.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Stanford University - H υπερχρεωμένη Eλλάδα έπρεπε να φύγει από το ευρώ από το 2008

Υπεύθυνη για την άνοδο των εξτρεμισμού στην Ευρώπη η ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ - Το μήνυμα της ευρωκάλπης
Από το 2008, κατά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και πριν την εμφάνιση της ευρωπαϊκής κρίσης, θα έπρεπε να έχει εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ, όπως υποστηρίζει σε ειδική ανάλυσή του το Πανεπιστήμιο Stanford (Stanford University), με έδρα το Στάνφορτ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους καθηγητές του Stanford University, η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να έχει γίνει μέλος της Ευρωζώνης.
Άπαξ όμως και έγινε, θα έπρεπε να εγκαταλείψει το ευρώ, ήδη από το 2008.
Αν αυτό είχε συμβεί, τότε δεν θα είχε καν ξεσπάσει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους και σήμερα η κατάσταση της Ευρωζώνης θα είναι διαφορετική.
"Θα ήταν καλύτερα για την ίδια την Ελλάδα, μια χώρα υπερχρεωμένη, να εγκαταλείψει το ευρώ από την αρχή της διεθνούς κρίσης, ήτοι από το 2008", σημειώνεται στην ανάλυση του Stanford University.
Εστιάζοντας στη συνέχεια στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, το αμερικανικό Πανεπιστήμιο παραδέχεται - και προειδοποιεί - πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή πρόκληση. Ποια είναι αυτή η πρόκληση; Πως θα περιορίσει την απήχηση των αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων, η δύναμη των οποίων προήλθε από την άρνηση ευαίσθητων θεμάτων όπως η λιτότητα, ο ελιτισμός και οι μετανάστες.
Τελικά, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της ανάλυσης του Stanford University, τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών δεν συνιστούν απαραίτητα ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, η άνοδος των αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων στην κάλπη της Κυριακής 25 Μαΐου αντανακλά τις δομικές αδυναμίες του ευρωπαϊκού εκλογικού σώματος, αλλά δεν αποτελεί ένα μοιραίο πολιτικό πλήγμα...
Σύμφωνα με τους συντάκτες της εν λόγω έκθεσης, η άνοδος των εξτρεμιστικών και αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη στην Ευρώπη, δεδομένων των υψηλών ποσοστών ανεργίας. Σε κάθε περίπτωση, η ευρωπαϊκή ελίτ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει την αυτοκριτική της.
"Η ευρωπαϊκή ελίτ, εκείνη που σχεδίασε την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, απέτυχε", εκτιμούν οι καθηγητές του αμερικανικού Πανεπιστημίου. Ωστόσο, προβλέπουν πως η Ευρώπη θα ξεπεράσει και αυτή την εκλογική κρίση και θα επιβιώσει. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αντοχές. Έχει γίνει δέκτης απόρριψης και κατά το παρελθόν. Το κόστος εξόδου από την ΕΕ και την Ευρωζώνη για μια χώρα είναι τεράστιο. Επομένως, η ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ θα λάβει το μήνυμα της κάλπης", καταλήγει το Stanford University.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου