.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ο ΟΗΕ επέκρινε την ΕΕ για τη σύναψη συμφωνίας με την Τουρκία για τους πρόσφυγες

Φωτογραφία: REUTERS / Άλκης Κωνσταντινίδης

- Rossiyskaya Gazeta
Η συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία οι παράνομοι μετανάστες που  φτάνουν  στα Ελληνικά νησιά, θα επιστρέφουν  αυτόματα στην Τουρκία, τα Ηνωμένα Έθνη την έκριναν ως άκρως ανησυχητική.
Αυτό δήλωσε[1] την Τρίτη, όπως αναφέρει το Tass, σε συνέντευξη τύπου στη Γενεύη,  ο εκπρόσωπος της Διαχείρισης του ανώτατου επιτρόπου του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου Ρούπερτ Κόλβιλ.


Συμμεριζόμαστε την έντονη ανησυχία σχετικά με αυτή τη συμφωνία, που προηγουμένως εξέφρασαν το  Παιδικό ταμείο του ΟΗΕ, ο Έλεγχος του ανώτατου επιτρόπου του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και η Διεθνής οργάνωση για τη μετανάστευση (ΔΟΜ), - εξήγησε. - Υπάρχει μια έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το τι ακριβώς θα συμβεί... Μας προκαλούν ανησυχία τα διάφορα σημεία, κυρίως, η αντίφαση μεταξύ της συμφωνίας, που λέει ρητά την επιστροφή όλων και η αναφορά στην ατομική προσέγγιση. Αυτό φαίνεται πολύ αντιφατικό”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι η αυτόματη απέλαση εκθέτει τα   ευάλωτα άτομα που   χρήζουν προστασίας δυνάμει της Σύμβασης του 1951 σχετικά με το καθεστώς του πρόσφυγα, καθώς και τις νομικές υποχρεώσεις των μελών δυνάμει άλλων συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Έθνών υπενθύμισε επίσης την ύπαρξη των διεθνών συνθηκών για τα δικαιώματα του παιδιού, σύμφωνα με τις οποίες  «πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να τηρούνται τα συμφέροντα του παιδιού, ανεξάρτητα από το ότι είναι  πρόσφυγας  ή όχι».

Υπενθυμίζουμε ότι η συμφωνία μεταξύ Βρυξελλών και της Άγκυρας  περιορίζει  τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που εισέρχονται στην ΕΕ και  τέθηκε σε ισχύ από τις 20 Μαρτίου του 2016 και μετά.

Παρεμπιπτόντως

Με τα λόγια της  η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Zakharova, είπε ότι  δεν πρέπει να συνδέονται  μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις, που παρουσιάστηκαν  την Τρίτη στις Βρυξέλλες, με την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη για να αποσαφηνισθούν όλες οι συνθήκες του περιστατικού. Η Ρωσίδα  διπλωμάτης τόνισε ότι θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο να βγούν   βεβιασμένα συμπεράσματα. « Η εξαγωγή αποφάσεων και  συμπερασμάτων πρέπει μόνο να βγαίνουν  με βάση τα επίσημα στοιχεία,» εξήγησε.



ΠΗΓΗ:   ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙ blogspot. 23 Μαρτίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου