.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών Ηρακλείου στη Βουλή των Ελλήνων.
ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
& Δημοτική παράταξη Ηρακλείου
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
(από τη Λαϊκή Στάση Πληρωμών)

 
ΠΡΟΣ…..
την Βουλή των Ελλήνων
Κοιν.: Αρμοδίους υπουργούς Βουλευτές της Κυβέρνησης

ΘΕΜΑ: Αιτήματα για το κυβερνητικό έργο

Κύριοι,
Σας καλούμε να παραμείνετε στις προεκλογικές σας υποσχέσεις και να προχωρήσετε με ταχείς ρυθμούς στην λήψη μέτρων ώστε να επέλθει τάχιστα βαθιά ανακούφιση στις πληγείσες τάξεις της κοινωνίας μας.

Ζητάμε:
1) Άμεση ακύρωση του νόμου περί κατασχέσεων και πλειστηριασμών ΟΛΗΣ της ακίνητης περιουσίας των πολιτών ανάλογα με το εισόδημά τους και την οικογενειακή τους κατάσταση, καθώς και ακύρωση κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών αυτών.

2) Σεισάχθεια για όλους τους πολίτες που επλήγησαν από την οικονομική κρίση και την μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

3) Άμεση κατάργηση όλων των μνημονιακών  και αντισυνταγματικών φόρων και τελών αναδρομικά καθώς και διαγραφή όλου του ποσού και των τόκων που χρεώθηκε στους ασφαλισμένους των ταμείων για μη παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ρύθμιση πραγματικών οφειλών σε 100 μηνιαίες δόσεις.

4) Κατάργηση ποινικοποίησης των πολιτών για χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμούς και τοπική αυτοδιοίκηση.
5) Διασφάλιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για τις επιχειρήσεις ώστε να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο.

6) Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ .Καμμία ιδιωτικοποίση ή εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

7) Ριζική μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες και όχι  αποσπασματικές διορθώσεις ανάλογα με τις σημερινές συνθήκες.

8) Αναβάθμιση της υγείας με τις απαιτούμενες υποδομές και εξοπλισμό και στελέχωση των νοσοκομείων και των υγειονομικών υπηρεσιών με καλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

9) Διαγραφή του Δημόσιου χρέους αφού προηγηθεί λογιστικός έλεγχος. Και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012 ειχε καταθέσει ανάλογη πρόταση , η οποία καταψηφίστηκε. Βάσει κανονισμού της ΕΕ τον Μάιο του 2013 Αρ. 7 σημείο 9 : Ένα κράτος μέλος που έγινε αντικείμενο ενός προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής, πραγματοποιεί ένα πλήρη λογιστικό έλεγχο των δημόσιων οικονομικών του προκειμένου, να αξιολογήσει τις αιτίες που προκάλεσαν τη συσσώρευση υπερβολικών επιπέδων χρέους και να εντοπίσει κάθε ενδεχόμενη παρατυπία. ( Κανονισμός ΕΕ Νο 472/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου 21/5/2013).

10) Άμεση αύξηση εσόδων του κράτους μέσω φορολόγησης των 'ολίγων' (βιομηχάνων-εφοπλιστών-μεγαλοξενοδόχων-μεγαλοεργολάβων κλπ)  και των off -shore εταιριών ,της λίστας φοροφυγάδων, του ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό.

11) Κατάργηση off-shore εταιριών και δήμευση περιουσιών σε αυτές που δεν θα ζητηθούν από τους ιδιοκτήτες τους.

12) Κάθαρση στο δικαστικό σώμα και μέτρα υποχρεωτικών δικαστικών αποφάσεων εντός διμήνου το ανώτερο.

13)  Έλεγχος των αδειών λειτουργίας και επανεξέταση του γενικότερου πλαισίου λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών. Τα ΜΜΕ (ιδίως τα τηλεοπτικά) πρέπει πάραυτα να σταματήσουν να χειραγωγούν και να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Να εφαρμοστεί το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος για τον βασικό μέτοχο.

14) Τιμωρία αυτών που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα ή εκμεταλλεύτηκαν δημόσια θέση ή αξίωμα για ίδιο όφελος.

15) Επαναλειτουργία της ΕΡΤ όπως λειτουργεί σήμερα χωρίς εξαρτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.

16) Απομάκρυνση του Γεωργίου από την ΕΛΣΤΑΤ.

Εμείς οι πολίτες της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών και μέλη της δημοτικής παράταξης Ηρακλείου 'Άμεση Δημοκρατία' σας καλούμε να εργαστείτε με γνώμονα το συμφέρον, την ευημερία και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Με τιμή
Τα μέλη