγινε 21/9/13 έγιναν οργανωμένες προσπάθειες στην περιφέρεια από τα κλιμάκια μας και τους συνδέσμους, για τη συγκρότηση νέων πυρήνων αλλά χωρίς σημαντικά αποτελέσματα.  Μεμονωμένα μέλη μας ή φίλοι που θέλουν να γίνουν μέλη δεν ήσαν σε θέση να καλύψουν τα έξοδα να πάνε σε ένα γειτονικό πυρήνα στα 50-60 χιλιόμετρα. Μια πρώτη διερεύνηση για την μη ένταξη νεοεγγραφέντων στην Πελοπόννησο και στη Ρόδο ανέδειξε τέτοια προβλήματα. Στην Αν. Μακεδονία και Θράκη υπήρξε προσπάθεια για νέους πυρήνες στην Ορεστιάδα και στην Κομοτηνή χωρίς αποτέλεσμα. Στην Κεντρική Μακεδονία οι συναγωνιστές από την Ημαθια και την Κατερίνη ξεκίνησαν οργανωτική δουλειά για τη Δυτική Μακεδονία και ταξίδεψαν στην Κοζάνη με στόχο την επανασύσταση του πυρήνα εκεί. Στην Ήπειρο  προχώρησαν σε συνάντηση πυρήνων Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων και μελών από την Άρτα με στόχο την δημιουργία πυρήνα στην Άρτα. Στη Θεσσαλία ξαναζωντανέψανε τον πυρήνα του Αλμυρού αλλά  ατόνισε η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Στην Κρήτη το κλιμάκιο ανέλαβε την παρακολούθηση των πυρήνων και κράτησε σύνδεση και με μέλη μας στον Άγιο Νικόλαο. Το κλιμάκιο της Δυτικής Ελλάδας έβαλε άμεσο στόχο τη συγκρότηση νέου πυρήνα στην Ηλεία , παρακολούθησε οργανωτικά την Αιτωλοακαρνανία και συνδέθηκε και με μεμονωμένα μέλη σε Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά.

Στη Στερεά Ελλάδα όπου δεν είχαμε σύνδεσμο μοιράστηκε η ευθύνη σε μέλη του οργάνου από άλλες περιοχές. Έτσι και με την έντονη προσπάθεια του Ο.Γ. είχαμε αποτελέσματα στην Ερέτρια και στις Κονίστρες.. Ο πυρήνας της Λειβαδιάς παρέμεινε ανενεργός ενώ η Χαλκίδα επανενεργοποιήθηκε με τις  κινητοποιήσεις στη πόλη και την παρουσία Καζάκη Παπαντωνίου εκεί. Ο Πυρήνας της Λαμίας δεν λειτουργησε παρά τις προσπάθειες.
Στην Πελοπόννησο οι συναγωνιστές προχώρησαν μόνοι τους σε συνάντηση στην Τρίπολη με την παρουσία  εκπροσώπου από το οργανωτικό Μπήκαν οργανωτικοί στόχοι, που στη πορεία δεν προχώρησαν μιας και οι αποστάσεις και τα πενιχρά οικονομικά δεν επέτρεψαν την επανάληψη των συναντήσεων.
Στο Αιγαίο υπήρξε γενικότερη ύφεση στη λειτουργία των πυρήνων με εξαίρεση τη Θήρα, τη Σάμο, Λέσβο  και την Ποσειδωνία της Σύρου.
Έγιναν πάγια θέματα κάθε συνεδρίασης ζητήματα της βάσης μελών και της κεντρικής γραμματείας. Το Ο.Γ.  ξεκίνησε μια πολύ σοβαρή και επίπονη δουλειά με τη βάση των μελών που έφερε αποτελέσματα. Έγινε ξεσκαρτάρισμα διπλοεγγραφών και άλλων παρερμηνειών. Έγινε ομαδοποίηση των εκκρεμοτήτων ανά πυρήνα και στάλθηκαν mail με τις εκκρεμότητες στους πυρήνες και στους συνδέσμους του οργανωτικού. Έτσι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των εκκρεμοτήτων και επέστρεψε ανταπόκριση στη βάση.
Αμέσως μετά το 2ο  ΕΣΣ τον Σεπτέμβριο και τις αποχωρήσεις μελών του το Ο.Γ. ανασυντάχτηκε και προγραμμάτισε τη δράση του. Επιγραμματικά σας παραθέτω τα πεπραγμένα των 3 περίπου μηνών μέχρι το 3ο  ΕΣΣ του Ιανουαρίου2014.

1.Εκλέχτηκε νέος συντονιστής και τριμελές συντονιστικό με μια υποδειγματική δημοκρατική διαδικασία για την εναλλαγή των ρόλων και των θέσεων ευθύνης. Μια διαδικασία ανανέωσης που ισχυροποίησε την ενότητα και τη συνοχή των μελών του οργάνου.

2.Ανασυγκροτήθηκαν οι αρμοδιότητες των μελών του, με παράλληλη κοινοποίηση στους πυρήνες και ανάρτηση στο forum του ΕΠαΜ, οργανογράμματος με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας  των μελών και των αρμοδιοτήτων τους .

3. Δημιουργήθηκε βιβλίο αποφάσεων συνέλευσης Ο.Γ. που ενημερώνει ο εκαστοτε πρόεδρος.

4. Δημιουργήθηκε το εγχειρίδιο  λειτουργίας του πυρήνα.

5. Θεσμοθετήθηκε ο εβδομαδιαίος απολογισμός των μελών για τις ενέργειες τους και τα πεπραγμένα τους με βάση την αρμοδιότητα που έχουν .

6. Ανατέθηκε σε μέλος του σώματος μετά από αυτοπροταση η καταγραφή των πρακτικών της συνέλευσης.

7. Έγιναν οι κεντρικές δράσεις του μετρό , και «ΕΠαΜ στον τοίχο με μπογιά», ενώ προτάθηκε στους πυρήνες η δράση «ποτέ την Κυριακή».

8. Καθιερώθηκε η περιοδεία κλιμακίου στην περιφέρεια.

9. Έγινε εκκαθάριση της βάσης μελών. Ενώ στο διάστημα αυτών των 3 περίπου μηνών ( Σεπτέμβριος13- Ιανουάριος14)βείχαμε ίδρυση 5 νέων  πυρήνων.
 10.Φυσικα συνεχίσθηκαν και οι από πριν καθιερωμένες, λειτουργίες του οργάνου δηλ. (διοργανώσεις πορειών , εκδηλώσεων , ομιλιών , διαμαρτυριών, δράσεων αλληλεγγύης, κλπ)
Κατά την ολοκλήρωση του 2ου ΕΣΣ, το Σεπτέμβριο, κάποιοι συναγωνιστές μέλη του Ο.Γ., είτε επειδή δεν  άντεξαν το βάρος των ευθυνών τους, είτε διότι εμφορούνταν  από άλλου είδους αντιλήψεις, που δημιουργούσαν εμπόδια  στην πρόοδο των εργασιών μας, είτε για άλλους προσωπικούς λόγους, αποχώρησαν.
Αυτό σε συνδυασμό με την εξάπλωση της εσωστρέφειας, από διάφορες πηγές άσκησης επιρροής, προερχόμενες κυρίως από συναγωνιστές, που είχαν διατελέσει μέλη οργάνων του Μετώπου κατά το παρελθόν, διαμόρφωσαν ένα βαρύ κλίμα στις σχέσεις των οργάνων με τους πυρήνες μας, και ένα βαρύ φορτίο στο Ο.Γ.
Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι προβλήματα σχέσεων, προκύπτουν κυρίως από την κακή επικοινωνία των οργάνων με τους πυρήνες. Όταν οι πυρήνες, ακόμα και αυτοί στους οποίους υπάρχουν  μέλη των οργάνων του Μετώπου, (δηλαδή εμείς ) δεν γνωρίζουν την δουλειά μας και το έργο που παράγουμε, (όσοι παράγουμε), είναι φυσιολογικό να βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα τα οποία, όσο δεν παρεμβαίνουμε να τα διαλευκάνουμε, τόσο θα παγιώνονται σαν μια δεδομένη κατάσταση.
Με αυτά τα δεδομένα το Ο.Γ. σχεδίασε μια εντος εισαγωγικών επίθεση γνωριμίας προς τους πυρήνες. Κοινοποίησε το Οργανόγραμμα του,  με ένα υπόμνημα που επεξηγούσε τι κάνει το κάθε θεσμικό μέλος του οργάνου. Επέτεινε την παρουσία των συνδέσμων στις συνελεύσεις των πυρήνων και των τομέων, πρότεινε στην Π.Γ. για κοινή παρουσία Ο.Γ. και Π.Γ. σε συνελεύσεις πυρήνων η τομέων, κάτι το οποίο έγινε αλλά όχι συστηματικά αλλά αποσπασματικά. Συγκεκριμένα αυτό έγινε 2 φορές σ΄αυτό το διάστημα  και έφερε θετικά αποτελέσματα.
Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να καθιερωθεί ένα πρόγραμμα παρουσίας μελών των δυο οργάνων με συγκεκριμένο θεματικό περιεχόμενο, σε συνελεύσεις πυρήνων η τομέων.
Στο πλαίσιο αυτό και μετά από κοινή διαπίστωση ότι πολλοί πυρήνες στο σύνολο των μελών τους δεν γνώριζαν τον τρόπο για  την λειτουργία του πυρήνα τους , βάσει του καταστατικού, φτιάξαμε «το εγχειρίδιο λειτουργίας του πυρήνα» , το ποιο αποτελεί έναν οδηγό, ώστε να υπάρχει μια κοινή περπατησιά στην λειτουργία των πυρήνων και να αποφύγουμε τους επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς. Μια δουλειά που έγινε για να μείνει παρακαταθήκη, στο οργανωτικό κομμάτι λειτουργίας, του μηχανισμού του επαμ, ενώ παράλληλα μπορεί να προσαρμόζεται κατά περιόδους, ανάλογα με τις νέες ανάγκες που θα προκύψουν στο Μέτωπο. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει η ένδειξη 1η έκδοση. Εμπλουτίσαμε το εγχειρίδιο και με την εισήγηση για τον «ζωτικό χώρο» δίνοντας στους πυρήνες μια κατεύθυνση ανοίγματος προς την κοινωνία μέσα από οργανωμένη συστηματική δουλειά.
Παράλληλα σε συνεργασία με την ΠΓ και τον γ.γ εισαγάγαμε τον θεσμό της περιοδείας κλιμακίου από το κέντρο προς όλους τους νομούς της χώρας, με θετικά αποτελέσματα στην ενίσχυση, εμψύχωση των πυρήνων, αλλά και την δυναμική εικόνα του Μετώπου προς τις τοπικές κοινωνίες. Ενώ συγχρόνως διοργανώθηκαν συναντήσεις κλιμακίων του Ο.Γ.  με τομείς, πυρήνες και συντονιστές, με στόχο την επίλυση οργανωτικών προβλημάτων των πυρήνων.
Ο θεσμός του συνδέσμου και γενικότερα των αρμοδιοτήτων που έχει κάθε μέλος του ΟΓ, ενισχύθηκε με την καθιέρωση εβδομαδιαίου ατομικού απολογισμού στο σώμα, πράγμα που ενδεχομένως να αύξησε την αίσθηση πίεσης στα μέλη του Ο.Γ.,  αλλά αποτέλεσε και τον καθρέπτη των επιδόσεων μας ως μέλη του οργάνου. Σήμερα σε μια αποτίμηση αυτής της διαδικασίας εκτιμάμε ότι υπήρξε ιδαίτερα χρονοβόρα και αποσπασματική στερώντας μας τη δυνατότητα της συλλογικής επεξεργασίας των δεδομένων κάθε περιοχής.
Καταλήγουμε ότι αυτός ο εβδομαδιαίος απολογισμός θα μπορούσε να στέλνεται γραπτά με μέηλ και στη συνεδρίαση να γίνεται επικέντρωση μόνο στα σοβαρά θέματα που θα προέκυπταν από τους ατομικούς απολογισμούς.
Συναγωνιστές συναγωνίστριες.
Μετά το 3ο ΕΣΣ, τον Ιανουάριο 2014 και μέχρι το 4ο ΕΣΣ τον Ιούνιο μετά τις εκλογές,  το Οργανωτικό γραφείο, διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για την ανανέωση των οργανωτικών δομών του σώματος και την ενίσχυση του και με αποσπάσεις συναγωνιστών σαν έκτακτα μέλη.
Επιγραμματικά αναφέρουμε τα πεπραγμένα του Ο.Γ. γι αυτό το διάστημα.
1.       Οργάνωσε την προετοιμασία των νέων γραφείων, εργασίες διαρρύθμισης, δομική κατασκευή του studio, μετακόμιση.
2.       Έστησε την γραμματεία κτηρίου κεντρικών γραφείων, η οποία λειτούργησε άριστα μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές.
3.       Αναδιαμόρφωσε το ισόγειο της Σφακτηρίας και λειτούργησε αντίστοιχη γραμματεία για τη προεκλογική περίοδο. Ενώ ταυτόχρονα καθιέρωσε το χώρο σαν προεκλογικό κέντρο και τόπο συνεδριάσεων του Ο.Γ. με στόχο να κρατηθούν ζωντανά και τα παλιά ιστορικά γραφεία.
4.       Δημιούργησε σύνδεσμο επικοινωνιακού-πολιτιστικού και κάλυψης εκδηλώσεων. Καλύφθηκαν με φωτογραφικό υλικό όλες οι κινητοποιήσεις, όπως και βιντεοσκοπήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις-ομιλίες των 100 ημερών και του προεκλογικού αγώνα. Κορυφώθηκε στην κεντρική εκδήλωση στον Κολοκοτρώνη.
5.       Δημιούργησε σύνδεσμο οργάνωσης των εκδηλώσεων (συντονισμός οργάνωσης κεντρικής εκδήλωσης 100 ημερών, Δεκάλογος οργάνωσης 100 ημερών, συντονισμός οργάνωσης κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη).
6.       Στο πρόγραμμα των 100 ημερών, κλιμάκιο μαζί με τον γ.γ. περιόδευσε στην κεντρική Ελλάδα οργανώνοντας ομιλίες με ενεργή συμμετοχή στην προετοιμασία ( Καρδίτσα, Αλμυρός, Βόρεια Ελλάδα, Κρήτη και στη Θράκη ), αλλά και αφήνοντας παρακαταθήκη για ενδυνάμωση και δημιουργία πυρήνων.
7.       Διοργάνωσε τηλεδιασκέψεις με απομακρυσμένους πυρήνες.
8.       Βοήθησε αποτελεσματικά στη προετοιμασία του χώρου και στην οργάνωση του κυλικείου για τα σεμινάρια του καλοκαιριού έχοντας και καλά οικονομικά αποτελέσματα.
9.       Οργάνωσε τη συμμετοχή  σε πορείες και διαδηλώσεις με έντονη παρουσία.
10.   Αιφνιδίασε  2 φορές με το σπάσιμο της απαγόρευσης συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας με εντυπωσιακή παρουσία των μελών μας. (Την τελευταία φορά η εικόνα των επαμιτών που διαδήλωναν έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω Deutsche Welle, (BBC), Russia Today). 
11.   Παρά τις όποιες οικονομικές αντιξοότητες, μέλη μας με πρωτοβουλία τους και σε συνεννόηση με το ΟΓ , παραβρέθηκαν σε απομεμακρυσμένες περιοχές βοηθώντας στην επίλυση προβλημάτων και στην διαμόρφωση προϋποθέσεων για την ενίσχυση η την δημιουργία πυρήνων.( Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Πελοπόννησος, Εύβοια).
12.   Δημιουργήθηκε ομάδα (κομάντο) η οποία σε 2 ημέρες όργωσε τις πόλεις της κεντρικής Ευβοίας δημιουργώντας πολλαπλή δράση σε κάθε στάση της, (Εντυποδιανομη, αφισοκόλληση, τραπεζάκι και ντουντούκα) , ανεβάζοντας το ηθικό των τοπικών πυρήνων (όπου υπήρχαν).
13.   Στο ίδιο χρονικό διάστημα είχαμε με χρονική σειρά την δημιουργία 11 πυρήνων ως εξής:
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 
1)  Ιωνίας Θεσσαλονίκης  2) Τυμπακίου 3) Καπανδριτίου 4) Σητείας
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
5) Θριασίου
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
6) Βοιωτίας 7) Παλιάς πόλης Κέρκυρας
ΜΑΪΟΣ
8) ΒΔ Λέσβου 9) Αστερουσίων Κρήτης 10) Κεφαλλονιάς 11) Κοζάνης 
Επίσης επανεργοποιήθηκαν  σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσαν να θεωρηθούν νέοι οι πυρήνες Κορίνθου και Σαλαμίνας.
Στην επαφή του Ο.Γ. με τους πυρήνες και την παραγωγική συμμετοχή των συνδέσμων , είχαμε έντονο πρόβλημα στελεχών στη Θεσσαλονίκη, το Αιγαίο , την Ήπειρο και τα Επτάνησα πλην της Κερκύρας. Εκεί λογω έλλειψης στελεχών με εντοπιότητα, έγιναν μεμονωμένες παρεμβάσεις - αποστολές από το Ο.Γ. Στο κέντρο μετά από αλλεπάλληλες παραιτήσεις μελών για τους λόγους που προαναφέρθηκαν στην αρχή της εισήγησης, δεν είχαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα την δυναμική επαφή που θα έπρεπε να έχουμε σαν Ο.Γ. στους τομείς Ν/Δ, Δ, και Β/Δ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτοί οι πυρήνες δεν απέδωσαν έργο.
Με την έλευση των εκλογών εμφανιστήκαν πλέον οι αδυναμίες υποστελεχωσης αλλά και συντονισμού των οργάνων μεταξύ τους.
Είναι κοινή η διαπίστωση για τη δυσλειτουργία της ΚΕΕΔ που αναφέρεται και στον απολογισμό της Π.Γ. Εκτιμάμε ότι αυτή η δυσλειτουργία είχε επιπτώσεις και στο Ο.Γ. μιας και σύμφωνα και με την απόφαση του έκτακτου ΕΣΣ πριν τις εκλογές ,για γενικό συντονισμό αποκλειστικά από την ΚΕΕΔ, καθυστερήσαμε και μείναμε για ένα διάστημα να περιμένουμε τις εντολές και τον συντονισμό από την ΚΕΕΔ που δεν εχε βρει το βηματισμό της.
Επανερχόμαστε στην προεκλογική περίοδο και τις αδυναμίες μας, οι οποίες οδήγησαν σε μια ασφυκτική πίεση τα λίγα μέλη του ΟΓ που είχαμε απομείνει, στην Αττική,μιας και μέσα από το όργανο υπήρχαν 4 μέλη του ( από πυρήνες της Αθήνας), που ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές με συνέπεια να τρέχουν για τον προεκλογικό τους αγώνα!
Υπήρξε διάστημα που ο συντονιστής του Ο.Γ. παράλληλα με τις υπόλοιπες αρμοδιότητες του, έκανε και τον τηλεφωνητή των κεντρικών γραφείων η της Σφακτηρίας, τον αχθοφόρο φορτοεκφορτώνοντας παλέτες, τον μεταφορέα στους πυρήνες προεκλογικού υλικού, τον σάκο του μποξ σε κάθε πικραμένο συναγωνιστή από την περιφέρεια και το κέντρο, ακούγοντας τα παράπονα και τις κατηγορίες για θέματα που ξεκινούσαν από τις καθυστερήσεις και κατάληγαν μέχρι το περιεχόμενο των αφισών και των φυλλαδίων.
 Στην ίδια μοίρα ήταν και οι υπόλοιποι 5 συναγωνιστές που κατά κύριο λόγο πήραν επάνω τους την προσπάθεια διεκπεραίωσης των εκλογικών διαδικασιών εκ μέρους του Ο.Γ.
Συναγωνιστές συναγωνίστριες.
Όλοι εμείς που χρεωθήκαμε να δουλέψουμε στο Οργανωτικό γραφείο αλλά και σε άλλες υπεύθυνες θέσεις είτε στα όργανα είτε στους πυρήνες,δεν είχαμε κάποιο άλλο κίνητρο παρά μόνο την πίστη μας στον αγώνα και αναλάβαμε εθελοντικά ένα δύσκολο έργο . Προσφέραμε αγόγγυστα τον χρόνο μας και παρά τις κρίσιμες οικονομικά συνθήκες,  επιβαρυνόμαστε πολύ συχνά με προσωπικά έξοδα για μετακίνηση , επικοινωνία κλπ , συμβάλλοντας στην οργανωτική ανάπτυξη του Μετώπου.
Σκοπός του Ο.Γ. ήταν να βοηθήσει τους πυρήνες να κατανοήσουν την δυναμική τους στις περιοχές ευθύνης τους, ώστε με βάση τα προτάγματα μας, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες δράσης, χωρίς την ανάγκη κεντρικής καθοδήγησης.

Στο πλαίσιο αυτό η θέση και η παρότρυνση του Ο.Γ. προς τους πυρήνες ήταν να αποφεύγουν τις αποφάσεις για μεγαλεπήβολες δράσεις που στις περισσότερες των περιπτώσεων μένουν στα λόγια και αφήνουν την πικρή γεύση της αποτυχίας στα μέλη μας . Σκοπός των πυρήνων δεν είναι να ρίξουν μόνοι τους το σύστημα. Σκοπός των πυρήνων είναι να φέρουν τον κόσμο στο Μέτωπο και να κάνουν γνωστές τις θέσεις μας στην περιοχή τους.
Με βάση αυτή τη λογική όσες κεντρικές δράσεις κάναμε δημιούργησαν τις προϋποθέσεις εκπαιδευτικών δράσεων, ώστε να παροτρύνουν τα μέλη μας να τις επαναλάβουν, χωρίς  απαραίτητα την «εντολή» των οργάνων .
Η δράση του Μετρό , καθώς επίσης και η δράση "ΕΠαΜ στον τοίχο με μπογιά", βοήθησε τους συναγωνιστές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Θετικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η αποστολή  φωτογραφιών (ομαδοποιημένων  ανά περιοχή και με την προσθήκη περιγραφής από το Ο.Γ.) μέσω mail και η δημοσιοποίησή τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, η κοινοποίηση των αντίστοιχων αναφορών (αλλά και των σχετικών σχολίων), βοήθησε να φουντώσει η άμιλλαμεταξύ των πυρήνων,γεγονός που εμψυχώνει τους συναγωνιστές και δημιουργεί  ένα κλίμα ενθουσιασμού στις δράσεις τους.
Στη διάρκεια των συνεδριάσεών μας σκεφτήκαμε την δημιουργία ιστοσελίδας την οποία θα διαχειρίζεται το Ο.Γ. και στην οποία θα αναρτώνται οι φωτογραφίες και τα βίντεο των δράσεων των πυρήνων ομαδοποιημένα και με την ανάλογη  περιγραφή από το Ο.Γ. κρίνεται απαραίτητη. Αυτή η πρόταση δεν υλοποιήθηκε αλλά την αφήνουμε για το καινούριο Ο.Γ.
Υπερεκτιμήσαμε επίσης τη δυνατότητά μας να κρατάμε χειρόγραφα πρακτικά των συνεδριάσεων και αυτά να δακτυλογραφούνται από σχετική ομάδα δουλειάς. Ούτε αυτό το υλοποιήσαμε. Μείναμε μόνο στα ηχογραφημένα ντοκουμέντα και στο βιβλίο των παρουσιών και των αποφάσεων.
Μετά το 4ο ΕΣΣ και συγκεκριμμένα στις 24/7/1 το Ο.Γ. αποφάσισε, εν όψει του συνεδρίου, να κλείσει η βάση των μελών στις 31/7/14. Η απόφαση αυτή συνάντησε την κάθετη διαφωνία της Π.Γ. Σε νεώτερη συνεδρίαση του στις 31/7/14 το Ο.Γ. επιβεβαίωσε την απόφαση αυτή εκτιμώντας ότι το επικείμενο ΕΣΣ στο τέλος του Αυγούστου θα μπορούσε ενδεχομένως να την τροποποιήσει ή να την ανακαλέσει. Στην ίδια συνεδρίαση ο συντονιστής του Ο.Γ. Γιάννης Αθανασιάδης  παραιτήθηκε από το Ο.Γ. και το ΕΣΣ.
Η απόφαση αυτή του Ο.Γ.για τη βάση, ανακλήθηκε από το έκτακτο ΕΣΣ που έγινε στις 30/8/14 και αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (1 λευκό) το συνέδριο να είναι ανοικτό στη κοινωνία και η βάση των μελών να μείνει ανοικτή. Το  Ο.Γ. στη συνέχεια εκτίμησε ότι επρόκειτο για  απόφαση που είχε στηριχθεί σε μονομερή (μόνο οργανωτικά)  δεδομένα, όπως τη διαφύλαξη μιας ενιαίας αναλογικής εκπροσώπησης όλων των πυρήνων και την αποτροπή προσπαθειών δημιουργίας εικονικών εγγραφών, απαρτιών ή και ολόκληρων πυρήνων. Γι αυτό το λόγο, το Ο.Γ. δεν συνεκτίμησε τον πολιτικό αντίκτυπο αυτής της απόφασης που οδηγεί σε εσωστρέφεια, ενώ η εκτίμηση της Π.Γ. και τελικά και του ΕΣΣ ήταν για ένα ανοικτό προς την κοινωνια συνέδριο με δυνατότητα εγγραφής νέων μελών και συμμετοχής τους στις διαδικασίες.
Εδώ θα πρέπει να εντοπίσουμε το γεγονός πως στη διαφωνία που παρουσιάστηκε ανάμεσα στα δυο όργανα το ΕΣΣ που τα έχει εκλέξει λειτούργησε καταλυτικά για τη δημοκρατική και δημιουργική επίλυση του προβλήματος που παρουσιάσθηκε.
Στην ίδια έκτακτη συνεδρίαση του ΕΣΣ ασκήθηκε  κριτική στο Ο.Γ. για την έλλειψη οργανωτικού σχεδιασμού. Πού δηλ υπάρχουν κενά αδυναμίες σε ποιες περιοχές δεν έχουμε πυρήνες κλπ και που πρέπει να ρίξουμε το βάρος ανάλογα και με τις πολιτικές μας κατευθύνσεις. Θεωρούμε ότι ένας τέτοιος σχεδιασμός είναι επακόλουθο ενός πολιτικού σχεδιασμού που πρέπει να προηγηθεί και να ζητηθεί συγκεκριμμένα από το Ο.Γ. η ένταση της προσοχής και της δράσης του σε κάποιες συγκεκριμμένες περιοχές. Όμως υπάρχουν και τα ολοφάνερα κενά σε περιοχές με ιδαίτερη βαρύτητα για τα οποία θα έπρεπε να υπάρξει ιδιαίτερη οργανωτική δουλειά. Τέτοιες περιοχές είναι η Θεσσαλονίκη, το κέντρο της Αθήνας και ο Δυτικός και Βόρειος τομέας της Αθήνας όπου οι πυρήνες μας έχουν αποδυναμωθεί. Στη Θράκη μια περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη, έγιναν οργανωμένες προσπάθειες με την επίσκεψη κλιμακίων και την οργάνωση ομιλιών αλλά και εκεί δεν είχαμε οργανωτικά αποτελέσματα και δεν λειτούργησαν νέοι πυρήνες. Εδώ κάτι πρέπει να μας προβληματίσει μιας και οι περιοδείες κλιμακίων και οι ομιλίες του συν. Καζάκη φέρνουν κόσμο δημιουργούν προσδοκίες αλλά χωρίς τα επιδιωκόμενα οργανωτικά αποτελέσματα. Αλλού όμως, η συστηματική δουλειά των οργανωμένων γειτονικών πυρήνων  φάνηκε πως μπορεί να πετύχει αυτό το στόχο, όπως έδειξε η οργανωτική δουλειά του κλιμακίου στη Κρήτη και του πυρήνα Ηρακλείου. Πρέπει όμως να δούμε πως υπάρχει μια μεγάλη αναντιστοιχία ανάμεσα στην ευρύτερη επιρροή μας, στον κόσμο που μας ακούει και μιλάει μαζί μας και μας λέει «καλά τα λέτε» και σε αυτούς που τελικά μας ψηφίζουν ή πολύ περισσότερο αποδέχονται να γίνουν μέλη και μπαίνουν στην οργανωμένη δουλειά. Πολλά χρόνια απαξίωσης του τίτλου του μέλους μιας πολιτικής οργάνωσης έχουν συντελέσει σ΄αυτό. Θα πρέπει να βρούμε πρωτότυπους τρόπους ενεργοποίησης των φίλων του μετώπου αλλά και ευρύτερα του κόσμου που είναι γύρω μας μέσα από επι μέρους ζητήματα που καίνε κάθε φορά όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ τώρα. Εκεί στους κοινούς αγώνες στη γειτονιά , χωρίς προκαταλήψεις και καθοδηγητηλίκια θα μας γνωρίσουν καλύτερα πάνω στη πράξη και στη φωτιά του αγώνα. Εκεί μέσα από την ίδια τους την πείρα θα πεισθούν για την αναγκαιότητα της οργανωμένης δράσης.
Αυτή όμως η σοβαρή κριτική προς το Ο.Γ. για την έλλειψη ενός συγκεκριμμένου οργανωτικού σχεδίου θα έπρεπε να είχε γίνει έγκαιρα και όχι στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΣΣ πριν το συνέδριο. Ο συν. Καζάκης το είχε θέσει από το πρώτο ΕΣΣ τον Σεπτέμβριο 2013 και το Ο.Γ. ξεκίνησε κάτι τέτοιο με τις πρώτες του κινήσεις και την οργάνωση κλιμακίου που συνόδεψε τον συν. Καζάκη στη Βόρεια Ελλάδα. Στη συνέχεια μετά τον Φεβρουάριο και ιδιαίτερα με την ενασχόληση του Ο.Γ. για τα νέα γραφεία και τις εκλογές, οι προσπάθειες ατόνησαν και το θέμα ξεχάστηκε. Εδώ είναι που θα έπρεπε να είναι πιο συχνή, τακτική και ουσιαστική η παρουσία των μελών της Π.Γ. στις συνεδριάσεις του Ο.Γ. ώστε να θέτουν εμφατικά τα οργανωτικά καθήκοντα και τον οργανωτικό σχεδιασμό ως επακόλουθα του πολιτικού σχεδιασμού.
Αλλά συναγωνιστές και συναγωνίστριες αυτά είναι λάθη που κάνουμε στη προσπάθειά μα να δώσουμε αυτό το δύσκολο και πρωτόγνωρο για όλους μας αγώνα και πρέπει καλόβουλα και ψύχραιμα να τα συζητάμε και να τα διορθώνουμε.
Συναγωνίστριες και συναγωνιστές
Κλείνοντας τον απολογισμό θα επανέλθουμε στη κρίσιμη περίοδο που δοκιμάσθηκαν οι δυνάμεις μας, στον προεκλογικό αγώνα. Σαν μια συνολική εκτίμηση και αποφεύγοντας τις πολλές φιλολογίες, οι επαμίτες στο σύνολο τους κατόρθωσαν το ακατόρθωτο. Αυτοί οι 800 περίπου φιλότιμοι  συναγωνιστές που εκτιμάμε ότι δραστηριοποιήθηκαν επιβεβαιώνοντας  το «κβαντικό παράδοξο του Ζήνωνα» αντί να αποδυναμωθούν από την φυσική κόπωση και διάρκεια του αγώνα έδειξαν μια απίθανη δυναμική που σαν αποτέλεσμα είχε αντί για 800 οι επαμιτες να φαίνονται 80000 με αποτέλεσμα να δεχόμαστε και επικρίσεις, που τα βρίσκουμε τα λεφτά και πόσους συνεργάτες έχουμε ώστε να έχουμε πιο πολλά γραφεία κι απ’ το ΚΚΕ!!!

Προς επίρρωση των όσων αναφέρουμε παραθέτουμε και την επίθεση που δέχτηκε ο σ. Καζακης στο μπλοκ του γι αυτό το λόγο, στην οποία ο σχολιαστής λέει:
 «Σε 4 -5 νομούς μάλιστα όπως το διαπίστωσα ο ίδιος το ΕΠΑΜ έχει γραφεία παραπάνω από το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ το Σύριζα το ΚΚΕ δηλαδή από κόμματα που έχουνε κατακλέψει τον Ελληνικό λαό νόμιμα είτε παράνομα .. ακόμη κι από τη Χρυσή Αυγή των 500 000 ψηφοφόρων έχει παραπάνω γραφεία το Επαμ που δεν έλαβε φράγκο .. ούτε και ψήφο ..
κι γεννάται το ερώτημα εσάς ποιος σας χρηματοδοτεί ? όλοι ξέρουμε αρκεί νε μελετήσουμε τα πραγματικά πιστεύω σας .. είναι φυση και θέση αδύνατον οι φτωχοί όπως τους εκπροσωπείτε …  … να αυτοχρηματοδοτειτε τα τόσα γραφεία ..»
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς απλών ανωνύμων μελών μας, που χωρίς προσωπικά οφέλη, θυσίασαν κομμάτια από την προσωπική τους ζωή, για να φέρουν το ΕΠΑΜ παντού κι όχι για όποια αναγνώριση η αυτοπροβολή, αλλά για το συλλογικό καλό. Και σε αυτούς τους ανιδιοτελείς πατριώτες-αγωνιστές σαν όργανο εκφράζουμε τον μεγάλο μας σεβασμό.
Αθήνα 20/9/14
Το οργανωτικό γραφείο του Ε.Σ.Σ του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου