.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Από το άσυλο στο face control


*** Σχόλιο σελίδας: τα χρήματα που διέθεσε το Πανεπιστήμιο Πειραιά θα μπορούσαν να υποστηρίξουν 80 (!!) υπαλλήλους με 1000 ευρώ μικτές αποδοχές για δύο χρόνια. Προφανώς όμως μετράει περισσότερο στη μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πραγματικότητα που ζούμε η ιδιωτικοποίηση, που θα παράξει το ίδιο (;) έργο, με τα ίδια χρήματα και ενδεχομένως με λιγότερους ανασφάλιστους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους - ουπς συγνώμη ωφελούμενους εννοούσαμε - των 450 ευρώ το μήνα. Όμως και οι "επιχειρηματίες" δεν πρέπει να ζήσουν; ***
__ ΕΠΑΜ www.facebook.com/metopo __

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια θα μετατραπούν σε αποστειρωμένα κλειστά κλαμπ, όπου η είσοδος θα επιτρέπεται σε λίγους και εκλεκτούς, με ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι που θα ενδυθούν τον μανδύα της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας».
Η νέα «κανονικότητα» στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκτός από διαγραφές φοιτητών και απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων, θα περιλαμβάνει πανεπιστημιακή αστυνομία, ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι, ακόμα και face control -όπως στα νυχτερινά κέντρα- για την είσοδο στα ανώτατα ιδρύματα! Με το διαχρονικό πρόσχημα της πάταξης της εγκληματικότητας και με τη σύμφωνη γνώμη κάποιων πρυτάνεων, η κυβέρνηση, αφού πρώτα απέλυσε τους διαθέσιμους φύλακες, ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των νεολαίων της ΟΝΝΕΔ.
«Ο καταλληλότερος για να διαφυλάξει τον χώρο είναι ασφαλώς η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, δηλαδή εκείνοι στους οποίους αναθέτει το Πανεπιστήμιο τη φύλαξή του», δήλωσε χθες ο Θόδωρος Φορτσάκης. «Ο νόμος προβλέπει ότι η φύλαξη ανατίθεται μόνο σε εξωτερικές εταιρείες. Δεν επιτρέπει την πρόσληψη υπαλλήλων. Οι τελευταίοι υπάλληλοι απολύθηκαν. Ακόμα και αν υπάρχει “υπόνοια” τέλεσης εγκληματικών πράξεων, εξυπακούεται ότι θα παρεμβαίνει η Αστυνομία, αφού το Πανεπιστήμιο δεν διαθέτει δική του», επισήμανε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, εξηγώντας πως δεν επιδιώκει πάντως την καθημερινή παρέμβαση της Αστυνομίας στη ζωή του Πανεπιστημίου.
Οι ανεπιθύμητοι
Κάτω από τον μανδύα της νομιμότητας και της ηθικής μιας σχολής σκέψης που επικαλείται την κατάσταση σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ξεχνώντας τα περιστατικά άγριας καταστολής και περιορισμού των εργατικών-φοιτητικών κινημάτων, το face control θα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Η είσοδος θα είναι για λίγους και εκλεκτούς, ειδικά μετά τις επικείμενες διαγραφές φοιτητών. Οι μετανάστες-μικροπωλητές προφανώς αποτελούν «ανεπιθύμητα στοιχεία», όπως ίσως και πολιτικοί, κοινωνικοί ή συνδικαλιστικοί φορείς, που συχνά χρησιμοποιούσαν τους χώρους των ιδρυμάτων για εκδηλώσεις…
Στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της περιφέρειας, οι ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης αποτελούν καθεστώς τα τελευταία 3 χρόνια. Ηταν το 2011, όταν η τότε υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή τους 250 μετανάστες που είχαν βρει άσυλο στη Νομική Σχολή, προανήγγειλε την ανάγκη για «ιδιωτική αστυνοµία ή security που θα ελέγχει αυστηρά την είσοδο όλων στα πανεπιστηµιακά κτίρια». Με βάση τον νόμο Διαμαντοπούλου, το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται και ο πρύτανης είναι «υπεύθυνος για τη λήψη μέτρων για την προστασία και ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας του ιδρύματος».
Τώρα με στολές
Στην πρυτανεία του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας, ιδιωτικοί αστυνομικοί της εταιρείας ISS ελέγχουν διακριτικά την είσοδο στον χώρο. Το ίδιο ήδη συμβαίνει σε πολλά κτίρια του Πανεπιστημίου Αθήνας. «Δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από ό,τι γινόταν πριν, μόνο που τώρα φοράμε στολές και γι’ αυτό κάποιοι αντιδρούν», δηλώνουν στην «Εφ.Συν.» υπάλληλοι της εταιρείας. Στο Φυσικό Αθηνών μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους φοιτητές μετά τις διακοπές, όταν διαπίστωσαν την παρουσία αρκετών σεκιουριτάδων της ίδιας εταιρείας στον χώρο της σχολής τους. «Μας ζητούν φοιτητικές ταυτότητες για να μπούμε στην πανεπιστημιούπολη, μας κοιτάζουν ύποπτα στους διαδρόμους ορισμένες φορές, μας ζητούν τον λόγο για να μπούμε σε συγκεκριμένες αίθουσες ή κτίρια», λένε φοιτητές της ΑΡ.ΕΝ.
Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (σε αντίθεση με το ΕΜΠ), όπου οι αντιστάσεις του φοιτητικού κινήματος είναι μειωμένες, η παρουσία ιδιωτικής εταιρείας θεωρείται δεδομένη τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα αρχιεπιστάτης της εταιρείας, με πρόφαση τον καθαρισμό, διέταξε την καθαίρεση από τους τοίχους όλων των αφισών αριστερών παρατάξεων. Η ISS Security Α.Ε. ανέλαβε με διεθνή διαγωνισμό το έργο της φύλαξης μέσα στον Αύγουστο αντί του ποσού των 1.923.955,67 ευρώ για 2 χρόνια, παίρνοντας τη σκυτάλη από την εταιρεία Mondialpol. Η τελευταία επί ένα χρόνο δεν είχε πληρωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, που έφτασε να χρωστάει περίπου 1.000.000 ευρώ.
«Το υπάρχον προσωπικό για τη φύλαξη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά τις απολύσεις των 38 φυλάκων είναι ανεπαρκές. Κατ’ εκτίμηση χρειάζονται πάνω από 60-70 άτομα ακόμα. Σε μια από τις τελευταίες Συγκλήτους ζητήθηκε από το υπουργείο πρόσθετη σύμβαση, για να καλυφθούν οι ανάγκες, χωρίς να πάρουμε καμία απάντηση», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρώην πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης, διατυπώνοντας τη διαφωνία του με την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα μέτρα καταστολής. «Οι φύλακες είχαν άλλη σχέση με το Πανεπιστήμιο, τους φοιτητές και τους ακαδημαϊκούς, ενώ προσέφεραν πολλές περισσότερες υπηρεσίες από την απλή φύλαξη. Επιπλέον, το κόστος με τις ιδιωτικές εταιρείες είναι μεγαλύτερο από την πρόσληψη περισσότερων φυλάκων», υποστηρίζει ο ίδιος.
Για σεκιουριτάδες λεφτά υπάρχουν στην ΑΣΟΕΕ
Σήμερα στις 12.00 διενεργείται στην έδρα του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Κεφαλληνίας 46) ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές για την παροχή υπηρεσιών προστασίας και φύλαξης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των κτιριακών εγκαταστάσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Την ώρα που οι φοιτητικές εστίες της Δροσοπούλου είναι κλειστές, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης, με 33 διοικητικούς υπαλλήλους να έχουν απολυθεί, ενώ η κάρτα σίτισης δεν μπορεί να δοθεί σε όλους και η αξιοπιστία της λέσχης υποτιμάται, η διοίκηση του Πανεπιστημίου αποσπά κονδύλι 254.610,00 ευρώ για τη φύλαξη.
Είχαν προηγηθεί τα επεισόδια του περασμένου Απριλίου με τις συλλήψεις των μεταναστών μικροπωλητών και οι εκκλήσεις του πρύτανη Κ. Γάτσιου να ενισχυθεί η φύλαξη του χώρου. Στη σχολή υπάρχουν ήδη τρεις φύλακες, ενώ οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες. Μετά την απόλυση των διοικητικών, φοιτητές είχαν αντιληφθεί την παρουσία σεκιούριτι που ανήκαν στην εταιρεία καθαρισμού και εργάζονταν ως φύλακες στη βραδινή βάρδια.
«Είναι τεράστιο ζήτημα η συνύπαρξη ανθρώπων τελείως ξένων προς το φοιτητικό σώμα. Σε έναν χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών δεν μπορούμε να δεχτούμε σεκιουριτάδες με γιλέκα που θα μας ρωτούν «τι δουλειά έχεις εδώ»», σχολιάζει στην «Εφ.Συν.» ο Στράτος Κατσένης από τις Αγωνιστικές Κινήσεις, προσθέτοντας πως «πολύ πιο εύκολα ένας σεκιουριτάς θα παίξει τον ρόλο του αστυνομικού -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- από ό,τι ένας φύλακας που έχει οργανική σχέση με το Πανεπιστήμιο». Ο Στράτος τονίζει πως η ιδέα των αστυνομικών στα Πανεπιστήμια έχει ξεκινήσει ήδη από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ‘80, οι οποίες μιλούσαν για «υπό προϋποθέσεις κατάργηση του ασύλου», για να κορυφωθεί με τον νόμο Διαμαντοπούλου το 2011. Ποιος εγγυάται ότι οι ιδιωτικές εταιρείες security ή μια πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα έχουν κατασταλτικό ρόλο;
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου