.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Αυτά είναι τα χάλια μας…EUROSTAT: Πάνω από ένας στους τρεις ζει σε φτώχεια, ένδεια, ανεργία!

EUROSTAT: Πάνω από ένας στους τρεις ζει σε φτώχεια, ένδεια, ανεργία!

Την προχωρημένη εξαθλίωση του ελληνικού λαού δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δόθηκαν χθες (Παρασκευή 16/10/2015) στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες (3,8 εκατ. άνθρωποι) είτε είναι φτωχός, είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (στερούμενος βασικά αγαθά), είτε ζει σε οικογένεια της οποίας κανένα μέλος δεν έχει «κανονική» δουλειά!

Και ενώ (βάσει των στοιχείων) έπρεπε να έχει σημάνει συναγερμός για την επιβίωση του ελληνικού λαού, κάποιοι επιμένουν ότι μπορούμε να πάμε ακόμα…
χειρότερα. Η κυβέρνηση και οι άλλες μνημονιακές δυνάμεις με όσα λένε και όσα ψηφίζουν, δείχνουν ότι όχι απλώς αγνοούν το μέγεθος του προβλήματος, αλλά διατίθενται να δώσουν και τη «χαριστική βολή» σε ένα λαό που έχει γονατίσει πλέον, που αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή.

Πάντως, τα στοιχεία της Eurostat είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα στοιχεία της κατάστασης που επικρατεί σε μια χώρα μετά από πόλεμο…

Ας δούμε λοιπόν την «εικόνα» που σχηματίζουν οι αριθμοί και τα ποσοστά, λαμβάνοντας υπόψη ότι όπως σε κάθε στατιστική μέτρηση, έτσι και σ΄ αυτή, οι μέσοι όροι και οι ποσοστιαίες αναλογίες κρύβουν συνήθως μια κατάσταση πολύ χειρότερη για τους φτωχότερους.
Στην Ελλάδα λοιπόν του 2015:

·         Το 22,1% του πληθυσμού ζει κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας.

·         Το 21,5% του πληθυσμού ζει σε κατάσταση ένδειας.

·         Το 17,2% του πληθυσμού ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.

Για να έχετε μια πληρέστερη άποψη περί τίνος πρόκειται, παραθέτουμε τα κριτήρια βάσει των οποίων η Eurostat κατατάσσει τους ανθρώπους ως προς τα όρια της φτώχειας, της ένδειας και του κινδύνου της ανεργίας.
Έτσι, φτωχός θεωρείται αυτός που έχει εισόδημα μικρότερο του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος.
Σε κατάσταση ένδειας ζει κάποιος που στερείται βασικά αγαθά.

Οικογένεια με τον κίνδυνο της ανεργίας είναι η οικογένεια της οποίας κανένα μέλος δεν εργάζεται «κανονικά».
Αξίζει ακόμα να δούμε σε ποια θέση βρίσκεται, συγκριτικά, η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προς τους συγκεκριμένους δείκτες.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της Eurostat, στις χώρες μέλη της Ε.Ε, μέσος όρος των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας είναι 17,2%, σε συνθήκες ένδειας 8,9% και σε οικογένειες με τον «κίνδυνο της ανεργίας» 11,1%.
Όπως προκύπτει, το συμπέρασμα δεν είναι μπορεί να αφορά μόνο στην απελπιστική κατάσταση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράζεται από το δείκτη της ένδειας, ο οποίος στη χώρας μας είναι σχεδόν τριπλάσιος από το μέσο κοινοτικό όρο! 


Το συμπέρασμα αφορά και στη γενικότερη κατάσταση στην Ε.Ε, αφού το ποσοστό των «φτωχών» είναι ιδιαίτερα υψηλό (17,2%), ακόμα και στις πλουσιότερες χώρες μέλη, εξαιτίας των πολιτικών που ασκούνται με τα ίδια γενικά χαρακτηριστικά. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το 24,4% του πληθυσμού της Ε.Ε, δηλαδή 122 εκατομμύρια άνθρωποι, ζουν αντιμέτωποι με μια τουλάχιστον από τις τρεις καταστάσεις (φτώχεια, ένδεια, άνεργη οικογένεια) δείχνει τη φύση και το χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
http://www.imerodromos.gr/
 http://teleytaiaexodos.blogspot.gr