.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Συμπαράσταση στην ποινική δίωξη και εκδίκαση των μελών της ΕΛΜΕ Σάμου

 

ΨΗΦΙΣΜΑ Ε.Πα.Μ ΣΑΜΟΥ
Θέμα: Συμπαράσταση στην ποινική δίωξη και εκδίκαση των μελών της ΕΛΜΕ Σάμου
Στις 1η Οκτωβρίου 2015 ξεκίνησε η δίκη των εκπαιδευτικών, μελών της ΕΛΜΕ Σάμου κατά τη σχολική χρονιά 2013-14, οι οποίοι διώκονταν ποινικά εξαιτίας της κατάληψης της Δ/σης Β/θμιας Εκπ/σης Σάμου στις 16-17/9/2013, στα πλαίσια του απεργιακού αγώνα των εκπαιδευτικών, με στόχο την υπεράσπιση δεκάδων εκπαιδευτικών του νομού μας από τη διαθεσιμότητα και την παρεμπόδιση της διάλυσης των σχολειών μας.
Το Ε.Πα.Μ. Σάμου με ψήφισμά του είχε τότε καταγγείλει την ποινική δίωξη των εκπαιδευτικών και δηλώνει ότι και σήμερα τάσσεται στο πλευρό τους. Θεωρεί τις διώξεις των εκπαιδευτικών της Σάμου κατ’ ουσία πολιτικές διώξεις ενός αυθαίρετου καθεστώτος με στόχο τη διάχυση του φόβου και την αδρανοποίηση κάθε αντίδρασης. Η άρση των συνδικαλιστικών κεκτημένων, των συνταγματικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη μνημονιακή πολιτική του καθεστώτος Κατοχής, που μας έχει επιβληθεί εδώ και πέντε χρόνια, πλήττει ευθέως και άμεσα τόσο τη δωρεάν δημόσια παιδεία όσο και το δικαίωμα στην εργασία και θα ήταν αναμενόμενο η δικαιοσύνη, ως ανεξάρτητος και αμερόληπτος προασπιστής του συντάγματος, να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα προστατεύοντας τα δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, και διώκοντας τους υπεύθυνους που τα καταστρατηγούν. Και μόνο το γεγονός ότι ποινικοποιείται και διώκεται ο συνδικαλιστικός αγώνας, ότι βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου εκπαιδευτικοί κι ότι δικάζονται εκπρόσωποι συνδικαλιστικού φορέα, επειδή αγωνίζονται για την προάσπιση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων στη δουλειά και στη δημόσια δωρεάν παιδεία, μαρτυρεί την παρακμή και τη διαστρέβλωση ενός ευνομούμενου δημοκρατικού Πολιτεύματος. Αυτό, στα πλαίσια του καθεστώτος μνημονιακής κατοχής που βιώνουμε, προσδίδει τεράστια σημασία στον αγώνα του κάθε πολίτη για την υπεράσπιση των αυταπόδεικτων συνταγματικών δικαιωμάτων του, που καταλύονται κατάφωρα. Πρόκειται για έναν αγώνα ενάντια στο καθεστώς Κατοχής, που μας αφορά όλους μας!
Γι’ αυτό, στεκόμαστε στο πλευρό των καθηγητών που διώκονται και δικάζονται σήμερα. Καλούμε τον κάθε πολίτη να συμπαρασταθεί έμπρακτα σε κάθε αγώνα υπεράσπισης των συνταγματικών δικαιωμάτων μας που καταστρατηγούνται, επικαλούμενος την ακροτελεύτεια παρ.4 του συνταγματικού άρθρου 120 : «η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Σάμος, Παρασκευή 2 Οκτώβρη 2015
Ε.Πα.Μ. Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου