.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Βίντεο ! ολόκληρη η ιδρυτική συνέλευση της πρωτοβουλίας «Διαγραφή του Χρέους Τώρα»‏

2015-03-06_073451
Η ιδρυτική συνέλευση της πρωτοβουλίας «Διαγραφή του Χρέους Τώρα», οι εισηγήσεις και αρχικές τοποθετήσεις, ερωτήσεις-απαντήσεις και τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων (Αθήνα, 4.3.2015)

Συντονιστής: Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος)
0:10:55 Λεωνίδας Βατικιώτης (δημοσιογράφος, οικονομολόγος)
0:21:25 Νίκος Ιγγλέσης (δημοσιογράφος, συγγραφέας)
0:37:50 Δημήτρης Μπελαντής (δικηγόρος, συνδικαλιστής)
0:50:15 Πάνος Παπανικολάου (γιατρός, συνδικαλιστής)
1:07:35 Γιώργος Πετρόπουλος (δημοσιογράφος, ιστορικός)
1:24:30 Ερωτήσεις – απαντήσεις
1:38:25 Τοποθέτηση Ναταλί Γλέζου εκπρ. Πανελλαδικού Μετώπου Πλατειών
1:42:50 Τοποθέτηση Γιάννη Σηφακάκη (στέλεχος ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
1:45:10 Τοποθέτηση Παύλου Αντωνόπουλου (μέλος εκτελεστικής επιτροπής ΑΔΕΔΥ)
1:53:00 Τοποθέτηση Όθωνα Κουμαρέλα (εκπρ. ΕΠΑΜ)
Χαιρετισμός στο 0:03:30 από τον Θέμη Μπαλασόπουλο (πρόεδρο ΠΟΕ ΟΤΑ)
1:55:20 κλείσιμο της συνέλευσης (Λεωνίδας Βατικιώτης)
foto3
Τοποθέτηση του Πανελλαδικού Μετώπου Πλατειών στην Ιδρυτική Συνέλευση της πρωτοβουλίας «Διαγραφή του Χρέους Τώρα»
Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, η χειρότερη μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και ειδικότερα  στην Ευρώπη, τα προγράμματα “προσαρμογής” που βρίσκουν νομικό έρεισμα, τόσο στο πρωτογενές Δίκαιο της Ένωσης (στις δημοσιονομικές διατάξεις της ΣΛΕΕ και συγκεκριμένα στα άρθρα 126 και 136), όσο και στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (με στόχο τη διασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και την αποφυγή δημιουργίας υπερβολικών ελλειμμάτων), έχουν γονατίσει τις Χώρες του Νότου…
Η αυστηρή, δημοσιονομική προσαρμογή και τα επώδυνα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, στη χώρα μας εισάγονται με τον νόμο 3845/2010 (ΦΕΚ Α’ 65/6.5.2010), με τίτλο: «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη – μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Πιο συγκεκριμένα, το «Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής» και το «Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής» (που εξειδικεύουν το περιεχόμενο και τους όρους της δανειακής σύμβασης), προσδιορίζουν δημοσιονομικούς στόχους και δεσμεύσεις οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, που ωστόσο δεν ενσωματώνονται στην ελληνική έννομη τάξη, καθώς δεν υπάρχει ρητή μνεία περί της ισχύος τους ούτε αποτυπώνονται σε απτές δικαϊκές ρυθμίσεις. Η απαρέγκλιτη εφαρμογή τους, ελέγχεται από εποπτικούς μηχανισμούς της Διεθνούς Τρόικας.
Τόσο στην Ελλάδα, αλλά και  αντίστοιχα στις άλλες χώρες του Νότου , τα προγράμματα προσαρμογής έχουν σαν συνέπεια  το 24,8 % των Ευρωπαϊκών λαών (συγκεκριμένα στη χώρα μας, πάνω από  439.000 παιδιά υποφέρουν), να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
foto2
Στην παγκόσμια, χρηματοπιστωτική κρίση,   η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε νευραλγικούς τομείς πολιτικής (δημοσιονομική ,συναλλαγματική, οικονομική πολιτική) που προϋποθέτει η Ενωσιακή, νομισματική αρχιτεκτονική και η ανάθεσή τους  πλέον στους «Θεσμούς» (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και συνεπώς, η απώλεια ελέγχου της νομισματικής κυκλοφορίας των χωρών,με την αποδοχή της νομισματικής τυραννίας της Ευρωζώνης, σηματοδοτεί την υποτέλεια των κρατών…
Ειδικότερα, οδηγεί τις οικονομίες σε πτώχευση, και τις “ραγισμένες” Δημοκρατίες του ευρωπαϊκού Νότου (με τους πολίτες να αναζητούν απεγνωσμένα τροφή σε κάδους σκουπιδιών), στην απόλυτη χειραγώγηση και αποικιοποίησή τους, από τους ενωσιακούς θεσμούς της Γερμανικής Ευρωκρατίας.
Τα ελλείμματα του ευρωπαϊκού Νότου, είναι ταυτόχρονα πλεονάσματα του Βορρά. Μόνο η Γερμανία κατά τη διετία 2009-2010 κέρδισε 60 δις ευρώ, ενώ ο Νότος βυθιζόταν σε πολιτικές φονικής λιτότητας… Ταυτόχρονα, στις χώρες P.I.G.S, με τη στρατηγική της εσωτερικής υποτίμησης, τη λιτότητα -με σημαντικές μειώσεις μισθών, συντάξεων (έως 40%) και κοινωνικών επιδομάτων- τις ιδιωτικοποιήσεις και την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, που εντάσσονται στο μονεταριστικό υπόδειγμα δημοσιονομικής πειθαρχίας και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για τη διαχείριση της κρίσης σε εθνικό επίπεδο, οδηγούν με μαθηματική νομοτέλεια, σε πολιτικές συνθήκες ανάδυσης της «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης», στην αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού, στην κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και στην άνοδο του φασισμού…
Στην Ουκρανία, φιλοευρωπαϊκές, ναζιστικές και ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις, με τη στήριξη της Ευρώπης και της Αμερικής, έχουν στήσει σφαγείο νέου ψυχρού πολέμου.
Το «νέο Σεράγεβο», υποσκάπτει τα θεμέλια του ευρωπαϊκού, πολιτικού πολιτισμού, της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ουκρανία κινδυνεύει να οδηγηθεί σε διχοτόμηση, με στόχο να αποτελέσει αντιρωσικό προγεφύρωμα, τμήμα του «αναχωματικού δακτυλίου» τής Δύσης, από τους επινοητές της θεωρίας «Η Σύγκρουση των Πολιτισμών» , εναντίον «των καθοδικών τάσεων και επιδιώξεων της Ρωσίας», υψώνοντας ένα νέο, ίσως πιο επώδυνο τείχος στην Ευρώπη.
Μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας και ρευστότητας της παγκόσμιας ύφεσης και με τις στοχεύσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης στο παγκοσμιοποιημένο γεωπολιτικό περιβάλλον -που δεν διστάζουν ακόμα και σε αλλαγή του status –quo, στην εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής, στην εξόντωση λαών (όπως στην Παλαιστίνη – Συρία)- για την Ελλάδα, η άσκηση παρεμβατικής πολιτικής στο διεθνές γίγνεσθαι, προϋποθέτει μιας ιστορικής σημασίας κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση…
Η χώρα μας εγκλωβισμένη στην Ευρώπη – Φρούριο, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορικής διαδρομής της, πρέπει να αναδυθεί μέσα από τις στάχτες της…
Με το Σπαθί ή με το Χρέος υποδουλώνεις τους λαούς…
Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση, με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στο πλευρό της, πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική κατευνασμού έναντι των Ευρωπαίων και Διεθνών Ολιγαρχών, των εθελόδουλων – υπάκουων Κυβερνήσεων τους και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Κεφαλαίου…
foto1
Η Δημοκρατία στην Ευρώπη έχει καταργηθεί!
Τα Μνημόνια καταστρατηγούν:
1) Το Εθνικό Δίκαιο, όταν κατά παράβαση του Άρθρου 36 παράγραφος 1 και 4 ο Υπουργός Οικονομικών, αντί του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι αρμόδιος για τη σύναψη και επικύρωση των αντίστοιχων Διεθνών Συμφωνιών
2) Το Ενωσιακό Δίκαιο (Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)
Σε αυτό το σημείο, τονίζουμε ότι στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 13 Μαρτίου 2014, σχετικά με το ρόλο και τη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ» της Τρόικας, αναφέρεται:
73.   “επιμένει ότι τα μνημόνια συνεννόησης πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να σέβονται, εάν αυτό δεν συμβαίνει ήδη, τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι η προώθηση της απασχόλησης, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας ώστε να καταστεί δυνατή η εναρμόνισή τους με παράλληλη διατήρηση της προόδου, η κατάλληλη κοινωνική προστασία, ο κοινωνικός διάλογος και η ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων που θα επιτρέψουν ένα υψηλό και διαρκές επίπεδο απασχόλησης και την καταπολέμηση του αποκλεισμού”
80.   “εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι τα προγράμματα δεν δεσμεύονται από τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, επειδή τα προγράμματα αυτά δεν βασίζονται στο πρωτογενές δίκαιο της Ένωσης”
81.   “τονίζει ότι τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα πρέπει να τηρούν υπό οιεσδήποτε περιστάσεις το δίκαιο της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης”
3) Τη λαϊκή ετυμηγορία, ανάδειξης πολιτικού προγράμματος ως κυβερνητικού, καθώς αναιρείται, όταν “εκτροχιάζει” δημοσιονομικούς στόχους του Δ’Ραΐχ… Μήπως στις επόμενες Εθνικές Εκλογές πρέπει να κατέβουν εκπρόσωποι της Ε.Κ.Τ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως υποψήφιοι, αφού η νεοεκλεγμένη Ελληνική Κυβέρνηση, με κύριο όπλο των επικυρίαρχων της Ελληνικής αποικίας τη δημοσιονομική ασφυξία, δέχεται απειλές, για την άμεση υλοποίηση διαρθωτικών μεταρρυθμισεων και την εφαρμογή επώδυνων, μνημονιακών δεσμεύσεων; Memorandum sunt Servanda!
Εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογο του, τον ρωτά αν η Ελλάδα είναι έτοιμη για πιστωτικό γεγονός.
Ναι είμαστε ΕΤΟΙΜΟΙ. Ο φαύλος κύκλος “πακέτων στήριξης” που οδηγεί στην εκτίναξη του δημόσιου χρέους , στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου και στo κοινωνικό ολοκαύτωμα του λαού μας, πρέπει να σταματήσει!
Το Πανελλαδικό Μέτωπο Πλατειών, θα στηρίξει και θα συμμετέχει ενεργά στην Πρωτοβουλία «Διαγραφή του Χρέους Τώρα».
Άμεση παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους, καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων και διαγραφή του απεχθούς ή επονείδιστου χρέους (odious debt)!
Ο δρόμος της ρήξης, είναι ο δρόμος της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της λαϊκής κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
Θα είμαστε η φωνή σας στους δρόμους και στις πλατείες… Όλοι μαζί , ενωμένοι θα νικήσουμε!
Ναταλί Γλέζου, μέλος συντονιστικού
για το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΛΑΤΕΙΩΝ
Βασίλης Νούσης
triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου