.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ : Μεγάλη μας τιμή κ. Κανέλλη.


Η αυτού μεγαλειότης του "κομμουνιστικού κινήματος" κ.¨Λιάνα Κανέλλη ασχολήθηκε με την ταπεινότητά μας. Στην εκπομπή της στον Real FM κάθε Παρασκευή, απατώντας σε ακροατή της είπε:

"Ο Νίκος καίγεται και με ρωτάει, αν υπάρχει περίπτωση να συμφιλιωθεί το ΚΚΕ με τον Καζάκη. Τώρα πλάκα μου κάνεις. Στ' αλήθεια μου κάνεις πλάκα. Γιατί έχω την εντύπωση ότι αν σέβεσαι το υψηλό IQ των ανθρώπων φυλάξου γιατί εξαρτάται που κατατίθεται το υψηλό IQ των ανθρώπων. Υψηλό IQ έχει και ο τζιχαδιστής που σφάζει. Υψηλό IQ έχουν και πάρα πολλοί άλλοι άνθρωποι. Εννέα τουλάχιστον υπουργοί μας είναι τουλάχιστον καθηγητάδες που σημαίνει ότι όλα τούτα σημαίνει οδηγούν εκεί που θάθελε ο καθένας."


Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Λιάνα Κανέλλη που μου αναγνωρίζει υψηλό IQ. Κάτι για το οποίο δεν θα τολμούσα ποτέ να κατηγορήσω την ίδια, ούτε και την ηγεσία του Περισσού.

Είναι αλήθεια ότι ο άθλιος σφετερισμός των συμβόλων και ο εξευτελισμός του ιστορικού ΚΚΕ από τη συμμορία που το καπηλεύεται σήμερα, βγάζει ώρες-ώρες από μέσα μου τον τζιχαδιστή, αλλά την διαβεβαιώ ότι κανείς τους δεν κινδυνεύει με σφαγή.

Πάντως η κ. Κανέλλη έχει δίκιο. Ποιά συμφιλίωση; Όπως δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει συμφιλίωση ανάμεσα στο ΚΚΕ του Τυρίμου και του Μανιαδάκη, από τη μια και από την άλλη, στο ΚΚΕ του Γληνού, του Βελουχιώτη, του ΕΑΜ, το ίδιο και σήμερα.

Θυμάμαι στις αρχές της δεκαετίας του 90 όταν η κ. Κανέλλη ελέω περίεργων και ύποπτων καταστάσεων εμφανιζόταν ως "συνεργαζόμενη" με το ΚΚΕ, αν και είχε διαφωνήσει σχεδόν το σύνολο των οργάνων του κόμματος, έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό Γυναίκα. Έλεγε τότε ότι φιλοδοξία της είναι να γίνει μέλος του ΚΚΕ. Ο δημοσιογράφος τότε την ρώτησε περίπου τα εξής: Εσείς μέλος του ΚΚΕ; Μα εσείς είστε εθνικίστρια και δεν έχετε καμιά σχέση με την ιδεολογία αυτού του κόμματος. Η κ. Κανέλλη απάντησε ότι το ΚΚΕ αλλάζει και σύντομα δεν θα είναι το ίδιο κόμμα, όπως παλιά.

Όταν τότε διαβάσαμε την συνέντευξή της, τρέξαμε έξαλλοι στον 10ο όροφο του Περισσού, όπου βρισκόταν το γραφείο του ΓΓ. Εκεί δεν βρισκόταν η Παπαρήγα, αλλά έτυχε να βρίσκεται ο Χαρίλαος που ως συνήθως κάπνιζε το τσιμπούκι του. Του δείξαμε εκνευρισμένοι τη συνέντευξη κι ο Χαρίλαος για να μας καθυσηχάσει με τον γνώριμο λαικό τρόπο του, μας είπε: Ωρέ, τι ανησυχείτε; Για άλλο ΚΚΕ μιλάει η γυναίκα. Και σ' αυτό να στε σίγουροι ότι ούτε εγώ, ούτε εσείς θα είμαστε μέλοι.

Τότε κανείς δεν φανταζόταν πόσο προφητικά θα έβγαιναν τα λόγια του Χαρίλαου. Απλά γελάσαμε κι ο Χαρίλαος φρόντισε να μας άλλαξει κουβέντα για να εκτονωθεί η ατμόσφαιρα. Ξέραμε πώς αν το ΚΚΕ γίνει όπως το ήθελε η κ. Κανέλλη, η οποία υπηρέτησε όλες τις καταστάσεις και όλα τα καθεστώτα από την εποχή της χούντας, όταν πρωτοβγήκε στο κλαρί, τότε σίγουρα δεν θα είναι ένα κόμμα που μας αφορά.

Πώς λοιπόν να υπάρξει συμφιλίωση; Πολλοί σαν κι εμένα συνεχίζουμε να τιμούμε με την πράξη και τον λόγο μας την ιστορική συνέχεια ενός κινήματος, που γνώρισε την κορυφαία του στιγμή όταν πρωταγωνίστησε στην ένωση του λαού ενάντια στον κατακτητή, για την ελευθερία και την λαοκρατία. Και συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον σύγχρονο κατακτητή για την εθνική ανεξαρτησία και την κυριαρχία του λαού, αποκλεισμένοι από παντού, χωρίς να είμαστε κρατικοδίαιτοι και επιδοτούμενοι από κανέναν.

Τι κοινό λοιπόν μπορούμε να έχουμε με τον Περισσό της κ. Κανέλλη; Εδώ τρέμουν την κοινή δράση. Τρέμουν την αναμέτρηση με επειχειρήματα ενώπιος ενωπίω δημόσια μέσα στον λαό. Έχουν φτιάξει ένα κομματικό μαντρί και με την βοήθεια των Βαρδινογιάννηδων, αλλά και του κράτους τους, πασχίζουν να επιβάλλουν ένα πολιτικό άπαρτχαιντ, τον ιδεολογικό διαχωρισμό μέσα στον λαό για να μην μπορέσει ποτέ να ενωθεί και να τα βάλει με τον σύγχρονο κατακτητή. Αποτελούν την εγγύηση ότι όσο υπάρχουν αυτοί, δεν θα μπορέσει να υπάρξει ένα ρωμαλέο παλλαικό κίνημα, αντίστοιχο με το παλιό ΕΑΜ για να τους ανατρέψει.

Να γιατί έχει δίκιο από την εθνικοπαλευθερωτική ταξική σκοπιά που μιλά η κ. Κανέλλη. Άλλη η δική της αποστολή. Άλλη η δική μας.