.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ HOTSPOT.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ 

politessamou@gmail.com

Σήμερα, Παρασκευή 8/4/2016,   κατατέθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου αίτημα πολιτών (αρ. Πρωτ 7090/ 8-4-2016), σχετικά με την παρουσία Τούρκων αξιωματικών και τη λειτουργία του hotspot στο νησί (περίληψη του υπ. Αρ. Πρωτ. 5980/28-3-2016 αιτήματος), προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.. Το αίτημα  κοινοποιήθηκε επίσης  στην Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και στον βουλευτή Σάμου. Ως πολίτες εκφράζουμε προβληματισμούς και ανησυχίες για την κοινωνική και εθνική μας ασφάλεια, αν οι δύο προαναφερόμενες παράμετροι, Τούρκοι αξιωματικοί με εποπτικές αρμοδιότητες και  κλειστά κέντρα κράτησης ως εν δυνάμει εστίες ταραχών και συμπλοκών, συνδυαστούν με μια σειρά άλλους παράγοντες, όπως την οικονομική εξαθλίωση της χώρας, το κλείσιμο των συνόρων, την αποχώρηση του ΟΗΕ από δράσεις στα νησιά, την αφερέγγυα πολιτική της Τουρκίας και κυρίως την παρουσία διεθνών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων (FRONTEX, NATO), που αποκτούν δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση κοινωνικών αναταραχών.  
Επισημαίνουμε  ότι η επίλυση του προβλήματος απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση, όπως ταυτοποίηση των μεταναστών και προσφύγων στις απέναντι μικρασιατικές ακτές υπό την εποπτεία του ΟΗΕ και κυρίως τερματισμό των εχθροπραξιών. Καταγγέλλουμε τόσο την παρουσία των Τούρκων αξιωματικών ως παράνομη, καθώς δεν έχει εγκριθεί με νόμο της ελληνικής Βουλής, όσο και τη λειτουργία του κλειστού κέντρου κράτησης, καθώς δεν έχει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. 
Ως εκ τούτου  αιτούμαστεα) την απομάκρυνση των Τούρκων αξιωματικών, β)  εκ νέου απόφαση του  Δημοτικού  Συμβουλίου για τον τρόπο λειτουργίας του hotspot, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γ) τη γραπτή και αιτιολογημένη απάντηση  ερωτημάτων που  τίθενται και αφορούν αδιευκρίνιστα ζητήματα αυτών των θεμάτων που μας προβληματίζουν όλους.
Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται ως την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ας στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια όσοι περισσότεροι μπορούμε, πολίτες κι συλλογικότητες, γιατί μας αφορά όλους!
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν και να υπογράψουν το κείμενο στα ΚΕΠ της περιοχή τους  (Βαθύ, Καρλόβασι, Χώρα, Μαραθόκαμπος) ή  να υπογράψουν  ηλεκτρονικά το αρχικά κατατεθέν αίτημα (Αρ. Πρ. 5980/28-3-2016) στην παρακάτω διεύθυνση
https://secure.avaaz.org/el/petition/D_S_Samoy_Aitoymaste_to_keimeno_mas_na_diavastei_sto_dimotiko_Symvoylio/?cRiCrkb.
....................................................................................................................................................

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου