.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ : Οι λαγοί του εναλλακτικού νομίσματος, ή ποιοί προετοιμάζουν την επιβολή του σχεδίου Σόιμπλε.

Το πρόγραμμα του 3ου μνημονίου δεν προχωράει. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας χειρότερη από αισχρή. Η ρευστότητα στην αγορά ανύπαρκτη με τις τράπεζες και τα ιδιωτικά χρέη να "ρουφάνε" ότι ικμάδα έχει απομείνει στην οικονομία. Η ελληνική κοινωνία διαλυμένη έχει επιστρέψει πολιτικά και κοινωνικά στην κατάσταση πριν το 1909. Η ελληνική πολιτεία πλέον δεν υφίσταται. Έχει υποβαθμιστεί σε οικόπεδο της Γερμανίας.
Πολύ γρήγορα οι ίδιοι οι "θεσμοί" θα μας πουν για μια ακόμη φορά, ότι δεν πετύχαμε του στόχους του μνημονίου. Λες και μπορούσαν να επιτευχθούν. Θα χρεώσουν για μια ακόμη φορά την ευθύνη στον ελληνικό λαό και στη συνέπεια της εφαρμογής του προγράμματος. Κι έτσι ο Σόιμπλε θα ξαναβάλει στο τραπέζι το σχέδιο του. Εικονική μείωση ασήμαντου μέρους του χρέους. Ακόμη πιο άγρια λιτότητα και ξεπούλημα των πάντων. Εναλλακτικό ή παράλληλο νόμισμα δίπλα στο ευρώ ώστε να επιταχυνθεί η υποτίμηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Ειδικό καθεστώς για την Ελλάδα εντός της ΕΕ, ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας να έχει δικαίωμα ζωής ή θανάτου πάνω στη χώρα.

Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται επειγόντως λαγοί. Ένας από δαύτους είναι ο γνωστός μας Βαρουφάκης, που σαν υπουργός οικονομικών προσπάθησε να επιβάλλει το διπλό παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα προς δόξα των μεγάλων κερδοσκόπων τύπου Σόρος. Τώρα μας το παίζει "ήρωας" του αντιμνημονίου, περιμένοντας να τελειώσει αυτό που άρχισε. Να στείλει μια και καλή στα θυμαράκια την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Πάλι προς δόξα των μεγαλύτερων αρπακτικών της χρηματαγοράς και της Ενωμένης Ευρώπης.
Για να εκλαϊκευτεί η ιδέα του διπλού εναλλακτικού ή παράλληλου νομίσματος, δεν αρκεί ο Βαρουφάκης. Έτσι στρατολογούνται διάφοροι λαγοί. Πρώτος και καλύτερος ο κ. Κατσανέβας. Αυτός όταν άκουσε για το σχέδιο Σόιμπλε έχει μεταβληθεί σ' έναν από τους πιο ενθουσιώδεις οπαδούς του. Άλλωστε από την αρχή ήταν όχι με το εθνικό νόμισμα για να πάμε μπροστά, αλλά με την επιστροφή στην δραχμή για πάμε πίσω στην επί ΠΑΣΟΚ εποχή.
Πρόσφατα βγήκε και ο εξ Αγγλίας Σερ Μπάζιλ Μαρκεζίνης για να μας πει ότι ο διπλό ή παράλληλο νόμισμα είναι μια λύση για την Ελλάδα. Από κοντά κι ένας από τους μεγαλύτερους σαλτιμπάγκους του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, ο Καρατζαφέρης. Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι ο σαλτιμπάγκος αυτός μιλάει για διπλό ή παράλληλο νόμισμα από την εποχή του Παπαδήμου. Μαζί του όλο το αφάν γκατέ της ξεπουλημένης ακροδεξιάς, Νικολόπουλος, Καπερνάρος, Μπαλτάκος και λοιπή συμμορία.
Από κοντά σ' όλους αυτούς και η κ. Κωνσταντοπούλου. Η εν λόγω κυρία δεν έχει μόνο προσυπογράψει τις εγκληματικές ανοησίες Βαρουφάκη, αλλά τάχθηκε υπέρ του εναλλακτικού νομίσματος και στη στημένη συνέντευξή της με τον κ. Παπαχελά. Ο διάλογος που παραθέτουμε είναι πραγματικός και καταγράφηκε επακριβώς κατά τη διάρκεια συνέντευξης του καθηγητή Κασιμάτη στην ΕΣΗΕΑ στις 4 Απρίλη.
Με το πέρας της συνέντευξης πλησιάζει ένας από τους παρευρισκόμενους την Κα Κωνσταντοπούλου και την ρωτά:
Ερώτηση: Κα Κωνσταντοπούλου, μετά από όλα όσα ακούσαμε, αντιληφθήκαμε όλοι, και από ότι έδειξε η πορεία της συζήτησης και των ερωτήσεων, δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι πρώτιστο πρόβλημα που καλούμαστε να ξεπεράσουμε είναι το χρέος. Εσείς πιστεύετε ότι το θέμα αυτό (χρέος) μπορεί να διευθετηθεί εντός της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.
Απάντηση: Η κα Κωνσταντοπούλου, αβίαστα και άμεσα μου απαντά, "θα έπρεπε να σταματήσουν να πληρώνουν το χρέος."
Ερώτηση: Ωραία, αλλά αν σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος, όπως λέτε, αυτοί δεν θα σταματήσουν να μας δίνουν χρήματα; Αυτά που λένε ρευστότητα και που έρχονται εδώ με αεροπλάνα, τρένα ….κλπ;
Απάντηση: Σε αυτή την περίπτωση … ναι, πρέπει να δεις τι θα κάνεις, πως θα το αντιμετωπίσεις.
Ερώτηση: Πράγματι, ναι, τι θα κάνεις; Είναι νομίζω καίριο ερώτημα και ένα θέμα σοβαρό.
Απάντηση: Υπάρχουν πολλοί τρόποι.
Ερώτηση: Ναι, δεν θα πρέπει να τους γνωρίζουμε; Να τους έχουμε μελετήσει; Πείτε μου μερικούς.
Απάντηση: Παράλληλο νόμισμα, ηλεκτρονικές συναλλαγές, πλαστικό χρήμα.
Εδώ τελείωσε, κάπως άδοξα, η συνομιλία...
Προσωπικά δεν γνωρίζω αν ξέρει τι λέει η κ. Κωνσταντοπούλου. Δεν γνωρίζω αν ξέρει τι σημαίνει και με τι καταστροφή ισοδυναμεί η εισαγωγή ενός εναλλακτικού ή παράλληλου νομίσματος. Ειδικά σε μια οικονομία με την σημερινή κατάντια της Ελλάδας.
Πολύ φοβάμαι ότι της είναι παγερά αδιάφορο. Δεν έχει ιδέα και δεν την νοιάζει. Ορέγεται απλά την εξουσία για το εαυτό της. Δεν θέλει τη ρήξη και τη σύγκρουση με την ΕΕ και προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο, επικαλείται το παράλληλο νόμισμα επενδύοντας στην άγνοια των ακροατών της.
Όλα αυτά την κάνουν μια καλή εναλλακτική για την εφαρμογή κάποιας παραλλαγής του Σχεδίου Σόιμπλε για την Ελλάδα. Ίσως σ' αυτό να επενδύει και η ίδια συνειδητά. Ίσως γι' αυτό αρνείται να συμμετάσχει έστω σ' έναν ανοιχτό και δημόσιο πολιτικό διάλογο ώστε καλοπροαίρετα να αναμετρηθούν επιχειρήματα και λογικές για το καλό της πατρίδας και της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου