.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Σχεδιασμός για ευρω-έξοδο ακόμα και εντός της εβδομάδας για να περισωθεί ότι είναι δυνατόν


Σχεδιασμός για ευρω-έξοδο ακόμα και εντός της εβδομάδας για να περισωθεί ότι είναι δυνατόν

Όλο και πιο κοντά στην οικειοθελή έξοδο από την ευρωζώνη βρίσκεται η Κύπρος, καθώς οι όροι που ζητούνται για να εξακολουθήσει η EKT να χρηματοδοτεί τις κυπριακές τράπεζες είναι πέρα και πάνω από κάτι τι που μπορεί να δεχθεί ένα κράτος το οποίος θέλει να συνεχίσει να είναι ελεύθερο και να έχει ελπίδα ορατής ανάκαμψης σε μερικά χρόνια.
Με την επιχείρηση καταστροφής του νησιού ως χρηματοικονομικού κέντρου που ξεκίνησε τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου να κορυφώνεται, όλα δείχνουν ότι απλά η Κύπρος δεν έχει θέση σε αυτή την κοινότητα που κατέστρεψε την οικονομία του νησιού στο όνομα μια ψευδο-ηθικής και ψευδο-αναπτυξιακής διάστασης.
Χθες  παρουσιάστηκε εμπλοκή στη συμφωνία τρόικας- Κύπρου καθώς η εκπρόσωπος του ΔΝΤ που συμμετείχε στη συνάντηση με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους της Κύπρου στο Προεδρικό Μέγαρο, προέβαλε νέες απαιτήσεις, όπως ήδη έχει γράψει από το βράδυ το defencenet.gr.

Σύμφωνα με το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ΚΥΠΕ, το ΔΝΤ ζήτησε να ενσωματωθεί η Λαϊκή Τράπεζα στην Τράπεζα Κύπρου, φοβούμενη «νομική εμπλοκή». Πρόκειται για μια εξέλιξη που μπλόκαρε όπως όλα δείχνουν την οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικα, η οποία προέβλεπε την επιβολή τέλους 20% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και τέλους 4% για καταθέσεις του ίδιου ποσού στις άλλες τράπεζες.
Νωρίτερα ωστόσο, υψηλόβαθμος Κύπριος αξιωματούχος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα στο θέμα αυτό.
Ο αξιωματούχος -που ζήτησε να μην κατονομαστεί- ανέφερε πως η κυπριακή πρόταση για άντληση πόρων από την εθνικοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, πρόταση στην οποία διαφώνησε η Γερμανία, δεν θα αποτελέσει μέρος του σχεδίου για τη συγκέντρωση σχεδόν 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για να εξασφαλίσει η Λευκωσία τη σύναψη μιας συμφωνίας διεθνούς δανεισμού.
H ουσία είναι ότι δεν υπάρχει συμφωνία και πολύ δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία εντός του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Ακόμα και αν περάσει από την εθνική αντιπροσωπεία αυτή πολύ χειρότερη συμφωνία από αυτή που απορρίφθηκε από την κυπριακή Βουλή την περασμένη Τρίτη, είναι θέμα ελάχιστου χρόνου η έξοδος από την ευρωζώνη, κάτι που απαιτεί η μεγάλη πλειοψηφία των Κυπρίων πολιτών.
Το ζήτημα είναι να γίνει η μικρότερη δυνατή ζημιά τώρα, πριν ακόμα περάσει σε εθνικό νόμισμα και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την απόρριψη των εξωφρενικών απαιτήσεων της τρόικα...

Πηγή: "DefenceNet"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου